Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Caute vsetci,
ozyvam sa po dlhsej dobe, velmi nestiham chodit na MK, mala ma zabava v plnom prude plus domacnost...
Tiez zaciname uvazovat o druhom babatku, no ja este kojim a moja mala si to celkom aj vyzaduje, a vobec neviem, ako na to druhe, ked ona chce stale cucat a cucat... vy este kojite niektora? keby som otehotnela, nebudem uz mat asi mlieko, vsak? resp. mozem otehotniet, ked kojim? prolaktin je asi vyssi nez je treba... okrem toho mam autoimunitne ochorenie SZ, takze aj mala sa nam podarilo iba vdaka liekom, ktore som zacala vtedy brat. po porode som uz lieky mohla vysadit... vobec neviem, co mam robit, lebo chcela by som, aby nebol velky vekovy rozdiel, na druhej strane mam obavu o malu, lebo iba teraz zacina chodit a hlavne to kojenie... ze je na tom dost zavisla, a nechcem aby sa trapila, zbytocne ju stresovat, ako je to s odstavenim dietatka? isto sa jej to nebude pacit, bude kazdy vecer zurit a v noci budeme hore... lebo sa budi tak 2-3 krat na kojenie, resp. iba mna budi, ona spi, alebo je v polospanku... 🙂 poradte baby prosim...
@stanka2612 krásny je 💗
My máme 13kg za rovno ,85cm a je maximálne tvrdohlavý a panovacny asi začalo obdobie vzdoru tretí level 😈🤐
@snehulienka82
len narychlo, ja som tiez kojila ked som otehotnela s mojou marcovciatkou ´16 . a kojila som starsieho syna aj pocas tehotenstva, pravdaze to boli take kratke kojenia. asi 10 dni pred porodom mi to bolo neprijemne a dohodli sme sa , ze prestane. (ale on bol uz vacsi) , potom sa asi dva mesiace nekojil az prejavil velku tuzbu sa kojit. tak som mu obcas dala a akoby ich to zblizovalo - teda jeho ku sestricke. videl, ze mu nijak mamu neukradla, ze su si naozaj pribuzni ked obaja piju. a postupne sa prestal kojit uplne. chapal uz ze ona nic ine este neje a on uz moze jest vela ineho.
takze drzim palce!
@imbecilia dakujem, keby to takto bolo aj u nas, bolo by to super!
@snehulienka82 neviem ti povedat,ako to je s kojenim a zaroven tehu,ale ide to a da sa otehu aj pocas kojenia,poznam take pripady 😉 ale co sa tyka odstavenia,Lukas sa cez den odstavil sam a v noci sa potom uz len raz kojil,tak som ho postupne v 13 mesiaci odstavila...islo to hladko,ja som z toho mala vacsie stresy ako on...dala som flasu a nastastie neprotestoval,mliecko mu zachutilo a odvtedy pije z flase
@mnamkacik aj Adamko je fesak,sledujem vas na FB 😊 a ten vzdor zaciname mat aj my,ked nie je podla mladeho pana,tak ma nervy,rukoce a pisti 🙈 a kamoskin o den mladsi si aj hlavu pri tom bucha o hoci co,aspon toto nastastie Lukas nerobi
@snehulienka82 ja som otehotnela keď mala mala 12 mesiacov a to som ju kojila keď si vypýtala ked ôsmej bola na poradni gynekologicka mi odporučila prestať kojit prejstotu môže nemusí sa nič stať ale predsa kojenie podporuje sťahy maternice ... Tak v 13 tich mesiacoch som malú odstavila zo dňa na deň a v decembri budeme mať Adamka 😍
@nikussska123 a ako to mala zniesla? Myslim odstavenie?
