Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@sisi0211 @kaara1980 to som sa aj ja chcela spytat na tu zavinovacku,ale asi to bude dobre, na prenasanie, drzanie babatka, vsak nemusi byt v tom zabalene stale.. 🙂
noo co sa tyka tych veci , co je potrebne si priniest do nemocnice, to kazda nemocnica to ma asi inak, ale ja potrebujem radu, co vsetko bude potrebne pre mna a pre babatko, nielen v nemocnici, ale celkovo, aby sme na nieco nezabudli.. 😒
@andrejecka tak tusim ste vsetky sikovnejsie, ja som este vobec nezacala 😠 musim sa polepsit 😀
@bubu84 odsávačku ti netreba hneď,v nemocnici mávajú zväčša erárne čo sa dajú požičať a poprípade potom si kúpiš.A nedá sa povedať s určitosťou ktorá je dobrá,záleží to od ženy.Mne bola dobrá len medela ručná.Predtým som ju mala od sesternice,ale keďže jej ju jej švagriná predala,tak si musím kúpiť.Táto stojí necelých 20e.Dajú sa kúpiť aj také úplne obyč v lekárni,aj tú som skúsila,ale mne bola na prd.A ručne by som si tie moje melony žmolila asi pol dňa.
@sisi0211 tak schválom si kukni na veciach na koľko sa majú prať,ja mala hádam polovicu,čo sa môžu len na 30.Ale ja periem všetko na 40.Dnes máš také agresívne prášky,že je zbytočné prať na vyšších stupňoch.Ja si zavinovačku veru kúpim,lebo nikdy nevieš ako bude a lepšie sa s ňou manipuluje s dieťaťom.Ja do nej malú baliť nebudem,len bude na nej ležať.Už to mám odskúšané.Syn sa mi narodil v auguste a bola taká zima,že smer šli z pôrodnice ako keby šlo snežiť.
@andrejecka tak to mas super, aspon nemusis kupovat.. 😉 tie kedysi boli kvalitky.. 😉 ale to tiez neviem, pouzivaju sa pre babatka aj tie latkove? ja som pocula, ze hned po narodeni sa nedavaju, len ked su s klbikmi, tak neviem..
@andrea1977 dala som trošku,ale len na veci čo nepôjdu na telo-flísové bundičky,nohavice atd
Pri synovi som dlho nepoužívala,som sa bála všetkého,ale teraz už nebudem taká úskostlivá.kolegyňa tá koľkokrát aj niečo kúpila a ani neoprala a tak dala dieťaťu,aviváže používala toľko,že voňal už na sto honov a nič mu nebolo
@andrea1977 ja som pouzila avivaz Silan 😉
@bubu84
Mozno ti pomoze tato stranka 😉
http://www.maderna.sk/ostatne/doporucena-vybavicka
Viete mi poradit co sa tyka elektronickej pestunky? Potrebujem do domu, t.j. aj ked babatko je v postielke a ja som v zahrade alebo na terase, aby mal dosah. Pisu vacsinou stale 150 aj 250m, ale da sa im verit? Su v tom zohladnene steny??? 😖
Nemate nieco odskusane alebo doporucene?
dik baby, tak buduci tyzden zacnem prat 😉
Ahojte babenky, mám kúpiť aj nejaký olejček, alebo krém na natieranie bábätka po kúpaní. Ja vôbec neviem 😅 . Obyčajné detské mydlo už mám, ale či mu tá chlórovaná voda nebude pokožku vysušovať.
A ten čaj na laktáciu to mám piť už pred pôrodom či stačí potom, ja vôbec neviem čo a ako budem robiť, normálne mám strach ☹ .
