Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Dievčatá a budete brať aj homeopatiká Boiron??? Ja už mám doma pripravené, vraj sú veľmi dobré a uľahčujú pôrod. Táááááák uvidíme 😀
@terinka2004 no ja beriem nejake homeopatika uz od 3 mesiaca, ale mi vravel ze sa mam este pred porodom zastavit, tak mi urcite nieco da na lahsi porod. Aspon dufam 😅
@terinka2004 A ktoré konkrétne? Nejak si neviem predstaviť, ktoré z homeopatík od Boironu by bolo vhodné na uľahčenie pôrodu. 🙂 Ja vždy keď som pozerala na ich stránku, tak veľa vecí na virózy, niečo na nevoľnosť, nervozitu...
@kaara1980
@andysok
tak ste mal ukľudnili, že idete aj vy s kufrom...
Robili vám už kontrolu prietokov? Bolo to ok? A som bola včera a nebol spokojný MUDr .... 😀 , vraj pupočník je ešte zatiaľ ok, ale nejaké dve cievy, ktoré zásobujú placentu neboli 😠 , vraj kvôli môjmu tlaku a diabetesu....že to sú prvé príznaky ufff 😒
Tak ležím , aby tlak bol ok.
majte sa a oddychujte
@mim111 ja uz aj koli prakticnosti beriem kufor......ked pojdem z nemocky manzel bude mat v jednej ruke jedneho drobca vo vajicku, v druhej ruke slecnu vo vajicku, ja budem este aj po ciraskom, cize kufor na kolieskach je idealis 🙂 ano prietoky mi robili v utorok, a vsetko ok, mam dve placenty jedna je ok druha je trosku s necistotami, ale inak good
ja som bola vcera na poradni a pozerala mi aj prietoky, co som si mysla ze ma objedna az nabuduce a mala som ich v poriadku. Ale tak ja mam tlak ok. A co to znamena ze ked to nemas ok?
Ahojte, mne povedal, že na prietoky ma pošle až v 36tt. Vraj je to optimálny týždeň, skôr vraj on neposiela 😖 😒 ☹ Tak to asi každý dr. robí inak ☹ 😒
ahojte! mne môj lekár tiež robil v poslednej poradni prietoky, ale to len na chvíľu prepol sono, či je všetko o.k. ale pri prvom som tiež chodila až od 36 tt, ale to vtedy ešte bolo treba chodiť do pôrodnice kde idem rodiť a teraz to už má aj náš doktor v ambulancii, tak isto aj 4D sono, na tom sme boli s manželom v pondelok a veľmi sme sa z drobčeka vytešovali, riadne sa nám v brušku popredvádzal a máme aj krásne DVD na pamiatku... 🙂
@kaara1980
ahoj, no musím ísť o 3 t znovu na prietoky, to bude 33tt a potom sa uvidí...že zatiaľ nereaguje pupočník, čo je dobré, takže z troch meraní prietokov je aspoň jeden dobrý 🙂 , aj cievy v mozgu malého boli ok, že keby sa tam objavilo zväčšenie alebo rozšírenie, to už by bolo kritické, lebo by boli zase menej zásobené končatiny a spomalil by sa rast, je to nejaký obranný mechanizmus, brain......(nezapamätala som si to) ... 😠
vsak sa povypytujem môjho gyn. a uvidím
teším sa, že si ok a aj ostatné maminy.
@andysok
to znie tak krásne, že v jednej ruke drobca a v druhej ruke slečnu.... 😀 , no to si kufor musíš fakt ťahať sama, lebo bude mať plné ruky 😉
tak nech vydržíš čo najdlhšie...
ps moja sesterka má 2 ročné dvojičky, chĺapcov a obaja mali cez 3kg keď sa narodili ( sa vraj v nemocnici chodili pozerať na nich ako na raritu)
tak držím palce, nech ste všetci v poriadku a s dobrou váhou- takou akurát
Ahojte mamičky, kúpili ste alebo rozmýšľate nad kúpou zavinovačky do autosedačky. Ak ste kúpili tak akú hrubšiu či tú letnú a akú veľkosť?
