Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
@haslerka31 no v nemocke uprednostnuju spinal, lebo su s tym mensie peripetie, ale mna sa napriklad vzdy anesteziolog pytal...
@haslerka31 ja mam tiez planovanu sekciu...a pri obidvoch mi anesteziolog urcil aku formu..mna len odradza od spinalu to,ze som musela lezat 24 hodin na chrbte..strasne ma palilo medzi lopatkami. Tak uvidime ako to bude teraz.
@haslerka31 a ak smiem vediet dovod sekcie mna v novembri tiez caka druha aspon si myslim lebo v 2015som rodila akutnou sekciou dieta bolo namna velke nezovstupovalo a teraz nechcem rodit prirodzene po tak kratkej dobe po sekcii
@bobolok jeemine, na to som aj zabudla 🙂))mne pri prvom na vyber nedali.Mne bolo neprijemne to lezanie na chrbate na operacnom stole, uz som sa nevedela dockat, kedy ho vyberu, ratala som sekundy, bol taky tazky- 4, 222 , som myslela, ze mi vnutornosti vytlaci von...ak ked ho vybrali...nikdy nezabudnem na ten pocit ulavy...🙂 a maly ticho, sni zvuk, pytam sa sestricky, preco neplace a ona , chcete aby plakal a kym som odpovedala, capla mu po zadku a uz plakal 🙂))
@rica1 kvoli ociam...
@haslerka31 prepac, koli ociam? Som len prekvapena, lebo u nas v nemocke bezne rodia epilepticky, babenky po CR prirodzene, tak som prekvapena... dokonca aj mna chceli nechat rodit normalne hoci sa dieta zo mna prirodzenou cestou nedostane 😀
@bobolok no ja mam pocit ze u nas v porodnici chcu aby kazda skusila rodit rirodzene sekcie skoro vobec neakceptuju preto aj prva bola akutna lebo primar si tvrdil svoje napriek odporucaniam na sekciu od dvoch na seba nezavislych gynekologov a chcem ist tam rodit preto lebo uz viem ako tam co funguje
@ewisam presne toto ma napadlo u nas v porodnici sa neobstoji ze oci ale dokonca pomaly aj epilepticky al. ked je nepomer panva dieta ako ja som mala proste musela som chvala sa porod rozbehol sam den pred terminom ale nakoniec brutal lebo ten strach o dieta uz nechcem zazit a mohli ma fakt usetrit par hodin bolesti a nie stale tvrdili ze to pojde ... no neslo...
@rica1 Moja sesterka rodila teraz v aprili a v ten den ze rodila pani s epilepsiou a nechali ju sa trapit.... vyslovene. Kazdu chvilu zachvaty ako to nakoniec dopadlo neviem, ale dovi dopo...ja sama som zvedava, ci mi daju vobec termin alebo sa tam zas a znova dotretice pojdem hadat
@ewisam si sa tam vyhadala?? ja som prvy krat taka bola ze tak teda ok skusim cvicila som s epinom na maximum ale proste nie dieta neklesalo nic klesali rapidne ozvy a potom uz cele zle inak za mna sekcia absolutne bez komplikacii vecer po sekcii cca po 10hodinach som chcela aby ma prelozili na novorodenecke 😀 kojit som kojila na treti den a uplne bez problemov dufam ze aj druha bude taka
@ewisam 🙂 nechcem tu rozoberat svoj zdravotny stav, je ti viacero faktorov, ved keby dom mohla rodit prirodzene, tak rodim 🙂
Ahojte dievcata, chcem sa opytat, ci cvicite alebo planujete cvicit s Aniball alebo Epino? Ja sa nejak neviem rozhodnut, ci to objednat a skusit to.
@mirka121212 Jednoznacne ano. V utorok mam poslednu poradnu u mojho obvodneho (potom uz v nemocnici) a ked mi povie ze je vsetko ok tam dole,tak hned objednavam aniball ;)
@sonia33 Cize ak mam mesiac a pol do porodu uz by bol cas zacat s tym? A co objednavas- Aniball alebo Epino?
@mirka121212 Staci zacat 4 tyzdne pred terminom,to som vycitala zo skusenosti zien,vraj je zbytocne zacinat skor. A objednavam aniball,predsa len je lacnejsi a vysledky su overene a asi aj rovnake ako pri epine ;)
@ sonia33 dakujem. Objednam teda asi aj ja. Trosku som vahala, lebo mi viacero kamaratok povedalo, ze ti nevedeli zaviest ani sfuknute.
@mirka121212 Nie je zaco. Ja sa tiez obavam cvicenia,ale zaciatky su tazke vo vsetkom,verim ze nam to pojde 🙂
@mirka121212 aj tu na MK je skupina kde kocky píšu výsledky ako to dopadlo. Podľa mna ak sa dá treba CVIČIŤ 👍👍👍
Ahoj idem mat druhy porod no fakt netusim o com tu pisete co je aniball a epino?
@mirka121212 ja som sice skoncila s akutnou sekciou dieta vobec neklesalo do porodnych cuest aaaale napriek tomu som cvicila s epinom za mna super vec a da sa to zaviest sfuknute kludne treba optrne pomaly a co aj moj gyno povedal ze zeny co stym cvicia ani nestriha ze to ide pekne a ked tak kozmeticky steh maju ! minimalne to doda odvahu ze to pojde a poranenia nebudu velke
@sonia33 ja neviem preco ale vzdy som mala depku z toho ze by som "dole" zle dopadla a preto som chcela cvicit nech tomu za kazdu cenu predidem mam kamosky ktore maju po nastrihu velmi velke problemy aj to priznaju a to som ja nechcela za ziadnu cenu ale nakoniec aj tak sekcia ale pre istotu
@ rica1 ak si uz cvicila s aniball, spravne to chapem, ze pointou toho cvicenia je ten balonik vnutri nafuknut a nasledne taky nafuknuty vytlacit von?
@zuzuzuzka ano podla mna hej ze im to zle urobili alebo boli npr jedna roztrhnuta az na krcku ci ako nam to hovorila. ked je to urobene dobre tiez si myslim ze to musi byt ok ale vedia to zbabrat a toto som riskovat nechcela a radsej som cvicila ale tiez to nie je zaruka ale lepsie ako nic a zalezi aj na velkosti dietata a hlavne cvicit sa da len ak je naozaj vsetko ok a bezproblemove tehu je to dobra prevencia ale najdolezitejsie je zdravo porodene babo ostatne sa zahoji ale k teme epino aniball som jednoznacne za 🙂

@juriva prax v porodnici kde sa chystam je taka, ze po 24h od zakroku ta uz posadia a prejdes par krokov ak vladzes, druhy den si uz normalne na izbe a staras sa o drobca ak si v pohode.. Ja by som sa nestresovala... Ja mam dve male deti, ledva sa gulam, jazva drzi, krize sem tam v keli ale fungujem. Zachvilu sa budes s drobcom nudit 😀