icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janina7911
6. máj 2011

@monitas84 K tým chráničom na bradavky... ja som si ich kúpila kvôli tomu, že ich mám skoro ploché, tak vraj by mi to mohlo pomôcť pri kojení. Tiež som zbierala infošky, že akú veľkosť a niekde som sa dočítala, že je lepšie ísť do menších kvôli priľnavosti... ja som kúpila teda veľkosť S od Medely... tie majú také vykrojenie na noštek, aby bábo cítilo maminku.

benice
6. máj 2011

@marcela99 Nooo mne sa veľmi páči modrá farba, tak sme vybrali taký kočík ... 🙂 Ja nie som vôbec pobalená a vôbec ešte nemám ani popraté veci ani pre seba, ani pre drobčeka ... :-/

benice
6. máj 2011

@monitas84 Ja som včera v TESCU obzerala kadejaké veci pre mňa aj pre bábo a našla som tam aj pôrodnícke vložky za super cenu, potom aj vložky do podprsenky ... Ale nekúpila som nič, asi to kúpim niekedy všetko naraz v jeden deň ... Ale ešte neviem kedy ... A mala by som sa ísť opýtať detskej lekárky, či by nás zobrala ... Vraj to treba dopredu si dohodnúť, že sa na to v pôrodnici pýtajú a posielajú nejaké dokumenty už po pôrode priamo lekárke ...

nenullienka
6. máj 2011

Ahojte baby, chcem sa spýtať ja som mala včera také bolesti ako keď som mala mrchu. Bolelo ma bruško a hlavne spodok potom to prestalo na chvíľku a potom zase. Takto sa to opakovalo asi hodinku a potom to prestalo. Ale kríže ma neboleli len lonová kostička. A keď som sa postavila tak som mala taký strašný tlak na spodok. Som myslela, že malý vypadne von. To sú tí poslíčkovia 😅 😅 😅 Ja som sa už radšej zbalila, ale niečo ešte treba dokúpiť 😖 😅 😅

micu13
6. máj 2011

@benice a prosim ta v akom oddeleni mali tie porodnicke vlozky? Asi tam zbehnem na nakupi teda. 🙂

mipolka
6. máj 2011

@monitas84 Ahojky, no ja mam z Aventu, oni ponukaju tusim len 2 velkosti, tak sa lahsie vybera 🙂 Ja som si vybrala vacsiu velkost, este som ich ani neskusala, tak snad som sa trafila 🙂 Ja som celkovo vsadila na Avent, kvoli tomu, ze je vsetko bez BPA a aj dudliky aj chranice su vraj vytvarovane tak, aby napodobnovali dojcenie, vraj sa da lahko s nimi dojcenie kombinovat ked je treba. 🙂

mipolka
6. máj 2011

@monitas84 Ja osobne som uz zbalena do velkeho seriozneho kufra, ktory ma aj kolieska, je to urcite pohodlnejsie ako tepcit tasky 😉

kaara1980
6. máj 2011

@janina7911 na ploché je vraj dobré dávať si už pred pôrodom do podprsenky tvarovače.Tie vraj pomôžu tvarovať bradavku už skôr.Kým nemáš bradavky vpáčené,tak je to ok
@micu13 majú ich v zdravotníckych potrebách

janina7911
6. máj 2011

@kaara1980 Hej, tvarovače nosím už dávnejšie, trošku pomohli. 🙂 A už som čítala aj to, že dokonca ani vpáčené neznamenajú, že sa nebude dať kojiť. Vždy je dôležité nevzdať sa hneď na začiatku. A presne to mám v pláne! 😀

kala
6. máj 2011

kočky aké plienky kupujete?

janina7911
6. máj 2011

@kala Látkovať sa nechystám, čiže látkových 20 ks 70x70 cm, 10 ks 80x80 cm - to na podkladanie, grckanie a tak. Jednorázovky som kupovala dm-kové, dva balíky č. 1 do pôrodnice a doma ostanú 2 balíky č. 2. Uvidíme, ktorá veľkosť nám sadne a či vôbec značka a potom sa dokúpia. 🙂

sisi0211
6. máj 2011

@kala
Ja mam kupene jedno balenie Pampersiek pre novorodencov a chystam sa este kupit bavlnene plienky 70x70 cm 10 ks. Neviem ci to bude stacit, myslim tie bavlnene 😕 Jednorazove sa samozrejme dokupia.

sisi0211
6. máj 2011

Chranice bradaviek sa nechystam kupovat. Mam ale z Aventu take musle, poznate to? S dierkami aj bez. S dierkami su vraj aby sa bradavky vetrali a bez aby sa mlieko v pripade uniku v tom nazbieralo. Mam este akurat masticku z DM na bradavky. A treba vraj vetrat, vetrat 😀

kukujka
6. máj 2011

@kala aj ja som sa dnes zamyslela nad tym,ze by bolo treba uz aj plienky kupit tiez netusim ake

latkove mam co mi dala mamina takze uz len jednorazove mi treba

benice
6. máj 2011

@micu13 Vieš čo, u nás v Detve je také menšie TESCO a mali to pri kojeneckých potrebách (fľašky, cumlíky, prsné vložky, hrkálky ... ) ... úplne naspodku regálu v najnižšej poličke ...

monitas84
6. máj 2011

@mipolka Ďakujem, tak skúsim aj ja pozrieť z Aventu a nie z lekárne. Uvidím, asi tiež kúpim tie väčšie. Len nech sú dobré.
Aj si zabalím veci do kufra, lebo máš pravdu je to pohodlnejšie ťahať na kolieskach ako vláčiť cestovnú tašku. 🙂

martinafin
6. máj 2011

@janina7911 Ahoj ja som uz sice kupovala Pampersky Mini 3-6kg Newbaby-80ks za 9,59€ ... a v dm maju po kolko ks a cena?
Latkove plienky ste kupovali po kolko a za kolko €/ks?

