Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
kebyze vladzem chodit, idem si pre kartu a idem niekam inam... i ked par tyzdnov pred porodom. uz neako snad porodim...
a ma stve..ze ani sa nespytam ako sa mam...a do karty diktuje - citi sa dobre. 😠 a to sa stazujem... placentu, prietoky nepozrie. OTRAS.
@zajo79 inak doteraz som nemohla lezat na chrbte ale ze sediet a opierat sa o chrbat nemozem, tak to je sila.
Boli Ta brucho? Taha Ta to dole? Ja mam pocit ze mam maternicu vytahanu po kolena. A tiez chodim ako kacica a drzim si brusisko lebo mi padne mam pocit.
@daniela1974 boli ma brucho, taha ma dole, tvrdne tak, ze sa nemozem ani nadychnut a urobit krok... do toho tak divne picha od spodu a uplny spodok podbruska. bolia ma klby, bolia ma krize... som hladna je mi na figu.. nieco maleho zjem, mam pocit ze nestacim s dychom. uz to lepsie nebude...
@zajo79 no sme dve uplne vo vsetkom co si pisala. Ja mam pocit ze mi do maternice hodili 5 kilovy kamen. A v noci ked sa mam otocit zo strany na stranu tak trpim ako pes od bolesti co ma brucho boli.
a u doktora poviem co mi je- povie ze ako mi ma byt. a este mi urobil bububu, ze treti porod moze byt najhorsi. a mam ratat ze to bude skor. aj ovela skor. ze dik pan doktor. 😠
@zajo79 Ivi co doktor to iny nazor.
Podla mna je stav slovenskeho porodnictva a gynekologie zlocinny.
Jeden Ti povie na diagnozu dietata ze je nezlucitelna so zivotom a druhy lekar ti povie ze 50% deti sa rodi s touto diagnozou. A tak.
@kukujka mne teta povedala, teda tá ktorá ma má na starosti podľa abecedy, že 7. sa to dávalo na úhradu. Ale kým to prejde všetkými oddeleniami, tak to tomu 15 aj zodpovedá 😵 .
Ja som hlavne volala kvôli tomu, že či majú všetky podklady ktoré potrebujú, lebo veď spätnú väzbu od nich nedostaneš, napriek tomu, že majú vo všetkých tlačivách kolonky na mailovú adresu, telefónne číslo a o adrese ani nehovorím. Kým si to človek neobvolá a neprezistí sám, ani nevie či je všetko ok.
V každom prípade vyrozumenie poslali, takže teraz ešte musím poslať tú žiadosť o platenie do druhého piliera, kedže bez toho mi tam sociálka platiť nebude a pred-pôrodné papierovačky vybavené 😀
chodim doktorom malo...ale ked som tehu, tak som myslela ze budem mat starostlivost lepsiu. pri matkovi to tak nebolo..neviem, neako sa doktorko pokazil.
Ahojte, ja už nejako nevládzem, nemôžem už ani spať,panva ba hrozne bolí a hlavne ta kosť medzi nohami,mala sa strašne tlačí dolu a pri každom kroku ma to bolí, ked si idem lahnuť tak mi to trva,kým sa uložím. pri prvom tehotenstve som takeho veľke problemy nemala, dufam že tam mala ešte vydrží 😒 no pre istotu som už zbalená
@zufzufmeister 🙂 no pomaličky, pretože mne budú malého musieť vyvolávať po 37 TT, tak ma asi v piatok doktor trošku rozcuchal a potom mi povedal, že už som otvorená na 1,5cm 🙂
@nenullienka Ahoj moja, neboj sa...V tomto ˇštádiu tehotenstva je normálne, že ´Ta trošku tam dole robrblal...Aspoň sa budeš pekne pomaličky otvárať. Tá krv (špinenie) je určite preto. Ale ak ťa to naozaj veľmi bolelo, tak mu normálne povedz nech je trošku citlivejší, lebo naozaj niektorí doktori si to predstavujú ako hurvínek válku. Ako keby kždý rok rodili sú premúdrelí! Tak mu pekne povedz, že troška jemnosti by nazaškodilo. 😉
@daniela1974
@zajo79
Fiiiha, tak ja len citam ake vselijake problemy, bolesti, vytoky mate ☹ Ja som o tyzden skor, ale zatial celkom v poho. Akurat mala mi niekedy kopne alebo buchne hlavickou do krcka maternice alebo mocoveho mechura. Inac celkom OK a sem tam sa mi dycha tak tazsie ako keby som mala nadvahu 100 kg. 😅
Vydrzte baby, este aspon 2 tyzdne 😉
Baby, keď ste niesli papiere ohľadom materskej (či už zamestnávateľovi alebo na sociálku), okrem toho, že ste podali žiadosť vystavenú lekárom, tak je potrebné vybaviť ešte niečo?
Na nete som sa teraz dočítala, že ako zamestnankyňa by som mala prostredníctvom Registračného listu FO oznámiť sociálke zmenu platiteľa poistného na štát. To je pre mňa teda novinka... a na sociálke ani v robote mi dnes nepovedali nič...
Dík.
@janina7911
Mne na personalnom oddeleni nasej firmy tiez nic nepovedali. Ja mam len info, ze ako slobodna matka mam pred koncom materskej dovolenky poziadat o jej predlzenie, lebo z dovodu, ze nie som vydata mam na to narok.
@sisi0211 Tak hej, ako slobodná mamina máš nárok na dlhšiu materskú.
