icon

Termín pôrodu marec 2017

ajja2017
4. júl 2016

Ahojte,vie to už niekto,že to bude v marci? Ja som si v piatok našla dve čiarky 🙂

slavka299
29. okt 2016

Ahoj Monci. Ja to viem uz hadam vyse tyzdna. Vidi tam v jednom kuse vajicka 😁 velmi som tuzila po dievcatku ale pri tom co sa mi stalo si prajem len nech je to zdravy Adamko

14nunu10
29. okt 2016

Ja som sa dnes zobudila už druhýkrát toto tehu s herpesom na spodnej pere,urveee ma 😕 a dala som si B- komplex a natrela oparstop mastou

clovek123
29. okt 2016

@14nunu10 tak to neni bohvie co nech ti to skoro zmizne

moncici7777
29. okt 2016

@slavka299 jasne len nech je zdrave 🙂 mne je to uuplne jedno co to bude. Ale som zvedava chcem to vediet. Tak snad o 2 tyzdne

slavka299
29. okt 2016

@14nunu10 ahoj nunu ja som taktiez doposial mala uz 2 herpesy. Gyn.moja vravela ze je to v poriadku tehotnym zenam sa to stava. Pokial sa nejedna o prvy herpes tak by to nemalo byt skodlive 😁

monilik
29. okt 2016

@slavka299 ahoj a drzim palceky nech je vsetko ako ma byt 😉

14nunu10
29. okt 2016

@slavka299 ano to vem,len je to neprijemne 😖

slavka299
29. okt 2016

Jaaj tak to ano. Ale ono pre mna bol herpes najhorsi az kym beprisla operacia slepeho creva 😣

slavka299
29. okt 2016

Kocky poprosim aj ja pridat do sukromnej skupiny TP 27.3. 2017

14nunu10
29. okt 2016

@slavka299 no nech sa paci 😎 😎 😎

moncici7777
1. nov 2016

Ahojte baby. Chcem sa spytat jedavate v tehu casto vajicka? Na aky sposob? Ja nie som moc vajickovy typ 🙂 viem ze surove sa nesmu. Dnes rozmyslam spravit francuzske zemiaky tak tam by som.ich este zjedla. Kolko varite vajicka na tvrdo?🙂

slavka299
1. nov 2016

@moncici7777 ahoj, ja vajicka papam nie sice casto ale take ako francuzske zemiaky milujem 😋😋😋 myslim ze to je bez rizika. Osobne 10min od varu ☺

ajana1
1. nov 2016

@moncici7777 zalezi od velkosti vajicka ale vacsinou okolo 6-7 minut. Neznasam totizto prevarene veci a tie vajka sa budu este raz varit vo francuzskych zemiakov tak aby neboli az moc vysusene. A uplne zboznuje poached eggs na avokado 🙂 alebo do kuvajdy

moncici7777
1. nov 2016

@slavka299 ja si tiez vravim ze keby naaaahodou je vajko na milimeter na makko v rure dojde :D

14nunu10
1. nov 2016

@moncici7777 ja casto nejedavam,ale ani si to neodopieram,ked príde chut dam si 😀

zuz312
2. nov 2016

@moncici7777 ja som tiez neni moc vajickova, do francuzskych davam na tvrdo a varim ho dlho, lebo aj tak žltko vyhodim nakolko ho strasne nemusim, chuti mi to ako prach.... :/

monilik
2. nov 2016

@zuz312 😀 to zato chuti ako prach ze ho moc dlho varis 😁

moncici7777
2. nov 2016

Čo dnes na obed? Ja idem kuchtit kuracie sote so zeleninou a zemiakova kasa 🙂

monilik
2. nov 2016

@moncici7777 našťastie mam uvarenu aspon polievku inak by sme hladovali...nevladzem sa ani pohnut.

14nunu10
2. nov 2016

@moncici7777 my mame zo vcera rezne a zemiakovu kasu 😝

nivea777
2. nov 2016

ja idem varit kasu a kuracia prsia zapecene so syrom :D to dopadne :D

lelec
2. nov 2016

Ja som.robila gulasovu polievku a palacinky dnes

lelec
2. nov 2016

@14nunu10 b komplex v tehu? V tehotenstve sa. Nesmú vráť vit.b žiadne ja som mala zápal trojklaneho nervu a neurologička mizakazala akýkoľvek vitamín a tak isto aj gynekológ pretože v tehu ssa môžu len ttw tehu vitamíny majú upravenú gramáž to dávkovanie len toľko k tomu a ak mate problémy s hwrpesom skus eutrosis oro zaberie hneď môžeš aj v tehu aj v malé babo

14nunu10
2. nov 2016

@lelec 8. Vitamíny pre tehotné sú tiež veľmi dôležité.

