Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka
vieš čo, ja som tie s lepkou využila, keď som išla niekde nadlhšie, predsa vydržali v podprsenke bez "pohybu" 😝 Ale ja som nemala taký veľký problém s pretekaním mlieka.... asi je to pravda, že čím väčšie prsia, tým sa horšie nalievajú 😀 takže mne úplne stačili tie obyčajné.
Ahojte,mozem sa ku vam vtret?Termin podla menzes mam na 5.7,ale podla vahy malej o 2tyzdne skor,takze by to malo byt v juni.
@koc1nka Ahoj a vitaj. 🙂 Môžem sa spýtať, koľko váži malá? Ja mám termín podľa menzesu 19.6., ale podľa USG odhadovanej váhy vyšiel 29.5., malá vážila v 34tt cca 2600-2700 g, teraz v 36tt cca tri kilečká. 🙂
Ahojte babenky ani môj priateľ nechce byť pri pôrode. Stále hovorí, že sa na to necíti, tak to zvládnem sama 😉 . Veď sme ženy a sme silnejšie. Stretko s dr. dopadlo super. Povedal mi, že ak do 28.5. neporodím tak mi naplánuje pôrod. Že už je zaužívané aby ženy neprenášali. Tak mi povedal, že to bude buď 1 alebo 2.6. Tak som aj rada. No a máme už cez 3500g 😝 😝 😝 ja fakt porodím 4kg chlapa, ale ako ho vytlačím neviem 😅 😅 😅 😅 😅 😅 . No a test na streptokoka negatívny, len kvasinky ale to ešte preliečime 😀
Ahojte zapojím sa k Vám do diskusie, keďže som len teraz v pondelok skončila v práci a už som na materskej dovolenke mám toho času podstatne viac, ako predtým. Termín mám 19. 6. a ešte zatiaľ nestresujem, lebo neviem čo ma čaká a každý pôrod je aj tak iný, tak uvidíme, či pôjdem ešte niekedy po druhé, alebo si poviem, že nikdy viac. Moje baby, keďže nechcem vedieť čo to bude vážilo v 34 tt. 2500 gramov, tak uvidíme či podrástlo a pribralo keď pôjdem budúci týždeň na kontrolu. Chcela by som sa opýtať, že aké vložky si beriete do pôrodnice, lebo nemám ani potuchy aké si mám teraz kúpiť.
@monitas84 ahoj ja som si to objednala tu http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=114166%20 🙂
@janina7911 Ahoj,v 30tt vazila mala 1785g,zevraj o 2tyzdne je vacsia,takze termin mi dal 28.6.Zevraj kazdy tyzden babo pribera 250g,takze zhruba by mala mat teraz cca do 2500g a to som podla menzes v 32tt,takze fakt to aj sedi potom na ten 34tt.Uvidime,koncom mesiaca idem k mojmu porodnikovi a ten si porobi vysetrenia a sono.Ty mas tiez krasnu bambulku,ides rodit klasicky?
@nenullienka super, tak už to máš fakt za pár 😀
a k tomu partnerovi pri pôrode : ten môj je tiež poondiaty 😀 a nepôjde. Ale nejak mi to nevadí, zládla som v pohode 1.pôrod sama, tak zvládnem aj ten 2.
@koc1nka Zatiaľ plánujem rodiť klasicky, ale s epidurálom, lebo malinká nielenže je veľká, ale má veľkú hlávku, tak mi bolo povedané, že pôrod môže byť ťažký a bol odporučený epidurál. 🙂
Donedávna som mala aj veľké bolesti lonovej kosti, no v posledných dňoch sa to nejak upokojilo. Tak verím, že to tak ostane už, lebo ak by sa to vrátilo a zhoršilo, tak vraj nám kvôli tomu a ešte v kombinácii s veľkosťou malej hrozí cisarák.
