icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
9. apr 2011

@benice jasné,tvorí sa ti mledzivo-kolostrum.v podstate toto bude miminko hneď po pôrode piť,kým sa rozbehne normálna laktácia 😉

benice
9. apr 2011

@kaara1980 Ďakujem pekne za odpoveď ... Vieš, ja som prvorodička a do týchto vecí sa ešte moc nevyznám ... Ale som rada a odľahlo mi, že je to v poriadku a normálne ...

kaara1980
9. apr 2011

@benice však ja to poznám,ja som bola pred 5timi rokmi tiež zo všetkého vystresovaná.Radšej sa opýtaj aj na maličkosť ako sa stresovať 😉 .Ja tiež veľa vecí neviem a zisťujem až teraz 🙂

janka830
9. apr 2011

Ahojte baby, vy ste teda popredu, mala by som sa polepšiť..my máme zatial postieľku ( dedičnú 😉 , myslím že tá ešte zažila i nás, chcela som kupovať novú ale postielka prelakovaná nevŕzga, nepovedala by som že je tak stará..už máme doma aj kočík aj autosedačku, a pár vecí na oblečenie...hmmm máme toho ešte veľa čo dokupovať ako vidím.. 🙂 začínam sa toho celkom báť,vôbec si to neviem predstaviť..ešte nakúpiť hej ale ako to potom aplikovať 😅

kukujka
10. apr 2011

ked mam uz vybrateho pediatra pre dieta kedy mu to mam ist nahlasit,ze chceme k nemu chodit?

nenullienka
10. apr 2011

@kukujka Ahoj ja som s pediatričkou už dohodnutá. Dala mi na ňu kontakt, ktorý mám odovzdať v pôrodnici aby k nej mohli poslať dokumentáciu malého 🙂 .

kukujka
10. apr 2011

@nenullienka tak sa k nej aj ja v najblizsej dobe vyberiem a vybavim si to

kaara1980
10. apr 2011

@kukujka ešte pred pôrodom sa choď pediatra opýtať,či vás vezmú a dohodnúť sa,ako sa chodí na prvú poradňu.Lebo niekde príde pediater na prvú návštevu k tebe domov-po týždni,a k niektorým musíš ísť sama s dieťaťom v rámci ordinačných hodín ,keď majú poradňu.V pôrodnici musíš dať kontakt na vybraného dr. 😉

kukujka
10. apr 2011

@kaara1980 dakujem vyberiem sa a dohodnem radsej teraz dopredu ako to potom nestihat teraz mam kopu casu ked som doma tak mozno zajtra to poriesim

danula2
10. apr 2011

a pojdete k pediatrovi hned v ted ako vas prepustia z porodky? alebo neskor.... 😖 ?

zajo79
10. apr 2011

@danula2 mas neaky cas..neviem ci do 24, alebo 48 hodin sa hlasit u pediatra.. alebo viacej? fakt nepamatam

kukujka
10. apr 2011

@danula2 myslim,ze to nam urcite povedia ked pojdeme domov,ze kedy sa mame hlasit,ale opytam sa to ked pojdem v najblizsich dnoch nahlasit drobca k dr.

kaara1980
10. apr 2011

@danula2
@kukujka to záleží od pediatra.V LM som neriešila nič,z nemocnice poslali papiere k doktorke a tá mi o týždeň volala,že príde na kontrolu k nám domov.Tu v BA mi len sestrička povedala,že keď sa malá narodí,mám zavolať.Predpokladám,že nám bude kázať prísť do poradne.Všade je to asi inak,treba sa len pýtať samotného pediatra 😒

kukujka
10. apr 2011

@kaara1980 urcite mas pravdu vsade to byva inak

janka830
10. apr 2011

@kaara1980
@kukujka ja som sa tiež nato pýtala lekárky a tá mi len povedala že pri prepúšťaní z pôrodnice mi dajú papiere a tie jej mám potom po manželovi doniesť...ale ako čítam vás tak je to asi tak že keď sa nahlasí v pôrodnici tak to tam pošlú?? lebo ja budem rodiť v Ba ale lekárku malá bude mať v jablonici okres Senica..máme to tam bližšie... 😖

kukujka
10. apr 2011

@janka830 vobec neviem ako to je u nas opytam sa a dam potom vediet,mne je v podstate jedno ci to poslu alebo zanesiem ja mam hned pri dome nemocnicu aj pediatricku takze to nemam takze zlozite ako ty

ingemor
10. apr 2011

..ahojte dievky, mam taky problem od rana, ze ma boli v podbrusku ako na menstruaciu a trrochu ma bolia aj krize, neviete mi s tym poradit, ze co to moze byt alebo co by som mala robit? dakujem vopred za rady, som z toho strasne nestastna ☹ najhorsie je, ze je vikend, inac by som uz bezala za mojim gynekologom..

daniela1974
10. apr 2011

@ingemor Ahoj, podla mna to nie je nic vazne pokial nekrvacas, mozno este maternica rastie a mozno sa trosku pripravuje na porod.
Mna boli furt vsetko a dnes cervix, asi tam mala strasne kope az mi dych vyraza.
Obcas som rada, ze ma lekar neprehliada na poradni a obcas sa bojim, ze ako chcem zistit ci sa neotvaram ked ma nevidi.
Mna krize bolia stale uz bez prestavky a skutocne k 1.v mesiaci ma bolieva brucho ako na kramy a to kramy nemam uz 8 mesiacov 😀 .

