Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
tak či tak,vyberiete také s ktorým budete spokojní 🙂
Ale Alex je super 😉
ďakujem 😉
@zajo79
myslela som tým, že keď sa vrátim domov, aby som zvládala starať sa o obe deťúrence 🙂 Simča je "taký môj prívesok", keď sa chce maznať, tak počúvam len maminka na ručičky... a po sekcii by to bolo horšie. Aj keď po prvom pôrode som sa rýchle zotavila, šitie som mala krásne a rana sa hojila rýchle, ale predsa po normálnom pôrode si rýchlejšie fit ako po sekcii. Predsa len som si musela dávať väčší pozor a počula som názor mamičiek, ktoré rodili aj tak aj tak, že normálny pôrod je oveľa lepší. Tak uvidíme.
@marcela99
tak ja už 3 roky používam tekutú lovelu a som s ňou spokojná. Aviváže vôbec nepoužívam a detské veci vždy periem osobitne. Raz som použila dreft soft (myslím že tak sa to volalo) a Simča sa mi vyhádzala. Použila som aj persil, mala som nejakú vzorku, ale táto lovela mi vyhovuje aj Simonke 🙂
@lucia1181 na ten pristroj, to nieje ziadna novinka.. meria ozvy babatka, cinnost maternice a ked sa babatko pohne, vtedy to mas stlacit aby to doktor mohol porovnat co je cinnost maternice a co kopnutie od babatka.
@ivusik33 jaj tak..no ja som mojho synatora prestala nosit uz davnejsie, a je este mladsi ako Tvoja mala. tiez je to moja lepacka, vysvetlujeme ako sa budeme spolu starat o babo. Ale tiez je to take - moje male velke babo.
@zajo79
veď ja ju nenosím stále 🙂) to by som nezvládla, len keď sa chce potulkať a tak... vieš, ona keď bola menšia, tak sa vôbec nechcela maznať ani tulkať a mňa to strašne mrzelo a potom našťastie 😀 prišla to toho veku. Ja jej tiež od začiatku vysvetľujem čo budeme robiť s bábätkom, ako sa budeme starať a kočíkovať, aby mala ten pocit dôležitosti, aby si nemyslela, že ju odsunieme na druhú koľaj . Ale ty si tým určite prešla, tak ty to máš zmáknuté.
@ivusik33 a nevyhnem sa tomu, ze akonahle si sadnem, ci lahnem, skace mi po brusku..niekedy mam ze vazne dost, len mam vankus pred sebou. 😅
prvy syn je taky svojsky.... on tusim zacal ziarlit az teraz a si to riesi z mladsim rucne strucne... moc nechcem robit rozhodcu medzi nimi, ale snazim sa zasahovat minimalne.. ale viem ze akonahle sa otocim, tak mu zoberie co chce, tak isto sa tlcu.. teraz to je tak, ze mladsi viacej starsieho. a ten mu to zvykne vracat ked sa nepozeram. Ale nemozem povedat - aj sa lubia, pohraju spolu... i ked su nevlastny bratia, tahat za jeden povraz by mali. Je z prveho manzelstva- takze tym ze sa nam narodil Matko, tak on si to ze je jediny vynahradza u exa... a to je teda na inu temu. 😔
@zajo79
uf... tak to máš veselo. Ja som zvedavá čo bude u nás doma, aj keď teraz všetkým hovorí, že sa teší na sestričku, ale je to taký žiarlivec, stačí že sa hrám so sestriným malým alebo ho pohladkám a už ho Simča mláti, tak z toho mám trochu obavy, že budem musieť dávať veľký pozor na bábo. Ale verím, že to rýchle prekonáme a zvykneme si 🙂
@ivusik33 😀 toho sa aj ja bojím,že priateľ nebude doma až ma to chytí.Mám termín 19teho a on má voľno nahhlásené síce od 15teho...ale ak to bude skôr náhodou?A nedaj boh bude mať nočnú.Ja by si síce poradila v pohode,ale čo s malým?Asi ho vezmem so sebou 😀 .Tak ja len dúfam,že malá pôjde načas.Po cisárskom ťa chápem,že chceš normálny pôrod.Predsa len je tam dlhšia rekonvalescencia a točiť sa okolo dvoch detí dá zabrať
@fixi3 na ten sťahovací pás sa nedávno na príprave pýtala jedna baba a bolo jej povedané,že je to zbytočné.A že z toho môžu ochabnúť ešte viac svaly na brušku.Ja som si ho chcela tiež zaobstarať,ale po tom čo povedala,som zvážila,že nie.že ale druhá vec je,keď má žena problémy s chrbticou.Na to je to vraj ok.Ale že keď ideš do obchodu a potrebuješ skryť bruško,tak na tú chvíľu že sa to dá.