@janina7911 Tak to hej.Mne sa ma este rozhodnut,ci normalne alebo cisarsky.Maleho som rodila 14hod,takze by mi cisarsky vobec neprekazal.Dovodom by bolo teraz varixy na genitaliach,astma a moje platnicky.Takze som zvedava,co sa rozhodne.
@koc1nka Fúha, tak čítam, že toho máme spoločného viac. Ja som tiež astmatička (od pätnástich). 😅 Roky som bola len na sprejoch, potom som si povedala, že to takto ďalej nejde a po dohode s lekárom som vysadila všetky lieky. Začiatok bol brutálny, ale časom sa to našťastie upravilo a už asi dva roky som úplne bez liekov.
Len teraz v tehu sem tam pofučiavam, predsa len to bruško niečo váži a dá zabrať, tak pevne verím, že budem vládať tlačiť pri pôrode... Ty berieš počas tehu nejaké lieky na astmu?
@9lea jej,ďaľšia s termínom 19teho 😉 .Najlepšie sú pôrodnícke vložky.To sú také vatové potiahnuté sieťkou.Tie sú najlepšie,lebo klasické menštruačné sú vystlané kadejakými foliami a tak by ti rana po pôrode nedýchala a budeš ich aj tak často meniť.Dostať ich v zdravotníckych potrebách,ale baby tu písali,že aj v tescu a DM-drogérii ich kúpili
No lebo ja som už o tom počula, že najlepšie sú pôrodnícke, len som nevedela kde ich zohnať. Tak sa teraz skúsim poobezerať. Dik za radu.
@nenullienka Pekne veľkého chlapčeka budete mať. 🙂 Aj môj chlapček by mal byť veľký, tak asi budeme mať čo robiť, aby sme ich dostali von, ale nevadí hlavne nech sú zdraví a nech sú tu už s nami, budú nám robiť veľa radosti. 🙂 Nechaj ho tak zvládneme to aj bez nich, musíme!!! 😉 Ľutovať môžu len oni prídu o najkrajší zážitok v živote. 😝
@nenullienka Ďakujem Ti veľmi pekne, majú tam krásne veci a za výborné ceny. Aj som si vybrala. 🙂
@janina7911 Ja ma zatial lieka na alergiu,tie beriem pravidelne,na astmu mam nachystany ventolin,ten sa snazim obmedzit,este jeho cas pride,nechcem zbytocne to do seba tlacit.Pri tej hrbe liekov,co kazde rano uzivam,musim brat len tie najnevyhnutnejsie.Kam ides rodit ty?
@monitas84 😀 😀 😀 veď mňa trápi len to, že mohol vidieť ako sa jeho syn narodí. Takto príde o najkrajší moment v živote. Aleee, čo keď nechce nech nejde 😉 😉 😉 😉
Veru hlavne nech sú naši drobčekovia zdraví 😀 😀 😀 my to už nejako pretrpíme 😉 😉 😉 😉
@9lea Väčšinou, čo som pozerala zoznamy, čo treba do pôrodnice, tak tam boli aj tie podložky. 🙂 Aj osobne si myslím, že je to užitočná vec.
Ja som kupovala pre malú jednorázové podložky v dm-ku, rozmer tuším 60x90 cm, tie jej beriem do pôrodnice, tak jej z nich potom šlohnem aj pre seba. 😀
@nenullienka počuj,však nech nejdu.Ja uvidím malú prvá,budem si ju pýtať,nech mi ju hneď aj dajú na bruško.A on to neuvidí,nevie o čo prichádza 😝 .Ja ho už ani prehovárať nebudem

@monitas84
ja mám skúsenosť, že pri prvom tehotenstve, keď som pribrala 16 kg, tak mi hneď príšerne "naskočila" celulitída a keď som schudla, tak sa to vrátilo na pôvodný stav (nechcem písať že nič, ale oveľa menej 😅 tak teraz to neriešim, lebo je to tiež samá hrča na nohách...