icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

lenadka
7. júl 2016

Dnes malý ochutnal 3 čajové lyžičky mrkvičky, no vypľúval to a vytláčal jazýčkom a strašná švanda to bola ako robil brrrr mrkva všade, len nie v brušku 😀 tak zajtra dám zas 3 lyžičky nech si zvyká na chuť.

gabuchah
7. júl 2016

@lenadka v poriadku leni, mne je to už jedno..
A len tak medzi nami, elekova je doktorka a detox sa nekupuje, stačí omega a magnézium v určitých dávkach...
Tak sa veselo bav ďalej..
Keby máš doma deti s nadledkami, tak sa moc nebavis
A to je posledné čo kk tomu dodám...

gabuchah
7. júl 2016

@lenadka nie je to skoro? Mrkvicku dávať? Mne doktorka radila najskôr v 4,5mesiaci, väčšinou v ukoncenim štvrtom, kojenym sa odporúča ešte neskôr...
Zaťažujú sa obličky a nevyvinuty tráviaci trakt

18lula4
7. júl 2016

@gabuchah ja kojim a odporucene mam medzi 4-6mes.zacat prikrmovat...a ako vies ze tvoje deti maju nasledky po ockovani? Potvrdil ti to niekto?

stanka2612
7. júl 2016

@gabuchah @lenadka

Mne povedala aj dokina aj alergologicka,ze treba zacinat uz od ukonceneho stvrteho mesiaca kvoli "imunologickemu okienku " 🙂

jarkajozo
7. júl 2016

@18lula4
@lenadka aj my sme dnes dali mrkvicku a tiez velka sranda to bola ☺ nam dr odporucila uz zacat kedze je velky a mliecko nam uz nestaci

stanka2612
7. júl 2016

@jarkajozo zlatusik 😍 aj jasa uz tesim na prikrmy 😀

gabuchah
7. júl 2016

@18lula4 odporucuje sa,pokiaľ dieťaťa už vyložene nestačí mlieko 🙂 je to individuálne, netreba sa ponáhľať.. Ale je fakt, že niektoré deti sú s vývojom dopredu a naozaj chcú papať aj iné než mlieko..
Nie, nikde to uvedené nemám... Jediný prípad o ktorom z osobného rozprávania viem, z bol uvedený ako "možný následok ockovania " je prípad pani, ktorej syn ochrnul..
Pani ockovala ďalej, a to sa týkalo aj ostatných deti a tešila sa za nič podobne sa uz nezopakovalo...
Tým za udelujes súhlas s očkovaním, súhlasís aj s nežiaducim účinkami popísanými v letáku a tam podobne choroby sú..
Nikto nikdy ti to takto verejne nepotvrdi tak ako zástupcovia farmaceutik majú zákaz hovoriť o istých nežiaducich účinkoch...
Ja sama vzhľadom na tlak a spoločnosť tiež občas pochybujem a najradšej by som toto neriešila.. Zaockovala a modlila sa aby to bolo bez následkov a mála pokoj...
Ale modlila som.sa aj predtým..
Vždy je nová doba, nové spôsoby a choroby..
A vždy sa nájdu lieky, keďže už vážne škodia, stiahnu sa z trhu... Alebo obehu...
Človek už niekedy vážne neviete kde je pravda a iba veriť inštinktom nepomáha..
A stále musí pre niečo bojovať..
Dôležitejšie je niečomu veriť a ak človek verí ockovaniu, potom skutočne svoje deti chráni, pretože vola, viera a láska predovšetkým sú vždy najdôležitejšími a najvernejsimi, či najsilnejšími pomocníkmi..

stanka2612
7. júl 2016

@gabuchah

Dnres som s malym bola na pohotovosti,bo uz od placu nevedel...tak nas tam dokina poslala...vsetko ma v poriadku aj sono bruska mu robili...su to zial tie koliky,mozu byt az do siesteho mesiaca ☹ dal nam espumisan v kombinacii s coliprevom a ak sa to do dvoch tyzdnov nezlepsi,tak este na chirurgiu...