kaara1980, tak budeme len dúfať, že všetko dopadne dobre 🙂) Ja tiež mám jedinú starosť, kde s malou ak ma to chytí skôr. Včera večer som sa rozprávala s mužom o tom a povedal mi, že on musí vycestovať, lebo je to dôležité ak chceme z niečoho žiť 😝 tak vraj si budem musieť poradiť. Tak som mala celú noc katastrofické sny o tom ako rodím 😀
Fixi3, tiež sme sa o tých pásoch bavili na príprave a povedala nám, že je to zbytočné... ochabnuté bruško to spevní len vtedy, keď to budeš mať oblečené, ale ako náhle to dáš dole, tak sa bruško "vyleje" naspäť. S tým vraj nič nenarobíme, len poctivé cvičenie (trochu neskôr, nie hneď po pôrode) to spraví.
@fixi3 ono to všetko závisí aj od genetiky a stavu brušného svalstva pred otehotnením.Poznám mamičky,čo na nich po mesiaci nebolo nič vidieť.Ale nemôžeš čakať,že po pôrode budeš hneď bez bruška.V podstate tých 6 týždňov sa dáva len samotná maternica do pôvodného stavu.A najhoršie čo je,nám vravela tá pani dr či sestrička na predpríprave,začať cvičiť brušáky.Cvičiť je vraj najlepšie ,pre začiatok,tie isté cviky,čo sa cvičievajú v tehotenstve.A sťahovať brušné svaly.A na zavinutie maternice ešte v pôrodnici ležať čo najviac na brušku
@fleuerette ahoj, tak to sme na tom podobne. Nohy totalne napuchnute, hlavne lava noha, rano ked sa zobudim tak mam opuchnute aj ruky a aj tvar. Takze uzasne, kupisla som si krem v lekarni, aspon na ukludnenie bolavych noh. Len je problem, ze sama si ho takmer nemozem natriet, pretoze uz nedociahnem..
@sisi0211 ahoj, mne vo stvrtok, ked bolo tak teplo napuchli tie nohy ale to mi prislo aj zle akby od tlaku. A od vtedy mi puchnu nohy a rano mam napuchnute tiez ruky tak ze prsten nedam takmer dole a zda sa mi, ze aj tvar je opuchnuta.. som z toho zufala, pretoze hlasia zasa pekne horucavy uz a to neviem ako budem fungovat.
@arhanta Je to fakt hrúza, ja som to ukazovala ak dokymu na kontrole, ale nič. Najviac ma hnevajú ruky. lebo nezohnem poriadne prsta a tam mi všetko z rúk padá. Trošku mi pomohla taká klasická lymfodrenážna masáž v sprche, ale naozaj len trošičku. Za hoďku dve sa mi nalejú ruky späť. A je úplne jedno či solím alebo nesolím. Dnes som od 3 hore, takže ešte aj to k tomu, prsty mám tak napuchnuté, že mi normálne tŕpnu.
No ale asi nezostáva nič iné len vydržať. Už len 16 dní.... ale príde mi to ako večnosť.
@fleuerette Tak to trpnutie poznam, mne stale akoby trpla lava noha.. a to napuchanie, no uvidim co mi povie dr. na to, lebo to nieje normalne takto zo dna na den a ked si predstavim, ze bud, tyzden maju byt znova uzasne vysoke teploty , tak mi je este horsie, lebo to budem ako melon opuchnuta. Takmer nikam sa mi nechce chodit v takomto stave a nohy uzasne bolia potom..
ahojte chcela by som sa opytat co si niektora z vas kupuje aj ten klystir di nemocnice alebo to nechavate na nich?ide niektora rodit na kramare?
@papulka167 ahoj ja si kupujem vlastný klystír, nechcem ten erárny 😀
@nenullienka a kupila si ho normalne v lekarni alebo na predpis?a uznaju to v porodnici? 😒
@ fleuerette mne celkom dobre na opuchy zabera ten zihlavovy caj ma odvodnovaci ucinok,krvny tlak mam stale zvyseny dr nato nereaguje,iba mi povedal ze kazdu chvilu mozem zacat rodit,krcok je mäky a otvaram sa,iba lezim,a modlim sa aby bo uz aspon 36 tt
@katinka71 už aj to som skúšala, nepomohlo..... ešte je dobrý púpavový na odvodnenie, ale ani ten nepomohol. Je fakt že už aj pre tehotenstvom som mala problém zo zadržiavaním vody. Toto je ale fakt extrém. Tiež už počítam hodiny do pôrodu..... Už neviem ani sedieť, ani ležať, ani stáť.....

@marcela99 a vy co cakate? ake mate pripravene meno?