@bubu84 nepoznám,ale kukám že dosť drahá.Chceš ručnú,či elektrickú?Hlavne sa zameraj na to,aby mala nastavenie na viac stupňov ťahov,aby si si sama mohla regulovať ťah a prísť na to,čo ti bude vyhovovať.švagriná má tú lacnú z lekárne -to je len taká čo vyzerá ako tuba či ako ju opísať a úplne v pohode s ňou frčí.Ja som mala strašne veľa mlieka a odsávala som na najvyššom stupni aby som si prsia riadne odsala a vyhla sa zápalu.Ale to fakt všetko zistíš až po pôrode
@nenullienka zacinam si to plne uvedomovat uz aj ja, co vsetko bude treba..a hlavne aby sa na nic nezabudlo.. najhorsie je to, ani neviem, ze co a ako.. 😒
@nenullienka ja som predtým používala lekárenský olivový olej,ale nedávno som videla nejaký rozhovor s dermatologičkou a vraj sa to už zas neodporúča,lebo zistili,že obsahuje kyseliny ktoré pokožku narúšajú.Takže ja kúpim buď olejček od nivei,alebo zbehnem kuk do DM drogérie akú majú oni ponuku pre detičky
@bubu84 však toho sa bojím aj ja,že niečo zabudneme,ale teraz sú obchody na každom kroku,tak poprípade dokúpime 😉
@bubu84 veď to ,že neviem či budem mať všetko, lebo ako poznám priateľa keď ho po niečo pošlem, on to nevie nájsť alebo donesie niečo iné. A chcela by som aspoň tie základné veci mať doma ☹ 😒 .
Ja mám zavinovačku kúpenú len na suchý zips takú tenšiu lebo sa bojím aby mu nebolo moc teplo 😖 ☹ 😉
@kaara1980 najhoršie je, že niekde uvádzajú vôbec novorodenca po kúpaní nenatierať inde píšu, že treba. Človek je s toho jeleň ☹
@nenullienka ale hadam to bude vsetko v pohode, akurat som si zacala vypisovat zoznam veci co budem potrebovat, tak sa pojde na nakup, ked nahodou daco zabudneme, dokupi sa, ked nie manzel, lebo tiez si neviem predstavit, ze ho poslem nieco pre maleho kupit.. 😉 tak mi urcite pomoze moja zlata maminka.. 😉
@nenullienka to ano,ja som jeden čas tiež malého nenatierala.Len po kúpaní s mydlom.Mydliť dieťa nemusíš denne.Zo začiatku som malého kúpala vo vaničke denne,mydlom len každý druhý deň.Potom som už prešla na systém každý prvý deň len umyť pod vodovodom-tvár,ruky,zadok a pipík.Každý druhý som kúpala,z toho 2x do týždňa mydlom.Novorodenec sa nemá kde zašpiniť.Keď sa ogrcká či pokaká tak ho aj tak vždy hneď obriadiš.Ja som ani vlhčené utierky nepoužívala,len vždy zadok umyla v umývadle vlažnou vodou
A ešte ma zaujíma, či mám kúpiť aj nejaké UM (nutrilon, hami,....) ak sa mi nepustí mlieko aby nebol hladný. Či to mi v pôrodnici odporučia ☹ 😉 😒 🙂 to nemôžem sama kúpiť??????? 😖 😲 😢
@nenullienka niesom istá,ale sa mi zdá,že umelé mlieka sú na predpis,takže týmto sa určite nezaoberaj.vraj sa má žena naprogramovať na ,budem kojiť a basta, 😉
@kaara1980 ja strašne chcem kojiť, len teraz sa mi zdá, že moje prsia sa tvária, že ee. Prestali ma úplne bolieť a ani to nevyzerá na nich, že by som bola tehotná len sú väčšie. Ale už rozmýšľam nad blbosťami 😀
@nenullienka juuj nerob... 😖 toto netreba dopredu riesit..
@nenullienka ono nevadí že prestali bolieť.Ono to príde,uvidíš.Boleli a narástli na začiatku,teraz sú už prispôsobené hormonálnej zmene.Ale počkaj po pôrode,dojdu iné hormony a keď sa nalejú,tak ich ani nespoznáš.Teraz to určite nerieš 😉
Mňa prsia nebolia, ale skoro každý deň mi z ľavého prsníka vytečie pár kvapiek ... Niekedy je to ráno, niekedy večer, sem-tam aj cez deň ... Baby je to normálne???

@kaara1980 a pouzila si aj avivaz? Kedysi sa nepouzivala aspon prve 3 mesiace