A vraveli mi tam ze aj dennodenne pouzivanie rektalnej rurky je v poriadku...tak vidis 100 ludi,100 nazorov...

jarkajozo
7. júl 2016

Nechcela som tu uz nic pridavat no rozhodla som sa vratit a reagovat len na spravy od mamiciek ktore ma chapu a tesi sa somnou tak jak ja s nimi s pokrokmi ktore robia nase deticky ☺ vy ste matky a vy viete co je pre krpcov najlepsie ☺

gabuchah
7. júl 2016

@stanka2612 inak, pravdou je ze v štvrtom mesiaci si vraj vytvára dieťa najväčšiu imunitu na jedlo 🙂

jarkajozo
7. júl 2016

@stanka2612 vies co to bolo a mam aj jedalensku stolicku taku co spolohujem aby nebol v sede ale aby mal vyssie hlavicku zeby mu nezabehlo a to bolo srandy maly spi a ja idem pratat cela ja od mrkvy aj podlaha no proste vsetko ☺ potom daj vediet co a ako drzim palceky aby vam chutilo

stanka2612
7. júl 2016

@gabuchah presne toto mi vravela alergologicka 😀 ze po troske skusat vsetko 😀 takze ja tiez zacinam s prikrmami od stvrteho mesiaca

stanka2612
7. júl 2016

@jarkajozo jasne ze dam foto od mrkvicky 😀 ale zacnem az od stvrteho mesiaca,cize tak cca o dva tyzdne 😀 bo nam zatial staci mliecko iba

gabuchah
7. júl 2016

@stanka2612 a to platí asi aj o mlieku 🙂 teda aspoň tak som. To pochopila 🙂
Teda oriešky a jahody si občas dám 🙂
Tuna je článok od nejakého imunologa z Bratislavy, možno bratislavcanky poznáte 🙂
http://m.topky.sk/cl/10/1523901/Imunolog-prezra...

A stanka.. Fakt ma mrzí toľko plaču u vás ☹ mne tak raz filipko rucal, skoro som sanitku volala, pomohol trocha až kúpeľ... Nerada na to spomínam
A už je lepšie? Neskúšala si trebárs nejakého odborníka na masáž?

stanka2612
7. júl 2016

@gabuchah vies co,uz je to dnes trochu lepsie,uz aj sam prdi co je vyhra 😀 a masaz ma ani nenapadla ale mozem skusit ako alternativu ked to nebude ustupovat...a Gabi,dakujem,vies zo zaciatku som plakavala s nim,ale teraz si vravim,zemusim byt pokojna,nech on zo mna citi ten pokoj a ciastocne to pomaha...

misuluska1
7. júl 2016

@usmiata25 iba kojena. A nedavam si pozor na nic. Vsetko papam. A momentalne ma pokozku v pohode. To nebude kojenim a urcite by som pre to neprestala kojit. Mohlo by to byt aj praskom na pranie, avivaz...neviem. ale kojit neprestavaj.

michaela2906
7. júl 2016

@gabuchah gabi..nema to význam riešiť tu..vela zien uz sem ani nechodi kvoli mudrovaniu a poucovaniu napr.jarkajozo a mata..uz ich to tu nebavilo čítať co vsetko robia zle..kašli na to 🙂

gabuchah
7. júl 2016

@michaela2906 áno, veď preto som.včera napísala že sa všetkým ospravedlňujem a už sa o tom nebudem zmienovat...
Dnes som iba zareagovala na dotaz a otázku 🙂
Už ma to stejne nebaví

gabuchah
7. júl 2016

@stanka2612 no presne.. Tiež som zo začiatku plakavala, nadávala, potom sa vinila, potom lutovala.. Ono je ťažko zachovať pokoj ale je to fakt najlepšieho možné stanovisko 🙂 dobre že je úž lepšie 🙂

18lula4
7. júl 2016

@jarkajozo bozinku ten je zlatusik, cela maminka😚😘

jarkajozo
7. júl 2016

@18lula4 dakujeme ale sklamem ta je cely otec 😊

18lula4
7. júl 2016

@michaela2906 ja mam Matku na fb🤗 asi je to tak lepsie veru..

18lula4
7. júl 2016

@jarkajozo vazne? Mne ten pohlad pride ako tvoj🤗

18lula4
7. júl 2016

@stanka2612 Stanka ja by som najradsej zacala az v 6 no uvidim, mozno polavim uz v 5, ale urobim to tak ze zacnem prikrmovat 1.9. 😂😁

18lula4
7. júl 2016

Inak baby co jedavate z ovocia? Lebo ja valim jedna radost marhule, ribezle cervene/cierne, egrese z min.roku z mrazaaaku, jahody a nic. Uuuplne super ziadna reakcia 😊

gabuchah
7. júl 2016

@18lula4 ja tiež už všetko okrem citrusov 🙂 a melón, bože.. Vo veľkom.. I keď to je zelenina 🙂
Prvý krát mala malá trocha vysyp po jahodach, potom.už nič 🙂

stanka2612
7. júl 2016

@jarkajozo jaky cavo 😘 tusim rytmusov brat 😀

stanka2612
7. júl 2016

@18lula4 Luci,ty si ako na FB?

stanka2612
7. júl 2016

@18lula4 akoze zaciatok skolskeho roka? 😝