mimi69
6. máj 2011

Ahojte babenky pripravujúce sa na blížiaci sa pôrod. Vidím, že už balíte pomaly ale isto tašky do pôrodnice. 😉 No ja som veru už tiež prichystaná a neviem ako vy, ale na mňa už prichádzajú tie predpôrodné obavy a nervozita , nakoľko už viem do čoho idem. Dokonca sa mi už podchvíľu o tom aj sníva, že už rodím ☹ ... Chcem sa spýtať - tie čo viete pohlavie svojho dieťatka - boli ste na 4D sone alebo len na tom klasickom? Ja som bola teda len na klasickom sone a tiež mi pani doktorka povedala, že by sme mali mať dievčatko, ale neviem či sa mám na to veľmi spoliehať. Aké mate skúsenosti vy?

janina7911
6. máj 2011

@martinafin Keď som ja kupovala v dm, jednotky 2-5 kg (28 ks/ bal.) stáli 4,29 €, dvojky 3-6 kg (42 ks / bal.) stáli 5,70 €. Mali aj maxi balenia, ale po prepočítaní vychádzal kus drahšie ako z týchto menších.
Látkové plienky 20 ks veľkosť 70x70 cm (značka KIKKO LUX) som kupovala cez internet na www.kojenecke-obleceni.eu za 11,94 € / bal. 10 ks. Pôvodne tam mali aj veľkosť 80x80 cm z tejto značky, ale keď som kupovala, tak už neboli, takže z týchto som objednala 10 ks-ové balenie v maderne v KE za 17,36 €.

andrea1977
6. máj 2011

@mimi69 mne aj na klasickom aj na 4D sone povedali pohlavie, ale bolo vidno krasne, ze je to chlapcek. Bol krasne "rozcapeny" 😀 ak je vidno pohlavie, tak je jedno na akom sone

mimi69
6. máj 2011

@andrea1977 no tak kiež by to bola pravda, lebo veľmi túžime po dievčatku do párika 😉 , tak som teda veľmi zvedavá , lebo som bola presvedčená predtým, že to bude chlapček. No asi na 100% to budeme vedieť až keď príde na svet 🙂 . Preto som zatiaľ ani nikomu nič nehovorila, že čo čakáme - pre všetkých to bude prekvapenie 😀

andrea1977
6. máj 2011

@mimi69 tak ti prajem, aby to vyšlo 🙂

mimi69
6. máj 2011

Ďakujem krásne, no uvidíme ...ale hlavne nech je babatko v poriadku a zdravučké, to je to najhlavnejšie ...Tak aj vám prajem všetko dobre a tiež vám to pekne vyšlo :D a inak aj nám sa páči chlapčenské meno Matej :D, možno ak to bude nakoniec chlapec bude tiež Matej... 😉 no ale to ešte uvidíme 🙂

andrea1977
6. máj 2011

@mimi69 a pre dievčatko máš aké meno?

nenullienka
6. máj 2011

@mimi69 ahoj mne už v 20tt povedal dr. že to bude chlapček bol krásne rozvalený 🙂 🙂 a aj to potvrdili na 4D sone bolo to krásne vidieť, ale vraj je to na tých 85 - 90%, že to na 100% nikto nepotvrdí až keď sa narodí. Ale ja už mám nachystané pre chlapca tak dúfam, že sa nesekli 😀 😀 😀 😀

nenullienka
6. máj 2011

@kala ja mám do pôrodky z DM-ky a aj pampersky č.1, a látkových mám 20ks čisto bielych a 10ks farebných. Uvidím keď sa narodí aké jednorázovky či č.1 alebo č.2

lencita
6. máj 2011

@monitas84 snad len chvalit budeme 🙂 cisto cierny bez vzorou sme objednali, chceli sme taku uplnu klasiku 😉 hned nam padol do oka a hlavne aj cena bola super a rucka sa da dat dost vysoko takze moze aj priatel kocikovat a nemusi sa hrbit 😀 a kolieska mate take tie nizkoprofilove alebo velke? my mame velke, nech sa nam lepsie jazdi v terene 😉

sisi0211
6. máj 2011

@mimi69
Tak ja to mam na 100%, ze to bude dievcatko, lebo som bola aj na amnio.
Na 3D mi vsak uz aj pred tym povedali a ked som hovorila lekarke, ze uz sa stalo, ze povedali, ze to bude dievcatko a napokon sa narodil chlapcek, tak na mna pozerala dost neveriacky. Na 3D sa uz podla mna da spolahnut.... aspon na 99% 😉

monitas84
6. máj 2011

@martinafin Práve dnes som bola v jednom detskom obchode, látkové plienky mali kus za 1,5 € a chcela som aj látkovú osusku na kupanie no vobec nemali, zatial som nevzala ani tie latkove plienky, pozrem ich aj inde, potom kupim.a zistila som, že tie jednorazove podložky do postele maju len za 0,50 € kus, čo je podla mna výborna cena, aspon tak mi povedali v lekárni a olivový krem na bradavky mi odporučali za 2,70 €.

sisi0211
6. máj 2011

Baby, kupovali ste aj ortopedicke nohavicky pre babatko? Ak ano, kolko ks?
Tie ktore cakate dievcatko, date jej prepichnut uska uz v porodnici? ☹