@snehulienka82 3 dni teda večere boli uplakne lebo zaspavala na ciciku ale priateľ bol pri nej a mal pevné nervy tak to zvládli ja som s nimi vtedy ani nespavala mala bola naučena hlavne večer a v noci a odvtedy mi spáva celú noc 😉
@snehulienka82 presne ako pise
@nikussska123 Kamaratka odstavila tak, ze rovno malu ucili zaspavat samu a v noci vstaval k malej muz, trvalo to asi dve, tri noci a odvtedy spi celu noc, este ju koji cez den, ale v noci uz nie.. 🙂
Ahojte mamicky. My mame 10,5kg a 83cm. Take dlhe, chude pivo😂 vykukla nam v papulke uz dolna patka, v zavese je aj druha. Takze tu cakame o par dni, alebo hodin? Mala je stale kojena (3×za den+ak sa v noci zobudi..). Inak nepohrdne ziadnym jedlom a o tom ze by to bola hanblivka tiez nie je reci. Zahrala by sa v parku so vsetkymi detmi, ale vsetko sa to hanbi😅 boli sme aj svadbovat, no hlavna hviezda parketu a fotografa bola 😂teraz take pocasie, tak sme mali soplik, ale uz to je na ustupe🙏 foto park-hojdacky
@18lula4 aj Lukasovi uz idu obe dolne patky,ma to tam spuchnute,ze az 😞 noci ma kvoli tomu teraz tazke,stona,pisti...ale tak snad coskoro vykuknu
@snehulienka82 odstavenia sa neboj, deti to zvládajú lepšie ako mamy, 3x som odstavila s vždy inak. Prvú v 15 mes. hneď tri dni a noci nedostala a potom sa už nevedela prisat, prešla na fľašu v pohode a potom už v noci spala. Druhá po 2 rokoch, na týždeň som odišla, po týždni sa pridala 😁 po ďalších dvoch mesiacoch som ju odstavila úplne bez problémov, len večer ešte dostala a potom fľaša a konečne spala celú noc. Miško sa odstavil sám v pol roku.
Inak zuby už má všetky, len tie šestky ešte nie, tie tak okolo druhého roka dorastajú, robí zlotu, piští, tá ja nechápem prečo, dievky také upistane neboli 😊
aj mi uz veliký, vo velkom turistikujeme, cele leto vonka vlastne stale vonka, objavujeme mravcekov ktore rad dupe ,zvieratka. Mame 13 kg a 89 cm. Tesime sa v marci na dva rocky. Uz sme aj cikali sami do serblika samozrejme hned do toho dali rucku lebo maly hotovy vodnik kde je voda tam mu neujde nic.🙂))))liepame sa po parapetnych doskach , schodoch a rebrikoch , cize vsetky oci na nom.zuby mame zatial vsetky niekedy ked vidim tie pady si myslim ze o ne pride coskoro🙂))))))
Ahojte maminky a deturence,
Ideme sa pochváliť 5dni sme už od mliecka ,,,presne 6.novembra som Adamka odstavila ku podobu znášal to lepšie ako som myslela až na nočný plač 🤔 máme sa dobre, Adam strašne drdle ale ani ako mama mu veľa nerozumiem až na slová ktoré pekne vyslovuje....celý deň jr bez plienky tu už dávame iba v noci...zúbky mu stále chýbajú posledné stoličky..... pokračuje statočne v provokácií a vzdore....má neskutočne rád deti a rád sa napapa.... Pozdravujeme všetky marcovciatka a😘
Ahojtee. Tak aj my vas pozdravujeme. Mame sa fajn. Sem-tam nas stale potrapi ten zapal obliciek. Tak uz ani neratam kolke antibiotika uzivame..mam pocit ze to je vzdy ked nam idu zubky. Uz nam chybaju len 5-ky. Zda sa mi, ze dolne uz na, potom zas nie( nuz radi sa hraju na schocavacku ) 😀 Mala je na svoj vek dost vysoka-vela ludi nam to hovori a ma byt po kom...Stale je kojena, asi potiahnene este do konca roka a potom ju odstavim. Inak cim je starsia, tym sa v noci na mlieko viac budi. Posledne noci je to 2x, takze uvidim ako to bude s odstavovanim, no a na serblik chodi, aj na nom sedi aj cika aj kaka, ale sama sa este nevie vypytat a plienky mame stale. Obcas sa zadari ze dobehne ked ide kakat a povie hmmm a akoby zatlaci, to uz viem ze rychlo treba serbel, aj snaha bola byt bez plienky ale to kdeee, za pol hodky bola pocikana 2x, tak sme dali nazad plienku a zatial tak sme 🙂
