icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

fleuerette
10. máj 2011

@skusihu
@nenullienka
@lucia963 kočky poslané, trochu som sa zahrabala v záhrade, xixi, tak posielam až teraz. Dúfam, že vám to pride

kukujka
10. máj 2011

vsetky pisete,ze zacinate chodit na prehliadky do nemocnice.ja stale chodim k svojej dr.a budem tam chodit az do konca.nechapem tomu,ze preco.nebude to tym,ze je aj gynekologicka aj porodnicka?alebopreco?

fleuerette
10. máj 2011

@benice to teda je, je to až choré, koľko papierov treba kade tade odovzdať. Pritom všade tie isté údaje a ide hlavne o inštitúcie, ktoré sú prepojené. Pri troche snahy, by si všetky dáta vedeli vymeniť sami. Keď si predstavím, že budem pár týždňov po pôrode a mám sa aj s mimčom trebať na sociálku a naúrad práce, už teraz ma ide od jedu poraziť. Nie je tam kde zaparkovať, na úrad práce v BA vedie také schodisko ako na Slavín no proste idilka pre maminy....

fleuerette
10. máj 2011

@kukujka a bude ťa táto doktorka aj rodiť?

kukujka
10. máj 2011

@fleuerette nie ona nerobieva v nemocnici,odrodi ma ten dr.co bude sluzit

janina7911
10. máj 2011

@kukujka Tak si skús prezistiť v pôrodnici, kde chceš rodiť, či tam nemusíš začať chodiť na poradne. V mojej pôrodnici je to napr. tak, že im nemusím nejak oznamovať, že tam chcem rodiť, ale najneskôr od 38tt tam musím chodiť na poradne.

fleuerette
10. máj 2011

@kukujka aha, no ja som si myslela že v tom 36 týždni sa prechádza k pôrodníkovi, ktorý bude mimi rodiť. Ja som mala napríklad len gynekológa, ten ma na začiatku upozornil, že do 36 by som sa mala rozhodnúť pre nejakú nemocnicu, kde budem rodiť. Zaujímavé bolo že hovoril o nemocnici, nie o lekárovi. Možno preto aby v nemocnici, ktorú si každá mamina vyberie bola jej karta, preto možno nezáleží u ktorého doktora bude rodiť. Okrem toho sú v nemocniciach tie prípravy, kurzy, cvičenia...... ale to sú len moje dohady.
Ja som si vybrala pôrodníka, ktorý má napr. súkromnú prax, a potom zmluvu s nemocnicou, kde rodí svoje pacientky. Takže k nemu chodím na kotroly raz do týždňa do BA na Kramáre, a rodiť budem v Dunajskej Strede. Tento týždeň si chcem ísť omrknúť pôrodnicu, ale do poradne tam nechodím.

lucia963
10. máj 2011

@fleuerette prišlo,ďakujem 🙂

@kukujka tomu nechápem, jedine čo viem že si nechavaju pacientky až do konca v tom prípade že ich aj odrodia ale ak ťa bude rodiť iný a ona nerobí v tej pôrodnici kam pôjdeš tak by ťa tam mala poslať skôr do poradne aby tam o tebe a tvojom zdravotnom stave aspoň čo to vedeli 😒

kukujka
10. máj 2011

@fleuerette
@lucia963 chodili k nej aj kamosky a tiez zevraj az do konca tak tomu tiez nechapem kebyze tu vy nepisete ,ze idete chodit na poradne do nemocnici tak ani neviem,ze sa to tak robi

lucia963
10. máj 2011

@kukujka hm,ja som zasa nepočula o opačnom prípade ale v podstate ti všetko zapíše do knižky a službu konajuci pôrodník aj tak možno pozrie len do tvojej knižky a nebude sa mať čas rýpať v karte alebo počítači aby si o tebe niečo našiel... takže je to v podstate asi jedno 🙂

