icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

nenullienka
11. máj 2011

@sisi0211 😀 😀 😀 ja to už tiež neriešim, koľko bude vážiť toľko bude, veď ho potom vykŕmim 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lucia1181
11. máj 2011

@nenullienka ja mam tiez biely vytok,ale nie stale,obcas zo mna vyleti mnozstvo akoby za kavovu lyzicku a potom zase nic....teraz mi robili vytery a vsetko negativne,tak mi doktor povedal,ze nemam ani streptokoka,ani nic ine,tak,ze to je klasicky tehotensky vytok.ja mam tiez pocit,ze teraz ku koncu tehotenstva vsetko na mna leze....ja mam pre istotu teplotu,boli ma hrdlo a hlava...snad to do 30.5 prejde,inac si neviem predstavit ako porodim.viem,ze pri celkovej narkoze musi byt clovek uplne zdravy...neviete ako to je pri cisarskom so spinalkou?tam musim byt tiez uplne zdrava?

nenullienka
11. máj 2011

@sisi0211 ahoj ja som našla toto : Uvedené skratky sú indexy prietokov krvi v pupočníku, pomocou ktorých sa ultrazvukom meria stav cirkulácie medzi matkou a plodom. RI je index rezistencie, PI je pulzatívny index. Ja mám RI: 0,64 a PI: 0,97 😅 😅 😅 😅

tehula
11. máj 2011

@sisi0211 ja mam 0,64 takze asi je to ok 🙂 RI su tie prietoky (tusim rychlost, alebo nieco take) ale teda sme v intervale

@nenullienka aha. no ja streptokoka som nemala,ale nieco na G mi nasli v steroch, tak som tiez ATB brala vaginalne, hadam sa to preliecilo, aj ked mam pocit, ze nejaku mykozu, alebo cosi som asi dostala, lebo ma to boli pri utierani po toalete odrazu

nenullienka
11. máj 2011

@lucia1181 no ja som bola 2 týždne dozadu liečená na mykózu - mala som bielo-žltý výtok a strášne ma to svrbelo, tak mi dal tabletky na vkladanie. A teraz mám zase taký hustý biely výtok stále, musím vložky nosiť ako pri menzese a dr. povedal, že to spôsobujú baktérie, že druh až po výtere zistí. Tak teraz mi dal také oranžové tabletky na vkladanie do pošvy a po výsledkoch určí typ atb. Ale vravel, že tie zaberajú rýchlo. Len rodiť so streptokokom je vraj riziko tak pre dieťa ako aj pre matku, keď sa potrhá.

sisi0211
11. máj 2011

@tehula @nenulienka
Tak to je super, ze sme v norme 😀
Inac mne vyter na streptokoka brali len min. tyzden a vysledky budu az bud. tyzden, ked uz budem v 38. TG!!! Ako, ked ma budu musiet preliecovat, tak neviem kedy to stihnu ☹ 😒 😖

nenullienka
11. máj 2011

@sisi0211 mne povedal, že ak porodím skôr, tak do knižky napísal, že ma lieči na baktérie a že bude k pôrodu potrebná infúzia. A že to mám spomenúť pri príjme.

sisi0211
11. máj 2011

@nenullienka
Len aby som si to vsetko, co treba pri prijme spomenut zapamatala. Cim dalej, tym viac veci.... 😢

silviadaisy30
11. máj 2011

ahojte baby no ja som bola vcera na poradni a ctg je v poriadku 🙂 malicka sa neotocila,ta si pekne sedi,sak preco by mala byt dole hlavou??? 😉 no na druhy tyzden do nemocnice na vysetrenia a pravdepodobne dostanem termin na cisarsky 😒 a vraj sa robi tyzden az dva dopredu,,,,,tak to mi to oni urychluju.....a vraj mam popremyslat ze ci chcem celkovu narkozu alebo len to lokalne umrtvenie,,,vobec neviem a pomaly ma chyta panika ☹

