icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
2. máj 2011

@janina7911 mna tym tiez trosku vystrasili,ale potom som si s toho uz nic nerobila ved hlavne,ze je vsetko v poriadku na nicom inom nezalezi

kukujka
2. máj 2011

babule mate vybrate aj mena pre opacne pohlavie ako vam povedali?ja som si uz radsej aj pre chlapceka pre istotu vybrala,lebo poznam viacere mamicky,ktorym sa pri predpovedi zmylili

nenullienka
2. máj 2011

@kukujka ahoj, ja mám nachystané aj pre dievčatko. Mne 4 dr. povedali, že bude chlapec a aj vecičky mám pre chlapca tak dúfam, že sa nezmýlili 😀 🙂 No ale veď modrá farba je pekná aj pre dievčatko 😀 😀 😀 😀

kukujka
2. máj 2011

@nenullienka mne len 1x povedali ostatne razy bola zle otocena

nenullienka
2. máj 2011

Mne povedal dr. dva termíny pôrodu prvý 28.5. a druhý 8.6. a tvrdí, že medzi tým určite porodím. V 30tt na sone mal už 1900g tak teraz už bude mať cez 2500g uvidím čo povie v pondelok 😀 😀 😀 upozornil ma že budem mať veľké dieťa 🙂 🙂 🙂 no neviem ako ho zo seba dostanem 😅 😅 😅 😅 😅

kukujka
2. máj 2011

@nenulienka ak sa nam drobci narodia na terminy tak sa v nemocnici stretneme

nenullienka
2. máj 2011

@kukujka no to hej, ja som to už pozerala 😀 😀 😀 aspoň by sme sa trošičku poznali 🙂 🙂 🙂

kukujka
2. máj 2011

@nenullienka ved to by som bola rada uvidime ako nas nasi drobci prekvapia,ze kedy sa im bude chciet ist von

nenullienka
2. máj 2011

@kukujka 😀 😀 😀

lencita
2. máj 2011

baby ja asi vediem s tou hmotnostou..29+3 vazil 1849g 😉 a dneska mi dr. zase potvrdil ze je dost velky,ale vraj nemoze mat kazde dietatko 3kila 😀 asi to bude tym ze frajer ma cez dva metre 😉 uvitala by som keby sa vypytal na svet skor 😀 musim malemu zacat dohovarat nech sa za nami ponahla von 🙂

mipolka
2. máj 2011

@monitas84 No ja som pred tehu mala 56 kg pri vyske 168cm a teraz mam 65, takze doteraz som 9 kil pribrala. Ja som sa dost kontrolovala cele tehu a snazila som sa jest veci prospesne hlavne babu, ale je pravda ze prve 3 mesiace mi bolo teda riadne zle....no teraz je to s tym kontrolovanim uz tazke, uz mi chuti uplne vsetko 😀

Ked mas obavy zober si niekoho k porodu, manzela, mamu alebo kamaratku.....podla toho co som pocula, sestricky aj lekar si pacientku viacej vsimaju, ked tam nie je sama a budes sa citit istejsie 😉

ingemor
3. máj 2011

@zajo79 ..nemas pravdu, co sa tyka epi..asi mas malo info..migreny mavam a dost silne, ale po epi som ju nedostala, je male percento, ze ju dostanes..pred velkou nocou som bola v nemocnici tyzden a pol a chodila som pravidelne na ctg rano a vecer a zazila som tam aj porody..som sice druhorodicka, ale tie bolesti, co zeny prezivali, to ich jajkanie, stonanie, kricanie-jednoducho som dostala taky strach z porodu a vtedy som si povedala, ze to urcite nechcem zazit..bol aj porod s epi a ako sestricka poznamenala-bol to ukazkovy porod-rodicka krasne spolupracovala a nevrieskala, ako z ucebnice..pri prvom porode som mala epi a ja naozaj neviem co je bolestiva kontrakcia..bolesti zena jednoducho neciti, iba tvrdnutie brucha a sestricky su tam od toho, aby rodicke pomahali a asistovali a ony uz vedia kedy a ako ma zena zatlacit, aby netlacila vtedy, kedy netreba..

zajo79
3. máj 2011

no po eda musis lezat.

ak to beries ze pri porode sa vrieska... tak potom ze pardon.

a bud rada, ze po tolkych negativnych skusenostiach ake byvaju mas pozitivnu skusenost. Ja nehovorim ze to nieje dobre, inak by to predsa tolko zien si nedavalo.

U nas chyba mozno viacej odborneho personalu a hlavne ochota eda robit. -mozno tam je hlavny problem.

ale ja niesom ochotna ohrozit svoje dieta, tym ze ho nebudem vediet vytlacit ako je to vo vacsine pripadov.