fleuerette
10. máj 2011

@kukujka to je fakt divné. A v ktorej nemocnici budeš rodiť? Možno by nebolo na škodu do nej zavolať a spýtať sa priamo tam, že či je potrebné aby si chodila do poradne k niektorému z doktorov, ktorý sú na pôrodnom, alebo stačí, ked tam prídeš len rodiť? Ale určite by som tam na tvojom mieste išla pozrieť aby si vedela ako tam funguje napr. šestonedelie, ako je to s miminkami, s pobytom partnera pri tebe, nehovoriac o tom, že by ti mali dať napr. zoznam čo všetko si máš priniesť zo sebou. Sú rôzne všeobecné zoznamy, ale každá nemocnica má svoje špecifiká a tie sa dozvieš len v nej.

kukujka
10. máj 2011

@lucia963 aj ja si myslim,ze je to jedno hlavne ,ze mam urobene vsetky potrebne vysetrenia
@fleuerette idem rodit v nemocnici v zh,obzriet si to tam dako nemusim lebo pred 2mi rokmi som tam pracovala nie zrovna na tomto odeleni,ale viackrat som tam bola

fleuerette
10. máj 2011

@lucia963 no neviem či tá knižka stačí. Ja som pôrodníkovi dávala ešte sprievodnú dokumentáciu, napríklad lieky ktoré som užívala počas tehotenstva a prečo...... išlo síce len o železo a magnézioum, tak isto napríklad správa od neurológa, mám totiž problémy z chrbticou, tiež nejaký snímky z CT, spravené ešte pred otehotnením. Dokonca správy kvôli čomu a kedy počas tehotenstva som bola na PN, plus info, na alergie na lieky a podobne.

mipolka
10. máj 2011

@zajo79 No to je fakt, to mas pravdu 🙂

mipolka
10. máj 2011

@fleuerette Dakujem 🙂 No idem si postahovat vsetky tie formulare ....

mipolka
10. máj 2011

@kukujka Je tiez budem chodit az do konca iba k svoju gynekologovi, je aj "vikendovy" porodnik ale v inej porodnici, nez v akej budem rodit ja... a do porodnice pridem uz naozaj iba porodit 🙂 U nas v TN sa totiz porodnik zazmluvnit neda, takze asi to zalezi aj od toho.

kukujka
10. máj 2011

@mipolka jeeej no super aspon niesom sama uz som si zacala mysliet,ze je niekde chyba

kaara1980
10. máj 2011

@kukujka v poradni v nemocnici sa nerobia nijaké iné vyšetrenia ako v klasickej poradni.Tiež ma tam vždy len vyšetrili zo spodu,počuli ozvy dieťatka a bolo.A ešte som chodila na ,pásy,.A keď som rodila,tak úplne náhodou mala službu tá dr,ku ktorej som chodila aj na nemocničné poradne.Takže tvoja dr má možno dáku dohodu s nemocnicou.Mňa sa tiež len moja opýtala,kde chcem rodiť a keď som povedala,že tu v Antolskej tak mi len povedala,že 16teho prídem naposledy k nej a potom už budem chodiť tam.

nenullienka
10. máj 2011

@zufzufmeister no výtok s prímesou krvi ešte mám tak asi odchádza zátka. Celú noc ma bolelo podbruško tak zajtra idem k dr. nem ma prezrie a povie čo a ako. Tak dúfam, že ešte aspoň 2 týždne vydržíme, nech sa preliečim 😉 😉 😉

nenullienka
10. máj 2011

@kukujka ahoj aj ja budem až do konca tehu chodiť k svojmu pôrodníkovi. On mi povedal, že rodiť môžem ísť kam chcem a nemôžu ma odmietnuť pokiaľ nemajú plno. Že si môžem vybrať ktorúkoľvek nemocnicu, len mám mať pri sebe tehu. knižku. Lebo odkedy zrušili Handlovú mal aj pacientky čo rodili v Martine, Štiavnici, ... A hneď sa ma pýtal kam pôjdem rodiť. Ale zajtra idem do zh na prietoky tak sa spýtam a dám vedieť 😀 😀 😀 😀 .