Kyselina listová - najdôležitejší vitamín (folát) ktorý potrebujú tehotné ženy. Odporúča sa 400 mg denne. Mnoho potravín obsahuje kyselinu listovú, ako napríklad zelenina, konkrétne špenát, ružičkový kel, zemiaky, zelené fazuľky či zemiaky.
Kyselina listová je dôležitá pre zdravý rast embrya a znižuje riziko, že sa dieťa narodí s poškodením miechy. Už ženy, ktoré sa pokúšajú otehotnieť by mali začať užívať kyselinu listovú. Treba pokračovať v užívaní prvých 12 týždňov tehotenstva.
Vitamín A - vaše dieťatko ktoré vo vás rastie potrebuje vitamín A pre zdravý vývoj očí, kostí, zubov a kože. Treba však dávať pozor na množstvo, pretože nadmerné množstvo, môže byť pre plod škodlivé. Vitamín A sa nachádza v pečeni, preto by ste nemali jesť viac ako 1 porciu denne. Lepšie je užívanie beta karoténu ktorý produkuje vitamín A vtedy, keď je to potrebné. To znamená, že je tam menšie riziko predávkovania.
Vitamín B komplex - tento vitamín dodáva energiu budúcim mamičkám, ak sa cítia unavené. Ďalej pomáha tomu, aby sa zdravo vyvíjal nervový systém dieťatka.
B komplex obsahuje tiež B12, a ten spolu s kyselinou listovou a železom pomáhajú udržiavať dobrú koncentráciu hemoglobínu v krvi. V tehotenstve je to veľmi dôležité, nakoľko tehotné ženy trpia miernou anémiou.
Vitamín C -posilňuje imunitný systém
Vitamín E - podporuje krvný obeh, udržuje energiu
Vitamín D - dobrý na silné zuby a kosti.

v kazdom tehu som brala pri herpese 😕

cattleya22
2. nov 2016

Samozrejme, že sa môžu, ba sú žiaduce... B9 je kyselina listová, nakoniec aj magne-b6 obsahuje B vitamín 🙂 Bčkom sa nedá predávkovať, vyciká sa, čo sa "nepoužije". Horšie je to s A, D, E a K.

14nunu10
2. nov 2016

@cattleya22 ano ja som sa informovala u svojej obvodnej lekarky a povedala že kludne aj 2x do týždna sa mozu 🙂 a takisto aj riboflavin ..takže urcite uskodit nemozu 😎

radus1810
2. nov 2016

ahojte, mohla by som aj ja poprosiť pridať do súkromky, termin mam 31.3.2017. dakujem

lelec
2. nov 2016

@14nunu10 jasne ze su v tehu vitamin dolezite alezalezi v akej forme a v akom davkovani no mne neurolog aj gynekoog zakazal klasicke bud len pre tehotne alebo v potravinovej forme nepisala som to v zlom, ja som si nedala ziadne radsej aj v lekarni mi dali vitamin b len pyridoxin nic ine v tehu sa nesmie

monilik
2. nov 2016

@lelec a v tych tehotenskych vitaminoch je co? pozri si zlozenie. v kazdych jednych mas zastupene všetky vitaminy b-skupiny,cize b-komplex...dokonca v davkovaniach vysoko prevysujucich odporucanu dennu davku tychto vitaminov pre netehotne...jediny rozdiel je v cene.ked si ich kupis zvlast vyjdu ovela lacnejsie ako pod oznacenim vitaminy pre tehotne... (femibion,prenatal...) a jamieson ma rovnake vitaminy ci v prenatale ci v b-komplexe hadam si nemyslis ze pre tehotne ich nejak specialne vyrabaju?

monilik
2. nov 2016

@lelec cele druhe tehotenstvo som brala na odporúčanie gynekológa vitamin B1 kvoli krcom v nohach...preco by sa nesmel?nespotrebovane mnozstvo vitaminov skupiny b sa vylúči mocom.su rozpustne vo vode.
jedine co sa nesmie v tehotenstve je umely vitamin A vo vysokych davkach...