icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1981
5. máj 2011

@kaara1980 ja prežívam to isté a každý deň sa tie bolesti len stupňujú a pri prvom tehotenstve som to tiež nezažila, ak to takto pôjde ďalej tak neviem ako to vydržím, ja mám problém niekedy aj keď dlho sedím.... 😢

nenullienka
5. máj 2011

Baby aj mňa bolíííí lonová kosť hlavne keď sedím. Niekedy sa to už nedá vydržať tak buď len ležať alebo stáť 😅 😖 ☹
Mňa teraz trápi záha - straaašne, páli ma zo všetkého asi budeme mať riadneho vlasáča 😀 Doteraz som mala pokoj len občas sa ozvala a teraz hrôza.
My máme Tako Warior Jeans čierny- vanička je veľká a vybrala som si odľahčenú konštrukciu a stál 380€, tak dúfam, že bude dobre slúžiť 😉

lucia1981
5. máj 2011

@nenullienka tá záha trápi aj mňa, najprv pomáhalo mlieko ale teraz už musím zobrať tabletku v lekárni mi dali Talcid a účinkuje naozaj rýchlo, ja som problémy so záhou aj pri prvom drobčekovi a ten sa narodil naozaj vlasatý, aj doktor sa smial, že má viac vlasov ako on.... 🙂

mausy21
5. máj 2011

ahojte chcem sa spyta či by ste mi vedeli poradit...ked som bola na poslednom usg v 32+4 maly zodpovedal 35tt, a rozmeri som mala že BP D 86, FL 66, AC 295, a vaha bola 2312g, myslite že možem čakat porod skor ?ake boli vaše rozmeri drobčekov...mooooc dakujem za odpoved

katinka71
5. máj 2011

@marcela 99 my mame Maxi Cosy mura 4 v modrej farbe(blue note) trojkombinaciu bol v akcii,kedze byvame v Alpach tak hlavne kvoli terenu sme ho vybrali,
tiez mam bolesti chrbtice a rebier nemozem poriadne dychat a chodit,u ortopeda som kazdu chvilu(aj kazdy druhy den),v ramci moznosti mi hmatmi odblokuje chrbticu ale vela urobit nemoze,chodim na rehalibitaciu stale od 20tyzdn,.kym neporodim nemozu nic robit a s pribudajucimi tyzdnami sa to zhorsuje,
prajem vsetkym aby nam to cim skor ubehlo a nech mame zdrave deticky pri sebe :

lencita
5. máj 2011

@monitas84 aj my budeme mat camarelo Q12 ale cierne 🙂 uz je objednane, kazdu chvilu by malo dojst..uz sa nemozeme dockat 🙂

mrepanova
5. máj 2011

Ahoj, kedze sa ma drobec narodit na leto ja som zvolila cisto sportovu verziu kocika bez vanicky. Je velmi spratny, da sa zlozit jednou rukou a zmeti sa do akehokolvek auta.
Dnes som bola na sone. Maly vazi 2100g a dr. povedala ze porodna hmotnost bude cca 3500g takze taky standard 🙂 ani sa mi nechce verit ako tie tyzdne rychlo ubiehaju. Ani sa nenazdam a drobec bude na svete.

janka830
5. máj 2011

Ahojte, my sme s krpatou dneska boli na poslednej poradni u mojej gyn. Všetko bolo v poriadku, len som sa pochválila že tie tabletky na železo čo beriem tak ma nezapekajú ani nič a ona mi nato hneď odvetila že teda mám začať brať 2tablety denne lebo tak by sa to malo a moje telo to viditelne znesie..mala som sa teda čím pochváliť 😀 😀 😀 dneska som teda wc ešte nenavštívila 😠
Ešte ma lekárka upozornila že nemám chodiť po schodoch lebo malá tam má vydržať ešte min. 3týždne, ale myslím že to myslela len tak preventívne...teda dúfam...na budúci týždeň idem pre výsledky na streptokoka tak som zvedavá či náhodou nezapadám do tých 40% 🙄 s mojím šťastím...
a vo štvrtok budúci idem na prvú poradňu do ružinova 😅 ej to bude 🙂

janka830
5. máj 2011

@mausy21 keď som bola v 31tt na ultrazvuku tak malá bola vraj o týždeň menšia...pýtala som sa teda lekárky na to či sa mení termín a ona mi povedala že nie že bábo by tam malo vydržať 40t, že preto sa niektoré deti rodia ako 2500g a niektoré 4000g....ale som z toho troška zmetená aj ja...že čo očakávať, lebo druhá lekárka keď som jej povedala hmotnosť tak povedala že zodpovedá tomu týždňu...asi sa budeme musieť nechať prekvapiť 😅

mausy21
5. máj 2011

@janka830 no super...ja tym lekarom nerozumiem...jeden povie tak iny uplny opak..

