icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

mariro
4. máj 2011

@lucia963 to hadam nie 😉 , aspon mesiac by sme mali vydrzat, i ked tiez vyzeram jak spuchnuta Fiona zo Shreka,vsetko ma tlaci, svrbi, skriabe,brucho mi stale nadskakuje...ktovie ci to ozaj nebude skor 😉 .
V pondelok idem do poradne tak uvidime co sa deje. 😉

lucia963
4. máj 2011

@mariro no našej malej by sa už aj chcelo von,krčok už dosť povoluje tak mam naordinovaný kludový režim ale dufam že bude všetko ok a ešte tam vydrží.. No mna bruško teda svrbí dosť lebo mi už praska koža,ale ved nejako vydržím. ja idem do poradne 11 v stredu a to bude vlastne posledna a potom už mam chodiť do pôrodnice na poradnu,tak dufam že ma doktorka poteši že je to lepšie a nie horšie

nenullienka
5. máj 2011

Ahojte baby, s tým svŕbením bruška. Ja si ho stále mastím a aj tak svŕbi. Aj vy to tak máte. Nemám ešte nejaké veľké strie a ani trhliny ale už čakám kedy "to príde". Dosť čo človek opúcha a nemôže spať tak ešte aj toto "fuj". Teraz priateľ našťastie robí 3 dni 12-tky lebo by som ho prizabila od nervov, som zo seba strašne nervózna 😖 😒 ☹

fleuerette
5. máj 2011

@nenullienka nervozitu poznám, ako tu niekde písala kara, niekedy neviem vydržať ani sama so sebou 🙂,ale to je aj tym, že mi z napuchnutých prstov všetko padá, potom sa neviem po to zohnúť, potom fučím a potom už nevládzem 😀 😀 😀
Pekná postupka no nie???

kukujka
5. máj 2011

som dopadla cele mesto je bez vody ked pozriem von oknom tak vsetci behaju s vedrami ako na Velku noc ja ledva vynesiem seba hore po schodoch a nie to este vedro s vodou.

sisi0211
5. máj 2011

@fleuerette
😀 pekna

lucia963
5. máj 2011

no ja bruško natieram aj baby vazelínou aj elasti-Q ,bruško je mastne ale pokožka stale svrbí a praska 😒

monitas84
5. máj 2011

Ahojte, k tomu svrbeniu, aj mňa jeden čas veľmi svrbelo bruško a mala som aj potničky, natieram sa často 3 x denne, používam detske telové mlieka Nivea a Bubchen na odporúčanie môjho gynekológa, sú vynikajúce, ale pre istotu zvyknem aj určené na strie Sanosan kupujem v 101 drogérie a z lekárni som zvykla mať Elasti-Q. Bubchen mi začal kupovať môj manželík a je to veľmi dobrá kozmetika či pre dieťa alebo mamičku. 🙂
V utorok som bola v poradni a gynekológ mi povedal, nech som už zbalená, keďže mám rizikovú graviditu, vraj nikdy nevieme čo sa stane. Dostala som zoznam, čo treba do NZ pôrodnice, musíme s drahým nakúpiť a začať baliť. Počúvali sme odozvy srdiečka, všetko bolo našťastie v poriadku, aj váha stúpla, mám navyše 16 kíl, už naozaj dúfam, že prestanem priberať,len nech si maličký berie čo potrebuje. 🙂

marcela99
5. máj 2011

@kukujka no však už sa nám to kráti 🙂

marcela99
5. máj 2011

@katinka71 držím palce

penelope10
5. máj 2011

ahojte
neviete niekto poradit, resp. nema niekto info ako funguje dohadovanie si porodnika priamo v nemocnici ?

marcela99
5. máj 2011

@mariro hádam,ešte nejaký čas to malá v brušku vydrží 🙂

marcela99
5. máj 2011

@penelope10 ahoj,to by nemal byť problém,z časti je to na tebe koho si vyberieš..

janka2504
5. máj 2011

@penelope10 no je to na tebe ale stalo sa uz aj to ze ten dotycny doktor mal vela pacientiek a nezobral dalsiu :(

marcela99
5. máj 2011

Ahojte,ako ste na tom s kočíkmi,pre ktoré typy a farebné odtiene ste sa rozhodli??

monitas84
5. máj 2011

@marcela99 ahoj my sme sa s manželom nakoniec rozhodli pre Camarelo Q 12 Evolution a vzali sme si ho v zelenej pistáciovej farbe, vyzerá veľmi pekne, uvidíme ako s ním budeme spokojní, je to trojkombinácia a stál 330 €. Máme k tomu v tej farbe aj slnečník a fusak. Je to univerzálna farba, takže využijeme aj pri druhom dieťati.
A Vy ste si už nejaký vybrali??? 🙂

monitas84
5. máj 2011

@nenullienka ahoj natieraj sa čím častejšie, ako sa len dá, aj ja to tak robím, nechceme mať predsa strie, hoci možno sa im ani nevyhneme. ☹ Ale aspoň si nebudeme neskôr vyčítať, že sme neurobili všetko preto, aby sme ich nemali. A počula som, že časom zmiznú, či to je pravda to neviem.

