icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sisi0211
25. apr 2011

@kaara1980
Ja poctivo natieram brusko olejom kazdy vecer uz od 3. mesiaca. Pocula som vsak, ze to popraskanie sa objavuje az posledny mesiac ☹((
Zeby som zacala kremovat denne 3x? 😅 😝

benice
25. apr 2011

@kaara1980 Ahoj, mne bruško zatiaľ nepopraskalo (klop - klop - klop) ... Ale ja to s tým krémovaním dosť flákam, predtým som sa vôbec nekrémovala a teraz tiež len raz za čas, kedy ma napadne ... Sranda je, že niektorí ľudia mi vravia, že mám malé bruško, iní že veľké a že malý bude asi riadny valibuk ... Tak neviem čo si mám o tom myslieť ... Ja som zatiaľ pribrala 7 kg, ale ešte to určite pôjde nahor, minimálne na + 10 kg sa istotne dostanem ...

micu13
25. apr 2011

@kaara1980 no ani neviem ci to sem mam napisat, ale ja som pribrala uz 20 kg 😖 a to sa teraz este len zacne rozbiehat... Mne tiez popraskali prsia zo spodu a uz sa mi zda ze sa mi zacina aj oblast okolo pupku. Mam tam taku malu cervenu ciarku, neviem to este presne identifikovat, kedze tam mam dierku po pearcingu.. Ale snazim sa natierat 2x denne, no tak uvidim 😒

luciaa86
25. apr 2011

@micu13 vitaj v klube ja uz mam tiez 20 kil nasebe 😀 uf budem mat co robit po porode

nenullienka
25. apr 2011

@kaara1980 ahoj, ja krémujem, ale mám pocit akoby sa začína praskať okolo pupčeka, robia sa mi tam také čiaročky ☹ 😒 😖 asi sa tomu nevyhnem. Ja mám navyše zatiaľ 11 kg ale ešte to pôjde určite hore 😖 😖 😖 😖

nenullienka
25. apr 2011

Baby a v akej veľkosti ste kupovali vecičky? Ja mám 56 ale neviem či nemám niečo kúpiť aj vo veľkosti 50 😒 či mu nebude všetko veľké ☹ 😒 😖

andysok
25. apr 2011

@nenullienka podľa toho kOlko ma kg ja kupujem 50 a to dúfam že im nebude veľké ale pri dvojickach je to tak myslím že tebe 56 bude good

micu13
25. apr 2011

@luciaa86 no to som rada ze niesom sama, ale ked ja som este len v 31tt a ty uz v 34.. tak to ta este urcite prredbehnem 😀 ale ved to pojde dole rychlo 😅

luciaa86
25. apr 2011

@micu13 no ja cakam este nejakych aspon 5 kil urcite 😀 no od zajtra uz 35tt konecne....ale ja som len prve3 mesiace nabrala vyse 10 kil a potom to slo uz pomalsie... snad to pojde rychlo dolu 😀

janina7911
25. apr 2011

@nenullienka Ja som začala pri nákupoch s číslom 56, ale nejak sme nekontrolovane prekorčuľovali na č. 62. 😀 Ale z č. 62 máme poväčšine mikinky, tričká s dlhým rukávom, rifličky, kabátiky, hrubšie veci... Ale ako som tak pozerala, tak asi bude treba ešte fakt dokúpiť niečo z tej 56-ky... nad 50-kou nerozmýšľam, riadim sa tým, že nám lekár podľa USG povedal, že malá je o viac ako týždeň väčšia. 🙂

lucia1981
25. apr 2011

@nenullienka ahoj! ja si myslím ,že 56 je v pohode, ja som pri prvom drobčekovi síce mala aj tie úplne malinké veľkosti ale len zopár košielok a dupačiek a veľmi sme to nevyužili a teraz som si dokúpila len tie 56 a tiež aj zopár 62... 🙂

