Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@skarabubu ahoj ani naša Adelka ešte nebehá sama púšťala sa pred týždňom behala krásne celé futbalové ihrisko pobehala ale žiaľ pri mne padla nestihla som zareagovať tak rýchlo 😥 a rozbila si pusku odvtedy len za prstik jak nás nedrží hotovo cupne si a začne stvornozkovat ... Dúfam že čoskoro naberie odvahu a bude o5 sama cupkat
@skarabubu
@nikussska123
Ani moj Lukas sam este nechodi,len za ruky,ked ho drzime...akonahle ho pustime,sada na zem a stvornozkuje...ale ved on sa osmeli skor,ci neskor,ma cas 😊
A Adelka sa tiez rozbehne,naberie odvahu a pojde ako blesk 😉
@stanka2612 radšej nech sú istejší ako keby mali každú chvíľu capnut na zem... Však som plakala s malou keď mi padla a som si nadávala že som ešte aj pri nej bola.. ešte šťastie že nám zúbky nevypadli 😐
@nikussska123 nic.sisk s.toho nerob este tolko raz spadne na.pusu..maly pada na.pusu casto abo.sa sali skace a kusne zvnutra do pusinky vcera tri krat sme utierali.krvicku z pusy :( nastastie zuby vsetky 🙂
Jaaj baby. Osky sice beha, ale nabura do stola, do okns...lebomusi mat vzdy plne ruky 😝
Aj vcera si spravil 2 sramy s fialovym podkladom na lici a pri oku...
@jarkajozo jaaj sú to vymyselnici... Viem.ze pády patria k tomu ale ked to vidím az ma pri srdci pichne ... Som citlivka na takéto veci 😂 tak ešte že sme neni samé v týchto pádoch ;)
@skarabubu ahoj, ani nasa Anna este nechodi, dokpnca ib teraz zacala po stvornozky,dopredu, doteraz iba cuvala. Kazdy ma svoje tempo 😉
@nikussska123 to sa stava,aj mne Lukas uz par krat padol...nastastie si ale zatial nic nerozbil...este nam velakrat pridu domov s urazom... 🙈
Baby, aj vam deti este nechodia, nezufajte. Najdolezitejie obdobie pre spravny vyvoj oboch mozgovych hemisfer je prave stvornozkovanie. Cim dlhsie su na styroch, tym lepsie. Musia zosuladit ppsuvanie ruk aj noh, pavu aj lavu.
Nemam to z vlastnej hlavy ale chodime cvicit...je to bava ktora ma mrte skol, ale hlavne z praxe..ak deti nestvornozkuju, moze to viest k dys....(dysgrafia, dyslexia,..)...
Dokonca k nej chodia cvicit ajkolopovine deti, ktore formou hry musi vratit na styri...
🙂
Tak aj baby, ktorym deti hned zacali chodit, skuste sa s nini hrat na styroch na psika a macicku.
@pahu no nasmu sa tiez veru nechce nejako pusta sa rad dva spravi ale za rucky sa mu len lubi chodit.vobec ho nenutim .kedy zacne je na nom))ako aj vsetko ostatne.uz ani nic necitam ako na zaciatkoch)napr.co maa a nema robit co ma a nema jest.ajtak nam to nepomohlo,iba strata casu a zbytocne zmagorenie sa)))ale to co si napisala ma trosku aj ukludnilo))
Ahojte mamule...kriza zazehnana...nekakame ani negrciame uz od nedele...tesim sa
Mojmu milacikovi sa opat vratila chut do jedla a opat mam doma hladoska😂
Ahojte mamičky .. prosím vás aké dávate drobcekom na noc mliečko? Moja bola naučena na cicik len keďže mám malého cervicka v brušku a bolia ma dosť bradavky tak by som rada odstavila môjho ceciacika bude to ťažké keďže hlavne v noci je na mne zavesená ale musím ísť do toho kúpila som jej sunar predvčerom stiahla 140 ml ale vcera ani fľašu nechytila 😐 viete mi niečo odporučiť?
