Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka Juuuuj moja ani nestraš 🙂 , že hlienová zátka. Ja som ešte len v 34 TT, takže ešte musíme pekne vydržať 🙂 do toho 37 minimálne...Aj tak mi malé budú musieť vyvolať von, takže to pôjde asi pekne prirodzene. Kvôly tej mojej pečeni, čo som spomínala.
@martinafin neboj moja po 37TT aj mne idú malé vyvolať, pretože mám problem s pečeňou...Mala si už aj hlien??? To je asi naozaj skoro, ale v podstate to nieje až také strašné, pretože aspoň nebudeš malé prenášať....Po 37TT je už bábo úplne donosené. Kríže ma tiež pobolievajú od piatku, aj podbruško a brušo tvrdne už aj ked nič nerobím a len sedím...Nerobím paniku, je to predzvesť pôrodu a tak to aj beriem...Ale priznám sa, že už sa teším na pôrod-úľava 😀
Od včera už aj papám TALCID kvôli záhe. Bohužial nedá sa to už vydržať 🙂
ahojte ... 😉 ako sa mate ? ako babatka? ja sa citim cim dalej tym horsie.. chrbat ma strasne boli, mam nejaky cudny vytok, zaludok ma skoro stale boli o zahe ani nehovorim, som stale viac a viac podrazdena,kazda malickost ma rozculi.. no proste je to somnou k nevydrzaniu.. 😒 malicky si kopceky robi a kopance riadne dava.. zlatusik nas...milovany.. 🙂 Zajtra ideme naposledy k lekarovi a uz potom do nemocnice.. tak som zvedava, nech je len vsetko v poriadku a co najrychlejsie nech nam to ubehne.. aj ked mne sa zda, ze sa to teraz nejak vlecie..
tak ja mám pocit, že sa cítim oveľa horšie ako pri prvom tehotenstve... už od 20tt opúcham a z toho mám najväčšiu hrôzu, lebo sa bojím, že keď pôjdem na kontrolu do nemocnice, tak ma tam na pár dní zavrú ako prvýkrát. Tiež som mala nohy ako balóny, hlavne členky a robila som si z toho srandu, ale potom sa k tomu pridal vysoký tlak a bielkovina v moči a gestóza ako vyšitá. Teraz mán bielk. v moči sústavne, na každej kontrole, ale tlak je zatiaľ v norme.
Ja by som brala aj skôr pôrod, ale keď je bábo malé... tak nech len pekne rastie 🙂 Aj tak niekedy rozmýšľam, ako to zvládnem s dvomi deťmi 😝
bubu84, tak minimálne 5 týždňov by sme mohli 🙂 Ja mávam nízky tlak, len v tehotenstve mi vyskočil. Zaujímavé bolo, že pri prvom som všetko mala OK, tlak ukážkový, len tie opuchy a prišla som na prvú kontrolu do nemocnice a tlak 140/85, opuchy a primár si ma tam hneď nechal... teraz by to bolo horšie, lebo doma mám Simču a neviem ako by som to zvládla. Hlavne, keď môj drahý sa o dva týždne ešte chystá vycestovať na nejaké tri týždne mimo SK.
@ivusik33
nasa Hanka mala tiez presne dva roky ked sa ondrej narodil a tiez som mala obavy ako to budem stihat. zo zaciatku to bol trochu stres ale o to lepsie to bol neskor, oni maju taky pekny vztah, vedia sa velmi pekne spolu hrat , hanka uci ondreja nove veci a tym vlastne pomaha aj mne.
ja som tiez predtym musela ist koli opouchom skor do nemocnice ale iba o par dni. Ondrej mal 4.350 g ked sa narodil ale sa mu nechcelo tak to museli nakoniec vyvolat.
@bubu84
ahoj k tej dovolenke som chcela, mne v robote povedali ze sa mi oplati zobrat co najviac dovolenky lebo financne to mas akoby si robila a tym sa ti vlastne materka d. posunie a mozes dlhsie poberat MD, teda tych 60%. Nakoniec sa mi aj tak odarilo vybrat len nejake styri dni dovolenky, zvysok sa mi vraj prenesie. ale nie je to 100% informacia.
@bubu84 Nič si z toho nerob 😀 ...Nebudeme tu hrať predsa formu aké sme momentálne s tými brušiakmi spokojné.....Už len naozaj vydržať nám všetkým ostáva 🙂 V noci nespím, tlačí mi na rebrá, bolí ma chrbát, už ani zohnúť sa nemôžem!!!A som nemožná ako káčer Donald, lebo do všetkého len narážam s tou fitloptou 😀 😀 A to som pribrala len 7,5 Kg!! 😲
Na tú záhu poradím Talcid...Mne už nepomáhala ani Fatra, Tums ani Gastrotuss 😖 Už nech máme tých drobcov pri sebe, pretože chudák môj manžel aj dcérka sú už na pokraji nervového zrútenia, ale zvládajú to statočne a majú božskú trpezlivosť. Držím palceeee 🙂
kočky ja tiež skúsim z DM ale kupim aj pampersky, my máme dnes v škôlke deň matiek tak zasa aby som si zobrala za plnú kabelku servítkov moja milovaná dcerenka vystupuje s basničkami a pesničkami pre maminky, kočky ja som práve teraz objednala kíblik na kupanie pre malého tak som zvedavá aké to bude
@ivusik33 Ahoj ja sa chystám rodiť v štiavnici.. TP mám 25.6. 2011 a ty? Bola si sa tam už pozrieť?