andrejecka
6. máj 2011

@janka830 jeej aj ja idem na budúci štvrtok na prvú poradnu do Ružinova 🙂 tak sa tam možno uvidíme

marcela99
6. máj 2011

@monitas84 to som rada,že sa ti páči🙂..s tou vaničkou no to zistíme neskôr...Ja som ho našla na nete,potom som ho bola pozerať v predajni,ale tam mali len tyrkysový odtieň..ešte ho nemám doma,je do formou kuriera do 5dní... Už sa istotne všetky tešíme,keď budeme kočíkovať v teplúčku🙂

marcela99
6. máj 2011

@mipolka Ahoj,ale nemá ťa čo mrzieť,keď sa ti páči a si spokojná!! Pozerám,že nejako prevláda tá zelená farba🙂
Keď budem mať viac času si ho pozriem,ale istotne bude pekný 😉 Však teraz sú všetky tie kočíky pekné a dobré 🙂

benice
6. máj 2011

@mausy21 Ahoj, ja som bola na sone 6. apríla, to som bola 30/4, malý vážil 1510 gramov a rozmery boli takéto:
BPD 79, AC 253, FL 58 ... Ale to je u každého bábätka individuálne si myslím ... V každom prípade sme už v takých týždňoch, že pôrod na nás môže prísť prakticky kedykoľvek ... Takže by sme mali byť pre istotu pobalené ... Ale ja ešte nie som ... :( Nemám ani nakúpené všetky veci čo mi treba do pôrodnice ... Asi tak ...

benice
6. máj 2011

@marcela99 Ahojky, my sme kúpili presne pred mesiacom kočík značky BEXA, modrý s kvietkami, stál 310 eur, ale bez autosedačky zatiaľ - čiže máme len vaničku + športovú časť ...

marcela99
6. máj 2011

@benice Ahoj,tak už máme aj nejaký modrý kočík: 🙂 Ja ešte tiež nie som celkom pobalená🙂

kukujka
6. máj 2011

@benice ani ja este vobec niesom pobalena este musim ist do lekarne dokupit co mi treba

andrea1977
6. máj 2011

tiez sa pridavam k drzitelkam zeleneho kocika 😀 znacka x-lander

fleuerette
6. máj 2011

No ako tak čítam, nikto pobalení, všetci fučia, nemôžu sedieť, ani dýchať..... 😀 , Musím stiahnuť časť diskusie a dať prečítať MM, aby vedel, že som neni sama, kto trpí 😉. Toho som včera príšerne asi vystrašila, lebo som sa nevedela nadýchnuť, ako som ležala pri telke, keby sme mali zažaté tak by bolo hádam aj vidieť, že som zmodrala 😒 , Tak sa vyplašil, že ma celú noc pozoroval, či dýcham, začína špekulovať či bolo bábo dobrý nápad, aj kvôli dýchaniu, aj kvôli príšerným opuchom, ráno som zasa nechytila ani zubnú kefku.
Už aby to bolo za nami, mám čo robiť sama zo sebou, nejako mi nezostáva síl na jeho upokojovanie, že to proste tak je.

monitas84
6. máj 2011

@lencita Naozaj sú to veľmi pekné kočíky a ľahko sa aj skladajú. Tak už len dúfajme, že budeme spokojné. Tak si ho teda budeme jedna druhej chváliť a možno nadávať, ale to snáď nie!!! 🙂
Píšeš čierny, to ste si vybrali ten s kvetinkami??? Alebo s podobným motívom?

