Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kaara1980 a urcite je to aj posledna MD, tak aj preto planujem byt doma co najdlhsie, lebo potom uz budem chodit len do roboty, az kym nezgegnem 😀
@kaara1980 Ak všetko bude v poriadku po prvom bábätku, tak chceme čo najskôr ďalšie. Nemáme už 20 rokov a nie je podľa nás na čo čakať 🙂 Takže plán: nakorčuľovať z materskej do rodičovskej a späť. 😀
🙂 čítam že riešite prácu...... veru ako píše sisi0211, po pol roku minimálne na home office, alebo na 4 hodiny a potom sa uvidí..... zo 190€ traja nevyžijeme........ hypotéka nepustí ☹
Ahojte dievčatá, ale ste toho popísali za ten deň, 🙂
Dnes sme boli omrknúť nemocnicu, kde budem rodiť teda DS. Musím povedať, že to bola správna voľba aspoň čo sa týka prvého dojmu.
Hneď ako sme priši, dostala som od jednej sestričky zoznam čo všetko treba, potom prišla druhá, tá ma aj s MM previedla prípravnou miestnosťou, pôrodnou sálou, všetko pekne "po lopate" vysvetlila. Keďže idem sekciou, tak toho nebolo veľa. Hneď MM povedala že ak chce, môže byť pri prvých vyšetreniach bábätka, lebo ja budem ešte spať. Potom budem 2 dni na pooperačnom, kam mi bude laktačná sestrička nosiť malého, no a potom šup ho na šestonedelie. Tu sme stretli ďalšie sestričky, zasmiali sme sa nad jedálnym lístkom, je tam výber zo 4 jedál toto nosia na izbu, alebo ak sa cíti mamička moc sama môže sa najesť v spoločnej jedálni. Štandardné izby boli pekné veľké, dokonca som mala pocit, že za dverami bola skriňa na veci. Na izbe sú 3 postele, ale sestrička hovorila, že sa snažia dávať mamičky tak, aby boli na izbe max 2. Klasický štandard super, izba síce malinka ale vôbec nevyzerá ako nemocničná, a MM tam môže byť celý deň. No a videli sme aj nadštandardný apartmán, kde je manželská postel, a MM tam môže byť celú dobu.
Tak a teraz už len odrodiť............... ale priznám sa ,že ako som zacítila ten nemocničný pach, nebolo mi všetko jedno...
@janina7911 vidím že máme podobných manželov, aj ten môj stále o 4hovorí 😉 a tiež "plánujeme" druhé v tesnom závese ...teda uvidíme najprv ako budeme zvládať jedno bábo..ale plán by bol 🙂
Ahojte, tak dneska som bola prvý raz v ružinove na poradni. Zazmluvňujem si pôrodníka tak som bola s ním dohodnutá na 14:30, prišla som a o chvílku som aj išla dovnútra. Poradňa prebehla ako u mojej gyn. Bola som aj pre výsledky z toho streptokoka a našťastie sú negatívne..Zatial je všetko bez problémov...klop klop...
Normálne začínam mať pocit že aj z pôrodu začínam mať dobrý pocit... 😉
Ahojte, no ja sa plánujem vrátiť do roboty po roku. Na rodič. dovolenku pôjde moja mama. Využijeme, že môžem brať aj rodičovský a aj pracovať. Musíme splácať byt a to sa nedá s tých 190€ 😖 ☹ Druhé bábo priateľ zatiaľ nechce povedal až tak o tri roky ☹ , ale ho možno ešte ukecám 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Baby čo máte nachystané aké vecičky pre bábätko keď pôjdete domov. Ja mám taký komplet dupačky, košieľka, kabátik, čiapočka. No a moja svokra, že prečo mu idem obliekať dupačky???? Ja fakt neviem čo mu mám obliecť, či len v plienkach????? 😀 😀 😀 Ja ju už fakt niekedy nechápem čo furt vŕta 😅 😅 😅 😅 A odmietla som perinku takú hrubú čo už má odloženú po priateľovi tak, že čo mu dám navrch. Veď by sa v tom uvaril. Ja som objednala takú tenšiu ja si myslím, že to bude úplne stačiť. Veď budem mať aj deku.
@nenullienka čosi..však ak bude takto teplo tak ho uvaríš....Novorodenec sa má obliekať tak ako ty+jedna vrstva navyše.Takže ak ty pojdeš s pôrodnice v krátkom rukáve,tak drobcovi dáš ešte nejaký kabátik alebo svetrík a tenkú deku.Keby si mu dala ešte aj zavinovačku a deku,tak akurát tak bude mať potničky.Povedz svokre,nech si ona do nej ľahne..:O)))) 😝
@nenullienka
Nenulienka, ty uz s tou svokrou nic nekonzultuj 😉
Alebo: jednym uchom dnu, druhym von 😀
Ja beriem body, ponozky, ciapku, rukavicky a perinku tensiu plus deku.
