Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Baby ja mám chodítko ale je schované pod postieľkou stále, kúpila mi ho mama a jeduje sa, že prečo tam malého nedávam, no nemám dobré skúsenosti, najstaršia ho používala a to oveľa neskôr, až cca 11 mesuačná a má problémy s chrbticou dnes, možno náhoda, alebo je to s toho 😥
@jarkajozo super gratulujem k lozeniu 👏😘
@alllexis13 ani my estenestvornozkujeme a ani nesedi maly 😉
Inak dnes teraz Lukas zacal sa stavat na styri a snazil sa lozit no hned padol na pusu tak rev 😀 ale odvtedy furt,da sa na styri a spadne,da sa na styri,pohupe sa a spadne... Zlaty je 😘 som zvedava kedy sa postvornozkuje prvy krat...sedieteste vobec nesedi
@stanka2612 ani my nesedime, tie ich debilne cviky nejak nezaberaju😅😅😅😅😂aj tak cvicime tak ze ani necvicime poriadne.
@18lula4 Luci,ved sediet aj tak tusim podla "tabuliek" maju deti az v deviatom mesiaci...maju cas 🙂
Baby používate esencialne terapeutické oleje? Ja som dnes dala kvapku na boľavé dasienko a on spinkaaaaa!!! 🙂
Adamko ma asi prehodeny rezim ☹ neskoro zaspava a velmi dlho spi rano dnes do 11 vecra do 10 achh ako to napravit? Skusala som skor ulozit ale zobudil sa po 20min...trva to uz asi tyzden
@jarkajozo Lukas zase dnes od siestej hore a to zaspal o pol jedenastej 😒 Niekedy ma taketo "super" dni...
@stanka2612 ja vobec neviem cim.to je ☹ moj zaspal o pol 1 a teraz vstal
@jarkajozo asi aj oni maju "zle" dni,neviem,lebo nie je to pravidlo,ale stava sa to obcas,ze mi maly velmi malo spi aj cez den aj v noci...
Otazka alo prebieha uvas poradna?dnes ma kamoska sokla ze uz by mal malinky vediet plazit mozno stvornosky a ze sediet by mal neskor.no dr.na poradni odmera odvazi a to je vsio.tak mam sa zacat preco sa neplazi a nechce byr na brusku zacat venovat?ja to robim ze ako chce on a kedy bude liezy vtedy bude.sedet sedka,zubky dva ma idu dalsie,a este aj toto jablcka varite?ja davam vsetko surove to je zle?
A mate uz nejaky rezim ci nerezimujete zatial ako ja.neviem co je lepsie doteraz je nauceny kojenie,jra prikrm a spanok a toto dokolo cc spanok kazde 3 hodky aj ked spanok po 20 min.a vecer cxa o 20 hod.spi
@ofinna85 nasa poradna prideme odvazi pozrie nanho ponatahuje ho spyta sa ma co papa a co uz vie a to je vesetko ☺ dieta by malo sediet az na 9mes. Podla tabulky ale on ked bude pripraveny zacne lozit aj sediet ...nas maly meisac si sam sada da sa na 4 a sadne a az po mesiaci zacal lozit..ked bude pripraveny zacne ☺ kazde dietatko je ine
@stanka2612 správne by to malo byť tak, že najskôr začne loziť a potom si sadne, Miško to urobil takmer naraz, dva dni pred tým ako začal loziť si sám sadol a potom sedel už furt. Teraz okrem klasického sedu už vie sedieť aj na kolienkach, už sa dostane všade, od včera vie vyliezť na schody, bohužiaľ jednosmerne, tak musíme dávať pozor. Keď sa už dáva na 4 a pokúša sa loziť to máš pár dní a pôjde mu to 😀
a ako píšeš čas má, loziť a sedieť vraj majú až okolo 9-10. mesiaca, neurologička mi kládla na srdce, aby som ho nedávala sedieť, hm však ho nedávam, on sám 😀
@jarkajozo my máme teraz tiež čudný spánok, od toho prehodenia času je to divné celé, hlavne nočný spánok ostal naprd, teraz doobeda spal 3 hodiny, lebo dospával umrnkanú noc, pred tým spával o 15.00 2x a teraz je čulý a to je skoro 15.30 😝 a ráno skoro vstáva, keby ta aspoň ráno chcel potiahnuť už pred šiestou na mňa robí "hu-hu"
