Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
ja mam dve po mojich detoch a jednu strasne priserne prekvetinkovanu prekrajkovanu priam cigansku od svagrinej 😠 😠 😠 😠 ale uvazujem ze sa na to v lete vybodnem na perinky. Ved bude teplucko.
@sisi0211 ja mám jednu, ale ak bude teplo neviem či ju budem nejak často používať.
@micu13 Toto brala moja kamarátka......Preventívne pred pôrodom:
Arnica montana 9 CH
– užívať 7 – 10 dní pred pôrodom
- 5 granúl 2 x denne
- preventívne proti bolesti, krvácaniu, opuchu a tromboembólii
Gelsemium 15 CH
– užívať 7 – 10 dní pred pôrodom
- 5 granúl denne
- preventívne proti strachu z pôrodu
Počas pôrodných bolestí:
Caulophyllum 5 CH
- 5 granúl každých 10 minút striedať s Actaea racemosa 5 CH
- uvoľňuje svalovinu krčka maternice, uvoľňuje prudké a neúčinné kŕčovité bolestivé sťahy, zmierňuje bolesti vyžarujúce do slabín a stehien
Actaea racemosa 5 CH
- 5 granúl každých 10 minút striedať s Caulophyllum 5 CH
- silné nepravidelné bolesti, spazmus krčka maternice, intenzívne bolesti vyžarujúce do bedrových slabín
Po pôrode:
Arnica montana 30 CH
- 5 granúl 2 x denne počas 7 dní po pôrode
- urýchlenie hojenia, vstrebávanie hematómov, špecifický účinok na kapiláry
Staphysagria 5 CH
- hojenie rezných chirurgických rán (epiziotómia)
Pyrogenium 9 CH
- prevencia vzniku infekcie
- ostatné druhy (proti rannej nevoľnosti, na podporu tvorby mlieka, ospalosť, slinenie...) – info v lekárni
bylinky:
list ostružiny malinovej, alchemilka - posilnenie maternice, spasmolytický účinok pri bolestivých kŕčoch maternice, uvoľnenie panvového dna – piť čaj cca od 34tt
ľanové semeno: proti zápche, pomáha pri priechodnosti dieťatka pôrodnými cestami – preventívne polievkovú lyžicu celých semien zapiť vodou
Treba sa samozrejme informovať u lekára a v lekárni 🙂
@terinka2004 fii-ha, to je celkom dost veci. To musela porodit uplne bez problemov, ako keby isla na velku 😀
no ja asi skusim len tie semena a ten cajik 😵 Ja mam celkom problem brat akekolvek lieky pravidelne.. vzdy zabudnem. By som potrebovala niekoho kto by mi tie lieky vzddy doniesol aby som ich zjedla 😀
@terinka2004 a ten pôrod bol aký, rýchly a bezbolestný???? Ja tiež ostanem pri čajíku 😀
@terinka2004 ja tiež radšej len čaj,zvažujem ľanové semienka a asi si predsa len zaobstarám Dianatal gel
Aj vy spite tak vela ako ja?
8 hod. spanku a po ranajkach som si znova zdriemla na hodku 😖
...ja mám dosť zlý spánok posledné dni, v noci sa budúm aj 5-6 krát a dosť dlho mi trvá kým zaspím, drobček v brušku kope väčšinou aj v noci .... 🙂
@sisi0211 ahoj,no mne to teraz zacina tiez,,posledne dni sledujem,co ja mozem spat aj 11 hodin v noci a uz pred obedom som unavena,vobec nechapem,ale musime to vyuzit co najviac,lebo zachvilku bude toho spanku stale menej 😉
@terinka2004 waw, to je kvantum 😉 aký mala pôrod?
ja ostanem pri čaji a možno semienka, ale asi skorej len ten čajík..nechcem do seba nič moc pchať už...
@sisi0211 tak to ti závidím ja spím max. 4 hod. o druhej v noci sa zobudím a nemôžem zaspať potom zaspím po hodine, dvoch a o pol siedmej som už hore. Cez deň si aj ľahnem a nezaspím len tak oddychujem. Neviem prečo to tak mám, je pravda, že malý je cez noc dosť aktívny 😖 ☹ 😒 Skôr cez deň mám kľud, kopká málo 🙂
Mamičky tie glycerínové čípky sú na predpis alebo voľno predajné. Ja som doteraz nemala nejaký problém so zápchou až teraz, musím s tým niečo robiť 😖 😖 😖 😅 😅 😅
@nenullienka su volne predajne. Ja som si ich kupovala niekedy v tretom mesiaci tehotenstva, ale od vtedy som pouzila asi len 3. 🙂
@sisi0211
@nenullienka ja spim tiež veľké prd každé dve hodinky idem na wc.....cez den nespim len ležím zmorena z noci ;( Dvojicky v noci aj vyvadzaju ale uz nemajú toľko miesta ale niekedy mám pocit že brucho neovladam uz ja
@micu13 ďakujem musím si ich kúpiť a aj vari v pôrodnici pomôžu 😀 😀 🙂 🙂
@nenullienka si radsej caj senny list kup to bude asi lepsie ako si cipky davat
@kukujka to dostanem v lekárni? Alebo je voľne predajný ja to prvý krát počujem.
@nenullienka v lekarni ho maju osobnu skusenost s nim nemam ,ale ked som pacientom ponukala cipky ked nemali viac dni stolicu tak mi mnohi povedali,ze oni si uvaria ten caj a bude vsetko oki,ze to im zabera
@kukujka ďakujem za radu, vyskúšam, radšej ako čipky 😀
@nenullienka nemas za co dufam,ze pomoze.radsej sa ,ale opytaj v lekarni,ci ho mozes ked si tehotna,ale myslim ze ano
@kukujka to ano ja sa vždy pýtam či to teraz môžem.
kočky,zlomil sa mi zub.Problém je v tom,že ako som sa presťahovala,tak som nebola na preventívke,lebo ešte stále nemám tu v BA zubára.Neviete aké hausnumerá sa teraz platia za zubárske úkony,hlavne keď som to polsledné 2 roky zanedbala?
@nenullienka senný list je ok,ale nepoužívaj ho často,je návykový-zlenivejú črevá
@kaara1980 Ďakujem za info. ja len keď to bude nutné.
mate v plane davat drobcom hned od zaciatku aj cajiky?citala som uz o tom dost a nazory su rozne ja uvazujem,ze budem davat kedze bude leto a teplo v zime by som asi nedavala
@micu13 😀 Nie nie, ja mám od nej info len na tie boiron homeo. Toto ostatné som našla na nete 🙂
@nenullienka Kočkýýýý jasné, že nie všetko 😀 Treba si len niečo vybrať z toho 😀

mate aj perinku? ak ano, kolko ks?