icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

mimca20
3. máj 2011

@leni831 Tak to verim a tiez poznam ten pocit, ked kupim nejake nove vecicky. Aj na kojenecke-obleceni.eu (ak si nemylim stranku) tak tam su tiez dobre veci. My mame stastie, ze v rodine jedna tetuska robi vo velkosklade detskeho oblecenia, takze tam pojdeme zanedlho dokupit co nam bude potrebne a za lacno 🙂.

lencita
3. máj 2011

@leni831 ja rodim v skalici 🙂 mozno sa stretneme 🙂

sisi0211
3. máj 2011

@nenullienka
Tak co sa tyka polohy, v nemocnici kam sa ja chystam si clovek velmi vyberat nemoze. Je tam nadstandardna porodna sala, kde je polohovatelna porodna postel (alebo kreslo, neviem ako sa to presne vola). A to je vsetko. V lahu sa asi rodi velmi tazko, kedze porodne cesty su potom smerom nahor 😢 A mne sa uz teraz dost zle lezi na chrbte, zle sa mi dycha, takze uvidime, uvidiiiimeee ☹

katinka71
3. máj 2011

dnes som si bola pozriet uz druhu porodnicu 10 minut peso z domu,na vyber polohy por.kreslo,polohovatalna postel a porod vo vode to som hned zavrhla vana vysoka hlboka neviem si predstavit hned po narodeni dietata vyliezt z vody, lebo porod placety musi byt na suchu,pre mna najvhodnejsie v polosede,porodna asistentka skonstatovala ze mam uz brucho dolu,zacinam sa bat,musim este cestovat domov na sk,

marcela99
4. máj 2011

dobré ránko,ja dneska nemôžem nejako spať,už hodinu buntoším 🙂

fleuerette
4. máj 2011

@marcela99 to poznám, už dávno som toľko toho neprečítala 😀

Dnes mám prvý krát stretko s mojim pôrodníkom, tak som hrozne zvedavá ako to dopadne

nenullienka
4. máj 2011

Tak ako to letí, že už iba 35 dní 😀 😅 ja sa už aj začínam báť ako ten pôrod zvládnem ☹ 😖 . Dnešná noc bola hrozná strašne mi tvrdlo bruško a bolela lonová kosť, asi to už takto bude až do pôrodu ☹ 😖

ingemor
4. máj 2011

@ekia ..ahoj, vitaj medzi nami junovkami..konecne niekto, kto pise ako z mojej duse 😀 co sa tyka epi aj umiestnenia postielky po porode 🙂
..ja nikoho nenutim, aby si daval pred porodom epi, len sa mi nepaci, ked to niekto kritizuje a pritom nema s tym ziadne osobne skusenosti-ja si to neviem vynachvalit a mas pravdu, je na kazdej z nas ako sa nakoniec rozhodneme rodit..
..moja mala spala s nami na posteli po porode do troch mesiacov a potom (ked som zistila, ze dokaze pospinkat 3-4hod.bez toho, aby sa zobudila) zacala spat v postielke samozrejme stale s nami v spalni az do troch rokov..a potom tiez nebol problem, aby zacala spinkat na posteli vo svojej izbicke.. 😉 - samozrejme nie pri uplnej tme 😅

nenullienka
4. máj 2011

@ingemor ahoj, chcem sa spýtať keď ti tu epi pichajú bolí to veľmi, lebo mne robili lumbálnu punkciu a to bola straaaašná bolesť. Ja si asi epi zaplatím a uvidíme ako to pôjde. Ale mám strach ako malého vytlačím. A potom kedy ten kateter vyberú, musím ho mať pichnutý niekoľko dní????

