Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@zufzufmeister ahoj ja pôrodný plán nerobím. Klystír si dám dať určite, oholím sa doma, a nástrih - som sa o tom bavila s dr. povedal, e ti ho odporučia a je na tebe či chceš alebo nie. Ja som za nástrih lebo kamarátky a aj moja mama sa strašne roztrhli a potom ich veľa šili. A keď to situácia dovolí chcem dieťa aj na bruško položiť a aj čo najskôr priložiť, ale to sa dá dohodnúť vraj pri príme. Ale či to spravia neviem. Uvidím. Mne vraveli, že pôrodného plánu sa moc nedržia.
@nenullienka ja som totižto dneska mala takú správu od jednej kočky práve o tom klystíre, že ona s tým mala obrovský problém, lebo sestrička domiešala niečo a strekli jej niečo iné a narušilo jej to črevá a má doteraz problémy, tak len uvažujem či nie je rozumnejšie použiť ten YAL, ale netuším či by som to vedela odhadnúť atď... No ja idem do štiavnice, tak sa spýtam, čo si o tom myslia, aj o pôrodnom pláne a tak... Mne to pripadá zbytočné.... tak ak dačo zistím dám vedieť...
@kukujka Ahoj, no na prietokoch mi bola dr. Kandráčová. Bola odmeraná, len mi povedala, že prietoky sú fajn, placenta na zadnej strane. Nič iné ani váhu ani nič iné. Mala som s nej divný pocit. Som sklamaná, vo vnútri som bola asi 5 min a hotovo. A to či mám chodiť na prehliadky do nemocky vraj závisí od môjho dr. on mi vraj má dať odporúčanie. Tak neviem. A ešte mi ukázala tváričku malého 😀 aspoň niečo. Dúfam, že ju na pôrod nechytím 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
@zufzufmeister mne povedali, že si ten Yal môžem priniesť a oni mi ho v nemocke dajú. Vraj nemusím ten ich. Tak ja si zoberiem svoj.
@nenullienka nooo, tak to je ideálne... Ok, tak to bude najlepšie asi aj najrozumnejšie 🙂)) tak si ma upokojila :DDD
@zufzufmeister no ja som nechcela ten ich, vraj to len nejakú hadičku vypláchnu utrú a použijú pri ďalšej. Ja beriem svoj a hotovo. Veď má účinok rovnaký 🙂 🙂 🙂
@nenullienka
Prave vcera sme sa o tom rozpravali na predporodnej priprave. YAL je setrnejsi a nie je ho tak vela (tej vody, co do nas "naleju") ako klasickeho klystiru. Ale, moze byt menej ucinny (to je ale info od porodnej asistentky, ktora samozrejme zastava klasicky klystir).
@nenullienka ja som na tom podobne, vcera som bola na prietokoch, ledva som si lahla a uz som aj vstavala, dr. mi povedal, ze je vsetko v poriadku a ochadzala som 😖 Tiez som bola z toho sklamana. A tiez chodim do konca tehu do poradne iba k mojmu dr. nie do nemocnice. Tak sme na tom podobne 😒
@sisi0211 no veď to, že kamarátky vraveli, že keď dostali nemocničný tak ich tak vyčistili, že stolicu nemali aj týždeň. A to ich nútili v pôrodke aby skúšali, ale ako keď máš úplne prázdne črevá 😅 😅 😅 😅 😅 😅 .
@andrea1977 aspoň nie som sama, ona tam niečo pomerala a hotovo. Ja som myslela, že mi aspoň niečo vysvetlí bližšie. Ale len suché konštatovanie "všetko je v poriadku" a možno ešte raz prídete ale skôr nie 😅 😅 😅
@nenullienka nas bolo v cakarni asi 10 na prietoky, tak to aj tak vyzeralo, vo vnutri som bola asi minutu, az z papierov som vysnorila, ze miery zodpovedaju 35+0, t.z. ze o tyzden menej, ale to hadam neva.
@andrea1977 @nenullienka no ja ked idem do poradne,tak som tam vzdy minimalne 45 minut,doktor sa popyta ako mi je,vsetko si zapisuje,potom ma vysetri,povie co a ako,no a potom ultrazvuk,kde po kazdy krat vsetko kontroluje a meria,vzdy mi povie aj vahu babenka.nakoniec sa oblecem a este potom mi zhrnie vsetky vysledky,vsetko vysvetluje,zapise vsetko do tehotenskej knizky a ak mam nejake otazky,tak odpoveda.nakoniec idem k setricke vedla,odvazi ma,odmera tlak,skontroluje moc,da dalsi termin a idem domov 🙂.ja mam dojem,ze som tam az prilis dlho...aj zajtra idem do poradne a lekar mi hned hovoril,ze mam ratat s tym,ze budem najprv pol hodinku na monitore a potom este u neho tak ako vzdy.
@lucia1181 v poradni sa aj mne dr.venuje dlhsie, ale na prietoky a aj ine sono vysetrenia chodim do TN. On na to asi v ambulancii nema take vybavenie. A to ti na kazdej poradni robi ultrazvuk? Ved to by si ani nemalo. Ci?
