icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sisi0211
16. apr 2011

mate aj perinku? ak ano, kolko ks?

daniela1974
16. apr 2011

ja mam dve po mojich detoch a jednu strasne priserne prekvetinkovanu prekrajkovanu priam cigansku od svagrinej 😠 😠 😠 😠 ale uvazujem ze sa na to v lete vybodnem na perinky. Ved bude teplucko.

nenullienka
17. apr 2011

@sisi0211 ja mám jednu, ale ak bude teplo neviem či ju budem nejak často používať.

kaara1980
17. apr 2011

@sisi0211 mám jednu a stačí,pre istotu.Ktovie aké bude zas leto 😒

terinka2004
17. apr 2011

@micu13 Toto brala moja kamarátka......Preventívne pred pôrodom:
Arnica montana 9 CH
– užívať 7 – 10 dní pred pôrodom
- 5 granúl 2 x denne
- preventívne proti bolesti, krvácaniu, opuchu a tromboembólii

Gelsemium 15 CH
– užívať 7 – 10 dní pred pôrodom
- 5 granúl denne
- preventívne proti strachu z pôrodu

Počas pôrodných bolestí:

Caulophyllum 5 CH
- 5 granúl každých 10 minút striedať s Actaea racemosa 5 CH
- uvoľňuje svalovinu krčka maternice, uvoľňuje prudké a neúčinné kŕčovité bolestivé sťahy, zmierňuje bolesti vyžarujúce do slabín a stehien

Actaea racemosa 5 CH
- 5 granúl každých 10 minút striedať s Caulophyllum 5 CH
- silné nepravidelné bolesti, spazmus krčka maternice, intenzívne bolesti vyžarujúce do bedrových slabín

Po pôrode:

Arnica montana 30 CH
- 5 granúl 2 x denne počas 7 dní po pôrode
- urýchlenie hojenia, vstrebávanie hematómov, špecifický účinok na kapiláry

Staphysagria 5 CH
- hojenie rezných chirurgických rán (epiziotómia)

Pyrogenium 9 CH
- prevencia vzniku infekcie

- ostatné druhy (proti rannej nevoľnosti, na podporu tvorby mlieka, ospalosť, slinenie...) – info v lekárni

bylinky:
list ostružiny malinovej, alchemilka - posilnenie maternice, spasmolytický účinok pri bolestivých kŕčoch maternice, uvoľnenie panvového dna – piť čaj cca od 34tt

ľanové semeno: proti zápche, pomáha pri priechodnosti dieťatka pôrodnými cestami – preventívne polievkovú lyžicu celých semien zapiť vodou
Treba sa samozrejme informovať u lekára a v lekárni 🙂

micu13
17. apr 2011

@terinka2004 fii-ha, to je celkom dost veci. To musela porodit uplne bez problemov, ako keby isla na velku 😀
no ja asi skusim len tie semena a ten cajik 😵 Ja mam celkom problem brat akekolvek lieky pravidelne.. vzdy zabudnem. By som potrebovala niekoho kto by mi tie lieky vzddy doniesol aby som ich zjedla 😀

nenullienka
17. apr 2011

@terinka2004 a ten pôrod bol aký, rýchly a bezbolestný???? Ja tiež ostanem pri čajíku 😀

kaara1980
17. apr 2011

@terinka2004 ja tiež radšej len čaj,zvažujem ľanové semienka a asi si predsa len zaobstarám Dianatal gel

sisi0211
17. apr 2011

Aj vy spite tak vela ako ja?
8 hod. spanku a po ranajkach som si znova zdriemla na hodku 😖

lucia1981
17. apr 2011

...ja mám dosť zlý spánok posledné dni, v noci sa budúm aj 5-6 krát a dosť dlho mi trvá kým zaspím, drobček v brušku kope väčšinou aj v noci .... 🙂

silviadaisy30
17. apr 2011

@sisi0211 ahoj,no mne to teraz zacina tiez,,posledne dni sledujem,co ja mozem spat aj 11 hodin v noci a uz pred obedom som unavena,vobec nechapem,ale musime to vyuzit co najviac,lebo zachvilku bude toho spanku stale menej 😉

janka830
17. apr 2011

@terinka2004 waw, to je kvantum 😉 aký mala pôrod?
ja ostanem pri čaji a možno semienka, ale asi skorej len ten čajík..nechcem do seba nič moc pchať už...