Len teraz šušním po nete a fakt som naďabila na toto: "Za fyzické osoby, ktoré sú povinne dôchodkovo poistené ako zamestnanci, v období, v ktorom sa im poskytuje materské, platí poistné na dôchodkové poistenie a poistné do rezervného fondu solidarity štát, a to do posledného dňa poskytovania materského. Tlačivo Registračný list fyzickej osoby slúži Sociálnej poisťovni na oznámenie o zmene platiteľa poistného, ktorým je v čase poskytovania materského štát. Toto tlačivo je potrebné odovzdať na začiatku aj na konci poberania materského. "
Ja som dnes len dala žiadosť od lekára v robote a na sociálke, o tomto som netušila. 😒
@janina7911
Ja sa zajtra spytam nasej personalistky a uvidime 😉
@sisi0211 Ja to tiež skúsim zajtra prezistiť na infolinke sociálky, tak potom dáme vedieť, že čo sme sa dozvedeli. 😉 Dúfam, že pri našich fantastických úradoch povedia každej z nás niečo iné. 😀
@andrea1977 no tieto mená sme mali vybraté už pri prvom dieťatku, no nakoľko to bol chlapček 🙂 tak sme ich nepotrebovali. No a čo sa týka mňa, mne sa páčia obe mená rovnako, ale práve naopak - náš tatino je skôr za tu Ninu 😅 . Tak ešte uvidíme pre ktoré sa nakoniec rozhodneme a či to teda bude to dievčatko ako mi bolo povedané na tom sone 😎 .
@kaara1980 no asi je to normálne, že nás už pamaly ale isto chytá nervozita predpôrodná - predsa len to nie je nič jednoduché. Ja som tiež mala dosť dlhý prvý pôrod a ku koncu sa nám to nejak začalo dokonca komplikovať až mi chceli nakoniec robiť rýchlo cisársky, ale nakoniec sme to našťastie nejak zmákli a všetko bolo ok. Asi aj preto trošku tie obavy. A inak tiež si to neviem predstaviť ako to budem zvládať keď príde na svet toto naše druhé babko- malý mi teraz dáva dosť zabrať a to je sám a čo potom... ☹ no ale snáď to nejak zvládneme...budeme musieť... 🙂
@nenullienka no tak už len sa teda musíme nechať prekvapiť, či sa lekári nemýlili 🙂 . No dúfam, že nie a že to bude nakoniec to dievčatko -už som sa nejak tak naň pripravila. Tak som teda zvedavá sama ...pre ostatných to bude prekvapko... 😀
@janina7911 ahoj, ja som bola tiež minulý týždeň zaniesť na sociálke žiadosť o materské a pracovníčka , ktorá ma vybavovala ma automaticky upozornila, aby som si šla pýtať vedľa k okienku hneď aj tento spomínaný registračný list FO a ktomu mi dali ešte tlačivo na vyplnenie o riadnej starostlivosti o dieťa - ktoré je potrebné na to aby štát za nás odvádzal počas materskej dôchodkové p..Povedali mi, vraj to potom treba priniesť vypísané aj s rodným listom dieťatka. Takže sa na to radšej popýtajte na sociálke...aj keď neviem, prečo treba okolo toho toľko papierovačiek, ako keby to nemohlo byť automatické...alebo keby aspoň na to pracovníčky hneď upozornili...ale to by sme asi veľa chceli od tohto nášho systému aký tu máme... ☹
@mimi69 Ahoj, dík za čerstvé info 🙂 ... čiže ak to chápem správne, tak teraz pri uplatňovaní si nároku na materské stačilo podať len tú žiadosť vystavenú lekárom a registračný list spolu s rodným listom a vyhlásením o riadnej starostlivosti o dieťa treba podať až po narodení bábätka.
@fleuerette no ved kamaratke prisiel papier az ked bolo uz babo na svete
@zajo79 ja viem,ze chodi po 15tom,ale ja necakam este peniazky,ale rozhodnutie o materskej
@janina7911 Ahoj mne bolo povedané, že ten registračný list spolu s rodným listom a vyhlásením o riadnej starostlivosti o dieťa treba podať až po narodení bábätka do 45 dní a soc. poisťovňa začne prispievať odo dňa pôrodu. Že skôr to nemám doniesť. Tak to potom priateľ zanesie aj s fotokópiou rod. listu.
@fleuerette som tam predchvilou volala a zevraj je tiez vsetko v poriadku a ze papiere mi uz domov tiez posielali takze som rada,ze nezostanem bez peniazkov
@mimi69 však práve...mne pôrod vyvolávali a bolo to zdlhavé,neotvárala som sa,a pri samotnom pôrode som mala krátke kontrakcie s dlhými pauzami a doktor sa mi váľal po bruchu....ale inak som v podstate,ak mám pravdu povedať,bola spokojná.Ja sa skôr bojím toho,že rodiť budem v cudzom meste,moja mamka ďaleko-som ako malé dieťa 😀 ,ale je to podpora keď vieš že je niekto blízko.Môj drahý,ten k pôrodu nechce a predpokladám,že Jakubka šupne k jeho rodičom a on pôjde niekam piť.A to ma tak deptá....
Po príchode domov,mám aspoň ako tak výhodu,že Jakub je samostatný,ty to máš horšie s tak malým dieťaťom.Ja obdivujem takéto ženy.Moja mama nás mala do roka dvoch a to si fakt neviem predstaviť

@zajo79 mna ani nepozera, takze keby som tam prisla otvorena tak do hodiny porodim a mozno aj jemu v cakarni.
Zo mna nieco islo vo stvrtok, vyzeralo to ako hlienova zatka, sama neviem, bral mi ster na streptokoka tak si hovorim ze snad to bolo z toho steru a nie zatka.
Rodil nam tu niekto?