ingemor
4. máj 2011

@nenullienka ..aj ja mam podobne bolesti-ide asi o rozpinanie symfyzy-asi babatko je nizsie al.moze byt vacsie..ja som mala take bolesti, ze ma obmedzovali v pohybe, ledva som presla par krokov, na toaletu som chodila cez slzy a nakoniec som si pred vel.nocou polezala v nemocnici 1,5 tyz., kde mi podavali magneziove infuzie, neskor injekcie-aj tak to velmi nezabralo, ale treba vela, vela, vela lezat a oddychovat..pustili ma domov s tym, ze som im musela slubit, ze si dokazem zabezpecit prisny klud na lozku 😉

tehula
4. máj 2011

@nenullienka oni ti najprv pichnu lokalku do chrbtaa potom az PEDA. Nemala som vobec pocit, ze to boli, skor, len taky mierny tlak som citila a navyse kontrakcie som mala take bolestive, ze snad keby mi pritom nohu rezali, tak si to ani nevsimnem
Ja zial nejako ucinok epiduralu neviem posudit, ak neratam sitie, ale aj to mi pichli este mezokain. Mne ju pichali uz velmi neskoro, cize cele bolesti som si odzila bez epi a hned po pichnuti a 20min lezani som isla tlacit

ingemor
4. máj 2011

@nenullienka .. 🙂 napichnutie epi je menej bolestive, nez ked ti zo zily odoberaju krv-vazne, nie je to bolestive..maleho uplne v poho vytlacis, budes mat vela sily a energie a sestricka ti urcite povie (ved od toho tam je) kedy a ako zatlacit..aj mne to nakoniec museli hovorit, lebo z toho tvrdnutia som uz bola zmagorena 😀 (mala som dlhy porod, pomaly som sa otvarala a mala mala pupoc.snuru okolo hlavky a ta ju stale po kontrakcii tahala naspat hore-cize som ju nie vytlacila, ale pretlacila a myslim, ze bez tej epi by som ju uz nemala silu vytlacit, teda pretlacit ) - setricka ti chyti brusko a uz vie presne ako a kedy mas zatlacit..po porode ti kateter hned vyberu, nemusis sa obavat..ja som mala epi napichnutu cely den, kedze tak dlho trval moj porod a chodila som v poho na toaletu a j na fit lopte som si poskala-cize ta vobec neobmedzuje..ale ved uvidis sama a rozhodnes sa..hlavne nech dopadne porod podla tvojich predstav..to prajem kazdej rodicke 🙂

nenullienka
4. máj 2011

@ingemor ďakujem nevyzerá to až tak strašne 😀
Aj ja prajem každej nech pôrod prebehne čo najrýchlejšie a hlavne bez komplikácii 🙂 😉

ekia
4. máj 2011

Ahojte, ja som si napichnutie epi ani neuvedomovala, keďže som mala kontrakcie čo bola iná bolesť 🙂 Lekár bol taký zlatý, že keď sa blížila kontrakcia tak prestal napichávať a pokračoval až keď odznela. Zabrala asi do 15 min. a to bola teda riadna úľava... V poho som mohla chodiť skákať na fit lopte a pod. Ani po pôrode som nemala žiadne bolesti hlavy, či bolesti v mieste vpichu...
@ingemor sme z rovnakého okresu 🙂

ingemor
4. máj 2011

@ekia ..no vidis, takze mame podobnu skusenost s epi 😉
..kde si rodila prve babo a kde planujes teraz?

ekia
4. máj 2011

@ingemor rodila som v Mi a aj teraz to bude v Mi a ty?

sisi0211
4. máj 2011

Ahojte,
ja som dnes mala tiez strasnu noc. 😒 V akejkolvek polohe som spala (ci na lavom, pravom boku alebo na chrbte) v kuse mi tvrdlo brusko a velmi zle sa mi dychalo.
Aj vy mavate kombinaciu tvrdnutia bruska s problemami s dychanim? Viem, ze pocit hrce v krku sa objavuje ked lezim na dutej zile, ale mozem lezat na dutej zile v kazdej polohe??? 😢
Alebo to vsetko sposobilo to, ze som sa vcera totalne prejedla? 😠

ingemor
4. máj 2011

@ekia ..ja som tiez prve rodila v Mi, ale teraz som sa rozhodla pre Sacu..neviem koho by som si tu teraz vybrala, kedze okrem jedneho lekara, tu nezostal nikto..su tu 4 stali lekari a zvysok su externi..asi by som si vybrala mojho aambulantneho, ale rozhodla som sa pre Ke..