benice
10. apr 2011

@janka830 Nič si z toho nerob ... My máme zatiaľ kúpený len kočík a zopár kúskov detského oblečenia ... Ešte toho bude treba veru veľa nakúpiť ...

benice
10. apr 2011

@kaara1980 Nooo tak ja to tak aj beriem - radšej sa opýtam ako stresovať sa ...

fleuerette
10. apr 2011

@bubu84 aho babu tu je link na dobru stranku, je tam vsetko, aj vybava pre mimi, aj pre teba, a najdes tam aj papierovacky co vsetky vybavit ked sa mimi narodi .....http://www.dietaaja.sk/vybavicka.php

fleuerette
10. apr 2011

@sisi0211 ahoj, ja tiez budem kupovat baby siter a sme v dome. Brat mi poradil (je technicky zdatnejsi 😵 ) aby som pod dosah 300m nekupovala. Vraj sa dosah velmi skrati stenami, kabelazou a podobne. Tiez to chcem mat tak aby mohol maly spat na terasa a byt v dome

sisi0211
10. apr 2011

@fleuerette
Dakujem za radu. 🙂

nenullienka
11. apr 2011

Ahojte baby chcem sa spýtať či si treba kúpiť aj niečo na ošetrenie tej rany ak ma nastrihnú???

kaara1980
11. apr 2011

@nenullienka ahoj,ja som nemala nič.Cikať som ale chodila pod studenú sprchu-tak mi poradila sestrička- a potom som si nechala ranu vysušiť(kým som bola v nemocnici).Zahojilo sa to rýchlo a bez akýchkoľvek komplikácií

janina7911
11. apr 2011

@nenullienka Mne bola odporučená Višňovského masť. 🙂 Ja som ju síce mala na iné veci a aj brutálne smrdí, ale bola na nezaplatenie. Niekedy sa vraj dala zohnať len na chirurgii po známosti, dávala sa na rany po operáciách, ale teraz v poho bez receptu v lekárni.

mim111
11. apr 2011

@janka830
ahoj , asi ťa poteším, my sme zatiaľ kúpili len dvoje nohavice a tri tričká, krátky rukáv/dllhý rukáv.....a baby vybrali nejaké dva cumlíky, asi mi budú nanič, lebo ani ony dve nechceli cumlíky, ale páčili sa im, tak sme kúpili....možno brata naučia 😀 .
Nemám postieľku ani kočík, ale v piatok sa chystáme na kočíky, tak možno niečo objednáme...a držím palce v nakupovaní, nech všetko zvládneš... 😀

baby poradte, koľko látkových plienok kúpiť? Budem používať jednorázovky, ale tak pomimo, treba nejaké plienky? Asi áno, ale koľko? Pozerala som v obchode, mali nejaké potlačené obrázkami a jeden kus za 2,49€ - je to normálna cena? Bola som len v jednom obchode, tak neviem, či mám s tým zabíjať čas a hľadať lacnejšie. Ak máte prehľad o cene, prípadne, či ich vôbec treba...nestačia mi malé uteráčiky?
Asi blbá otázka, ale teraz riešim tie plienky.....
Ďakujem a prajem krásny deň

mim111
11. apr 2011

@kaara1980
ahoj
ja som tiež chodila stále do sprchy a pomáhalo, ešte mi mamička, ktorá bola so mnou na izbe poradila, aby som si ľahla vždy s mierne roztiahnutými nohami, aby sa mi "podvozok"-akosi to nazvala, usušil rovnako na obe strany, ani ma šitie nebolelo nejak extra v pohode som chodila...takže asi sprcha je najlepšia, aj keď studenú by som nezvládla 😝 , máš môj obdiv 😀

fleuerette
11. apr 2011

@mim111 ja som kupovala od kamosky obycajne bavlnene, mala nove, oprate, ozehlene a .... nepouzite. myslim ze stali okolo 60 centov. Pozerala som aj na nete tam vychadzaju okolo 1€ rozmer 80 x 80. Mne radili mat aspo 20 ks, ked aj nie na prebalovanie, minimalne na podkladanie, utieranie, odgrganie a neviem na co vsetko este 😀 😀 😀

Mam aj jedno balenie takych potlacenych ozdobnych, moja mamina samozrejme neodolala, mne sa zdalo zbytocne, dat tolko za plienku, ktora bude viac spinava ako cista 😎

fleuerette
11. apr 2011

kocky neviete nieco poradit na opuchnute nohy a prsty, mam ich ako koliky k fazuly, a to beriem magnezium 2xdenne a aj zelezo, snazim sa menej solit, mineralky nepijem ani 100% dzusy. Rano ked sa zobudim tak prsty na rukach ani neohnem 😠 , vsetko mi pada z ruk, no hruza.
A posledne tyzdne zistujem ze tusim "slepnem", ak to pojde takt odalej normalne budem potrebovat okuliare. Fakt sa kazda mamina ku koncu tehotenstva rozpadava? Dnes mi dokonca krvacali dasna pri umyvani zubov, co som v zivote nemala 😨 😨