icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

terinka2004
17. apr 2011

@lucia1981 Toto je aj môj problém. Potom to našťastie môžem cez deň dospať. A najhoršie je, ked mi tlačí v noci na rebro na pravej strane. Vtedy ani nespím 😀

terinka2004
17. apr 2011

@janka830 JJ len sú také možnosti a treba si niečo vybrať...Aj ja som skôr za bylinky 🙂

lucia1981
17. apr 2011

@terinka2004 no ja zase cez deň spať neviem, aj som unavená, ľahnem si a nezaspím a v poslednom čase ma trápi aj pálenie záhy, asi bude mať aj druhý drobček vlásky... 🙂

lucia1181
17. apr 2011

@kaara1980 no mne sa zlomil tiez zub pred 2 tyzdnami a bolel ako das 2 dni,lebo sa mi to aj zapalilo...nakoniec mi ho vytrhli,lebo som ho mala tak dolamany,ze ho nemalo vyznam dorabat.moja mama robi na zubnom v bernolakove a pytala som sa jej kolko to vychadza u nich.takze ak si nebola na preventivke a zub pojde dorobit,tak ta to vyjde okolo 40 eur.ak budes chcet injekciu,tak este plus 10 eur...ale to je cennik u maminy,mal by byt vsade priblizne rovnaky,ale moze tam byt rozdiel par eur.

kaara1980
17. apr 2011

@kukujka pokiaľ budeš kojiť,tak nepotrebuješ dávať ani čaj ani vodu.Ja som malému dávala len rascový čaj,keď mal v noci koliku a aj to jen pár lyžičiek.Potom keď sa obmedzí kojenie,som mu dávala vodu

kaara1980
17. apr 2011

@lucia1181 tak to by bolo v celku ok,ale uvidím 😒 .Nenávidím zubárov,radšej budem rodiť ako vrtať zub 😕

lucia1181
17. apr 2011

@kaara1980 no ja som taka ista,idem k zubarovi vzdy uz ked nie je ina moznost,a potom to tak dopadne.drzim palceky 🙂
@lucia1981 hehe mna palila zaha strasne neprijemne a ani dcera a ani syn nemali vlasky,ked sa narodili 🙂)

sisi0211
17. apr 2011

@kaara1980
Aj ja sa budim pri kazdom otoceni, vtedy ma bolia nejake svaly v podbrusku. Alebo priatel je na mna tak nalepeny, ze nemam miesto sa otocit 😀

sisi0211
17. apr 2011

@kukujka
Ja mam take infosky, ze cajiky sa davat nemaju. Ked dojcis, najprv ide predne mlieko, ktore uhasi smad a potom mlieko, ktore ma viac vyzivnych hodnot. Ked babatko bude smadne, budes ho viac prikladat, alebo striedat prsia. 😉

lucia1181
17. apr 2011

@sisi0211 mne tiez kazali nedavat ziadne caje,ze pri dojceni netreba...mala bola narodena 1.6,bolo poriadne teplo a ona mala uplne vysusene pery,tak som zacala davat slabucky caj.aj teraz uz mam kupeny taky co je od narodenia a ja budem davat

sisi0211
17. apr 2011

@lucia1181
aky caj? kde si ho kupila?

lucia1181
17. apr 2011

@sisi0211 vola sa Sunarek...je to feniklovy caj taky rozpustny granulovany,je v takom zelenom obale a je na nom,ze sa moze podavat od 1 ukonceneho tyzdna.takze ked nas pustia z nemocnici maly bude mat akurat tyzden.a kupila som ho v Tescu.mam aj taky co je od ukonceneho 3 tyzdna a ten sa vola Pro celkovou pohodu.

monline
17. apr 2011

ospravedlňujem sa, že som sem k vám nakukla, len ma napadlo pospomínať si, čo som mohla i ja asi riešiť pred rokom...všetkým vám držím palce, aby ste bezproblémovo a pokiaľ možno bezbolestne porodili svoje krásne detičky 🙂

k tomu čajíku- syn sa narodil 11.júna, bol výlučne kojený, čaj som mu nedávala, doteraz odmieta fľašu, .....čaj či vodu mu dávam z pohára či lyžičkou po príkrmoch, ale aj tak väčšinu tekutín stále dostáva z materského mlieka..ale aj pokiaľ budete čaj dávať, určite nespravíte zle, názory sú rôzne

janina7911
18. apr 2011

@nenullienka
@kukujka
Baby, ja keď som si dávala na zápchu sennu (ešte pred tehu), mala som vždy strašné kŕče po ňom v črevách, takže na ten čaj trošku pozor... aj keď beriem, že nie každý musí tie kŕče po ňom dostať, ale ja by som to neriskovala, ubolené budeme tak či tak... 🙂

kukujka
18. apr 2011

@janina7911 ja s nim nemam skusenosti a ani ho zatial nepotrebujem to bola len rada,ze asi radsej caj ako cipky

