icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janka830
15. apr 2011

@kaara1980 sranda ešte aj termín mám deň pred tebou, nie len ultrazvuky 😀 aj keď pri našej malej je skorej pravdepodobné že víde možno aj troška neskorej, lekárka vravela že medzi tým 18.- 22.6. by to mohlo aj byť, uvidíme či malá poslúchne.
lekára si chcem zazmluvniť lebo sa napôrod síce veľmi teším ale sa aj troška bojím, a chcem rodiť s niekým koho som pred tým videla 😅 už som s ním aj telefonovala a povedal mi že ak prebieha všetko v poriadku tak sa mu mám ozvať po 30tt a ak bude problém nejaký tak hneď ho mám kontaktovať...tak rozmýšlam že budúci týždeň mu volám 🙂

rozmýšlala som aj na nadštandartnou izbou, ale neviem či je to pre mňa ako pre prvorodičku to pravé...je tam síce sprcha a wc..ale na druhej strane čo ak tam nebude niekto kto by mohol rady rozdávať??? 😀 čo si o tom myslíš ty? keď si rodila prvé bola si na nadštandarte? aké to bolo?

nenullienka
15. apr 2011

Ahojte ja si zazmluvňovať zatiaľ nejdem dopredu, tu pôrodníčku čo by som chcela povedala, že sa uvidí či bude mať službu vtedy nie ak nebude mať tak potom áno. Tak to beriem zatiaľ, že uvidíme 😀 V Žiari je len jedna nadštandardná a tá sa rezervovať nedá tak uvidím pri príjme či bude voľná potom by som si ju zaplatila. Lne tam som sama a ako prvorodička by som radšej s niekým na izbe bola, uvidím čo a ako. Bože ale to ide do peňazí: doktor 200€ + izba 25€ na deň ak by som chcela epi. tak + 130€ 😒 ☹ 😅 a ešte aj všetko zo sebou priniesť, hrôôôôza.

nenullienka
15. apr 2011

A chcem sa spýtať či už môžem piť ten čaj s malinovníka, som si ho kúpila v lekárni. Niekde píšu, že až od 36tt, niekde od 34tt, ja som teraz 33+3tt.

sisi0211
15. apr 2011

@nenullienka
Ja by som ho zacala pit asi az po 36tt, istota je istota. Nechcela by som porodit skor. 😖

kala
15. apr 2011

ahojte kočky, tak ak dovolíte pridám sa k Vám tiež mám termín na jún a budeme mať chlapčeka, inak cítim sa fajn až na to že mi strašne krče boli v lítkach hlavne ráno bola som s tým u dr. ten mi povedal aby som brala calibrum mami a od vtedy nič, kočky vy už máte všetko pre drobcov nakúpené? ja zatial okrem vecičiek nič, dokonca ani kočím nemám vybratý, ozaj kupujete si aj fľašky, a s tými výdajami veru je to hrozné veď za pôrod ak chcem dr. svojho ten berie 330 eur nadštandartná izba v trnave neviem koľko stojí, ale je to veľa peňazí naraz za pôrod, že rozmýšľam či nebudem rodiť normálne kto bude mať službu a peniaze použijeme inde no ve´d uvidíme

kala
15. apr 2011

ahojte kočky, tak ak dovolíte pridám sa k Vám tiež mám termín na jún a budeme mať chlapčeka, inak cítim sa fajn až na to že mi strašne krče boli v lítkach hlavne ráno bola som s tým u dr. ten mi povedal aby som brala calibrum mami a od vtedy nič, kočky vy už máte všetko pre drobcov nakúpené? ja zatial okrem vecičiek nič, dokonca ani kočím nemám vybratý, ozaj kupujete si aj fľašky, a s tými výdajami veru je to hrozné veď za pôrod ak chcem dr. svojho ten berie 330 eur nadštandartná izba v trnave neviem koľko stojí, ale je to veľa peňazí naraz za pôrod, že rozmýšľam či nebudem rodiť normálne kto bude mať službu a peniaze použijeme inde no ve´d uvidíme

lucia1981
15. apr 2011

@kala ahoj! tak ja som si už pomaly nachystala nejaké vecičky, niečo som mala po prvom drobčekovi a nejaké vecičky, hlavne malé košieľky a body som si dokupovala, fľašky som si kúpila Avent, tak isto aj cumlíky, odsávačku a sterilizátor, tento týždeň som už nevydržala a kúpila som aj najmenšie pampersky a nejakú kozmetiku a kočík ten mám už objednaný Dor Jan a mal by prísť po veľkej noci...no výdavky to sú riadne, ja ani neviem koľko vlastne dáme doktorovi, keďže asi bude musieť prísť z voľna, lebo v LC sa to oficiálne nerobí že si môžeš predplatiť pôrodníka len tak "po kamarátsky" a izba nadštandard stojí 17 euro na noc, plus epidurálka 100 euro ale to ani sama neviem či si ju dám pichnúť, pri prvom som ju tiež chcela, ale v noci nevedeli zohnať lekára ktorý by mi ju pichol tak som porodila bez nej a nebolo to až také hrozné.... 😕

nenullienka
15. apr 2011

@kala Ahoj a vitaj medzi nami. Ja idem riešiť postieľku bud. týždeň, ostatné už viac menej mám. Neviem či mám kúpiť aj baby šatku uvidím po pôrode. Ja som si kúpila fľaše Tommee Tippee.