marcela99
5. máj 2011

To je pekná farba,už som nejaké také videla,ten model si pozriem,aj cena je super 😉
Slnečník k tomu a tej istej farby to je super 🙂
Ja mám vybratý taký športový kočík,tiež je to trojkombinácia Graco Trekko Orbit,čierny 🙂 Bola to láska na prvý pohľad 😀

marcela99
5. máj 2011

@monitas84 jéj našla som ho,pekný kočík 🙂

marcela99
5. máj 2011

@monitas84 skrôr vyblednú ako zmiznú..skorá prevenicia natierania je super,zatiaľ mám bruško bez nich..bolo by super,keby to tak aj zostalo 😉

lucia1981
5. máj 2011

...my už máme tiež doma kočík a vybrala som Danny Sport Prestige 2011 flower collection farba crocus, je krásny.... 🙂

monitas84
5. máj 2011

@marcela99 My sme mali ináč vybratý cez net Tako Warior Jeans, krásny kočík, lenže nám ho nevedela ani jedna predajňa doniesť a ukázať, je to totiž nejaká limitovaná edícia, tak sme ho nechceli, bolo by to len na záväznú objednávku. Lenže v tejto dobe kúpiť čo nevidíš, to radšej nie!!! Potom sme uvideli tento Camarelo a vzali sme si ho, lebo ho chválili, vraj sú to dobré kočíky. Tak uvidíme, keď ho zabeháme. 🙂
Aj ja si pozrem ten tvoj, lebo mi nič nehovorí. Keď sa Ti páči, tak to už nerieš a kúp si ho. 🙂

No to aj ja dúfam veľmi, že tie strie mať nebudem, starám sa o seba, veď čas mám. 🙂 Ale možno to máme v génoch niektoré a nevyhneme sa im.Uvidíme ku koncu tehotenstva.

monitas84
5. máj 2011

@lucia1981 Naozaj je krásny Tvoj kočík a vidím, že si si vybrala tiež v zelenej farbe, dobrý výber!!! A tiež dostupná cena, žiadna divoká!!! Čakáte chlapčeka či dievčatko? My čakáme chlapčeka, chceli sme najprv modrý kočík, ale potom ma manžel nahovoril na zelený pistáciový, má pravdu je to univerzálna farba a využijeme ho , keby druhé dieťa bolo dievčatko. 🙂

monitas84
5. máj 2011

@marcela99 Už som si ho pozrela je tiež krásny kočík, tak šup a kupuj. 😵
Ináč nám radili, keď sme si vyberai kočík, aby sme dávali pozor na to, nech je vanička dostatočne veľká, tak dúfame, že náš maličký v ňom bude mať dostatok priestoru, niektoré kočíky majú veľmi malé vaničky, dieťa tam je doslovne napráskané. Ale to zistíme až ked ich začneme používat. 😵

janina7911
5. máj 2011

Baby, posledná poradňa u gyndoša je za nami, malá rastie ako z vody, tak v prípade, že to vydržíme do konca, sme adepti na minimálne 4-kilové bábo. 😅 Lekár to ale tipuje na skôr, ako máme určený termín.
A keďže mám veľké bolesti lonovej kosti, tak som zrelou kandidátkou na cisarák. ☹ Je vraj ešte šanca (ak sa mi stav nezhorší) to zvládnuť klasicky s epidurálom, ale keďže je dcérka veľká, aj má veľkú hlavičku, tak sa bude zvažovať cisarák...

lucia1981
5. máj 2011

@monitas84 ..budeme mať chlapčeka, jedného už doma máme tak som veľmi chcela dievčatko, ale hlavne že je zdravý a všetko je v poriadku, možno do tretice nám to vyjde.... 🙂

mipolka
5. máj 2011

@janina7911 Fuha, to kvoli bolesti lonovej kosti sa robi cisarsky?? Mna tiez riadne boli, iba ked sa nehybem vtedy ju necitim ☹ Aj som to dokimu vravela, ale o cisarskom ani slovo, nie ze by som ho chcela, len som prekvapena, ze to moze byt jeden z dovodov. Ale my to snad zvladneme naturalne, ja mam malicke babo, dnes mi robil Dr. sono a ma cca 2500 g, asi je po maminke 🙂

mipolka
5. máj 2011

@marcela99 My mame Jane Unlimit Reverse Strata, trojkombinaciu, cierno-zeleno-sedy. Vanicka je sice mala, ale na leto idealna, dieta tam aj tak vydrzi lezat len cca do 6 mesiaca, potom uz zacina byt zvedave a chce sediet, takze prejdeme na sportovu cast, ktora je polohovatelna 😉 Drahy bol sice dost, 850 eur, aj ma to uz teraz trosku mrzi, ze sme nekupili nieco lacnejsie, ale snad sa osvedci 🙂

kaara1980
5. máj 2011

@janina7911 fíha,mňa bolí lonová kosť-podvozok katastrofálne.Hlavne v noci,keď mám vstať z postele na záchod.Chodím ako pokakaná čo sa ledva hýbem.ZVláštne,že pri prvom tehu som to vôbec nemala 😠

janina7911
5. máj 2011

@mipolka Tak lekár mi to dnes tak vysvetľoval, že pri veľkej bolesti a rozostupe lonovej kosti sa radšej ide na cisarák, lebo potom môže byť po pôrode problém "dať sa dokopy" - boky sa bandážujú, či niečo podobné...
S tou lonovou kosťou je to vraj tak, že ak sú väčšie problémy, tak pôrodník musí zvážiť, či na to ísť klasicky s epidurálom, alebo rovno na cisarák. Moja dcérka je ale už teraz celkom veľká, na poslednom USG (33t+1) mala cca skoro 2700 g. 😅
Takže uvidíme, čo mi povie pôrodníčka o dva týždne a ako sa dovtedy bude tá kosť "správať".

@kaara1980 Mňa bolela tri dni v kuse tak, že som chodila tiež jak pototo... ladným kačacím krokom. Otočiť sa na posteli bol horor... Potom naraz jeden deň kus pokoj, ale to bolo len ticho pred búrkou. V noci to začalo bolieť brutálne a pridalo sa aj tŕpnutie nôh... som si normálne hovorila, že keby nie som tehotná, tak som zrelá na to sa poriadne ožrať...