Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@janina7911
Urcite dovolia, to nie je nic nove. 1.DP s tebou, 2. bez a potom znova pri tebe 😉
To je to iste ako keby mu pocas porodu prislo nevolno a musel opustit salu....
Vsetkym vam velmi dakujem. Malinky sa uz rozpapal,ale stale bohuzial cez hadicku. Pred vcerom dostal aj zltacku tak sa opaluje. Dufam, ze ho budem mat coskoro doma 🙂
@janina7911 Zaujímavé, potom daj vedieť prosím Ťa ako Vám to dopadlo. Môj manžel je SHR a vyzerá to tak, že ked mám rodiť tak bude mať žatvu, tak mám radosť, ale snáď nás príde aspoň pozrieť. 🙂
@fleuerette Mne je zle od žalúdka (okrem prvých skoro troch mesiacov samozrejme...) od 30tt, kedy sa malá otočila hlavou dole a riťku a nohy "posadila" do môjho žalúdka. Čistiť zuby je veda, lebo akonáhle dám kefku do úst, napína ma. Snažím sa nejesť veľa naraz, lebo potom je to brutálne. A keď som hladná, tak žalúdok zase bolí jak ďas.
A vraj pocit ťažoby na žalúdku a nevoľnosti prejdú, keď malé klesne nižšie, u niektorej sa to stane mesiac pred pôrodom, u niektorej neskôr. 🙂 Tak uvidíme. 🙂
@monitas84 Ja idem sekciou, takže MM bude pekne čakať na malého vonku. Ale ani keby som išla normálne tak ho nechcem na sále. Z psychologického hľadiska to môže podľa mňa mužovi, ak nie je dostatočne silný a vyzretý (no a povedzme si, ktorý je?) spôsobiť doživotnú traumu. Buď z dôvodu viny, keď vidí svoji partnerku pri pôrode trpieť, že je za to čiastočne zodpovedný, alebo môže u neho trauma vyvolať istý pocit no možno použijem silné slovo až "odporu", to trpenie, kričanie, bolesť pri pôrode. Môže to mať potom dosť katastrofálne následky pre vzťah, predovšetkým v oblasti sexu.
Po istých dlhoročných skúsenostiach 😉 zastávam názor, že žena si musí zachovať istú "utajenú" intimitu. A k veciam ako je WC, vytlačenie pupákov, trhanie obočia, farbenie vlasov a podobne radím aj pôrod.
@monitas84 No ja mam + 10 kg k dnesnemu dnu, ale tiez sa dost cele tehu kontrolujem a vazim, aj ked teraz ku koncu je to s tym jedenim tazsie 🙂 A strie na brusku zatial nemam, mam ho dost male, ked sa porovnavam s inymi tehulkami, ale malu mam asi viac natlacenu pri chrbtici. Po sprche sa vzdy cela natriem Niveou Q10. Prsia mi sice uz narastli asi o dobre dve cisla, ale tam sa mi strie urobili este v puberte a odvtedy vybledli...takze teraz uz nic ....
@monitas84 Nebud z toho smutna, ak on nechce, netreba ho nutit....nevies ako by to zvladol a ake by to potom malo nasledky na vas vztah pripadne sex. Pre niektorych chlapov je to zazitok a tesia sa ako male deti, ale pre niektorych je to trauma. Ani ten moj nejde so mnou, boji sa a ja by som ho tam ani nechcela, len by ma znervoznoval a krical tam na vsetkych a porod je pre mna prilis intimna zalezitost. Ale sama nebudem, pojde so mnou kamaratka. Je pravda, ze si ta viac vsimaju, ked je pri porode niekto s tebou, tak si skus tiez zavolat niekoho ineho, mamu alebo kamosku a je po probleme 😉
@janina7911 No ked je manzel - a ty by si tiez nahodou bola -, tak sa nic nedeje, dietatko bude - a ziadny latku na zastavenie protilatok ti podavat nemusia, pripadne ti ju podaju preventivne a nic sa nedeje, ja by som to tak nedramatizovala. 😉
@sisi0211 Ale šak jasne, nech malinké vydrží v brušku čo najdlhšie, ja som si robila len srandu s tým pondelkom. 😉
@mrepanova Ahojky, pripajam sa ku gratulacii a myslim si, ze v dnesnej dobe o malicke je dobre postarane v nemocniciach. Su uz lepsie, novsie vymozenosti k uspesnemu uzdraveniu babätka. Moja segra sa narodila pred 10 rokmi, v 27 tyzdni a vazila 1490 gramov a vymotala sa z toho. Parada. A teraz je z nej kocica, aj rodicia sa zo zaciatku o nu starali paradne, vsetko robili co im pediatricka a aj v nemocnici radili. Takze verim, ze aj tvoj malicky sa z toho dostane a vybojuje si to, ze pojde pekne k maminke domov. Drzkajte sa. pa
@fleuerette To sa mi páči, krásne si to napísala. 🙂 😉 Už to s ním ani nebudem riešiť. 🙂 Ďakujem . 😉
No asi idem zameniť gauč a TV za trochu slniečka 😵 , trošku vitamínu D neuškodí........