monitas84
6. máj 2011

Ahojte, ja by som potrebovala poradiť. Včera som bola v lekárni sa spýtať na tie chrániče bradavky. Lekárnička mi vyložila tri s veľkosťami S,M,L vraj je to podľa veľkosti bradaviek. No ale mala som z toho veľkú hlavu, radšej som to nechala tak, nevedela viac poradiť, že to by som mala vedieť akú mám veľkú bradavku, ale s tým mi veľa nepomohla. Však sa to vyskúšať ani nedá, kedze je to originál balené. Tak som nekúpila, stojí to u nás skoro 6 € a nechcela som len tak vyhodiť peniaze, čo ked mi ani nebudú dobré, zlú veľkosť si vyberiem. Aké s tý máte skúsenosti?

kaara1980
6. máj 2011

@janina7911 mňa to bolí hlavne keď ležím a nielen zospodu ale aj celá oblasť kostrče.Myslela som,že pri druhom tehu budú takéto veci bezproblémové.Predsa len panva sa už nikdy nedá do pôvodného stavu.Nuž,len vydržať. 😉

kaara1980
6. máj 2011

@monitas84 fíha,to aj také existuje?a načo?

monitas84
6. máj 2011

@benice Nemám ani ja ešte nakúpené veci do pôrodnice, ale dnes vyrazím na nákupy, lebo som nervózna, že nič nemám kúpené. Likvidujú tu u nás jeden obchod drogériu a majú super ceny, pampersky 108 kusov len za 13 €, potom aj tie vložky do podprsenky, vložky, vlhčené utierky.......................... takže sa oplatí, aspoň nech to už mám doma. Potom ďalšie veci ako látkové plienky, tie tu u nás ani nemajú, sú vypredané. Takže pomaly nech som zbalená.

kaara1980
6. máj 2011

fíha kočky,vy sa už balíte?ja ešte stále len periem a žehlím (nejak som toho nazhromaždila veľa) 😕 a ešte mi na chladničke visí zoznam,čo ešte musím kúpiť.Ale to v podstate už len pre mňa viac menej-vložky,nohavičky,čaj pre kojacie ženy a pre malú krém na zapareniny,genciánku,vetrovú masť atď.Ja začnem baliť tak o 2 týždňe 😉
A kočík máme Cam cortina evolution x3-oranžový

monitas84
6. máj 2011

@kaara1980 Myslíš asi chrániče na bradavky. No mám to na zozname, používa sa to, aby sa bábätko vedelo lepšie prisať, ked sa nedarí kojiť. Už mi to odporúčali aj kamošky, ktoré to používali, že je to naozaj super vec. Mnohé sa vzdajú kojenia, lebo sa nedarí bábätku prisať a chrániče bradaviek to tomu pomôžu a sú vraj dobré neskôr, ked dieťaťu idú zúbky, nebolia bradavky, chrániče ich chránia, takže sú pre ľahké a pohodlné kojenie.

kaara1980
6. máj 2011

@monitas84 aha,ja také nič nepoužívala,tak ani neviem čo to je 😅

kaara1980
6. máj 2011

@benice my boli tiež na utz v 30+4 a mali sme hodnoty-BPD 77,15,AC 265,8,FL 57,47.A všetko to zodpovedalo týždňom 30+6,30+4 a 30+0 😀 .A malá vážila 1627g 😕

monitas84
6. máj 2011

@kaara1980 No veru vypraté a vyžehlené ešte nemám ani ja, pokazilo sa tu počasie, tak som nechcela, nech je pekne teplúčko a rýchlo sa mi to aj vonku vysuší a potom hurá na žehlenie, bude toho veľa. Ozaj ako ideš do pôrodnice, kedze toľko toho musíme vziať s kufrom alebo s cestovnou taškou nejakou?
Ja rozmýšľam, že si od krstnej požičiam kufor na kolieskach, len neviem či mi to bude stačiť, však ten zoznam je šokujúci!!!

kaara1980
6. máj 2011

@monitas84 ja tiež prala až keď slnko vykuklo.Ale od pondelka má byť zas počasie na figu,tak to chcem mať všetko cez víkend porobené.
Ja si vezmem asi menší kufor na kolieskach-cestovnú tašku máme veľmi veľkú,tak nech tam nejdem ako hokejista na zápas.A k tomu ešte dáku menšiu príručnú tašku,čo budem mať pri sebe pri pôrode.Lebo kufor bude na izbe a neviem či budem mať možnosť behať si po veci,ktoré budem potrebovať na izbu.