@andrea1977 ja chodim do sukromneho centra a doktor tam ma vsetky pristroje,takze nastastie nemusim chodit nikam inde na vysetrenia.no hej,na kazdej poradni mi robi ultrazvuk a to som od zaciatku chodila do poradne kazde 3 tyzdne.neviem ako to je s ultrazvukom,tiez som pocula,ze by sa nemal robit casto,ale doktor mi povedal,ze to platilo o tych starych pristrojoch,ze teraz uz su nove,moderne a neskodia ani trosku,ze sa netreba bat.ale aka je skutocna pravda to nevie asi nikto.
@nenullienka
Vsak to, ze vraj jednym z podmienok prepustenia z porodnice domov je stolica. No, vsak toto je nase zdravotnictvo prirodzene 😀 najprv daju klystir a potom tyzden a pol nenavstivime wc. Ja beriem aj cipky 😝
@lucia1181 tak to mas fajn, ja nemam ani sajnu, ze aku ma mimi asi hmotnost, meranie mi robili raz v 30.tt. a teraz pri prietokoch take minutove . To je asi tak vsetko, co som absolvovala 🙂 Ale hlavne aby sa zdravy narodil 🙂
@nenullienka
Ja som bola dnes tiez trosku sklamana z vysetrenia. Bola som v nemocnici na USG a prietoky. Vraj vsetko v poriadku. Az vo vytahu som si vsimla v papieroch, ze doteraz bola malicka stale o cca tyzden vacsia a zrazu dnes o tyzden mensia. To vysetrenie trvalo 5 min., ja uz fakt nechapem ako to meraju ☹ 😒 😖
@sisi0211 mozes mi please napisat, aky mas grading placenty z posledneho ultrazvuku?
@nenullienka, ja ze ty uz si aj rodit isla 😒
@tehula ahoj, nieee ešte musím vydržať aspoň 2 týždne aby som sa tých blbých baktérii zbavila 😅 😀
@sisi0211 skratku asi len G, alebo napisane ako zrelost placenty. Cisla su zvacsa 1, 2, 3....
potrebujem sa ukludnit 😒
@nenullienka ake bakterie? Som sa nedocitala.....
@sisi0211 veď to, že celé tehu ma dr. strašil, že malý je menší o týždeň a 10 dní. Preto mi aj termín pôrodu stále nemil. Išla som na sono v 30tt a tam mi povedali, že malý je veľký. Vtedy mal skoro 2 kg a vraj to vychádza že je väčší o týždeňa viac. Tak ja fakt neviem. Len čo nás stresujú.
@nenullienka
Dnes ked som hovorila Dr., ze mala bola v 12. tyzdni mensia o 2 dni, ale od januara je stale vacsia min. o tyzden tak mi povedala, ze to co je po 12. tyzdni ju nezaujima. Ze podstatne je kolko merala ked som bola v tom 12. TG. A to som citala aj inde, takze asi podla tohto tyzdna urcuju aj termin porodu. Uz sa nestresujem, dnes ma to trosku zarmutilo ale nemozem sa s tym uz zaoberat, lebo..... 😝
@tehula no vraj mám určite streptokoka a ešte nejakú baktériu tak čakám na výsledky sterov. Zatiaľ mi dal tabletky a o týždeň mám prísť a povie či treba antibiotiká. Ale povedal, že ich bude treba určite. Lebo mám veľa bieleho výtoku a to sa dr. nepáči. Tak mi povedal, že musím vydržať ešte aspoň 2 týždne aby ma preliečil lebo hrozí, že sa malý pri pôrode infikuje tým baktériami. Celé tehu som nemala nič a teraz toto 😅 😅 😅 😅

Ahojte,
porodny plan vyuzivaju mamicky, ktore chcu rodit prirodzene (co najprirodzenejsie 😉 ). Pisu sa tam take veci ako:
- aby boli zrozumitelne a jasne informovane o vsetkom co sa deje, o kazdom lieku, injekcii co sa picha a aj o ich vedlajsich ucinkoch
- ci chcete klystir a oholenie
- ze si neprajete umele pretrhnutie plodoveho vaku alebo vyvolanie porodu (oxytocin)
- ze si neprajete aby vam pocas porodu boli podavane lieky
- aby ste sa pocas porodu mohli volne pohybovat (t.j. aby ste neboli priputane k posteli z dovodu, ze mate na brusku v kuse monitor)
- ze si neprajete aby bol urobeny nastrih (casto to robia z rutiny)
- aby vam dieta prilozili (a to nie na 3 minuty ☹ ), ale pocas celej doby, co este budete na porodnej sale a aby take vysetrenia, ktore nie su zivotu nevyhnutne (napr. meranie, vazenie) odlozili na neskor
- a co je najdolezitejsie, ak si prajete aby v porodnej miestnosti sa zdrziavalo co najmenej osob (aby tam nahodou nenabehlo 10 medikov 😀 )
Ci si porodny plan mam pripravit alebo nie by som urcite nekonzultovala so sestrickami, lekarmi. Oni na 100% povedia, ze vam to netreba, pretoze vsetky tie veci, ktore som tu pisala su proti ich zasadam. Oni maju radi ak sa mozu rozhodovat sami a ak im do toho nikto nekeca 😉
Samozrejme vsak ak porodny plan pripravite a chcete ho pouzit pri porode, mali by ste ho vytlacit viackrat a konzultovat s lekarom a zdrav. personalom este pred porodom. Aby bolo jasne, ako si to vsetko predstavujete.
Tak, tolko teorie 😀 Ja sa ho chystam urobit (uz asi 3 tyzdne 😀 ) ale budem to brat s rezervou, viem ze nie je vsetko splnitelne 😖