icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

nenullienka
6. máj 2011

Baby a tie klobúčiky na bradavky sa dajú kúpiť v lekárni či aj v drogérii? A ako viete akú veľkosť?

monitas84
6. máj 2011

@lencita Presne manzel povedal, ze chce s velkými kolieskami kvoli terenu, tak uvidime, cena výborna, vyzera vyborne, tak uz len nech je aj naozaj kvalitný. Mne trosku robi starost, že ho mame bledo zelený čiže pistaciova farba, dufam, že sa bude dat aj dobre očistiť, ked nas zafrkaju na cestach napríklad, ale to vsetko zistime až potom.

kukujka
6. máj 2011

@nenullienka v lekarni a aj v niektorych drogeriach velkost ti neviem poradit ja som to nekupovala uvidim ak ich budem potrebovat dokupim ich dodatocne

monitas84
6. máj 2011

@sisi0211 Ja som dostala a mam ich viac podla velkosti ako bude rast nas maličky, ale do porodnice si berem tri, hadam stačia. 🙂

monitas84
6. máj 2011

@nenullienka v lekarni ich maju za 5,8 €, lenze maju velkosti S,M, L a to ma odradilo, nevedeĺa som aku velkost, tak som si nekupila, lekarnička nevedela poradit, vraj sa to kupuje podla velkosti bradavky, ale to je trosku blbe, ked to človek nemoze ani vyskusat, tak snad nekupime male alebo moc velke.Kamaratka mi radila pozriet v nejakom Baby shope, vraj tam mavaju len jedny velkosti a netreba rozmyslat a spekulovat, tak ešte pozrem tam a rozhodnem sa.

nenullienka
6. máj 2011

@kukujka aj ja to asi tak spravím. Neviem ešte ako to bude s kojením 😕 😨 dúfam, že to aj s malým zvládneme 😵

nenullienka
6. máj 2011

@monitas84 veď to, že akú veľkosť, ak by mi to nesedelo späť mi to nezoberie na výmenu. Ešte pokukám.

kukujka
6. máj 2011

@nenullienka urcite to zvladnete,teraz je uz tolko veci,ze ked sa na ne pytam mojej mamy nech mi v tom poradi,ci to budem potrebovat tak len na mna pozera,ze ake zbytocnosti,ze vtedy ked ona rodila sa vobec nepouzivali a vsetko sa zvladlo aj bez nich

fleuerette
6. máj 2011

Tak čítam, že už sa finišuje s nákupmi a balením 😀 , tak sa chcem opýtať, plienky jednorázové do pôrodnice čo kupujete v TESCU alebo DM majú taký ten výrez na pupček? Lebo ja som také objednala cez net, ale iba jedno balenie 42ks, čo bude asi málo.Tak teraz neviem či ich ešte do objednať, alebo jednoducho skočiť do DM alebo Tesca. Keď som bola totiž v DM tak som také newborn s výrezom nenašla

sisi0211
6. máj 2011

😀 Takmer zbalena. Do kufra, musim povedat, ze LTT sa to tam zmestilo. To co budem potrebovat k porodu, dam do inej tasky 😀
Chyba uz len kozmetika, ale ta je pripravena v kupelni, a este nenakupene bavlnene plienky, hroznovy cukor a odlicovacie obrusky 😉 🙂
Aka som? 😉

micu13
6. máj 2011

@benice dakujem, skusim teda popozerat ze ci to maju aj v BA. 🙂

nenullienka
7. máj 2011

Ahojte babule, ten čaj na podporu laktácie /kojenia mám kedy začať piť? Bude stačiť v nemocnici alebo pred termínom? Ja sa teraz nalievam tým z malinovníka a je celkom fajn.

sisi0211
7. máj 2011

@nenullienka
Ako casto pijes ten caj? Kolko krat denne?

kaara1980
7. máj 2011

@mimi69 ahoj,tak mňa už tiež chytá nervozita.Pri prvom pôrode bola výhoda,že som nevedela do čoho idem,ale teraz je to o inom.Nieje to síce nič strašné,ale aj tak 😕 .Ale som zvedavá aký bude tento pôrod,pretože prvý mi vyvolávali a vraj je to oveľa horšie ako pri klasickom samovoľnom.A začínam mať obavy,ako všetko zvládnem keď prídem domov.Jakub je síce samostatný,ale predsa len....
Ja viem že budeme mať dievčatko už z amniocentézy a na 3d sa to krásne ukázalo.Inak pri Jakubovi mi povedali až 32tt že bude chlapec 😉

monitas84
7. máj 2011

@nenullienka ahoj,prosm Ťa aký by to mal byť ten čaj, kde ho viem kupiť a načo je vlastne dobrý? Alebo aké sú tie čaje, aby bol pôrod ľahší atd, ked to zaberá???
Ako tak pozerám už si v 38.týždni tehotenstva. Ako sa cítiš? Niektoré známe rodili v práve už v 38.t.t. 🙂

kaara1980
7. máj 2011

@nenullienka na laktáciu ti stačí začať piť až po pôrode.Vraj stačí len dostatočný príjem tekutín-čistá voda.Ale mne sa osvedčil čaj pre dojčiace ženy a aj si ho kúpim.Inak mne ho mama do pôrodnice doniesla v termoske a ešte aj v pol litrovej fľaške čierneho piva 😕 😅 (keby to len sestričky vedeli 😨 )...A osvedčila sa mi aj vybublinkovaná vinea a klasika Lucka.Hlavný je pitný režim,aby sa malo z čoho tvoriť mlieko.Len nie bublinkové,lebo to môže miminku spôsobiť koliky