@mipolka Ty to máš super, len 10 kíl, si šikovná. 🙂 Nebudeš mať problémy po pôrode, že ako zhodiť kilá, ktoré na mne napríklad ešte ostanú. Ale nejako sa mi to musí podariť. Len sa mi nepáči, že sa mi zhoršila celulitída odkedy som pribrala, tej sa nedá zbaviť, fuj!!! ☹ Preto sa veľmi rada opalujem, nech mám lepšiu pokožku, na opálenej až tak nie je vidieť celulitídu,hlásia teplúčko, chcela by som sa vonku trošku pomotať, nech sa opálim. Len ma odrádza, že všetci hovoria, že by sa nemalo opalovať v tehotenstve. ☹
@fleuerette Zvykneš sa opalovať? Neškodí Ti to? Aj ja to plánujem, trošku D vitamínu a nech aj pokožka vyzerá zdravšia. 🙂
Ja sa tiež vzdialim, idem na Hematológiu pre výsledky a pre ďalšiu dávku injekcií. ☹ Musím vydržať, čaká ma to aj po pôrode a potom sa uvidí. Majte sa tu krásne, neskôr nakuknem čo nové. 😉
baby ja mam dnes zase o kilo menej ako minuly tyzden a to jem ako predtym ☹....ked to zratam,tak som v podstate pribrala iba nejakych 6,5 kg....ja neviem cim to je ☹.doktor mi povedal,ze kratko pred porodom zena moze dokonca schudnut trosku,ze to je znak bliziaceho sa porodu.navsteva prednostu ruzinova je vybavena,potvrdil mi sekciu na 30.5,uz ma aj zaradil do planovanych sekcii,zajtra zase monitor a poradna,dufam,ze uz posledna 🙂
@mrepanova gratulujem k babatku,hlavne veeela zdravicka obom a nech vam drobciatko robi velku radost 🙂
@monitas84 Ahoj, no môj partner síce pri mne bude, ale ani neviem či fakt chce, alebo len kvoli mne... Ale chcela by som tam mať podporu nejakú, snáď to nebude ešte horšie :D
@marcela99 ja som ho kúpila za 97,95e.je to drahé jak šľak,tak dúfam,že to bude stáť za to 😉
@kajka18 ahoj,ty máš termín ako ja 😉
@fleuerette no ja už mám tiež 20kg na sebe a keďže som vkuse opuchnutá,tak tiež dúfam,že je to vodou.Však sa ani neprežieram ani nič podobné 😕 😠
@monitas84 hlavu hore,ten môj mi tiež dal najavo,nech ho ani len neprehováram,že on k pôrodu nejde.Tak aby ma uchlácholil,tak mi kúpil ten pôrodnícky gél,ešte si mám vraj zazmluvniť pôrodníka a že mi ešte aj nadštandard zaplatí....kašlem mu na to,keď som ho chcela mať pri sebe 😠
kočky,aj vy máte bábätká také hyperaktívne?Ja neviem či náhodou nieje miesto dieťaťa v mojom bruchu vrtuľa.Ona sa proste celý deň vytláča,prevaľuje...vraj dieťa býva kľudné keď je matka v akcii-ale toto u nás neplatí.Ona sa hýbe cez deň vkuse.Občas je to až nepríjemné
@fleuerette pekne si to napisala takto sme sa aj manzelom dohodli,aj ked on nieje najmladsi bude to jeho prve dieta tak nech nema z toho traumu,ved bude vonku cakat,ak budem mat CR tak prebera on rolu matky prvy kozny kontakttak ,vazenie ,meranie takto nam vysvetlili v nemocnici v pondelok
@mrepanova garatulujem k babätku prajem vam obom vela zdravia
@kaara1980 Ahoj. Tak som po vyše dvoch mesiacoch na skok domka. Ako sa máte? Mysĺela som na Vás ako sa máte. Už presťahovaná?Dnes ideme na sono, tak uvidím, či si ma tam zasa nevyšlú. Tašku som prebalila a dokonca už aj nychystala vecičky. Len Maťko je nešťastný, že maminka zasa pôjde do nemocnice.
@jankam76 ahoj,tak to som rada že si doma.Dúfam,že až do pôrodu,nech si aj domova trocha užiješ 😉 .Ja som už rozmýšľala,že či si už aj neporodila 😉 ,lebo tu sa to už pomaly rozbieha.Aj ti niečo zistili,či si mala len kľudový režim?
My sa máme fajn,je to ako na hojdačke síce-jeden deň porobím kopec roboty a na druhý som úplne grogy.Už som ako menšia slonica 😕 .Sťahovať neviem či sa stihneme do pôrodu,chlapi makajú,prerábajú...Priateľ ma vkuse vláči po obchodoch vyberať kúpeľňu,obklady,dlažby...a ja ledva fučím za ním.A to ešte musím vymyslieť,na ako má ktorú izbu namaľovať 😖 .Takže ani nestíham rozmýšľať nad pôrodom a balením sa do nemocnice 😀
neviete,ci maju vlozky do podprsenky,ci ako to mam nazvat kupit aj v lekarni,?videla som ich v tescu ,ale to mam daleko tam sa mi moc nechce lekarne mam hned pri dome

@kajka18 Ahoj, aj ja mám termín 18. 6. a tiež sa v noci zvyknem na hodinku-dve zobudiť čo ma páli záha alebo neviem zaspať ... Ale potom nakoniec vždy zaspím ... Zvyknú ma ráno bolievať boky, lebo sa celú noc otáčam z boka na bok ... Asi som sama sebe už ťažká ... Mám 85 kg ... asi tak nooo ... Ale dúfam, že ešte teraz v máji drobec vydrží v brušku a v júni mu už dovolím prísť na tento svet medzi nás 🙂