icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1181
13. máj 2011

baby boli ste niektora uz na monitore CTG?ja som bola vcera a zaujimalo by ma jedna vec.do ruky mi dali taky maly pristrojcek a vzdy ked sa babo pohlo som to mala stlacit.....naco to bolo dobre?vsetky merania dopadli dobre,drobec mal 2498 g,doktor hovoril,ze babo je riadne donosene a aj keby sa teraz narodilo,tak je to uz v poriadku.upozornil ma,ze keby ma bolelo dole v podbrusku,tak hned mu mam volat,ze tam dole to bolet nesmie.inac mam brusko uz stale dost tvrde,hlavne ked chodim.V pondelok idem s lekarom za prednostom kliniky nech ma vidi a zaradi do porodov......takze ak to vydrzime,tak 30.5 mam sekciu istu...o 12 dni skor ako predpokladany termin porodu,ale som aj rada,uz by som to mala najradsej za sebou 🙂

sisi0211
13. máj 2011

@lucia1181
Pre mna ten pristroj, ktory spominas, ze si mala stlacat je uplna novinka 😒 , nikdy som o tom nepocula.
Mne tvrdne brusko uz od januara, beriem Magne B6 ale ani ten mi nepomaha.
Preco ides na sekciu? Je zle otocene?

lucia1181
13. máj 2011

@sisi0211 nie,nie,praveze otocene je dobre,pekne hlavickou dole...ale ja som mala uz dve sekcie,tak tretiu mi robia automaticky.ja som tiez brala Magne B6 3x1 tabletku od 20 tyzdna,lebo mi brusko tvrdlo,ale uz mi ho lekar vysadil,ze to uz nie je potrebne teraz na konci.a inac nieco sa mi mari,ze od 36 tyzdna by sa uz magnezium brat nemalo,ale nie som si ista.ten pristroj co som spominala je nieco ako EKG,aspon ja som mala z toho taky pocit.zaujimave je,ze tiez som bola na niecom takom prvy krat,pri prvych tehotenstvach som nebola.opasali ma takymi dvoma pasikmi a ono to v podstate monitorovalo srdiecko babatka.len to som nepochopila,ze naco som mala vzdy pri pohybe babenka stlacit ten gombik na pristroji.trvalo to 30 minut a buduci tyzden pred poradnou to budem mat zase.

mipolka
13. máj 2011

@nenullienka Ja mam nachystane skoro to iste co ty, len malu planujeme previest vo vajicku, tak mam v nom uz nachystanu letnu zavinovacku z Emitexu a podla toho ake bude teplo ju bud zaviniem alebo necham len tak, nech malej v aute nie je teplo....co asi bude aj tak, kedze predpokladam, ze pustena klimatizacia by jej neurobila dobre ...

mipolka
13. máj 2011

@micu13 Podla mna treba ist na matriku podla sidla porodnice, kde porodis, aspon u nas je to tak....rodim v TN, takze na matriku idem do TN, aj ked podla sidla trvaleho pobytu by som mala ist inam....ale takto mi to na matrike vysvetlili.

A co sa tyka bezpecnostneho pasu tak ho urcite stale nos, je to urcite bezpecnejsie, ako ho ignorovat, len si ho treba spravne dat...pekne pod brusko a medzi prsia nad brusko. Ja to robim presne tak isto, ties stale soferujem, aj ked len obcas. 🙂

baska19
13. máj 2011

ahojte bavíte sa tu o klystíre tak čo sa tyka mojej skusenosti z prvého pôrodu mne ho nerobili prenášala som asi 10 dní a ked som prišla na plánovane vyvolávanie tak sa ma len spýtali či som mala ráno stolicu tym pádom mi už nebolo potrebné robiť klystír a dali mi len nejaky čípok a pri pôrode to bolo ok. No a nástrih mi robili a to šitie sa dalo tiež prežiť telo je potom aj tak take vyčerpane že vám to už je jedno a ku šitiu mi doniesli maličku aby ma to tak nebolelo a zahojilo sa mi to dosť rýchlo.
No a ešte k tomu otočeniu bábätka vraj do konca 36 tt sa hlavička zafixuje dole lebo je najťažšia a pokiaľ má veľa miesta tak sa bábo stále presúva ja som bola v poradni teraz v 35.tt a bolo dole nožičkami hoci predtym už bolo dole hlavičkou ale teraz sa aj za 2 dni vie pekne otočiť a fakt že to cítim kedy kde kopu nožičky a stále je to inde 😉