ivusik33
11. máj 2011

@zufzufmeister
epidurál v Štiavnici nedávajú, len v prípade cisárskeho pôrodu. A ten plán, no neviem, ale myslím, že to nie je až také potrebné, lebo oni vedia čo majú robiť. Akurát sa o tom bavili baby na príprave a jedna čo už rodila povedala, že v pôrodnici bola jedna baba s vypracovaným plánom a sestričky si poza chrbát robili srandu... vraj zas jedna múdra prvorodička. Ja si myslím, že nikto nám nechce ublížiť, klystír je potrebný, veď pri tlačení je normálne, že ide z teba všetko von a kto chce porodiť bábo do sr....? A ten nástrih - pýtala som sa na príprave, že prečo sa práve na SK robí (oproti iným krajinám) percentuálne toľko veľa nástrihov... no a bolo mi povedané, že takmer každá žena sa potrhá a lepšie je urobiť nástrih a odborné šitie ako nechať voľný priebeh a máš to všetko dole zjazvené.

kukujka
12. máj 2011

@nenullienka ahoj ta kandracova bola hnusna aj na mna ked som bola na pasoch mala zlu naladu,ale dako som ju ignorovala radsej som sa bavila so sestrickou ta bola mila.radsej komunikujem so sestrickami tie ti povedia mnohokrat viac ako lekari

mariro
12. máj 2011

@silviadaisy30 ja som na tom tak isto ako ty,tiez si tam madam sedi ako hrib a takisto cisarak budem mat.Ja chcem ist teda na ten spinal,nechcem celkovu narkozu,je to lepsie a hned mas babetko pri sebe.Mala som aj v narkoze ,inak nic strasne to nie je,len ked si mozem vybrat ,tak preco nie. 😉 Sestra bola prave teraz pred 2 tyzdnami na cisaraku a spinal,ci epidural a chvalila si...vo stvrtok rodila a v sobotu sme boli na navsteve a uz pekne presla za nami vytahom dolu.Neboj sa ,bude to fajn.

mrepanova
12. máj 2011

Ahoj, ja som si celu dobu myslela ze posledny mesiac sa chodi iba na merania do nemocnice. No vcera som bola vyvedena z omylu. Aj ku gynekologovi a aj tam. Ani by mi to nevadilo,ale gynekologa mam uplne inde ako je nemocnica. No,ale mozem byt aspon kludnejisia lebo budem mat trojitu kontrolu, k tomu vsetkeme si ma bude kazdy tyzden kontrolovat pani dr. co ma ide rodit 🙂
Vsimla som si, ze ste boli niektore nespokojne so sonami. Ja mam taku istu skusenost. Dr. na sone mi tiez iba povedala, ze je vsetko v poriadku a najhorsie je ze na ten papierik mi napisala iba dva udaje ktore boli mojej gynekologicke na dve veci kedze mam dost komplikacii pocas tehotenstva a potrebovala podrobnejsie sono. Tekze teraz ako sa pomali blizi koniec tehotenstva som fakt vdacna ze som si zajednala dr. ku porodu. Lebo nech cokolvek potrebujem staci jej zavolat. Aj nove sono mi hned urobila a vsetko mi krasne vysvetlila a poukazovala.

kukujka
12. máj 2011

vcera mi uz konecne prislo rozhodnutie o materskej tak ako som ocakavala nic moc esteze tento mesiac posledny krat splacam pozicku z banky inak by som to s peniazmi dalsie mesiace vobec nezvladla

mrepanova
12. máj 2011

@kukujka ja na to rozhodnutie stale cakem. Nevies prosim ta aka vychadza cca materske pri minimalnej mzde (cca330eur)?

silviadaisy30
12. máj 2011

@mariro dakujem za povzbudzujuce slova 🙂 jedna kamoska tiez pred dvoma tyzdnami mala epiduralku a velmi si pochvalovala,,,tak som na vazkach,v pondelok rano idem do nemocnice na vysetrenia tak sa na to presnejsie popytam,a som zvedava co mi oni odporucia 😉

kaara1980
12. máj 2011

@kukujka a horšie bude keď dostaneme ,rodičovský príspevok, ☹ .Mne ešte rozhodnutie nedošlo.Chodí to doporučene?Ak hej,tak mi to dôjde do LM 😠