monitas84
7. máj 2011

@kaara1980 ahoj, aj nám povedali už v 20 týždni, že čakame chlapčeka a v 30 týždni mi to môj gynekolog potvrdil, no nemala som 4D ultrazvuk ani nič podobné, vraj sa tento môj doktor nezvykne mýliť tak dúfame, bábätku sa prihováram ako chlapčeku a volám ho už po mene. 🙂 Ozaj gynekolog mi povedal, že ak vsetko pojde dobre, tak budem mať normálny pôrod. Som prvorodička, je to naozaj také hrozné? Bojím sa. Epidurálnu anestezu v NZ pôrodnici nedávajú, asi by som ju ani nemohla kvoli mojej vrodenej trombofílii, mam poruchu zrazanlivosti krvi, hustne mi krv. Každý den si picham injekcie Clexanne 0,2 ml. Aspon daju alebo existuju nejake injekcie od bolesti? ☹

monitas84
7. máj 2011

@kaara1980 to sa pridavam aj mne kamoška odporuča Vineu, vraj z toho mala neskutočne veľa mlieka, ale musí byť vybublinkovaná ako píšeš. 🙂

kaara1980
7. máj 2011

@monitas84 tak pipík a guľky si nepomýlia len tak ľahko.Nieje to vôbec hrozné,nemáš sa čoho báť.Ako prvorodička nevieš do čoho ideš,máš pocit,že všetko čo sa deje je také ako to má byť.Ja som sa síce potrápila,ale nič strašné to nieje.Ja radšej budem rodiť,ako si dať vrtať zub.A tá veta,že len čo uvidíš dieťatko,tak zabudneš na bolesť,nieje vôbec klišé.Je to naozaj tak.Všetko je zrazu druhoradé.Keby to bolo také hrozné,tak určite nemám druhé dieťa 😉 .Od bolesti je len tá epidurálka.Ja ju nemala ani pri prvom a neplánujem ju ani teraz 😉

katinka71
7. máj 2011

@monitas84 neboj davaju sa aj cipky aj injekcie v infuzii od bolesti,na prvy porod mam dobre spomienky,preto si zelam ,aby som mala aj druhy taky isty,prajem ti vsetko dobre

lencita
7. máj 2011

@monitas84 aj u nas to s tymi kolesami navrhol frajer 🙂 no ja myslim ze ti to pojde ocistit uplne v pohodicke 😉 vyzera to byt dobry material..

ivusik33
7. máj 2011

ahojte baby, už niekoľko týždňov Vás čítam, ale nestíham písať... ešte tak do júloviek 2008 (prvá dcéra).
Ja som už aspoň požehlila veci a zohnala zoznam, čo dokúpiť... ale nejdem brať všetko, čo dávajú do zoznamov, lebo pri prvom pôrode som mala všetko zbalené a 1/3 som vôbec nevyužila.
Písali ste o tých klobúčikoch na kojenie - ja mám s tým výborné skúsenosti, nakoľko mám tiež ploché bradavky a bez klobúčikov nám kojejnie nešlo.
Ja mám termín 29.6. ale podľa posledného sona z 2.5. je malá o niečo menšia - mala len 1400-1600 g. Je tu niekto, kto sa chystá rodiť v B. Štiavnici??

nenullienka
7. máj 2011

@sisi0211 ahoj ja si navarím do pollitrového hrnčeka a postupne to vypijem 😀

nenullienka
7. máj 2011

@monitas84 Ja som kúpila sypaný čaj listu ostružiny malinovej v lekárni, má pomôcť pri uvoľnovaní svalov maternice. Mal by uľahčiť pôrod.
No v noci spím asi 3 hodiny, lebo malý je strašne aktívny a už mi aj dosť tvrdne bruško a som strašne unavená. Bolí ma lonová kosť a všetko opúcha. A nové čo sa objavilo tak to je pálenie záhy ale strašne. Ja sa niekedy cítim ako 80ročná babka.

nenullienka
7. máj 2011

@kaara1980 a ten čaj si mala aký sypaný alebo ten instantný?

sisi0211
7. máj 2011

@kaara1980
Tak to je dobre vediet, lebo ja zvycajne pijem vodu jemne perlivu. Takze asi ani taku, vsak?
A ten caj na podporu laktacie je nejaky specialny, ma nazov? Alebo len ako "caj na podporu laktacie"?

kaara1980
7. máj 2011

@nenullienka
@sisi0211 klasika hipp či milupa to ešte vyrába....instantný Čaj pre kojacie ženy či ako sa volá.Teraz ich je kopec a dostať ich v drogériách,lekárňach či potravinách 😉

kukujka
7. máj 2011

@nenullienka ja pijem zatial tiez len malinikovy caj a jem lanove semienka,ale vraveli mi,ze mozem uz zacat pit aj ten caj na podporu laktacie tak zacnem uz asi aj s nim

nenullienka
7. máj 2011

@kukujka aj ja som nad tým rozmýšľala či ten čaj na podporu laktácie netreba skôr. No v pondelok idem k dr. tak sa popýtam a pôjdem nejaký pozrieť.

nenullienka
7. máj 2011

Baby a ešte ma zaujíma či si do pôrodnice beriete aj nejaký telový šampón a krém. Ja mám od zač. tehu problém so suchou pokožkou na rukách a aj nohách. Ta musím stále krémovať. A v tých pokynoch do pôrodnice je písaný sprchový šampón neparfúmovaný, ja mám zbalené len detské mydlo. Neviem čo spraviť. Vraj aby nebola vôňa matky zmenená pre dieťa. Len keď sa nenatriem tak ma tá suchá pokožka svrbí 😅 ☹ Pred tehu som nemala žiadny problém 😅 😅 😅