kala
15. apr 2011

@nenullienka a si spokojná s tými fľaškami aj mne sa strašľne páčia a hlavne že sú protikolíkové som pozerala na mimibazare ich sortiment a majú aj cumlíky super ty máš ktoré? už máš aj kočíK,

@lucia1981 tak to si šikovná, ja zatial stále pracujem a cez víkendy som rada že môžem b ť s malou zasa hlavne keď je pekne sa jej snažím urobiť program a v čom si prala? ja neviem či mám kúpiť pre drobca lovelu a lebo persil s aloe vera

sisi0211
15. apr 2011

@kala
Ahoj, my sme zatial kupili kocik, vanicku a postielku. Nejaka kozmetika... A vecicky na malu som podostavala od mojej super sesternice a kamosky. Mam z coho vyberat 😉
Predvcerom som prala a zehlila, vsetko je cistucke. Prala som v mydlovych vlockach Bupi - neobsahuju konzervacne latky, parfem ani nic umele. Mam sice aj Persil pre batolata, sensitiv, ale zatial som sa neodvazila.
Preco kupujete flasky a cumliky, sterilizatory? Ja mam info od laktacnej sestry, ze by sa to nemalo. Dieta si na to zvykne a potom mozu byt problemy s kojenim.... 😖

lucia1981
15. apr 2011

@kala ja som tiež do minulého týždňa pracovala, takže som nič nestíhala a tiež som bola rada keď som prišla domov a mohla som byť s naším drobcom, ktorý neobsedí ani chvíľku... 🙂 ale teraz si už čerpám dovolenku mám 21 dní a potom chcem už ísť na MD tak mám trošku viac času, ale študujem aj na výške 4. ročník tak aj to mi zaberie dosť času ☹ no tie vecičky prala moja zlatá maminka , ktorá mi pomáha ako sa dá tak Ti neviem povedať v čom....

kala
15. apr 2011

@sisi0211 fľašky som mala aj pri dcereke dokonca už v pôrodnici deťom dávali čaj na noc sestričky, a keďže moja malá bola v inkubátore cez 14 dní tak ju kromili fľašou a potom som až začala kojiť čo sa na podiv čudovali aj sestričky že sa malinká prisala a kojila som dlho a tiež dávala aj čajík z fľašky to asi záleží od nás maminiek čo si vezmeme k srdcu, tie mydlvoé vločky si kde kúpila a čo stáli? to môžeš dať aj do pračky?

sisi0211
15. apr 2011

@kala
Mydlove vlocky stali cca 2,40 eur. Kupila som ich v DM. Vyzeraju takto http://www.bupi.sk/mydlove-vlocky-bupi/
Maju sa v cca 1l teplej vode rozmiesat aby sa roztopili a naliat do pracky. Ja som liala priamo do bubna, pretoze 1l sa nezmesti do zasuvky na praci prasok.
Bola som s nim spokojna, vsetko sa pekne vypralo. Avivaz som ziaden nedala.

kukujka
15. apr 2011

@nenullienka ja som tiez uvazovala v zh o tom nadstandarde a ak bude volny tak by som tam chcela byt po porode prvy den aby tam mohol s nami prespat aj manzel,ale dalsie dni by som uz chcela byt na izbe s nejakou dalsou mamickou.
ten caj s malinovnika mam uz aj ja zacnem ho pit po poradni co mam o tyzden ak sa dr.vyjadri,ze budem rodit prirodzene a ak povie,ze cisarskym tak sa mi ho pit neoplati

lucia1181
15. apr 2011

@kaara1980 ja som akurat dnes dostala zmluvu k porodu a aj termin na planovany cisarsky rez.....normalny termin mam 12.juna,ale urobia mi cisarsky uz 30.5.2011.tiez si radsej zazmluvnujem svojho lekara,pozna ma,staral sa o mna cele tehotenstvo,tak nech to dotiahne aj do konca s nami 🙂.zazmluvnenie ma vyjde 700 eur,co je dost ☹

andysok
15. apr 2011

@lucia1181 fuuuuuuuu 700 je dost

sisi0211
15. apr 2011

@lucia1181
700 eur je obrovska palka 😕

kaara1980
15. apr 2011

ja som rozmýšľala,že pôrodníka si nezazmluvním(v podstate tu nikoho nepoznám a ako čitam referencie,každý je dobrý-vraj),ale veľmi uvažujem nad nadštandardnou izbou.Tu na antolskej sú 2-lôžkové(len či budú voľné,lebo tu sa rodí ako na bežiacom páse).Je tam samostatné wc a sprcha a návštevy sa môžu príjmať na izbe.Inak sú tu 3-lôžkové izby a vždy dve majú spoločné sociálne zariadenie,ale návšteva na izbu nesmie.Dieťa ukážu len cez sklo.Pôrodný box je tu vraj super,ale.A veľké ale,lebo páni doktori tam rodiť dáko nechcú a sestričky odhovárajú rodičky aby si ju zaplatili,pretože je tam super pôrodná stolička,ALE páni doktori sa musia pri pôrode do kolien 😠 .