@nikussska123 ahoj 🙂
No ja som sa tiez rozhodla odstavit Oskyho. Uz sa kojil len v noci, ale niekedy som mala pocit ze nonstop...
Kupila som rovno Nutrilon 3. Kamoska frmaceutka povedla, ze aj tak skoro vseti nakoniec prejdu na nutrilon.
;)
@pahu ahoj super vyskúšame nutrilon myslela som že jej bude sunar chutiť ale asi nie tak budeme musieť skúšať. Aj moja hlavne v noci a len na ciciku zavesená alebo si len tak dudkat dufam ze nám to nebude dlho trvať pokým si zvykne
@nikussska123 skus jej dat ten sunar viac krat. Mozno len trucovala ;)
@pahu no je to možné lebo chytala až nervy tak som to vzdala ale dnes dám fľašu tatovi a môže ísť uspavat 😂
@nikussska123
ja som toto mala pri najstarsej, asi v 14 mesiacoch som ju musela odstavit kvoli silnej anemii, a ako vzorna matka dla rady pediatricky som vyskusala snad vsetky znacky a aj prichute UM aktualne na trhu...nic, nepomahalo, odmietala vsetky zaradom vytrvalo...ani len ze stopove mnozstvo oklamane do kase som aj skusala, nieto este cisto zarobene UM z flasky vypit.
nakoniec pediatricka usudila, ze tak asi je to zasada a nie len prechodny truc, a povedala, nech davam normalne kravske, ak jej take bude chutit, a hlavne vela jogurtov a kyslomliecnych produktov, kefiry, acidka atd.
ze po roku je uz traviaci system zrely aj na samotne kravske, ak ho pije 2dcl denne, nie liter hned samozrejme.
aj tak bolo, a pri ostatnych som uz ani ziadne UM po odstaveni neskusala, takze nase decka UM nepoznaju a uplne v pohode...
to len preto, aby si vedela, ze naozaj niektorym detom vadi ta chut, najma ked sa dojcili dlho a radi, a poznaju uz rozdiel 🙂
ale to mlieko som jej nedavala na noc, vecer normalne kasa a cca hodinu po tom sla spat, cumel, voda a nic ine.
dve noci mi revala, ale na tretiu si uz zvykla a dokonca sa aj uplne prestavala budit, ked vedela, ze dostane |len vodu, spala do rana...
drzim palce, hlavne nech tehu dobre pokracuje, babulka sa s tym odstavenim zrovna...
@nikussska123 ahoj moj.je.sice na sunare skoro.od.narodenia ale od roka.mu uz davam raz denne prevarene kravske ci uz ciste alebo granko ...na noc sunar ale malo kedy sa stane ze sa v noci zobudi ...
@nikussska123 ano.aj.ja som o tom pocula ze ked.sa.dieta odstavuje treba aby tatik uspaval aj v noci vstaval aby si dietatko zvyklo.a nevyzadovalo prsnik..ale kazdopadne drzim palce a pevne nervy prajem
@jarkajozo hej hej čítala som tiež o tom že najlepšie by bolo keby mamu ani necítilo keď sa bábo odstavuje tak bude mat čo tatik robiť 😄
@pahu
fakt, mam take uz 3 ks doma, nastastie ale nemaju laktozovu intoleranciu ako ich tata...uprednostnuju dodnes jogurty a acidko pred mliekom samotnym, kakao ani za pana...najstarsia sem tam da kakao, ale nikdy nie teple, studene mlieko rovno z chladnicky...
len u nas a v CR je tak silna UM lobby, vsetky anglofonne zdroje uvadzaju ze po roku kravske uz v pohode, ak nema alergiu a pod.
kdezto nasi pediatri by davali UM pomaly este skolakom, co som pocula...

Ahojte kočky tak kukám že vaši drobci chodia. Lukáš jeste sám nee. Čítam že sú aj chorý, no aj my. Lukáško už je zase zasopleny a zachrblaný. Však mesiac co mesiac je chorý už som zúfalá.