zufzufmeister
13. máj 2011

ahojte baby, tak sa to blíži 🙂 Ja som od dneska oficiálne na materskej 🙂 tak sa vytešujem, ale zatiaľ sa cítim viac namakaná ako v robote, lebo chcem všetko hneď aj žehliť, aj upratať a neviem čo... a zistila som, že ešte asi za tých 5 týždňov priberiem 20 kilo, lebo ako som dnes sama doma, tak len žeriem a žeriem... otras 🙂 A vytiešam sa zo všetkých tých maličkých vecííí, júúj, už nech to je 🙂

leni831
13. máj 2011

@baska19 no ja som prisla do porodnice a aj ked som mala rano stolicu tak mi klistyr dali pre istotu a dobre urobili,clovek by neveril co za tu chvilu sa v nom nahromadí...mna nenastrihovali ako prvorodicku no citala som ze by mali pre istotu.tak som sa riadne natrhla a mala som ale dvadsat stehov,dali mi aj lokalne umrtvenie no nemala som pocit ze by zabralo,zasivanie bolo velmi nepríjemné neskutocne dlhe a priznam sa ze by som radsej znova rodila ako byt zasivana.doktor co ma zasival bol neprijemny nervozny a nadaval mi aby som sa nemykala ze ho boli koli mne chrbat...a babetko no to si mala stastie ze ti ho dali ,mne nie..bohuzial

leni831
13. máj 2011

asi tak pred dvoma dnami som mala poslickov aj ja...v ten den som pracovala o sto sest lebo chcem mat vsetko poupratovane potriedene lebo potom cas veru nebude..s priatelom sme sa vecer milovali no a potom to prislo..bolesti v podbrusku neskutocne tvrdnutie bruska krize ma neskutocne boleli ,ustupovalo to a zase prichadzalo a veru uz som mala strach ze to na mna prislo,citila som sa naozaj zle..ale o pol noci to nastastie preslo.mozem povedat,ze ma stale tieto dni neskutocne bolia krize a klby som velmi unavena zle spim...tak som zvedava ako dlho este 😒

andrea1977
13. máj 2011

@micu13 presne toto iste sme riesili my s priatelom, je uplne jedno kam na matriku, aj do uplneho ineho mesta z akych pochadzate mozte ist,vobec na tom nezalezi. a v aute chodim nepriputana .

micu13
13. máj 2011

@mipolka dakujem 🙂
no ved ja ho aj nosim a ani mi nevadi, ja len aby som nahodou neublizila malej. 🙂

proxi
13. máj 2011

@lucia1181 presla som uz 2-ma CTG, oba boli kvoly rychlemu tlkotu srdiecka babatka (cca 160/min). Nemala som sice ziaden pristroj na slacanie v ruke, ale musela som oznamit kedy sa babatko zobudilo aby vedeli preco to nahle zrychlenie (ked spinkalo bolo to do 140 a ked sa zobuilo a zacalo hybat, hned to vyskocilo na 160-170). Takze predpokladam ze tym stlacacim pristrojom si mala upozornit na presny cas kedy by mohli uvidiet pripadne zrychlenie tlkotu srdiecka a pripisat to k pohybom.

martinafin
13. máj 2011

@mipolka @nenulienka, ja tiez stale soferujem ale mne dost vadi ked ho mam dole lebo po case mi stale stvrdne brucho a male zacne kopat....ja si ho davam hore normalne ale spodny pas davam medzi prsia a brucho do tej medzierky,ale ja mam brusko uz dost dolu, mne sa tam zmesti ale predtym sa to nedalo

martinafin
13. máj 2011

@baska19 moje babo sa tiez este neotocilo a tak si sedi uz od zaciatku a kedze mam dost uzke brucho -taka obalena futbalova lopta...,len zboku som taka velka🙂 tak to moje chudatko ani nema priestor sa otocit preto si myslim ze sa uz neotoci.... u mna ani zozadu nevidno ze som tehotna,ziadna slaninka mi nevisi 😀
myslis ze je mozne aj v takomto pripade ze sa otoci-lebo jeden lekar hovori ze moze aj den pred porodom a druhy starsi ze len ak by sa stal zazrak....

kaara1980
13. máj 2011

ahojte kočky.Ja som dnes s mojim drahým bola na matrike prehlásiť jeho otcovstvo,nech nemusím ísť pre rodný list malej aj ja.Tak bude stačiť,keď pôjde len on s mojím občianskym.A hurá,kúpil mi pôrodný gel dianatal,tak som zvedavá na pôrod,či to má aj dáky význam 😉 .
Ja opúcham hádam 2 mesiace,a to riadne.Nohy,ruky mám ako bambule.Ale tlak,cukor je ok,tak to moja dr neriešila.
A hurá,konečne sa nám rozbieha prestavba bytu

micu13
13. máj 2011

@kaara1980 ahoj, a to ste boli v technopole? Lebo ja som dnes zistovalaze kam mame ist na matriku 🙂
a ten gel je na co?

