Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Hmmm, a ešte otázka. Uvažujete niekto nad dianatalom - pôrodným gélom? Máte nejaké bližšie informácie o tom, prípadne zisťovali ste niečo v nemocnici?
@zufzufmeister poslané 😵
ahojte inak s tym druhym pilierom treba si radšej dať potvrdiť že ste to tlačivo odovzdali lebo teraz to pár báb riešilo ešte čo sme aprílovky 2009 a dosť ich bolo čo im to jednoducho zabudla socialna poisťovna platiť a teraz im to doplácali ale našťastie mali kopie že to odovzdali len oni v tom mali neporiadok 😉
@fleuerette ďakujem 🙂
a baby? Máte niekto urobený pôrodný plán? Podľa čoho ste to robili?
@zufzufmeister čo vlastne je alebo obsahuje pôrodný plán???
Ahojte,baby čo hovoríte na opaľovanie v tehu? jasné že bruško zakryté...
ja sa slnku vyhybam, chvilu samozrejme rada mam slniecko, ale nechcem riskovat pigmentove flaky. uz to vydrzime chvilu... aj bez opalovania.
@e.lle kvôli čomu zakryté?
@fleuerette lebo ma strašia že opaľovat sa nemám,že to škodi a tak.tak ho mám zakryté a aspoň líčka a dekolt nech ma farbu ;) aj keď dokina bola v pohode
@zajo79 žiadne fľaky som nikdy nemala a ani teraz sa m nerobia.myslela som či to neškodí malému
ja som pri prvom tehu tiež nemala fľaky a teraz som bola len chviľu na slnku a na čele mi hned vyskočil taky pás takže teraz už len make-up zakryje 😉
@zufzufmeister niektore pôrodnice maju vyrobeny svoj pôrodný plán pamätám ako sme to pred dvoma rokmi mali tiež ako prvorodičky všetko naštudovane a bolo nám to pravdupovediac na dve veci 🙂 ked si chceš dať epiduralku tak to treba dohodnuť dopredu ale ked to pride rýchlo tak ani to ti nemusia stihnuť dať takže zaoberať sa nejakym plánom je podla mna zbytočné. 😉
@zufzufmeister Ja som nejaky cas aj rozmyslala, ked som sa dozvedela, ze nieco take je, pretoze epi nechcem, ale potom sme sa o tom bavili na cvicni pre tehotne a rozhodla som sa, ze to nebudem riesit. Vraj nejakych par vzoriek testovali v nasej nemocnici, ale dost malo na to, aby vedeli objektivne posudit, ci to naozaj stoji za tie peniaze. Cena gelu je cca100 eur a vobec nie je iste, ze bude cas ten gel aj pouzit a potom ti zostane nepouzity. Myslim, ze by spolocnost, co ho distribuuje mala zmenit taktiku predaja a ponukat ho v nemocniciach podobne ako sa ponuka epi, t.j. ze zan zaplatis az ked ho naozaj pouzijes. Takto je to dost nafigu...
@zufzufmeister ja nad dianatalom uvažujem,včera som sa o tom aj s priateľom rozprávala.Pýtala som sa naň aj na predpôrodnej príprave a vraj práve na Antolskej ho ,testovali, a hodnotenie od dr aj mamičiek mal super -1,7 z 10.Nedávno s ním vraj rodila nejaká mamička a bola tej panej čo robí predprípravu,povedať,že bola nadmieru spokojná,ani ju nenastrihávali.Inak tu na MK je o ňom aj diskusia.
čo sa týka plánu,tak ten si veru nerobím.Všetko bude záležať od priebehu pôrodu.Viem,že klystír chcem absolvovať-či už klasický alebo si kúpim yal,holím sa doma,prvú dobu pôrodnú dáko prežijem ako budem najlepšie vedieť a záleží aj od nemocnice čím je vybavená a čo majú povolené.Spôsob rodenia si nenavyberám,keďže nadštandard nechcem.Ale viem,že ak bude všetko ok,tak chcem malú po pôrode na bruško a chcem ju mať priloženú na prsia čo najskôr.Tak uvidím.Ty by si si aký plán urobila?
@janina7911niet začo 😉, a áno presne tak mi to bolo na sociálke povedané, že tieto doklady treba priniesť až po narodení dieťatka už aj s rodným listom.