fleuerette
3. máj 2011

Trošku odskočím od pôrodu 😉 , zaujímalo by ma, kde plánujete mať mimi? V detskej alebo v spálni. Prechádzala som tu teraz vééééľa albumov, aj na modrej streche, ako maminky pripravovali a pripravujú hniezdočka pre mimi, vyzdobené izbičky a tak. U nás je to podobné, tiež so maľovala a tapetovala detskú. Ale keďže v nej máme stále mrazák a nemáme skriňu 😀 , tak pôjde malý k nám, I keď možno by bol mrazák ako uspávadlo celkom dobrý, hehe. Ale behať po veci do nášho šatníka sa mi nechce 😉

sisi0211
3. máj 2011

@fleuerette
My budeme mat malu pri sebe v spalni. Planujem to tak cca do jedneho roka veku dietata. Predsa bude malicka a lietat v kuse zo spalne do detskej a naspat, tak to nie. Su mamicky, ktore maju deti vo svojej posteli, to by som sa vsak bala, ze ju prilahneme 😅

silviadaisy30
3. máj 2011

@fleuerette ahoj,aj ja planujem mat malu pri sebe v spalni,ani si neviem predstavit ze by bola v druhej izbe,ani by som to nedovolila. 🙂 vsetky moje zname ci kamaratky mali deti pri sebe.Minule mojmu muzovi kolega nahovaral ze to treba cim skor zacat s tym davat babo do druhej izby,ale nech si kazdy sam za seba rozhoduje. 🙂

nenullienka
3. máj 2011

@fleuerette Aj my budeme mať malého pri sebe v spálni. Aj keď budem mať monitor dych chcem ho mať pri sebe aby som mohla hneď reágovať keby niečo. A aj kojiť bude ľahšie ako behať hore dolu. Ja budem kľudnejšia, že ho mám nablízku.

ekia
3. máj 2011

Ahojte zdravím júnovky. Som tu nová, aj keď som si vás občas prečítala. Užívam si prvé dni na MD tak snáď bude viac času zapojiť sa aj do debaty.
Čo sa týka epi. ja si to len a len pochvaľujem - mala som pri prvom. Po pôrode žiadne bolesti hlavy a pod. Je to samozrejme na každom ako sa rozhodne.
Bábo určite budeme mať v spálni v postielke, neviem si predstaviť že by som musela vstávať a odbiehať do detskej. Adamka sme mali v postielke do dvoch rokov, potom sme kúpili posteľ do detskej izbyčky a odvtedy bez problémov spinka sám. 😉

katinka71
3. máj 2011

@ fleuerette my sme sa rozhodli pre detsku izbu,s tym ze tam mame este jednu postel budeme sa striedat,manzel robi vela nocnych smien za sebou rano pride z nocnej a vecer ide zas na noc,cez den sa musi vyspat tak nechcem kazdu chvilu ist do spalne,jeden den ma volno zas denne smeny 10 hodinove,starsieho syna som mala pri sebe v posteli,to uz nie, trvalo roky kym sa naucil sam spat v detskej izbe,

nenullienka
3. máj 2011

Baby akú polohu si zvolíte pri pôrode. Ja uvažujem nad polohovatelným kreslom. Keďže to zažijem prvý krát neviem čo ma čaká???? 😅 😅 😅 😅 😅 😅

leni831
3. máj 2011

@janina7911 presne tak asi to bude skor..

leni831
3. máj 2011

baby ,rodíte niektorá v Skalici??

janka830
3. máj 2011

@nenullienka ahoj , fúha nad týmto som ešte ani nerozmýšlala..ale asi ako ma dajú tak budem 😀

janka830
3. máj 2011

Ahojte,
chcela som sa spýtať že tie podložky čo ste písali že je dobré vziať si do pôrodnice tak kde sa dajú kúpiť? 😅

kukujka
3. máj 2011

@janka830 v kazdej lekarni a v zdravotnickym potrebach ich maju

janka830
3. máj 2011

@kukujka ďakujem ...

mimca20
3. máj 2011

Tak a mame dalsiu poradnu za sebou. Malicke vazi 1800gramov,sme v 32 tyzdni a mamina dnes dostala magneziovu davku do chrbta (kvoli tvrdnutiu bruska), mame naordinovany pobyt v posteli a zajtra sa mame prist ukazat ci to povolilo alebo nie. Dalsi postup v liecbe zajtra ☹, drzte palce. Ale co nas tesi, dnes sme si kupili kociar, parada to potesi.

janka2504
3. máj 2011

caute baby ako sa dnes mate v takomto necase a co vase babetka dlhsie som tu nebola ja uz som zacala chodit k lekarke co ma bude rodit zatial sme zle ottocene tak uvidime co a ako uz som si povybavovala veci ohladne porodu epi zazmluvńenie atd tak som rada 🙂

kaara1980
3. máj 2011

@fleuerette kedže som slobodná matka,tak syn po narodení spával od narodenia so mnou v jednej izbe.Potom sme sa presťahovali k priateľovým rodičom a tam sme tiež boli v jednej izbe.Teraz sme v garsonke a budeme tu cca ešte 2 mesiace.Nesťažujem sa že bol malý stále s nami.Mne to skôr vyhovuje.Vždy,keď sa v noci zobudil,keď bol chorý...vždy som mu po ruke a nemusím behať.Ale keď sa presťahujeme,tak on bude v inej izbe a verím že to dáko zvládneme.A malá bude určite pri nás a to minimálne kým bude spávať v postieľke.Potom budú mať spoločnú detskú izbu-teda taký je plán 😕
@nenullienka ja len poloľah 🙄 .Pôrodnú stoličku majú na Antolskej len na nadštandardnom boxe 😠 .Dúfam,že majú takú polohovateľnú posteľ,ako bola v LM,keď som rodila.To sa v celku dalo

leni831
3. máj 2011

@mimca20 tak to je super ze uz mas kocik,ja si na ten moj musim este pockat dva tyzdne ale utesila som sa novymi vecickami co dnes prisli,inak objednavala som nejake body z DUDEL.sk a som spokojna aj su tam dobre ceny na niektore vecicky