Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@jarkajozo a keby si ho nechala teda spinkat na brusku?ked sa mu tam paci?
@stanka2612 on sa prekruti a hlava hore pasie koniky zo spanku a pritom place...ja uz neviem ze co..
@jarkajozo tak to veru ani ja...
Môj malý sa posledné tri dni ani raz neprekročil....predtým to robil skoro zakaždým ed som ho dala na chrbatika tak šup a uz bol na brušku....nechápem....
@stanka2612 mne sa pre istotu pred 2mesiacmi pokazila váha tak netuším koľko vážim ale myslím že som schudla....a jem uz total všetko..minule som robila segedin a na druhý deň halušky zo zvyšnou kyslou kapustou....ťažká pohoda😂 inak my už dokrmujeme ...a veru zatiaľ mu chutí, len zemiacik veľmi nechce ale primiešame viac mrkvičky a je to😂
@1234lubka to je super 😀 vies jak by som si dala segedin????!!!boze aj dva taniere,no nemozem...maly ma este stale koliky ☹ ☹ Ja neviem,kedy mu to prejde,doki vravel,ze aj pol roka mozu trvat...niekedy sa fakt pytam,preco musi tak trpiet s tym bruskom 😒 ved nikomu nic nespravil...a prikrmujem uz aj ja a dnes uz pekne papal aj ked nie moc,ale papal a nevypluval to 🙂
@1234lubka lubi,moj sa este na brusko nepretaca,uz sa cely natoci a chce sa pretocit,no este neprisiel na to,ze musi prehodit nohu cez nohu 😀 ale nepomaham mu,nechavam to na neho,on na to sam pride 😀
@stanka2612 netrap sa deti s tým proste rastu,niektore boli bruško niektoré nie....šak keby sa vôbec neoretacal tak nevadí ale on sa pekne a teraz sa nepretaca....síce dnes bol na boku no😀 matus zozaciatku vypluval a teraz mu nejak zachutilo😊 môj Zlatý ako tu pusinku otvára😍
@jarkajozo A neskusala si maleho ulozit rovno na brusko spat? Lebo moj robi to iste, ale vsimla som si, ze sa mu od malicka lepsie spi na brusku. Ked ho ulozim na chrbat, sice spi, ale potom sa pokusa pretacat a vzdy sa pritom zobudi a place. Ked ho ulozim rovno na brusko, tak sa nepretaca na chrbat (hoci cez den s tym nema problem).
@jarkajozo aj môj to robil, keď sa to naučil tak potom to robil furt aj v noci a to isté, potom hlava hore a rev 😀, pomohlo keď ho dám spať na perinku, alebo kumne do postele na vankúš- dala som si na madrace pamäťovú penu-tlačila ma posteľ a teraz je to tak mäkké, že aj mne sa horšie otáča a jemu tiež-na tom mäkkom a tá perinka pod ním robí to isté-na mäkkom sa mu otáča horšie, ale na 100% to nezaberá, lebo včera sa mu podarilo otočiť aj tak...a čo robí teraz? Beťár jeden vťahuje mi kábel s notebooku, má vedľa mňa hrazdičku, ale ťahať mi kábel to je väčšia zábava, už mi ho 3x vytiahol a aká radosť zakaždým-čo blbá hrazdička-nech žije baľšaja technika 😀
@stanka2612 ja si ten segedín plánujem niekedy už uvariť, kašlem na bruchabôl-kvičí aj tak! a minule som sa napchala cesnakom a paprikou a lečom a malý spal najlepšsie za celý mesiac-úplne si myslím, že je to hlúposť to naše diétovanie po tejto skúsenosti, dva večery po sebe som jedla nadúvadlá a on bol úplne super a keď si dávam pozor prdí mi aj z čistej vody 😀
Takze sa mozem tesit na psie kusy,ked sa aj moj nauci pretacat 😀 este to nevie...
Ale dnes si po dlhom snazeni dal konecne nohy do pusy,tak sa vytesujeme 😀 😀 a 22 ideme na poradnu,tak ak sa dovtedy nepretoci,tak sa dokiny spytam,ci je to v poriadku 😉 bo ako to tu tak citam,tusim je jediny,kto sa este nrepretaca 😀 aj ked dramu z toho nerobim..
@stanka2612
moj sa este tiez nevie pretocit akurat sa stane obcas, ked je na brusku ze si divne da ruku a kydne na chrbat cez bok 😀 ale to je omylom, nie cielene, na boky sa taha, na obe strany a to je vsetko.
kedze je to moje stvrte, absolutne neriesim...prva dcerka sa naucila sediet az ako takmer 10mesacna, syn asi 7 mesacny, dalsia dcera tak 8 mesacna. aj chodit zacali neskor ako ine deti, hruba motorika nie je u nas v genoch prave silna stranka 😉
esteze to ta inteligencia a ukecanost potom vyvazuje...
@stanka2612 moj sa tiez este nepretaca..podarilo sa mu to len raz..odvtedy nic. A to mame 5 mesiacov..neriesim to..ide si svojim tempom😆
Dievcata vazia vam deti este na poradni? My sme boli v stredu a to len ze dajte dole gatky iba ockovat a dovi dopo. Zas 20.9.a ako vecer uspavate? Bo my vymyslame. Akoze spi tak ze raz je hore okolo pol 3, napapa a spi do 9 pol 10. Ale zaspavat sa nam nechce...