@nenullienka ja som nekupovala zda sa mi to byt zbytocnost,ale ak myslis,ze ju vyuzijes tak kup asi skor daku tensiu
@kukujka veď to, že aj mne sa to zdá byť zbytočné, a čo som pozerala veľkosť tak som našla len 56. Dúfam, že mu to neuškodí ke´d ho tam dám bez zavinovačky a prikryjem dekou.
@nenullienka aj ja mam v plane davat do autosecacky tak,ze deckou prikryjem
@nenullienka
ahoj akurát som si ich pozerala vo Viedni ale asi ich nechcem( zavinovačku do autosedačky), lebo autosedačky mávajú teraz už takú originál prikrývku, pod to dáš hocičo...no ale ja neplánujem používať autosedačku ako nástavbu na kočík, asi keď chceš voziť bábo v kočíku v autosedačke po meste, tak potom by to možno malo význam,inak asi nie, veď je to len na vozenie v aute... 😉
čo ja viem, len toto ma napadlo - že či áno alebo nie
ale keď ťa napadne nejaký dobrý dôvod, daj vedieť 😉
Ahojte,
uz sa vam stalo, ze ste lezali na chrbte a mali tvrdnutie bruska, a pri tom taku hrcu v hrdle?
Mne sa toto v poslednom case par krat uz stalo. Neviem co to ma znamenat? 😒
Moja mala inac dnes v kuse kopala. Uz som myslela, ze porodim, lebo stale len dole niekde do mechura alebo do krcka maternice 😖
@sisi0211 To znamena ze si lezis na dutej zile a nedostatocne sa ti okyslicuje telo a aj placenta.
Radcej tak nelez i ked je to narocne vobec nejako lezat 😀 😀 😀 .
Ja mam vzdy pocit ze mi pichaju magnezium do zily ked tak lezim.
neviete ako je to s rozdielmi velkosti hlavicky a nozicky nam pri sone namerali rozdiel skoro 4tyzdne a dr.povedala,ze je to v poriadku.ja som zas citala,ze by rozdiely byt nemali.nemate s tym niektora skusenosti?
@daniela1974
tak to je sila
to som sa tu mohla spytat aj skor ☹
diky za radu 😉
@sisi0211 v poho, ja tak lezim furt a ked mi pride ten pocit co pises - ta hrca k krku - tak sa prelahnem na chvilu na bok. Mne sa lezi velmi zle aj na bokoch.
@daniela1974
mne sa osobne na bokoch lezi celkom dobre, len mala ma zvykne vtedy viac kopat
tak neviem, ci je jej vtedy prijemne alebo naopak, nechcem jej ublizit ☹
@kukujka aj mne povedala, že hlavička je trošku väčšia, tým že dieťatko má ešte málo podkožného tuku a ešte stále priberá a telíčko rastie. Ale aký rozdiel na týždne mi nevravela. 4 týždne je dosť.
@mim111 veď ani ja nebudem toľko využívať autosedačku, len všetci sa ma pýtali či už mám aj takú zavinovačku a mne príde ako zbytočná. A našla som len veľkosť 0-3 a 0-6 mesiacov a to rýchlo z toho vyrastie 😖 😒 A v zime už bude fusak, tak ja ju ani moc nebudem riešiť 😠
@nenullienka zavino acka je dobrá aj na noc na spanie

@kala Ahojky 🙂 Vidím, že máme podobné osudy 🙂 Ja mám už doma zaparkovaný aspoň ten kočík Jané slalom 2009 a sem tam kúpim aj nejakú tú miny vecičku 🙂 Čakáme tiež chlapčeka. A k tým kŕčom sa pridávam ☹ Mňa to prepadáva v noci a je to fakt hrozné, lebo od bolesti nemôžem pohnú nohou....Ale čo už. Mamina mi povedala, že si mám dávať magnézium, tak uvidíme. Inak od začiatku tehu beriem Femibion. My tu v BB za pôrodníka platíme 200€.
@lucia1981 Tú epidurálku radšej nerieš Lucka, ja som sa o tom rozprávala s mojim gyn. Vraj je to normálne operačný zákrom a viac riskantný ako cisársky rez!!! Predsa len vpich do miechy. ☹ A to bolí a veeeeľmi...Mne ako 14 ročnej robili lumbálku, tak viem o čom hovorím. A druhý pôrod je vraj oveľa ľahší ako ten prvý 🙂