@lucia1981 ahoj aj ja idem do štiavnice na 100 %. Boli sme sa aj pozrieť a môžem fakt odporúčať, urobilo to veľmi dobrý dojem na mňa. Aj čo som zisťovala od známych, ktoré tam rodili, všetci boli spokojní...
@terinka2004 ahoj, to už v 34 týždni sa začíname otvárať?
A ešte jedna otázka od veci.... Ako ste na tom so sexom v tomto štádiu tehotenstva? Partner by aj chcel, ale fakt mám z toho obavy maximálne už, aj keď som čítala, že by to nemalo škodiť...
Ahojte babulky, tak poradňa dopadla dosť zle. Určite mám streptokoka a aj asi nejakú inú baktériu lebo dr. sa ten výtok nepáči. Musíme počkať na výsledky steru, ale povedal, že mám rátať s atb ☹ ☹ ☹ . Krčok je trochu zmenený, ale musíme vydržať čo najdlhšie aby sa tie baktérie vyliečili. Lebo hrozí, že by sa malý infikoval a mohol hneď chytiť zápaľ pľúc. Tak ma postrašil. Mám aj bielkoviny v moči 😢 😢 😢 😢 Tak keď sa niečo pokazí tak potom už všetko sa nabaľuje. Vysvetlil mi, že tie baktérie sú nebezpečné aj keď sa potrhám lebo sa to bude ťažšie hojiť a že mal aj pacientku, kt. sa to zapálilo tak ma vôbec nepotešil. Celé tehu bez baktérii a teraz ku koncu sa objavia "hnusane".
Ahojte, mám takú jednu možno hlúpu otázku, ako je to s pobytom na slniečku počas tehotenstva??? Dnes tu mame mat krasne počasie, 26 stupnov, tak by som si najradsej lahla von na lehatko a trosku chytala bronz. Bola som zvyknuta kazdý rok byt opalena, mam taku pokozku, ze sa rýchlo opalim a som hned tmava. Mozete mi v tom prosim poradit?
@nenullienka Ahoj to mi je veľmi luto, to akoby naschval ku koncu tehotenstva sa to stava. Prajem vám skore uzdravenie. Len neviem, kde to vsetko pozbierame, ked si davame taký pozor!!!! O tom potrhani ta nepotesil, niekedy je lepsie, ked nam vsetko nehovoria, len nas vystrašia.
@zufzufmeister Ahoj, my si z toho nerobime s manželom veľkú hlavu, mavame sex asi dva krát do týždňa, niekedy častejšie, sú na to určene polohy, ktore mam nastudovane z mojej tehotenskej knižky, su to bezpečne polohy. A ináč sa mi kamaratka priznala, ze oni s mužom su spolu aj kazdý druhý den, to si neviem predstavit, zda sa mi to často. 🙂 Takže si myslím, že ked nemaš ziadne problemy, bolesti alebo iné ťažkosti, tak to moc nerieš. 🙂
@monitas84 a aké sú tie polohy??? 🙂 ako ja nemám žiadne problémy, len niekde som čítala, že spermie obsahujú nejakú takú látku, ktorá môže vyvolať pôrod... tak len pre info 🙂
@zufzufmeister ahoj, čo sa týka sexu, pokiaľ ti to dr. nezakázal a nemáš pri sexe nejaké bolesti alebo nekrvácaš tak by nemal byť problém. Spermie obsahujú prostaglandíny, kt. obsahujú aj čípky, kt. dávajú na vyvolanie pôrodu. Ale zase nie v takom množstve. Aj keď sa hovorí, že sex ku koncu tehu pomáha vyvolať pôrod. Ale nemyslím si, že obsahujú tých prostaglandínov toľko, že by ti to mohlo ten pôrod teraz vyvolať. Ja mám sexík zakázaný kvôli tým mojím baktériám 😒 ☹ 😅 😀 🙂 a predchádzajúcej mykóze 😖 😒 ☹
@nenullienka no škoda, že sa ti to takto pokazilo ku koncu tehotenstva, ale držíím palce, aby si sa čo najskôr preliečila a boli ste obaja OK 🙂 Už to máš o chvíľku za sebou, tak závidím 🙂 Nech vám to hlavne dobre dopadne....
