Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka a na prietokoch si už bola lebo ja nie. V pondelok mám poradňu tak sa už sama vypýtam. Lebo sa bojím aby s placentou niečo náhodou nebolo!
@nenullienka mozno to znie divne,ale ja zas nevidim nejaky vacsi respekt ku doktorom az na nejake vynimky,ktory su ozaj vynimocny osobnostou aj skusenostami ja mam skor vasci respekt pre skusene zdravotne sestry tie su pre mna ovela dolezitejsie ako doktory a velakrat maju aj vacsie vedomosti
@kukujka ja si po hlave skákať nedám a ak bude dr. nervózny a odmeraný tak sa hneď ozvem. Veď sú tam preto, že je to ich práca a mali aj nejakú prísahu, že budú pacientom pomáhať a nie ich deptať. A zvlášť pri pôrode veď ja za to nemôžem, že ma to bolí a bojím sa aby to všetko dobre dopadlo. A môj názor je taký, že keď niekoho jeho robota nebaví tak má možnosť nájsť si niečo iné 😅 😨 🤐 A s tými sestričkami máš pravdu 😎 🙂 😀 Mne sestrička niekedy viac povie a aj poradí ako dr. ten je vkuse nahnevaný a len čumí do PC. Keď sa niečo spýtam tak mi odpovie sestrička, niekedy fakt nechápem. Ešte že je tam 😀 😀 😀
@nenullienka na prietoky ma moja dr neposlala,ale bola som na nich lebo ked som bola na pasoch tak malej bilo rychlo srdiecko tak ma pre istotu poslali aj na prietoky odtial
@kukujka a kde tie prietoky v žiari robia, tam ako aj morfologické sono??????
@nenullienka mna hned s pasov brala dr tam hore ako ma primar ordinaciu tam kde je 3d sono a tam mi ich urobili,ale ako viem tak ich robia aj dole na tom sone co je hned pri chir.amb.
@kukujka ďakujem 😀 😀 😀
@nenullienka nemas za co.kedy mas najblizsiu kontrolu?
@kukujka v pondelok mám poradňu a aj odber steru na streptokoka, dúfam, že ho mať nebudem.
@nenullienka ja idem nabuducu stredu a tiez budem mat ten ster na streptokoka zevraj ho ma az 40precent tehotnych tak dufam,ze nebudem aj ja medzi nimi.chodi s tebou aj partner na kontroly?
@fleuerette ahoj,daj vedieť ako bolo 🙂
@kukujka on ma len zavezie a čaká, ale na sone bol a vraj on tam nič nevidel tak už nechce ísť. A k pôrodu sa ešte nevyjadril, ale chcela by som ho tam mať, no nútiť ho nebudem 😅 🙂
@nenullienka so mnou chodi stale aj na sona chodieva.ku porodu chce ist tiez comu som rada,ze ho tam budem mat
ahojte budúce mamičky,mne sa nejako začala meniť nálada k horšiemu ☹
mňa sa dnes kamarátka,čo má mesiac nevidela opýtala,že či istotne to bude ten chlapček,lebo,že som zmenená...tak mi to nejak zostalo v hlave...
ahojte dnes som bola v poradni som v 33tt+ 1maly vazi 2400 g,zatial som pribrala +13 kg mam sa kontrolovat a dodrziavat dietu na cukor,bude to isto isto chlapcek aj manzel bol somnou tak mu dr vytlacil zo sona fotku,kde je o tom jasny dokaz
@marcelaa99 tie nalady aj nma chytaju
prajem vam pekny podvecer
tak prvé stretko s pôrodníkom máme za sebou. Dobre sme sa zabavili, hlavne môj MM, ktorá absolvoval po prvý krát so mnou vyšetrenia v gynekologickej ambulancii, aj na koze aj na USG, 😀 😀 😀.
Všetko máme v porádečku, vážime ukážkových tabuľkových 2750, pohodlne si sedkáme hlavou hore, šak čo budeme dolu hlavou???
Termin okolo 30.5., tak uvidíme či dovtedy vydržíme. Kvôli opuchom by som mala neslanú diétu, čo v preklade lekára znamenalo ryžu natural a vodu z vodovodu, ale sám potom skonštatoval, že kto by to "žral" 😀 😀 😀
@sisi0211 ahoj, ja mám tiež takýchto pár nocí za sebou, jediné na čo som prišla, čo mi aspoň ako tak pomôže je sadnúť si do kresla. Povodne sme ho kúpili na kojenie, xixi, ale chvalabohu že takto skôr, kríže si podložím malým vankúšom, dám si do vonnej lampy trochu levanduľových a eukalyptových silíc, prikryjem sa dekou a snažím sa driemať.
Už som mala aj takú noc, že som rozmýšľala že si zavolám 112. Myslela som, že sa zadusím, jedine keď som si tak zhlboka zívla dostala som do seba potrebnú dávku kyslíka. Je to začarovaný kruh, čím viac sa snažím nadýchnuť, tým sa viac vyčerpávam, pľúca sa namáhajú a potrebujú stále viac a viac kyslíka, je to ako pri behu.
