Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Aké máte skúsenosti so sterilizátorom na cumlíky??? A ktoré sú dobré? Alebo klasicky sterilizujete vo vriacej vode? Poraďte prosím. Ďakujem. 🙂
@monitas84 Ja idem v stredu aj do nemocnice, zazmluvňujem si dr. tak som zvedavá čo on povie. Tam majú lepšie vybavenie ako môj dr. Mne dr. dal dva termíny 28.5. a 8.6. a povedal, že uvidím kedy to príde. Pri poslednej poradni povedal, že skôr mám čakať okolo 28.5. tak som zvedaaaaavaaa lebo už fakt nevládzem 😅 😅 😅 😅 😅
Ja som si objednala sterilizátor do mikrovlnky a už som ho aj skúšala a je dobrý. Vysterilizovala som tak aj cumlíky a aj fľaše. A je to aj rýchlo a aj ho môžem použiť ako odkladač.
@monitas84 Pri pohyboch dietatka je vraj normalne ze tvrdne aj brusko, je to reakcia maternice. Problem moze byt ked ti tvrdne brusko aj mimo pohybov, vtedy treba uzivat magnezium, ale len do konca 38 tyzdna, aby si potom nemala problem porodit 😉 Najlepsie je Magne B6, ja ho uzivam od 31 tyzdna a prave prestavam 🙂 Nemyslim si ze ta posle Dr. do nemocnice ked si uz v 36 tyzdni, ale ved uvidis sama. V 39. tyzdni je tvrdnutie uplne normalne a malo by byt stale castejsie, tymi stahmi maternice by sa totiz mal zacat skracovat krcok...na co je najvyssi cas 🙂
@nenullienka To Ti verím, že už máš dosť, hlavne nech všetko dopadne dobre a nech máme zdravé detičky. 🙂
Ďakujem za radu. Aká je to značka a čo Ťa stál ten sterilizátor do mikrovlnky? Ako odkladač to máš super.
Kedže som prvorodička mám veľa otázok, lebo toho veľa neviem. Tiež by ma zaujímalo, naposledy som mala ultrazvuk v tom 30 t.t.,kedy sa zvykne robiť najbližšie?
Momentálne ležím oddychujem kvôli tomu tvrdnutiu bruška, aspoň sledujem čo je tu nového a popýtam sa na to, čo ma zaujíma. 🙂
@nenullienka Ja spolieham na to, ze budem kojit a flasky tak skoro potrebovat nebudem....a potom budem sterilizovat podla potreby klasickym vyvaranim ako za starych cias 😉
@mipolka Ďakujem za odpoveď. Tak to je pravda, tvrdne mi bruško, ked mi malý vystraja a vytláča sa, tak dúfam, že to bude ok. Mimo pohybov a vytláčania som si to zatiaľ ani nevšimla. Ja už ani neviem ako som na tom, čo sa týka toho termínu pôrodu. Mám termín 20.júna alebo 3.júla. Tak to bude asi prekvapenie. 🙂
Ahojte no tak dnes som bola prvy krat v nemocnici,robili mi ultrazvuk a princezna si stale sedi 😉 no takze z prveho terminu co som mala15.6. mi to posunuli na taky pekny datum 6.6.-- 🙂 5.6.mam doklusat na vysetrenia a 6.6.cisarsky.mala vazi 2940,a dlzku mi nepovedali ale ani nikde nenapisali lebo som hladala,Potom pocuvali srdiecko a vsetko je ok.take uz len pekne odpocivat 😉 zacalo mi tvrdnut brucho to ma trocha znervoznuje,celu noc som nespala a najhorsie je to s prevracanim sa v noci,tolko som sa tocila ze ma cele doobedie brucho bolelo,ako keby som mala svalovicu 😒
@silviadaisy30 no to s tym prevracanim poznam. To je uplna katastrofa a co mi to robi s napinacou plachtou... Vzdy na mojej strane ju mam celu zvlecenu, no hruuuza. A na to aby som sa pretocila na druhy bok by som potrebovala zeriav, aby ma prehodil bez bolesti 🙂
@silviadaisy30 Ahoj vidím, že s tým termínom to máš také ako aj ja, stále ho menia a sami nevedia. Naozaj to už len ostáva na prírodu, musíme čakať. Aj mne začalo tvrdnúť bruško a hlavne, ked mi malý vystraja a vytláča sa. Aj s tým ležaním a spánkom to máme rovnaké, ťažko sa otáčam a všetko ma bolí.