@andrea1977 No ak by to bolo to dievčatko tak máme dve mená medzi ktorými sa ešte rozhodujeme. Takže bude to buď
Nina alebo Romanka po ockovi 😉
@monitas84
Ahoj, no poradim tak, ze ti to vobec neradim. Neradim ist sa opalovat. Mozno to u teba bude ine, ale ja som sa vycapila na slnko pred par tyzdnami na 15 min. a uz sa mi objavili flaky na tvary. Mojej mamke to aj zostalo, doteraz ked sa opaluje, je flakata 😖
Ak velmi chces tak mozno skus s velkym klobukom 😀 Neviem totiz ci sa tie flaky objavuju aj po tele, alebo len na tvary.
@zufzufmeister
ja už som v Štiavnici rodila, bola som veľmi spokojná, lebo s BB nemám dobré skúsenosti 😝 Termín mám 29.6. keby išlo všetko ako má, tak ty by si akurát odchádzala a ja rodila 🙂 Ale možno sa uvidíme na kontrolách. Kedy ideš prvýkrát?
@zufzufmeister Kukám svoju múdru knižku 🙂 Takže sú to nasledovné bezpečné polohy:
poloha v sede- sedíte tvárou obrátenou k partnerovi na jeho lone
prístup zozadu- pri polohe partnerka zaujíma pozíciu na kolenách a lakťoch, partner kľačí a do pošvy vniká zozadu
bočná poloha- partner leží ma boku a vy na chrbte, pričom si nohy prevesíte cez neho
obrátená misionárska poloha- táto poloha sa hodí od druhéeho trimestra, partner leží a vy ležíte na ňom, neskôr si to môžete prispôsobiť tak, že na partnerovi skôr sedíte ako ležíte.
prispôsobená misionárska poloha- tu sa partner nachádza hore, avšak sa opiera tak, aby jeho tiaž nespočívala na vašom bruchu, poloha vyhovuje niekoľko mesiacov, kým brucho nie je veľmi veľké
Takže tak nejak. Prajem úspešné vyskúšanie. 😉 🙂 😵
@sisi0211 Ďakujem pekne za odpoveď, zvyknem byť na slniečku a zatiaľ som tie fľaky nemala, už pár krát som si sadla na slniečko, ked bolo vonku teplúčko, tak uvidim. Kamoška mi hovorila, že ked bola na svadobnej ceste pri mori, že tam všetky tehotné s veľkými bruškami boli nádherne opálené, ešte aj bruško. 🙂 Tak ale je to veru tiež individuálne, aj tie fľaky. Tak uvidim, možno vystrčím len nohy. 🙂
@ivusik33 no začnem asi o nejaký týždeň - dva... 17.5. idem na poslednú kontrolu ku svojej gynekologičke, bude mi ešte brať krv a potom po výsledkoch, môžem začať chodiť do štiavnice... tak asi od toho 23. mája pôjdem, neviem presne ktoré dni sú poradne aj prípravy by som chcela stihnúť, lebo doteraz som nebola nikde, tak by som to rada absolvovala 🙂 Tak super, možno sa uvidíme 🙂 Ak zistím dačo dám vedieť... My sme sa tam boli pozrieť, vyzeralo to fajn, dobrý dojem som mala...
mana77, uff to si mala riadneho "valibuka" 🙂 dúfam, že aj ja si nájdem rýchle nejaký systém a Simča mi bude pomáhať, len sa bojím toho, že ona je žiarlivec.. ako to všetko prijme...
monitas, jasné, že na priame slniečko radšej nie, lebo pigmentové fľaky sa môžu urobiť hocikde po tele a už sa ich nezbavíš, tiež hneď po pôrode sa neodporúča ísť na slnko.
Nenullienka, tak nech si rýchle fit, ant. sa nemusíš už obávať, bábätku neuškodia, len nech sa zbavíš tých potvôr, lebo to fakt môže byť zákerné počas pôrodu pre dieťatko... moja kamoška s tým mala problém.
@zufzufmeister
bola si aj s primárom?? To je jeden perfektný človek. Myslím, že poradne sú utorok a štvrtok a potom býva aj príprava. Ja chodím na prípravu v BB, v Štiavnici som nebola ani pri Simči, teraz asi tiež nepôjdem, lebo sa budem ponáhľať domov k dieťatu. Vždy sme tam strávili pol dňa, kým sme všetko vybavili.

@sisi0211 no mne keď vypisoval knižku tak dal termín 28.5. Ale asi po dvoch mesiacoch dopísal 8.6. a potom povedal, že skôr 28.5. lebo malý je veľký. Tak uvidím 😀 🙂 Záleží kedy sa dieťatko vypýta von. Ja by som bola najradšej kedy bol v brušku ako má 40tt nech ešte pekne priberá a rastie 🙂 🙂 🙂 Aby bolo všetko ako má byť, nie je sa kde ponáhľať.