jooj a začal sa stavať 😠 toto sa mi vôbec nepáči, lebo postaví sa napr. pri boxe od lega a samo sebou, že sa mu to prevráti a on letí, alebo o gauč, drží sa deky, deka sa posunie a zas len letí, zväčša na prdulu našťastie aj teraz tu vedľa mňa poskakuje na dvoch 😝
@lenadka sikovnik ☺ kde sa tak ponahla ako tak citam na vianoce budes mat stromcek na zemi vyvrateny 😀 moj si aspon rano potihne ale tiez sa budi a zaspava neskoro ☹ couz musime vydrzat a snad sa to da do normalu ale v noci uz nepapa napapa sa okolo 21.00 a potom ked vstane cca v priemere o 10.00.. My najprv sedeli cca mesiac sam sa dal na 4 a vycuval ruckami a sadol a od predvcera lozi 😀 je to sranda ...postavi sa len ked ho chytim za rucky a vystreli ako strela na nohy..pri predmetoch zatial len na kolienka klakne a klaci...a na kolienkach tiez sedka ☺ dajak sa ponahlaju ☹ kde je toto male mimi ktore lezalo a spinkalo 😀
@jarkajozo nasa poradna tak isto.tak ja neviem.potona si kazda dr.inak robi .Damci sedi ako pada ale ako padne knuci)ze chce sediet lozit ani za svet 22.8 bude mat 8 mesiacov ale tak on uz takto posedkava aj mesiac).ja tabulky nepozeram lebo som potom zmagorena .tabylka inaka a kazda matka inak)a ja?v zufalstve ze teda ako)tak ho nehavam tak a potom ma sprdnu ze preco nelozi?))no
@lenadka ved ked sam sedi,to je super 👍 mu predsa nebudes branit,ked to vie 🙂 ja teda tiez ho nedavam do sedu,nakolko to sam nevie a ked bude pripraveny,tak si sadne...dnes uz napr. Sa neplazil ale tak divno ide dopredu,ze sa da na styri,vypuci ritku,posunie sa a padne na brusko,zase na styri,ritka,posun,pad...a takto dookola 😀
@ofinna85 myslim,ze robis dobre,ja tiez vsetko nechavam na malom,ked budu deticky pripravene,tak nas prekvapia 😉 aj moja dokina vravi,ze deti su prudko individualne
@stanka2612 tak aj miško začínal, na 4, pokus o posun, cap na bruško, tak pokračoval plazením a chvíľu znova na 4, pokus o posun na kolenkach cap na bruško a zas sa len plazil 😀
@stanka2612 presne, segra mi vyvoláva, že sa bojí, že malý je seknutý vo vývoji, že jej nelozí, ale on je od mišina o 6 týždňov mladší, tak jej "nadávam" že čo po ňom chce, veď koniky pasie, prevaľuje sa na každú stranu a dáva sa aj na 4 občas a j riťulu dvíha hore do mostíka, nožičky si cmúľa, všetko v norme...ona len Kiedroňovú číta a fňuká, čo malý nerobí, už som jej 100x povedala, nech tú knihu zahodí 😝 určite aj jej malý všetko začne robiť.
@lenadka tu knihu ani nepoznam 😝 asi nastastie 😀
@ofinna85 u nas poradna prebiaha tak, ze odvazi, odmera+obvod hlavicky, popocuva, pozrie do pusy, prip.nad malou zahrka nejakou hrackou a potom sa ma len vypytuje. Co papa, ako jej chuti, ci sa plazi alebo stvorkuje. No u @jarkajozo najskor sedkali, potom sa plazili, u nas nesedime, ale sa plazime a uz sa dava na 4 tak ako u @stanka2612 zdvihne ritku, nozickou urobi akoby posun(taky mini prip.ziadny) a zas spadne na brusko. 😊 Inak ked je na 4 tak uz poriadne vysoko zaujme tu polohu. Uz vidno ze tie svaly sa rozhybavaju a pojde to cochvila do sedu..co sa tyka jablcka tak ked davam na olovrant, tak surove nastruham s piskotkou, alebo mrkvickou, alebo takym niecom a ked na obed k masku, tak ho uvarim ako kompotik. Takze aj-aj je👍👍

Šikulovia su ti vasi drobci 🙂.My zatial ani zuby,ani nestvornozkujeme.Aspon ,ze krasne sedka