@kaara1980 no môj manžel veru tiež nechce ísť k pôrodu a ja ho teda ani nenútim... 😀 no kedže bývame zatiaľ s našimi v jednom dome, tak z toho čo bude s malým počas môjho pobytu v pôrodnici strach nemám - mám úžasnú mamu a ta sa o drobca postará a pravdaže aj manžel. Ale ten bude chodiť za nami do pôrodnice určite každý deň. No a bude to isto dosť náročné ale aj preto som rada,že nebudem na detičky úplne sama a vždy je tu aj mama a tá mi veľmi pomáha, nakoľko prestavujeme si starší domček a manžel trávi veľa času teraz tam. No nejak to už hádam zvládneme - keď to iné zvládli... 😉 a inak aj moja svokra mala troch synov a každého po roku - tak som nechápala a zvládla to a to ju dokonca manžel opustil keď boli chalani malí - tak ju tiež veľmi za toto obdivujem ako to zvládla.
@terinka2004 dakujem, aj ja drzim palce.. 🙂 tak ze asi vsetky to mame rovnake... 😉 No Talcit mam tiez odskusany, pomoze tak na chvilu, teraz mi trosku pomaha ked pijem Vincentku.. ale len trosku pomoze.. budem musiet vydrzat, nic ine nezostava.. 😉
ahojte.. 🙂 tak ze v pondelok sme absolvovali poslednu prehliadku u gynekologa, robili nam prietoky a brali krv..ku koncu tyzdna maju byt vysledky a buduci tyzden sa mame hlasit v nemocnici-ja som si vybrala Ruzinov..
Mate este niektora vybranu nemocnicu v Ruzinove? Neviete mi prosim poradit, to tam mozem ist hocikedy s tym odporucanim? Chcela by som sa este spytat, ci aj vam robia pri kazdej navsteve lekara po 30tt prietoky, mne robili teraz 34tt a pred tym v 32tt,je to v poriadku? D. 🙂
@mimi69 však práve,u mamky je najlepšie.Mne pri Jakubovi veľmi pomohla.Najhoršie je fakt to 6nedelie.A to som bola v kľude,venovala som sa len dieťaťu a rekonvalescencii.Nemusela som variť,prať,upratovať...to ma všetko počkalo potom.Teraz to veru nik za mňa neurobí a to predpokladám,že môj drahý bude zrovna finišovať s prerábkou nového bytu,takže riadiť a sťahovať ma neminie 😠 .Ale ešte ho ukecám na poprerábkovú upratovaciu službu 😕 ,ak ostanú eurá 😀
@kaara1980 veď ja práve neviem... niekde píšu, že pôrodný plán treba. Ja idem rodiť do štiavnice a tam ho aj akceptujú, ale čo si tam mám dať? Aj tak sa to bude všetko vyvíjať v priebehu pôrodu, ten klystír čo ja viem, určite to treba a ten YAL, no neviem či to budem vedieť odhadnúť a čo jasné, že nástrih nechcem, ale keď bude treba tak áno, proste neviem či to má nejaký zmysel ten plán.. Epidurálku nechcem... no neviem... asi sa tam opýtam na poradni, či to má zmysel alebo nie a uvidím...
@zufzufmeister ahoj, ja mám jeden porod za sebou a neviem čo by som si písala do porodného plánu, každý pôrod je iný. Tak napríklad ja som pri prvom bola na tej príprave na epi, ale nedala som si ju nakoniec, kontrakcie boli v pohode, dalo sa to vydržať, ale zašívanie bolelo. A rovnaké je to aj z nástrihom, ja som sa roztrhala veľa a to preto že pôrod bol rýchly a babo velké. Tak uvidím aký bude ten druhý pôrod, hlavné je počuvať sestričky, tie ti poradia kedy tlačiť a podobne
@bubu84 ahoj tak ja idem do Ružinova zajtra, ja idem k lekarovi čo ma rodil aj prvý krát a u ňho som sa musela objednať, ale inak neviem ako to tam chodí, zajtra dám vedieť
@zufzufmeister
@andrejecka je to presne o tom,že naplánovať sa pôrod ozaj nedá.To by musel byť úplne bezproblémový.Ale hlavne musíš vedieť,čo chceš a čo nie.Problém je len ten,či ti ho aj budú akceptovať.V štiavnici je ,podľa toho čo som čítala,najústretovejšia pôrodnica.Takže plán si môžeš urobiť štýlom čo chceš,co nechceš aby ti robili.Dajme tomu,že chceš tlmené svetlo,hudbu atď.Ale nechceš aby ťa oholili,dali klystír a nenastrihávali ťa.V podstate buď ti vyhovejú,alebo to odmietnu.
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1462/po...

@mimca20 ja sa tiez chystam aj s dcerkou aj priatelom na fotenie,teraz sa daju urobit skvele fotto a myslim ze je to nadherna spomienka na tehotenstvo.ak mas fotecky alebo bdes mat daj si ich do profilu ,velmi rada by som si nejake pozrela