nenullienka
10. máj 2011

@fleuerette Ďakujem, budem si to musieť naštudovať, aby som vedela priateľa poslať. Mne na sociálne tá pani povedala, že mám čo najskôr doručiť potom fotokópiu rod. listu lebo že mi zastavia materskú. Ja neviem či mám hneď po pôrode ísť vybaviť RL a hneď utekať k nim aj v nočnej košeli 😖 ☹ 😅 . Oni sú niekedy fakt strelené 😅 😅 😅 Som zvedavá či mi tá materská príde pokiaľ porodím pri ich rýchlosti 😀 😀 😀 😀 😀

ejkam
10. máj 2011

Ahojte kočky, rada by som sa ku Vám pridala, ak môžem 🙂. Ako to tu čítam, už máte takmer všetko pokúpené a ste pobalené. Ja nemám takmer nič. Od februára mám prísny kľudový režim a nemôžem von. Preto sa musím spoliehať na manžela a rodinu, aby mi všetko nakúpili. Už ma pomaly začína chytať panika. Teraz práve študujem na nete kočíky a už mám z toho poriadny guľáš ☹

kukujka
10. máj 2011

@nenullienka oki dakujem ja idem zajtra na poradnu k mojej dr.a tiez by som mala ist na kontrolne prietoky tak sa mozno uvidime
@kaara1980 tak sa ti to vtedy dobre trafilo na doktorku

mimca20
10. máj 2011

@ejkam Ahojky, tak to ti nezavidim ohladne tych kociarov. To iste som prezivala aj ja, ale uz mame kociar doma, takze mam jednu vec z krku, dobry pocit.

mimca20
10. máj 2011

Včera sme si s našim maličkým /maličkou v brušku spríjemnili tehotenstvo - absolvovali sme fotenie v ateliéri, paráda, fotky sú úžasné a to ešte nie sú upravované (retušované). Aspoň sme s bábom prišli na iné myšlienky. Ostanú nám spomienky a fotečky na tehotenstvo 🙂 paráda.

luciferova
11. máj 2011

Ahojte tehulky, ak by ste niektora uvazovali nad klystirom YAL k porodu, mam na predaj jedno balenie (ono to predavaju ako dvojpack), stoji mi to tu zbytocne v kupelni, ak by mala niektora zaujem, napiste IP, inzerat zatial nemam.

Pekny den 🙂

zufzufmeister
11. máj 2011

Ozaj, aký je rozdiel medzi tým klystírom YAL a tým v nemocnici? Čo uprednostňujete? Ja som sa včera pustila do žehlenia, no koniec, niečo neskutočné a zistila som, že mám nenormálne veľa malých vecí, to nemá šancu vynosiť, a ani neviem kedy som to kupovala, asi v tranze nejakom 🙂 A už začínam trochu stresovať, včera už som mala dojem, že sa otváram 🙂 haha, ale to mi už iba hrabe 🙂

zufzufmeister
11. máj 2011

@fleuerette prosím pošli to aj mne na mail: zufzufmeister@gmail.com

Ďakujem veľmi veľmi pekne 🙂

maggie2
11. máj 2011

@zufzufmeister poslala som Ti IP

leni831
11. máj 2011

@zufzufmeister dobre ranko,ja som tak isto vcera prala a zehlila o sto sest,cely den makala a bola som totalne unavena ,znicena,.Uz pomaly finisujem,dnes si este zbehnem kupit podprsenky a som nachystana a spokojna.co sa tyka toho klistyru yal ten si mozes urobit doma ale aj v nemocnici.Pocula som velmi vela nazorov na to,tak by som sa najradsej na tvojom mieste opytala na kontrole v nemocnici a mas to istejsie.ja si myslim ze je to lepsie asi dat si to v nemocnici pretoze tazko doma odhadnes kedy si ho treba dat a kolko budu trvat jeho ucinky...Nie je to az take hrozne v tej nemocnici.