nenullienka
25. apr 2011

@janina7911 veď to, že aj ja som kupovala aj č.62 lebo mi vraveli, že tú 56 vynosíme málo ak bude veľký. Ale mama ma strašil, že tá 56 sa jej vidí veľká. Ale veď dorastie. Mne povedala dr. v 31t t, že malý má 1900g 😅 a že je už dosť veľký na ten týždeň, ale sono skresľuje tak uvidím čo povedia v 36tt na prietokoch 😀 🙂

kaara1980
25. apr 2011

ja mám všetky kilá fakt na bruchu.Som akurát u našich a mama sa mi smiala,že v pyžame vyzerám ako hroch.No čo už.Každý známy mi hovorí vraj ,ale si riadna,
Ja som kúpila 56ky a 62ky ale zo 3 veci mám aj 50tky.Ktovie aká malá bude veľká 😅 .Kubko mal 3670g

kukujka
25. apr 2011

@nenullienka ja som kupovala 56 a 62 ky myslim,ze 50ky by sme nevyuzili ,ale len aby som to nezakrikla aby mala nebola taka ako ja ja som mala len 2kg ked som sa narodila a vsetko mi bolo velke tak mi vtedy vsetko narychlo hackovali a strikovali take drobucke

fleuerette
25. apr 2011

@luciaa86 pridavam sa do klubu, 20 kg v pluse 😀 , dufam, ze co najviac necham v porodnici

luciaa86
25. apr 2011

@fleuerette no sa zabijeme ked sme sikovne 😀 😀 nehovorim ze sa prezieram to nie ale ako som pisala prve 2 - 3 mesiace slo hned 10 kil hore a potom pomalsie ale stale to ide vyssie a vyssie.... 😖 nevadi nejako to zhodime casom 🙂

lucia1981
25. apr 2011

..no baby ja som zatiaľ pribrala 11 kg ale pripadám si ako slonica a určite ešte niečo priberiem, pri prvom som pribrala 17 kg a domov z pôrodnice som si doniesla len 5 navyše a tie išli rýchlo dole, takže ostáva mi len dúfať, že aj teraz to tak bude.... 🙂

micu13
26. apr 2011

@luciaa86 ja som to tiez mala tak ze prve tri mesiace som pribrala 10 kg, ale to asi preto, lebo ja som vobec nejedavala sladke a ked som ostala tehotna, tak mi strasne sladke chuti a moj metabolizmus asi nevedel co s tolkym cukrom ma robit 😀

luciaa86
26. apr 2011

@micu13 mne praveze sladke vobec na zaciatku nechutilo 😀 a ani som velmi nejedla ja neviem s coho som tolko pribrala...ale poviem ti ze taku celulitidu som v zivote nemala 😀 😀 ale ty aspon na fotke vyzeras dobre....a;le keby si videla moju aktualnu tak akoze dovi... 😠

fleuerette
26. apr 2011

no asi na to nie je pravidlo, ja som zo zaciatku nepribrala skoro nic, moj organizmus bol z pravidelneho jedenia taky vysokovany, ze to bral asi ako dietku,xixi
ale od polovice tehotenstva to uz islo, kilecko za kileckom. Teraz mam pocit ze je to zo dna na den. fakt je ale ze mam strasne napuchnute nohy a hlavne ruky, pomaly ani nezohnem prsty, takze vela z toho bude voda.
Mimochodom, neviete ci mozem pit pupavovy caj??? Pomaha organizmu zbavit sa vody.