@monitas84 sa mi zdá,že si niečo písala aj o zápche.mne pomohli práve tie ľanové semienka čo sa odporúča podľa babských receptov,aby dieťa ľahšie vyklzlo von,vraj 😕 .Každý deň za lyžicu požujem a riadne zapijem.
Sterilizátor nekupujem.Cumlík som vždy vyvárala v malom hrnčeku a bolo.Škoda peňazí-teda podľa mňa.
@monitas84 no mi hovor, ked ja najradsej spim na bruchu.. Na chrbte sa mi vobec neda a ked spim na boku, tak mi za chvilu bud strpne rameno, alebo ma zacne boliet bedrovy klb.. Ale uz je to na bruchu cim dalej tym horsie. Uz sa neviem dockat ked si budem moct normalne lahnut na brucho, bez miliardy vankusov okolo seba 😀
@monitas84 Ahoj je to značka Tommee Tippee, ja mám aj také fľašky a aj sterilizátor. Ten ma vyšiel 20€ a k tomu mi dali aj fľašu 260ml a aj kefku na fľaše a aj klieštiky na vyberanie.
Ja som tiež prvorodička tak tiež len hľadám info 😀 🙂 😉
@kaara1980 Ďakujem za radu, vyskúšam tie ľanové semienka, snáď pomôžu. kde si ich kupuješ? Ešte som o nich nepočula.Myslíš, že je to pravda s tým vykĺznutím von? My sme s manželom videli v Tescu ten sterilizátor na cumlíky, bol lacný. Však práve toľko toho treba pre jedno bábätko, sú to veľké výdavky.
@nenullienka To máš dobrú cenu aj s tým príslušenstvom. 🙂
ja som ho kupovala ešte pred 3rokmi za 450 SK, k tomu boli tri fľaše avent a cumlíky 0-3mes. Ja som ho využila. Tiež som bola pripravená na kojenie a ani vo sne by ma nenapadlo, že s tým bude toľko problémov. Pred pôrodom som sa nad tým vôbec nezamýšľala, myslela som, že to príde akosi automaticky. ale teraz viem, že kojenie je "drina" a treba sa to naučiť (aspoň pre mňa). A bohužiaľ, ale nie každá baba schudne kojením. Ja som zvedavá ako to pôjde teraz.
@mimca20 ahoj ja som ten sterilizátor a aj fľaše objednala cez internet, cez mimibazár.sk. Sú tam celkom dobré ceny 😉 😉 😉 😉 😉
vidím, že riešite techniku 😵 , tiež sme kúpili taký najobyčajnejší sterilizátor do mikrovlnky. Stál 10€, je priestranný, sú to vlastne 2 misky spojené, zmestí sa tam fakt všeličo, hlavne akýkoľvek typ fľašky. Kúpila som totiž tie antikolikové na čajík, ak by bolo treba no a tie sú voľajaké baňaté, inotvarové....... no des.
Dnes by mal doraziť babysitter philips a ohrievač do kúpeľne. Nakoniec som sa rozhodla ho predsa len kúpiť, keďže kotol máme len na jeden okruh a nedá sa zapnúť len kúrenie v kúpeľni. Dúfam, že na začiatok už máme fakt všetko, lebo tie náklady sú príšerné........, a to mužovi dnes začínajú robiť nové keramické korunky na spodné zuby........ to aby som začala tie 1000 eurovky tlačiť, alebo čo
Ahojte, včera som bola na ultrazvuku na premeraní ...vážime 2420g, dr. skonštatoval že žiadny obor z nás nebude, ale že neni sa čo čudovať lebo ja tiež nie som najväčšia 🙂 som si troška aj vydýchla...povedal aj že malá je menšia o týžden ale že termín sa mi posúvať nebude..lebo vraj najpresnejší ultrazvuk na určenie termínu pôrodu je okolo 12tt ... takže uvidíme kedy sa malá nakoniec vypýta či na čas alebo neskorej.. 🙂
fúha nad sterilizatorom som zatial vôbec neuvažovala ale tiež to budem asi riešiť ako naše mamy 😉 včera sme poskladali postielku a začínam už asi pomaličky s praním lebo doteraz som nič neoprala ...to zase bude 🙄

@kaara1980 Aj ja dúfam, že je to tvrdnutie normálne, mám rizikovú graviditu aj bez toho a nechcem ísť nejako predčasne do nemocnice, fuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj nemocnica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Už som tam ležala dosť!!!!! ☹
Samozrejme porodiť a šup domov. 🙂