Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte, tak zo mna sa na koniec stala "majovka" 🙂 Maly sa narodil v sobotu 14.5.2011 v 35TT. Pri porode vazil 2260g a 45cm. Malinkemu sa velmi dobre dari,ale z nemocnice ho pustia az ked zacne priberat a nauci sa sat.
@mrepanova gratulujem, veľa zdravíčka maminke a miminku....... no postupne sa to tu tuším začne rozbiehať 😀
@mrepanova jeeej, gratulujem 🙂 a uz aj tisko zavidim 😀 prajem tebe aj malickemu, aby krasne papal a priberal a sup sup domov. Drzte sa 😉
@fleuerette Krásne vecičky, kde sa to dá také pekné objednať???
@mrepanova jeeeej gratulujem vela zdravia zelam a drzte sa,a malinky nech rychlo pribera 🙂 🙂
@fleuerette Ahoj, to je ale krásne oblečenie pre malého. Kde si to zohnala prosím Ťa? Také by som veľmi chcela aj ja. V detských obchodoch takéto oblečenie s popisom som nenašla. ☹
@mrepanova gratulujem a prajem aby ste boli zdraví a skoro doma 🙂
Ahojte kočky, tak mám dnes za sebou poradňu a som trošku sklamaná. V čakárni bolo strašne veľa pacientok u môjho gynekológa, nejako nestíhal. Sestrička to vybavila rýchlo a stručne, bola som len u nej, pozrela moč, zmerala krvný tlak a k doktorovi ma ani neposlala, povedala, že je to zbytočné. Tak som sa jej sťažovala na to tvdnutie bruška, povedala, že je to úplne normálne, keby niečo mám zavolať alebo dobehnúť. Nepáči sa mi to celé, lebo ma doktor nevyšetril ani pred dvoma týždňami, ked som u neho bola a dnes ma sestrička šup rýchlo vybavila. Najbližšie idem 31.mája, vraj mi vtedy bude robiť odbery na pečeňové testy, pán doktor spraví vraj stery a až vtedy ma vyšetrí. Spýtala som sa aj na ultrazvuk, že kedy sa robí najbližšie a sestrička povedala, že sa už viac nerobí. To som bola prekvapená. 😒 Naposledy som mala UZV v 30 t.t. Naozaj sa nerobí už žiadny UZV??? Ako ste na tom Vy??? ☹
Ahoj, tak s takým niečim som sa veru nestretla. Ja aj keď som potrebovala raz do práce jeden papier, tak som musela ísť k doktorovi nech ma vidí a nech mu porozprávam ako sa mám. Ale tak každý lekár je asi rôzny. Mne robili ultrazvuk aj v 30 tt a teraz keď som bola v 34 tt na odber krvi tak mi tiež robila ultrazvuk, a myslím si, že ho budú robiť až do konca, kým sa bábo nenarodí. Ale neviem ako by to všetko správne malo byť. Prajem veľa síl pri ďalšej nášteve.
@monitas84 Ahoj, mne robi DR. ultrazvuk vzdy, naposledy koli polohe (v 35 tt) . A v nemocnici kde budem rodit mi minuly tyzden robili prietoky, to je taky kompletny ultrazvuk, trvalo to asi desat minut, pozeral tam dieta-hlavu, chrbticu, velkost..., placentu, plodovu vodu. Ak nie su problemy tak toto robia kazde dva tyzdne inac castejsie. Ale u moja doktorka mi tiez robi UZV zakazdym, a teraz uz aj pozera ci nie som otvorena. Termin mam 16.06. a dost velke dieta tak by som bola dost neista keby si ho v tomto stadiu z casu na cas niekto nepozrel.
@monitas84 no to je fakt divné, tie stery sa majú robiť v 35.tt. a v 36.tt. sa robí ultrazvuk kvôli prietokom. A prietoky sa robia každej, je to veľmi dôležité vyšetrenie. Tak sa Ti ani nedivím,že si sklamaná. Ani nevieš či sa ti skracuje krčok alebo nie, ako je bábo otočené, ani nič. Veď od 30.tt. sa toho mohlo už zmeniť až až!!!!
Kocky, mne sa to zda uz prehnane, sterilizovat kazdy den. A sterilizator samotny tiez je podla mna zbytocny. Ved ked som ja bola dieta, tak sa flasky a cumle raz za cas vyvarili a bolo. Podla mna nie je dobre snazit sa dieta izolovat od bakterii.....ved pri styku s nimi si predsa buduje imunitu. Moj nazor 😉
@monitas84 ja som bola tiež sklamaná, že v tom 36.tt. na prietokoch som bola hodinu v čakárni a 2 min. v ordinácii, ale ulrazvuk mi spravil a pozrel aj placentu a plodovú vodu okrem prietokov, a zmeral hlavičku. Aspoň dačo, nie ako u Teba 😝
@mipolka tiež mám taký názor 😉
Tak už len počkám čo bude o dva týždne, vtedy budem práve v tom 36.t.t. podľa posledného menzesu, spravia odbery, stery a dúfam, že aj ten ultrazvuk. Však práve to, že človek nevie na čom je. Bola by som hneď kľudnejšia keby ma vyšetril aspoň zo spodu či sa neotváram atd. Však ma naposledy vyšetril v tom 30.t.t. To bolo dávno, dlhá doba. ☹
@monitas84 ved teraz v 36.tt. Nie?
@andrea1977 Aha, ty máš iný termín v Tvojom popise, či ako to mám nazvať. Tam máš 20.6.

Pred chvíľou dorazil kuriér aj s prekvapením pre MM a starých rodičov, rýchlo som to oprala, dúfam, že to na slniečku aj rýchlo preschne, šup pod žehličku, kým sa vráti od zubára, a tajne pribaliť k veciam do pôrodnice 😀 😀