andysok
26. apr 2011

@fleuere no ja od minulého týždňa nenosim obrucku

fleuerette
26. apr 2011

@andysok to poznam, tiez som ju musela zlozit, inak by sa mi bola zarezala az neviem kam. Uz aby to bolo 😀 , musim este 4 tyzdne vydrzat, dufam ze dovtedy nebudem ako otesanek 😀 😀 😀

andysok
26. apr 2011

@fleuerette 😀 😀 😀

katinka71
26. apr 2011

@fleuerette mne na odvodnenie odporucil gynekol.prhlavovy caj,ja som pribrala zatial 13 kg pritom musim drzat dietu na cukor a vysoky krvny tlak,pri prvom tehotenstve som isla rodit v 36 tyzdni s 10 kg,a po porode som schudla 15 kg,od dnes som oficialne na materskej,vsetkym prajem pekny den

zufzufmeister
26. apr 2011

Nooo ja už som tiež +17 kg, takže do konca to bude určite krásnych 25... Ja som tak pekne postupne priberala, až teraz som mala nejaký šok a za mesiac + 7 kg, tak uvidíme čo bude do konca.... A do materskej ešte tri týždne, už sa mi strašne nechce :( Ale hádam to dobojujeme, to takto o dva mesiace....... 😀

bubu84
26. apr 2011

ahojte ja som pribrala tiez uz dost 17 kg uz a este to len pojde hore, dnes sme boli v poradni,lekar robil nejake prietoky a povedal, samozrejme zase az vtedy ked som sa ho spytala, ze je vsetko ok..dal mi uz aj papier k materskej, zaciname 15.5. ale uz asi robit nebudem, lebo mam 30 dni dovolenky a nikto mi nevie poradit v praci, co by bolo najlepsie premna..tak sa uz na to vykaslem a robit uz nebudem.. 😉

tiez mi praska koza, ale teraz mam uz pocit, ze uz nie az tak ako na zaciatku, mam cely spodok bruska popraskany a aj prsia cele, aj som sa hned od zaciatku 2 krat za den natierala a vobec to nepomohlo.. tak hadam sa to zahoji..

malicky je zlaty, vobec sa uz v noci nevyspime, kome stale, pretaca sa hore dole.. zlatusik nas.. 😉 vemi ta milujeme, uz aby bol jun.. 🙂

kaara1980
26. apr 2011

ja som pri prvom šla rodiť s váhou,ako mám teraz.4iže som pribrala 18kg vtedy a z porodnice som šla ľahšia len o 6kg.Potom som doma ešte trocha schudla,ale nič moc.Dole to ako tak šlo až neskor 😠
Inak paráda,sme na ,dovolenke, u mamky v LM a akurát susedkyne deti dostali kiahne 😠 dúfam,že to nechytí aj Jakub (ja som síce kiahne mala,ale nechcem riskovať)

janka830
26. apr 2011

Ahojte, ja som pribrala zatial 9kg, ale v poslednom čase to začína neuveritelne rýchlo stúpať... 😔 takže rátam s tým že do konca tehu dám takých 15kg...koža doteraz držala ale predvčerom som si všimla pod bruškom maličkú nenápadnú striu, takže už sa to asi začína.. 😒 natieram sa vždy po sprche a verím tomu že sa to nejako prejaví a nepotrhá sa mi koža, nádej zomiera posledná 😉

zatial mi nepuchnú ani nohy ani nič iné, ale vždy ráno mi tŕpnu ruky (prsty) tak to vždy ráno precvičujem...a začínam byť z toho všetkého akási priveľmi unavená...ešte nemám nič zbalené do pôrodnice..asi by som s tým mala začať...

nestáva sa vám niekedy keď ležíte že máte pocit ako keby ste mali v hrdle guču niečoho?

nenullienka
26. apr 2011

Ahojte, odo dnes na materskej 😝 ako to zvláštne znie. Baby nemávate slabosť v nohách a strašne ma bolia kolená. Nemám to stále, ale ke´d to na mňa príde musím si sadnúť lebo by som spadla ☹ ☹ ☹ A strašne sa mi zle dýcha, ja už niekedy nevládzem 😅

sisi0211
26. apr 2011

@janka830
Hrcu v krku mas preto, lebo lezis nespravne - tlacis na dutu zilu a preto sa ti neprekrvuje telo ani placenta. Treba sa otocit 😉 na inu stranu. Ja som to mavala ked som lezala na chrbte, ale teraz niekedu uz aj ked lezim na boku. Uz len aby bol koniec juna 😝