ekia
4. máj 2011

@ingemor je to každeho osobná vec ako sa rozhodne, ja budem rodiť pri svojej lekárke dr.Zambovej. Si priamo z Mi?

micu13
4. máj 2011

@sisi0211 ja som sa raz tiez strasne prejedla vecer a potom sa mi strasne zle spalo a v kazdej polohe mam polelo brucho. Od vtedy uz tak neskoro radsej nejem 🙂

ingemor
4. máj 2011

@ekia .. 🙂 som zo Samudoviec-vydala som sa tu, byvame tu 5 rokov a stale som si nezvykla ☹
..Zambova je jedna z tych lepsich-aspon co som pocula..aj anesteziologa mas vybrateho?

ekia
4. máj 2011

@ingemor anesteziologa nemám vybratého, vyzerá to že bude plánovaná sekcia. Uvidíme čo mi povie v pondelok na poradni 😒

mipolka
4. máj 2011

@sisi0211 Ja som na sebe odpozorovala, ze problem s dychanim suvisi s travenim a prejedanim sa.... takze radsej mensie porcie 😉 u mna to zabralo .... 🙂

sisi0211
4. máj 2011

micu13, mipolka
Diky baby, uz sa nebudem prezierat 😀

micu13
4. máj 2011

@mipolka
@sisi0211 to bude tym ze babo tlaci na zaludok a ked naplnis zaludok tak ten tlaci na pluca a tym padom sa zle dycha 🙂

kukujka
4. máj 2011

@nenullienka ahoj je to naozaj tak,ze v nemocnici v zh staci povedat,ze chces epi ked dojdes rodit?ze sa vopred neplati a nerobia ziadne vysetrenia?mne to takto povedala moja dr,ale dako sa mi to nezda

nenullienka
4. máj 2011

@kukujka ja som zistila a aj čítala na stránke pôrodnice, že o epi môžeš požiadať kedykoľvek v priebehu prvej doby pôrodnej, zaplatí sa potom. Je to na rozhodnutí rodičky, a že s možnosťami uľahčenia pôrodu ťa informujú pri príjme.
Lebo aj ja to budem riešiť až potom, uvidím ako to bude prebiehať 😅

kukujka
4. máj 2011

@nenullienka tak potom je to oki som sa bala aby sa mi nestalo ,ze mi povedia,ze mi ju nedaju

nenullienka
4. máj 2011

@kukujka toto som našla na www.sprievodcaporodnicami.sk : Taktiež vás hneď po príchode informujú o možnosti využitia analgetík a anestetík. Máte možnosť využiť epidurálnu analgéziu, a to 24 hodín denne. Je vhodné informovať sa ešte pred pôrodom, ale nie je problém vybaviť si EDA aj počas prvej doby pôrodnej. Podmienkou je spísať žiadosť a podpísať informovaný súhlas s epidurálnou analgéziou. Tak dúfam, že nebude žiadny problém keď o ňu požiadam počas tej prvej doby 😖 ☹ 🙂 😀

kukujka
4. máj 2011

@nenullienka aj ja dufam,ze s tym problem nebude.ach uz to chcem mat za sebou ja som riadna citlivka,ale dako to vydrzim,ale len ak tam zas nebude nejaky nervozny doktor ,ktory sa bude spravat,ze ho moja pritomnost obtazuje.naposledy som bola na pasoch tam ako sa ide na porodnu salu tak dr.bola daka cela besna bavila som sa na nej ako ju vytacalo ked som jej s kludom odpovedala,ale kebyze mam rodit pri takej a pri tych bolestiach by som uz kludna asi nedokazala byt