ivusik33
13. máj 2011

Ten gél by mal uľahčiť "vytlačiť" dieťatko von z pôrodných ciest. Ja nad tým neuvažujem, lebo aj na príprave nám pôr. asistentka povedala, že keď budeme dobre spolupracovať, tak 2doba pôrodná nebude trvať dlhšie ako 20 minút a tých 100 eur čo stojí gél môžeme minúť užitočnejšie.
Mne dnes prišiel "pozdrav" od mojej gyn. poslala mi recept na čípky, mám kvasinky a musím ich brať týždeň, tak ma potešila 😝
Čo sa šoférovania týka, tak ja šoférujem s pásom a nijako ma to neobmedzuje ani netlačí....

fleuerette
13. máj 2011

Dnes kontrola u dokyho, to bola bleskovka: "tlak ok, opuch máte príšerný,no a mladý si sedí na vajkách a sliepočka", a bolo po poradni. 31. 5. mám dohodnutý termín pôrodu, ak vydržíme 😀 😀

kukujka
14. máj 2011

@proxi ja ked som bola na ctg tak tiez opakovali kvoli rychlemu bitiu srdiecka prvy krat to bolo 190,ale to bola hore a riadne vyvadzala druhykrat o tri hodiny to bolo 160 a povedali,ze v poriadku a pustili ma domov

kaara1980
14. máj 2011

@micu13 ano v Technopole na 3 poschodí ,tam kde sa vybavujú ,narodenia,.Ten gél vraj urýchľuje pôrod.Je to vlastne lubrigant

kaara1980
14. máj 2011

@ivusik33 ja som ho chcela hlavne kôli tomu,že tam je menšie riziko nástrihu keďže sa dieťa vlastne cez hrádzu prešmykne.Uvidím,potom zreferujem.Na predpôrodnej príprave nám tá pani,čo ju robí vravela,že ona neverí takýmto ,zlepšovákom,,ale po tom,ako sa rozprávala s doktormi a rodičkami čo to vyskúšali,konštatovala,že to má niečo do seba.V zahraničí sa to už používa bežne-hlavne zadarmo.

ivusik33
14. máj 2011

@kaara1980
dúfam že to pomôže 🙂) som zvedavá čo povieš.
Ja sa ešte nad pôrodom nejako nezamýšľam, neviem kedy mato chytí, asi len keď pôjdem na prvú "návštevu" do nemocnice a uvidím tam tie frmoly a ten ich pach 🙂 Ja skôr rozmýšľam nad tým, či sa môj drahý manžel vráti načas domov, keďže o 1-2t chce ešte vycestovať za more. On sa spolieha na to, že som Simču prenášala, tak si myslí, že aj druhý pôrod bude taký istý. A ešte bol v šoku, keď sa dozvedel, že by som radšej rodila prirodzene (keďže prvú som mala sekciu a to viem čo bolo), tak keď už mám jedno dieťa doma, tak radšej normálny pôrod...

zajo79
14. máj 2011

@ivusik33 preco ze: ked uz mam jedno dieta doma radsej normalny porod?

marcela99
14. máj 2011

Ahojte,tak včera nám prišla postieľka aj s výbavičkou,tak sa vytešujeme 🙂 Baby ktorý prach používate na detské vecičky??..Ja neviem,či ten Persil pre babo je lepšie použiť tekutý,alebo v práškovej forme??Alebo je to jedno??Poraďte prosím..

fixi3
14. máj 2011

@marcela99 no ja pouzivam persil a v praskovej forme, vypral mi vsetko krasne....

fixi3
14. máj 2011

ja by som sa vas chcela opytat ci si kupujete popôrodny pas?a ci si myslite ze to moze pomôcť?

marcela99
14. máj 2011

@fixi3 Dík za radu,asi vyskúšam obe možnosti mi napadlo 🙂

fixi3
14. máj 2011

@marcela99 vyskusaj uvidis 🙂

marcela99
14. máj 2011

@fixi3 pozerám,že synček sa bude volať Alex,veľmi pekné meno

fixi3
14. máj 2011

@marcela99 no to je pôvodny plan ale uz neviem ci to tak bude lebo drahemu sa to meno prestava pacit a teraz este rozmyslame na menom Adrian ale neviem asi sa rozhodneme definitivne az v nemocnici... 😉