@janka830 u nás v Lm je ,nová nemocnica a aj pôrodnica,takže tam sa rodilo super.Tam sú síce 3-lôžkové izby,ale veľké a tiež je sociálne zariadenie spoločné pre 2 izby.Inak je super ,keď máš niekoho na izbe.Ja som mala mamičku čo rodila svoje 5-te dieťa,a tá mi poukazovala čo nebuď A vedľa na izbe bola počernejšia pani,ale slušná a k tej som zas chodila na skusy ohľadne kojenia a odsávania 😉 .A fakt mi to moc pomohlo.Návštevy tam mohli na izbu.

lucia1981
15. apr 2011

...tá nadštandardná izba je dobrá vec, no ja tiež keď som rodila prvý krát tak som bola na izbe ešte s dvomi babami tiež prvorodičkami a radili sme si navzájom čo a ako, izba mala aj sprchu s WC takže bolo super, ale teraz by som rada mala súkromie a hlavne chcem aby synček s manželom mohli za mnou a maličkým hocikedy prísť.... 🙂

micu13
15. apr 2011

@nenullienka ,
@kukujka Baby a na co je ten caj z malinovnika?

lucia1181
15. apr 2011

@andysok @sisi0211 no to je....pri podpise zmluvy sa plati 450 eur a potom po porode v nemocnici 250 eur.ale aspon,ze to je oficialne na papieroch vsetko.uz je v tom aj to,ze mi zabezpeci nadstandard,takze aspon to nemusim platit.som zvedava ci tie prve dni po cisarskom pustia na izbu za mnou s manzelom aj deti....pocula som,ze v ruzinove deti na izbu nepustaju,to ako budu cakat na chodbe????nejak to nedomysleli v nemocnici....

kukujka
15. apr 2011

@micu13 pije sa cca od 34tyzdna ako priprava na porod ma ulahcit lahsi prechod dietatka na svet,ale ,ci je to 100percentne a je s nim lahsi porod ti zarucit nevie nikto,ale za skusku nic nedas

likoska
15. apr 2011

@micu13 ahoj je to bylinka, ktora posobi na porodne cesty a ma ich pripravit na porod 🙂

andysok
15. apr 2011

@lucia1181 joj ty budes tiez v ruzinove? ja som tam bola pred mesiacom na nadstadarde...ale na 10.....ale vraj je to podobne ja este toto budem riesit s dr 26.4 ale kedze budu dve bude planovana sekcia.......cize ju nechcem platit proste sa s nou dohodnem ze planovana bude vtedy ked b ude mat sluzbu....to je teda moja predstava....som zvedava na realitu....inak podla mna deti pustia, ked si to zaplatila.............

likoska
15. apr 2011

@micu13 dobre je aj pomlete lanove semienko

lucia1981
15. apr 2011

..baby a ten čaj dostať kúpiť len v lekárni a ako presne sa volá? ďakujem

likoska
15. apr 2011

@lucia1981 caj z malinoveho listu 🙂

lucia1181
15. apr 2011

@andysok ano budem v ruzinove aj ja,tak som zvedava ako to dopadne.ja budem mat tiez planovanu sekciu,dnes mi doktor povedal,ze mi to da na 30.maja,takze 29.maja poobede ma prijmu do nemocnici a 30.5 rano sa ide na to 🙂.hovoril,ze ked sa planuje sekcia,tak najradsej ich davaju na pondelok,vraj vtedy byva najmenej porodov.no som zvedava ci tam pustia aj deti,lebo kamoska co tam rodila pred mesiacom a bola na nadstandarde,tak pustili iba manzela a dieta nie,vraj az od 12 rokov.

Inac baby myslite,ze nam este moc narastu bruska?ja ho mam tak akurat,nie je velke a na nohavicach co nosim mam este tak 4 cm priestor.....ci sa mi oplati kupit este vacsie,ci bude este brusko moc rast,lebo ak nie,tak by to bolo zbytocne vyhodenie penazi,kedze uz dalsie mimco nebudeme mat 🙂

micu13
15. apr 2011

aha, no te som ani nevedela ze take nieco je 🙂 Tak to si budem musiet zadovazit. A myslite ze mozem pit aj caj aj jest tie lanove semienka naraz? Ci si mam vybrat bud jedno alebo druhe?

kukujka
15. apr 2011

@micu13 ja si myslim,ze by si mohla aj oboje naraz

kaara1980
15. apr 2011

@micu13 môžeš kľudne oboje.Ja sa chystám tiež na ten čaj.a hádam začnem od 34tt 😉 .inak je tu o tom aj diskusia,tak si skús kuknúťhttps://www.modrykonik.sk/forum/tema/malinikovy...