Takže jediná taktika na ktorú som prišla, pokúsiť sa vyslovene "hibernovať" 😀 😀 😀, ukľudniť sa,
ahojte kočky.Ja som dnes grogy.Ráno som bola na predpríprave,hodinku prednáška-dnes kojenie,a hodinku cvičenie.Ja som zistila,že vôbec nevládzem.Už ráno som bola celá spuchnutá a do toho cvičiť....som sa normálne modlila,nech je už koniec.Potom ma môj drahý povodil po hornbachu a baumaxe,vraj dohodnúť sa na farbe kachličiek,maľovky atď.To viete,kúpila som si aj kvetináče,zeminu a semená byliniek....Odtiaľ do tesca nakúpiť na večeru a na zajtra,chytro sa domov vycikať a hor sa po malého.Dnes chudáčik ani na ihrisku nebol,lebo sme šli rovno sadiť a presádzať našu balkonovú záhradku.Chytro navariť a teraz môj malý výtvarník maľuje temperkami,takže budem ešte upratovať.Ale už konečne sedím.Normálne zisťujem,že nevládzem 😠 .
A k tej nálade,ja mám od začiatku tehu hormonálnu búrku v sebe.Občas som fakt taká zlá,že si sama leziem na nervy 😠 .
@kaara1980 kam chodis na prendasky? tak sa mi zda ze si niekedy pisala ze budes rodit na antolskej..ja by som chcela ist na nejaku predporodnu pripravu, ale aj s priatelom napriklad..v sobotu budem asi v bratislave, tak ze by som si odbehla aj na nejake to cvicenie ak by nieco bolo 🙂
ja zatial vobec neopucham, teda raz mi opuchli nohy ale to som stravila v aute skoro 12 hodin 😉 a mozno je to aj tym ze si na konci sprchovania sprchujem prsia, brucho, nohy a zadok uplne ladovou vodou a tak to striedam s teplou nech sa mi cvicia cievy aj pokozka a vraj je to aj proti celulitide 😉 aj ked tu mam teda ukazkovu 😝
@lencita na Antolskej.Zaplatila som si 5 ,sedení,.Ale to je asi len cez týždeň,každý deň od 8mej do 10tej.Musíš sa tam objednať telefonicky,alebo osobne a musíš mať odporúčanie od gynekologa.Inak každý pondelok,je tam o 12:30 prednáška o pôrode aj pre oteckov.Budeš rodiť na Antolskej?
Pri prvom tehu som ani ja neopúchala,zato teraz je to extrém.Ale dr mi na to nič nepovedala,tak hádam je to ok
@kaara1980 no tak to mi casove moc nevyhovuje..ja nie som z bratislavy a to cez tyzden nestihame s priatelom kvoly jeho robote ☹ skoda ☹ ja budem rodit v Skalici..
skus si aspon nohy sprchovat tou studenou vodou mozno ti to pomoze..ja som si dala dneska taku dlhsiu prechadzku a myslela som ze mi paty odpadnu 🙂 ako som pribrala tak ked dlhsie chodim tak ma normalne bolia paty 😀 ale inak som zatial fit (klop klop) aj som dneska kosila 😀
@lencita cez víkendy to nerobia,škoda.Občas mi tak horia nohy aj ruky,že by som si ich najradšej do ľadovej vody namočila,ale keď ja len horúcu milujem 😕 .Ale dnes to skúsim aspoň vlažnou 😕 😅 Normálne neznesiem ponožky na nohách.Snubný prsteň nedám ani na prvý článok prstenníka 😠 .
@kaara1980 ja sa tiez sprchujem uplne horucou vodou, frajer hovori ze kanvicovu teplotu ma ta voda 😀 az som upne cervena vzdy..toho sa nedokazem vzdat 🙂 ale nakoniec si vzdy dam tu ladovu...radsej chvilocku ladovu ako cele sprchovanie vlaznou 😀 teda aspon mne to tak vyhovuje a uz mi to vobec nerobi problem, na to sa da rychlo zvyknut...joj uz nech to mame za sebou lebo este ked dojde teplo tak ako hlasia ze tropicky maj tak opuchneme vsetky! 😒 to uz potom sa budeme kotulat v nejakych velkych trickach a zabkach 😀 skoda ze aj ruky ti opuchaju nohy si vylozis hore ale co s rukami 😒
Ahojte, ako sa tu máte? ja som už tušim na rozpadnutie a neviem sa vmestiť do kože 🙂 ale dufam že tam Lili ešte aspoň 2 týždne vydrží ...

@kukujka no mňa pásy ešte len čakajú, môj dr. má zo všetkým čas 😅 tak uvidím kto tam bude. Ja sa tiež obávam nejakého dr. ktorý bude nervózny a tým pádom znervózni aj mňa ☹ 😖