@18lula4 mojho zatial vzdy vazila,tak uvidime,najblizsiu mame 22augusta.a zaspava super,vacsinou mne na cicku pri kojeni okolo deviatej a to ho potom len presuniem do postielky-klop,klop-
No uz sa budi na kojenie dva krat za noc,nie raz ako doteraz...okolo pol druhej,potom okolo piatej a spi do pol deviatej,deviatej,ked ma horsiu noc kvoli brusku tak aj do pol desiatej
@18lula4 my sme boli na poradni ked mal maly 3 mesiace a ideme az teraz 16.8 po 2.5mesiaci na poradnu..rovno na druhe ockovanie..som zvedava kolko vazi tak hadam ho odvazi..ak nie poviem jej..podla mna uz ma viac ako 8kg😂..moj zaspi len na rukach..musim sycat inak nevie zaspat..ale tvrdy je do 2 minut..a v noci je vzdy v takom polospanku..dam mu cucnut a hned zaspi..nezazinam svetlo, lebo to by ho prebralo
@lucretia7 dakujem ale my od narodenia nevieme spat na brusku 😩 dajak ho asi oblozim 😁 uvidime ☺
@lenadka to si este zazijeme s nimi 😁 toto pretacanie bude najmenej 😂
@stanka2612 neboj stani vsetko sa da tie pokroky su super ja sa tesim s kazdeho jedneho...
@lenadka no tie kable su top aj u nas uz v porodnici tahal nabijacu 😂 kym nepchaju prsty do zasuviem tak sa to este da ☺
A unas uspavanie doteraz v kociku no odkedy som sa prestahovala s nim do jeho izbycky zaspava en na posteli primne a spievam mu tlapkam po zadocku hladkam po hlavke a hned spinka v kociku mi uz doma nezaspi ☺
@jarkajozo presne take mame aj my zaspavanie ale to vecerne. Pri mne na posteli a je to rozne...jeden vecer ju tlapkam, druhy sa da nabok a drzi ma za lica a pozera po mne, dalsi iba tak je vedla mna, dalsi na ciciku a taaak. Inak cez den pohodicka v kociku na teraske do 2 min.je kaput...
@stanka2612
@denca2d v noci to mame tiez tak, napapa sa a spinka dalej. Inak svietim take tlmene svetlo celu noc, teda vypinam ho ked sa okolo tej 3 napapa. A s tou poradnou no potom daj vediet ci vas vazili , som zvedava😘
Jaj baby, to mate super, ze sa este nepretacaju. Nas maly uz chrbta na brucho aj naopak, niekam ho polozim a on sa odgula a meter dalej. 😏
Ale uz tym padom aj cez den vymysla. Stale nevie, co by robil, nikde nie je spokojny, len na rukach a aj to sa niekedy jeduje. Zabavat ho cely den je fakt drina. 😁😊
Minula noc otras zobudila som sa nato ze maly si keca 😭 som rada ze je uz teraz ukecany no v noci by to mohol obmedzit tri hodiny som ho znovu uspavala no neuspesne tak mi neostavalo nic ine iba s nim kecat a kecal kecal a nakoniec zaspal ...my tiez zabavame maleho neustale ked sa mu chvilku nevenujem tak katastrofa taky zufaly plac pusti
@18lula4 naša Dr. váži vždy, inak baby ak ste proti očkovaniu preuňte sa k našej Dr. už druhé dieťa mi odmietla zaočkovať, Miška že až po návšteve neurologičky tú máme 23.8. a Terezku 6 ročnú nechce tiež, že jej v decembri vyšli pozitívne variacela vírus a herpes zoster (čo je vlastne to isté, po prekonaní kiahní sa vírus variacely zakuklí v nervových gangliách a tam spinká kým mu nenastanú priazdnivé podmienky a vtedy prepukne ako pásový opar-herpes zoster)-baby ale však čo jej iné malo vyjsť, keď akurát prekonávala kiahne? Švacne ma s nej, lebo trvá na opakovanom odbere u infekčného, ale pre mňa to znamená objednať ju, vziať tam a pichať podľa mňa zbytočne a brať aj malého do infekčnej čakárne medzi ktovie koho s akou chrontou, lebo manžel si voľno v práci ziať nemôže, nemá nárok ešte je tam len 2 týždne! 😝
Inak pochválim malého dnes v noci spinkal bez jedného napapania čo máva medzi 2-3, ponúkla som mu prso, otočil hlavu, tak som mu dala cumlík, otočila nabok a spal do 4.30 potom sa napapal a spal do 8.00, zas napapal a spal ešte do 8.45 🙂 nech si to zapamätá, že toto kŕmenie sme už vynechali 😀
@jarkajozo ono to prejde to su tie zaciatky ked dieta objavi nieco nove aj my mame akurat tuto fazu ale uz to je menej a menej tiez to robil strasne casto v noci ale uz ho to prechadza...a to iste bolo u druhej dcerky ale pominulo to......tiez skusam dat pred nehok noham nieco a za neho ale je taky burac ze k pretoceniu mu nezabrani nic.....musime vydrzat....

Dievcata som velmibrada ze sa moje dieta krasne pretaca na chrbat no robi to uz aj zo sna 😭zobudzam sa v noci na plac a nachadzam ho na brusku akonahe ho pretocim naspet vzdy plac ja uz neviem a toto mi robi aj 100x za noc a to vsetko zo spanku