janina7911
12. máj 2011

@mrepanova Materskú si vypočítaš približne ako 60% z hrubej mzdy cca. 🙂

kukujka
12. máj 2011

@mrepanova ja som mala plat tak cca 400eur a materska mi vysla cca300e.tak neviem ako to vynde tebe ,ale urcite nic moc co je dost nanic.nechapem ako to zvladaju slobodne matky len z jedneho prijmu byt
@kaara1980 nemala som to doporucene len mi to do schranky hodila postarka a ja som sa do nej nepozerala tak som to tam nasla az na treti den

lencita
12. máj 2011

baby budte radi ze mate aspon nejaku matersku, ja budem mat len ten rodicovsky prispevok, lebo som študent na dennom študiu 😠 takže dostanem tolko ako nejaka nevzdelana ciganka co vylezie zo zakladky, keby stat po mne nechce tu skolu co sa neda studovat externe k vykonu mojej vysnivanej prace tak by som chodila do roboty!
fuu no tak som sa vykecala a je mi trochu lepsie 😉 pekny den 😉 idem radsej kosit nech sa odreagujem 😀

kukujka
12. máj 2011

@lencita mali sme si platit dobrovolne poistenie a nestazovali by sme sa aspon mna velmi mrzi,ze som tak predtym neurobila

lencita
12. máj 2011

@kukujka my sme ale nemali planovane tehotenstvo.. inak tvoja vyplata je tiez hroza, ja som prave preto isla dalej studovat lebo som mala este mensiu ako ty...to nase slavne zdravotnictvo ze!? 😒 ale mna by ina robota nebavila len v zdravotnictve 🙂 co uz taka som ja karieristka 😀

kukujka
12. máj 2011

@lencita ja som tiez zdravotnicka takze viem o com su tie platy.ja som zas mala zdravotne problemy a bolo my povedane,ze babo len tak jednoducho nebude tak sme tomu nechali volny priebeh a za 10mesiacou bez ochrany sa podarilo takze ma to poistenie mrzi mala som verit,zemalinke bude

lencita
12. máj 2011

@kukujka ja viem, ze si kolegyna 😀 uz som sa to tu niekde docitala 🙂 ale uz sa tym netrapme, hlavne ze budeme mat krasne babatka 🙂 ty si stihla byt este zdravotna sestra alebo uz len asistent? lebo ja uz len trapny asistent a po maturite som isla robit a az mi do placu bolo z tej minimalnej...tak som isla studovat za zachranarku, teraz uz koncim, v septembri mam statnice..

kukujka
12. máj 2011

@lencita tiez asistent,ale robila som to iste co sestra aj infuzky aj venozky no vsetky vykony sestry co v nemocnici kde som bola predtym ma brali asi tak ako sanitara tak som odtial odisla nebudem predsa robit taku robotu ako niekto bez skoly a bez maturity co ho len tak z ulice zoberu robit to ma urazalo

sisi0211
12. máj 2011

@kukujka @lencita
Ja matersku nepovazujem az za taku nespravodlivu, lebo kazdy dostane 60% svojho vymeriavacieho zakladu (hoci aj tam je urcene maximum ☹ ) a kazdy moze platit dobrovolne poistenie. Ale rodicovsky prispevok, ktory prichadza po materskej je otras. No z toho sa uz vyzit ozaj neda. A kazda dostane rovnako. Kde je tu spravodlivost? 😠

katinka71
12. máj 2011

ahojte dosla som z poradne 2 dni mam zvyseny krvny tlak,mam prisny klud,musim lezat uz som otvorena na 2 cm takze mozem cakat kazdu chvilu,dr hovoril ze si praje aby som vydrzala do 36 tyzdna.t.j 2 tyzdne kvoli vyvinutiu pluc,inak vahu ma nad 2600g,idem sa tiez pobalit
@kukujka @lencita sme kolegyne na sk 17 rokov odrobenych v nem.na OP salach,posledne roky v at

slabejka22
12. máj 2011

@daniela1974 Nie neplati si nic dobrovolne, len povinne, co ma ako SZČO... na PN má nárok

kaara1980
12. máj 2011

@kukujka to ale asi počítajú z hrubej mzdy...to som teda zvedavá,koľko dajú mne.

kaara1980
12. máj 2011

inak kočky,kedy sa chystáte späť do práce?teda,aký máte zatiaľ plán?