Ahojte marcovky 😊 my sa tiez mame super,Lukas je zatial zdravy,neposedny a tiez je dost velky na svoj vek,no tiez ma byt po kom...tlacia sa mu zadne patky,prsty picha tak hlboko do hrdla,ze ho az napina niekedy...inak je velmi sikovny,v podstate aj poslusny ( aj ked obcas este vzdoruje),len stale nic nehovori...stale len hav,paaa (pali),bam a to je vsetko 😂 uz ani neviem,ci vobec bude niekedy hovorit 😂😂😂,ale inak je to moje male zlaticko 💕
P.s: takto u nas vyzera minuta ticha 😂
Ahojte mamulky 😍 tak moja Adelušku rastie ako z vody je z nej riadna Rebeka 😂 som zvedavá ako bude zvládať braska 😊 spinká.uz vo svojej izbičke ale samozrejme v postielke. Plienku ešte máme skúšali sme odnaucat ale vzdala som to 😔 viac sa mi pýta cikať keď ma plienku jak milé jej dám nohavičky tak hneď sa pocika. Je riadna pomocnicka najradšej so mnou vari. Rozumie všetko až som z nej prekvapená ale ťahá ju moje krsnatko 3 a pol ročné sú ako nerozlucitelna dvojka 😁
Ahojte zienky,tak aj ja sa pochvalim našou herečkou...mame presne rok aj 9 mesiacov...Volá sa Paulinka a je velmi šikovné dievčatko...pyta sa pekne na serblik uz mesiac,ale ked ideme vonku a spinkat,tak plienocku este pre istotu dávame..postupne ju chcem prestahovat do jej izbicky,nech si pomalinky zvyká,aby sa s braskom neskôr vzajomne nebudili...zatiaľ hladká a kremuje mame bruško,ale uvidime ako zvládne prichod bábätka...hadam to spolu pekne v pohode dáme.
Ahojte ;) ti ste všetky zase tehulky?
Náš Osky je riadny galganisko, milu ľudí, všetkých objíma a aj tresne. Veľa aj rozpráva, poďakuje...je s ním sranda.
Na ničník sa posadí len u babky, ktorá mi potom pošle foto výsledku 😝
Teraz má obdobie kedy mu stačí fazuľa, 2 misky a lyžica. A ja nohy na stôl a kávu do ruky!!!
@lenadka krásne ...aj u nás začína dirigovanie 😋
@18lula4 kdeže 3,5%mliecko
@jarkajozo miláčik nás šikovný....pozerám že aj on ma rad "haló a oči"
@nikussska123 Adelka je už ozaj veľká a poriadna kočka
@gloria13 veľa šťastia...
@pahu neuveríš ale aj u nás fazuľka obľúbená hračka len Adam ju dáva z fľašky do misy a spať....už sme skúšali aj luskat fazuľku sranda veľká😂😂😂sklamem tá my nie sme tehu ale všetkým tehulkam želáme krásne chvíľky a príjemné tehulkovanie❤
@mnamkacik prejdem aj ja na kravske plnotucne. Pravdu nas 😉ved uz teraz jej zahustujem jedlo mlieckom, takze isto nema alergiu. Musim to potiesit, lebo v poslednom case chce v noci iba cicku, cim starsia-tym viac mliecko a to isto nie je hladna ved kade co poje cez den. To len vymysla😎
Baby,je tu niekto, kto už odplienkoval?

Ahojte marcovciatka,co mate noveho? Lukas dnes poradna,vazi 11200g a 81cm,dostal aj ockovanie dnes...tak snad to dobre zvladne 😉 inak je vsade,uz sa zacina prejavovat jeho tvrdohlava povaha 😀😀 a stale este nerozprava nic iba mnam,bac,hav 😂 tak snad sa dozijem raz aj toho "mama" 😀