@nenullienka svokru nerieš.Ja ju ignorujem.A ja nachystám pre malú radšej dve verzie oblečenia,podľa toho,aké bude počasie,lebo spoliehať sa na priateľa radšej nebudem.To by dopadlo.Ale určite košieľka+dupačky+kabátik a deka a uvidím sama čo jej oblečiem.Poprípade nachystám aj niečo hrubšie,alebo taký ten flísový fusačik do autosedačky.Však doniesť ti môžu toho viac a sama uznáš za vhodné,čo oblečieš a poprípade to dieťatku ani neoblečieš a vezmeš späť domov.však mrznúť hádam nebude.Dieťa máš vraj obliecť len o trošku viac ako seba samú-dakedy sa to síce nedá odhadnúť,ale sama potom zistíš či je dieťa studené,či spotené.
ahojte dievcata. Chcela by som poradit, ak s tym mate niektora skusenost. S priatelom niesme zobraty a chceme aby nasa mala mala jeho priezvisko. Viem ze musime ist na matriku priznat otcovstvo, ale moja otazka znie ze kam? On je z Velkeho bielu (okres Senec) a ja som z bratislavy. Tak neviem ci mame ist do Senca alebo do BA. Viete mi s tym niekto poradit?
A este jedna vec. Nosite v aute bezpecnostny pas? Ja som lebo citala raz ze je to nebezpecne a potom zase ze je to lepsie ako ked ho nemas, tak som z toho zmetena.. Ja este dost jazdim a ja ho teda nosim, lebo som dost nan zvyknuta. Aky mate na to nazor?
@micu13 ahoj na matriku pojdete tam, kde sa narodí dieťa
@micu13 pas nosim lebo policajti ti daju pokutu ked ho nemas ak ho nechces mozes mat ten specialny tehotensky pas,alebo papier od gynekologa,ze ho vyslovene nemozes nosit som minule pozerala taku relaciu tak sa o tom bavili.ja som si predtym myslela,ze ako tehotna pas nemusim,ale nieje to tak
@micu13 Ahoj my sme to riešili tak, že som zavolala na matriku a ona mi vysvetlila kam mám ísť. Lebo my máme matriku aj v dedine a aj v meste. Radšej sa opýtaj. Ak ten dokument neprinesieš do pôrodnice bude mať dieťa tvoje priezvisko.
Ja pás nosím, ale si ho viac natiahnem a držím rukou, ak šoféruje priateľ, keď ja tak ho mám.
@micu13 Čo sa týka vybavovačiek na matrike, ideš na tú, pod ktorú patrí pôrodnica, kde budeš rodiť. Ak nie ste manželia, potrebujete urobiť priznanie otcovstva: lepšie urobiť ešte pred narodením, tak otca zapíšu do hlásenia o narodení už v pôrodnici a on už potom môže ísť sám pre rodný list na matriku. Keď to neurobíte vopred, otca v pôrodnici do hlásenia o narodení nezapíšu, budete musieť ísť na matriku obaja a tam až podáte súhlasné vyhlásenie o otcovstve.
Ja som špeci tehotenský pás do auta riešila už od začiatku, mne bruško vykuklo hneď a pre mňa bol a je na nezaplatenie - či už len ako pre spolujazdca, alebo keď šoférujem. Nedať si pás vôbec by som neriskovala v žiadnom prípade.
@kukujka
@nenullienka ok, tak ho teda budem nosit normalne, kedze mi ani nijako neprekaza. Ale tak snazim sa jazdit pomaly, cize by sa ani nemalo nic stat 🙂
A tu matriku som si zistila ze by som mala ist tam kde budem rodit, ale radsej tam zavolam a opytam sa.
Dakujem baby 😵
Ahojte budúce mamičky,ako sa dnes máte?? Ja dnes nemám moc dobrú náladu,a to som sa ešte na začiatku týždňa zo všetkého vytešovala..Odkedy som mala bolesti,tak sa cítim stále unavená...
ahojky tehulky, mate niektora skusenosti s opuchom noh a ruk?
Poslednu poradňu u mojej lekarky mame za sebou, je to zasa horšie, krčok zasa skrátený, takže nesmiem absolutne nič robiť iba ležať, s bolesťou panvy ma poslala ortopédovi, no ten mi iba povedal že mi nesmie nič dať ani lieky ani nič môže mi len odporučiť cvičenie na fitloptach ale kedže mam kludový režim a nič nerobiť tak zasa nič.. No z toho ležania sa cítim tušim ešte horšie 😒 bolí ma hadam všetko,som nejaka preležaná..
@micu13 ja mam od zaciatku co som zistila ze som tehotna taky bezpecnostny pas pre tohotne..bez pasu by som nikdy neisla! drzi spodny pas tak ze ti ide pod bruskom takze malicke pri naraze nic nestlaci.. pas urcite pouzivaj! lebo potom ak by bola aj mensia nehoda tak by si neprezila ty, ani malicke keby vyletis cez predne sklo.. 😔
@arhanta Ja som spuchnuta ako balon. Do ruk takmer nic nechytim a na nohy natiahnem akurat tak zabky. A uz sa mi nalieva aj tvar. Vyskusala som vsetko mozne, ale nic nepomohlo. Dufam, ze mi v porodnici pustia kohutik 🙂
@arhanta
Ja mam spuchnute nohy: chodidla a clenky, lytka nie. Prvy krat sa mi to stalo na velku noc, bojovala som s tym asi 4 dni, potom mi to odpuchlo a tento tyzden znova mi napuchli, asi to robi ta horucava. Dr. mi odporucila merat si tlak, ale ten mam v pohode.
Ruky mi opuchaju len minimalne. Minule som nevedela dat dole prsten, takze teraz ho uz radsej nenosim 😉

@kaara1980 zatial planujem byt doma 3 roky, ak nam to financne bude vychadzat 😝 lebo po tych rokoch, co som bola na MD si to chcem teraz viac uzit 🙂 predtym sme byvali u svokry, tak to bola MD na .... 😝