nenullienka
18. apr 2011

Baby, môže predčasne odtekať po troške plodová voda? Ja som mala dnes pyžamo mokré, ale plachta bola suchá. Dala som si aj vložku tá je zatiaľ stále suchá. Už ju mám 3 hod. Ale beriem tie lieky na mykózu, či to nemôže byť z toho. Dočítala som sa, že býva aj číry výtok, predtým som mala biely. Skúsim ešte počkať do obeda a ak budem mať vložku mokrú pôjdem za dr. Alebo že by to mohol byť aj únik moču a keď som spala tak som to nepostrehla. Dosť ma to vystrašilo 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖

mim111
18. apr 2011

@nenullienka
mňa na to gyn aj upozornil, aby som sa nezľakla, mala som niekedy koniec febr/začiatok marca silnú mykózu...a tieklo to zo mňa, ak si niečo dávaš, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude spôsobené liečbou,
mne povedal hneď, že si mám dávať vložku
maj sa a nech to rýchlo prejde 😉

micu13
18. apr 2011

@janina7911 ja som ten caj tiez pila este pred tehu a tiez som z neho mala dost krce. Ja by som si preto radsej dala tie cipky. Su neskodne, lebo sa nevstrebavaju.

zufzufmeister
18. apr 2011

Načo je ten čaj z malinovníka presne?

micu13
18. apr 2011

@zufzufmeister list ostružiny malinovej, alchemilka - posilnenie maternice, spasmolytický účinok pri bolestivých kŕčoch maternice, uvoľnenie panvového dna – piť čaj cca od 34tt

terinka2004
18. apr 2011

@lucia1981 No mňa záha páli od úplného začiatku ☹ Už som si na to musela niečo kúpiť, lebo to bolo neznesiteľné, hlavne večer. Už aby sme to len do konca dotiahli 🙂

micu13
18. apr 2011

tento tyzden je posledny v praci, potom nastup na MD 😅 huraaaaaaaaaa 🙂 😵 😉

leni831
18. apr 2011

ahojte,akurat volala sestra z poradne ze mam zvysit davky zeleza,vzdy som mala nedostatok no teraz po precitani siclanku na nete je to jasne.cely cas som si myslela ze to je tym tehotenstvom no je to zelezom.Mam zavrate,som velmi stale unavena,chvilami sa mi velmi rozbusi srdce a najhorsie je ze obcas lapam po vzduchu akoby som ani nedychala kyslik a zaspavanie je velky problem bud koli tomu dychaniu alebo to busenie srdca.no a este som velmi bleda a mam zhorsenu pamet.musim sa priznat ze ja a tabletky neslo nikdy dohromady no budem musiet ich brat pravidelne lebo je to naozaj katastrofa.A aby toho nebolo malo tak som este chora,tak teraz lezim v posteli.Uz som si dala aj lieky a dufam ze sa mi polepsi.Niekde som sa docitala ze anemia ma vplyv na dieta niekde zase pisu ze nie tak teraz neviem.

leni831
18. apr 2011

@micu13 ja som cely cas na pn,no neviem si predstavit pracovat az do teraz.Je pravda ze zavisi aj aku profesiu zena ma ale klobuk dole.Tak si pekne uzi troska volna len pre seba oddychuj,lebo ked pride drobcek je do oddychovane.

leni831
18. apr 2011

@terinka2004 ja ked sa kedy kolvek zobudim tak malunke kope o stosest,ale musim povedat ze je to velmi prijemne prebudenie

katinka71
18. apr 2011

@leni831 pri prvom tehotenstve som mala aj ja anemiu,radim ti naozaj uzivaj poctivo predpisane lieky,tiez som nepravidelne brala lieky na zelezo,porod normalny vraj som nemala velke krvne straty pri porode,maly sa narodil predcasne a museli mi podat 1500 ml transfusiu krvi , zotavovala som sa pomaly este dlho ,potom som dostavala injekcie Aktiferin,teraz pri druhom tehotenstve je to zatial ok, prajem ti skore uzdravenie

zajo79
18. apr 2011

nedostatok zeleza pre zenu v tehotenstve je fyziologicky jav...

leni831
18. apr 2011

@katinka71 dakujem pekne,urcite to nezanedbam.ahoj

micu13
18. apr 2011

@leni831 Dakujem, no skusim si uzit to volno, ale mam pocit ze doma sa viac narobim ako v praci 😀 ale aspon sa vyhnem stresu 😉

nenullienka
18. apr 2011

Nakoniec som bola u dr. ten ma prehliadol, krček drží dobre, ale či to bola alebo nebola plodová voda mi vraj na 100% nepotvrdí. Meral mi aj ph v pošve a podľa toho to vraj nebola. A že ani tie testy čo predávajú v lekárni nie sú 100%-né. Mám sa viac sledovať a ak by sa niečo také prihodilo ešte raz mám ísť do nemocnice a tam mi podľa neho najlepšie povedia čo a ako. Robil mi aj sono v maternici je plodovej vody dosť tak ma upokojil. Len ma upozornil, že už to môže prísť kedykoľvek. Tak sa treba viacej sledovať 🙂 🙂 🙂 Tak som rada lebo ešte je skoro aby voda odtekala 😀 😀 😀 😀