kaara1980
17. apr 2011

@sisi0211 tak to ti gratulujem.Ja nespím od začiatku tehu.Najskôr to bolo bez príčiny,proste nespavosť,potom časté návštevy wc a teraz wc + neznesiteľné bolesti čriev.Každé otočenie na ma bolí.Ale malá v noci kope málokedy 😉

nenullienka
17. apr 2011

@sisi0211 tak to ti závidím ja spím max. 4 hod. o druhej v noci sa zobudím a nemôžem zaspať potom zaspím po hodine, dvoch a o pol siedmej som už hore. Cez deň si aj ľahnem a nezaspím len tak oddychujem. Neviem prečo to tak mám, je pravda, že malý je cez noc dosť aktívny 😖 ☹ 😒 Skôr cez deň mám kľud, kopká málo 🙂

nenullienka
17. apr 2011

Mamičky tie glycerínové čípky sú na predpis alebo voľno predajné. Ja som doteraz nemala nejaký problém so zápchou až teraz, musím s tým niečo robiť 😖 😖 😖 😅 😅 😅

micu13
17. apr 2011

@nenullienka su volne predajne. Ja som si ich kupovala niekedy v tretom mesiaci tehotenstva, ale od vtedy som pouzila asi len 3. 🙂

andysok
17. apr 2011

@sisi0211
@nenullienka ja spim tiež veľké prd každé dve hodinky idem na wc.....cez den nespim len ležím zmorena z noci ;( Dvojicky v noci aj vyvadzaju ale uz nemajú toľko miesta ale niekedy mám pocit že brucho neovladam uz ja

nenullienka
17. apr 2011

@micu13 ďakujem musím si ich kúpiť a aj vari v pôrodnici pomôžu 😀 😀 🙂 🙂

kukujka
17. apr 2011

@nenullienka si radsej caj senny list kup to bude asi lepsie ako si cipky davat

nenullienka
17. apr 2011

@kukujka to dostanem v lekárni? Alebo je voľne predajný ja to prvý krát počujem.

kukujka
17. apr 2011

@nenullienka v lekarni ho maju osobnu skusenost s nim nemam ,ale ked som pacientom ponukala cipky ked nemali viac dni stolicu tak mi mnohi povedali,ze oni si uvaria ten caj a bude vsetko oki,ze to im zabera

nenullienka
17. apr 2011

@kukujka ďakujem za radu, vyskúšam, radšej ako čipky 😀

kukujka
17. apr 2011

@nenullienka nemas za co dufam,ze pomoze.radsej sa ,ale opytaj v lekarni,ci ho mozes ked si tehotna,ale myslim ze ano

nenullienka
17. apr 2011

@kukujka to ano ja sa vždy pýtam či to teraz môžem.

kaara1980
17. apr 2011

kočky,zlomil sa mi zub.Problém je v tom,že ako som sa presťahovala,tak som nebola na preventívke,lebo ešte stále nemám tu v BA zubára.Neviete aké hausnumerá sa teraz platia za zubárske úkony,hlavne keď som to polsledné 2 roky zanedbala?

kaara1980
17. apr 2011

@nenullienka senný list je ok,ale nepoužívaj ho často,je návykový-zlenivejú črevá

nenullienka
17. apr 2011

@kaara1980 Ďakujem za info. ja len keď to bude nutné.

kukujka
17. apr 2011

mate v plane davat drobcom hned od zaciatku aj cajiky?citala som uz o tom dost a nazory su rozne ja uvazujem,ze budem davat kedze bude leto a teplo v zime by som asi nedavala

terinka2004
17. apr 2011

@micu13 😀 Nie nie, ja mám od nej info len na tie boiron homeo. Toto ostatné som našla na nete 🙂

terinka2004
17. apr 2011

@nenullienka Kočkýýýý jasné, že nie všetko 😀 Treba si len niečo vybrať z toho 😀