icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

monitas84
19. máj 2011

@nenullienka Ahoj, tak už sa Ti to blíži. 🙂 Potom daj vedieť ako sa máte a ako Ti to celé prebiehalo. Dávaj si na seba pozor a hlavne nech ste zdraví. 🙂 😉

janina7911
19. máj 2011

@nenullienka Držím palce, nech to už príde kedykoľvek. 🙂 Hlavne, nech ste v poriadku. 😉

andrea1977
19. máj 2011

@nenullienka tak sa držte, už to čoskoro príde 😉

mimiss
19. máj 2011

Ahojte dúfam že sa k Vám môžem pridať termín mám 13.júna 🙂

monitas84
19. máj 2011

@mimiss Ahoj vitaj medzi nami. Tak už sa Ti to tiež blíži. Ako sa cítiš? Čo to bude chlapček alebo dievčatko? 🙂

ajjkas
19. máj 2011

Jeej,ale ako sa každý pridáva,to je super. Máte už všetko nakúpené?Do porodnice a tak

monitas84
19. máj 2011

Ahojte kočky, chcem sa spýtať či máte tiež bruško nízko? Jedna známa ma videla a povedala, že mám veľmi nízko bruško a podľa nej mám určite zle vyrátaný termín. Ešte trošku skoro, aby to na mňa došlo. 🙂
Tá známa je bývalá pôrodná sestrička, tak vie asi o čom hovorí.

Tiež by som chcela vedieť akú kozmetiku budete používať pre Vaše baby? Poraďte mi prosím čo všetko treba. Viem, že treba krém proti zapareninám a čo všetko ešte?

monitas84
19. máj 2011

@ajjkas Ahoj, ja ešte stále nemám všetko nakúpené, len tak pomaly po troške kupujem. Chýbajú mi látkové plienky, kozmetika pre baby, látková osuška na kúpanie, chlorofil sprej a nejaky olej na bradavky. Takže ešte musíme dokúpiť ostatné veci. Ale dúfam ešte mám čas. 🙂

andrea1977
19. máj 2011

@ajjkas Veru, všetko nakúpené, taška do pôrodnice zbalená, vecičky poprané, požehlené a tak. Už len sa dočkať 🙂

ajjkas
19. máj 2011

@monitas84 Neviem ako nizko ma byt brusko,ja mam pocit,ze ho mam stale rovnako aj ked to tak urcite nieje,myslim,ze je to individuálne u kazdej mamicky.
z kozmetiky ti treba este nejaky olej,ja nemam rada tie velmi huste oleje ktore uzamykaju vlhkost,pretoze to dietatko ma jemnu pokozku a predsa len leto je pred nami a samozrejme nejake mydielko,ja s nim umyvam aj vlasky,takze sampon zvlast nekupujem.

andrea1977
19. máj 2011

@monitas84 ja mám ešte bruško vysoko 🙂

ajjkas
19. máj 2011

@andrea1977 ja som sa este nepobalila,nejak to odkladam,ale podla mna je lepsie mat pripravene veci skor 🙂

kaara1980
19. máj 2011

@bubu84 no ja dá sa.fučím ako mech a už nič nevládzem.Ale nesťažujem si už,lebo som môjmu priateľovi povedala,že nevládzem a puchnú mi nohy a ruky.Tak mi na to povedal,že ani on nevládze,je unavený a nohy ma tiež vždy také spuchnuté po 12tke v práci od topánok.Tak už radšej ani nič nevravím,aj tak za nás nik neporiadi a ani nenavarí ☹ .Ale dá sa,len to blbé teplo

andrea1977
19. máj 2011

@ajjkas môže to prísť hocikedy, a chcem si "kľudne" vziať tašku a ísť 😀 nie stresovať, čo treba zbaliť 😝 ako kľudne sa zoberiem a pôjdem chcem sama vidieť 😀

ajjkas
19. máj 2011

@monitas84 asi budem vyzerat blbo ale aky sprej? a olej na bradavky? no to moze byt dobra vec 🙂

kaara1980
19. máj 2011

@monitas84 ja mám bruško nízko od začiatku.Veľké a nízko.Inak ono keď pred pôrodom klesne,tak si to rýchlo všimneš hlavne z vrchu bruška a dole bude tlačiť na mechúr moc.Ale niekomu klesne bruško niekoľko týždňov pred pôrodom,niekomu úplne tesne pred

sissika
19. máj 2011

utorok som bola na kontrole, povoľuje mi krčok, tak mi lekár povedal len toľko, že dúfa, že vydržíme aspoň do začiatku júna
baby, všetkým nám prajem, aby to prebehlo bez komplikácií, čo najmenej bolesti, a aby sme boli zdravý

monitas84
19. máj 2011

@kaara1980 To máš veru pravdu, všetko si musíme porobiť samé a inak to ani nebude. 🙂 Ale zvládneme to aspoň dúfam. 🙂 Dnes som kosila trávu a potom polievala záhradku a naše ovocné stromčeky a kríčky. Kým vládzem zatiaľ porobím. 😉

monitas84
19. máj 2011

@kaara1980 Ďakujem, tak dúfam, že to je v pohode, mne kleslo dolu všimla som si, ale neviem presne kedy sa to stalo.

kaara1980
19. máj 2011

@monitas84 ešteže nemáme záhradu 😕 😀

monitas84
19. máj 2011

@ajjkas Sestrička u môjho gynekologa mi poradila, aby som si v lekárni kúpila olej na bradavky, po pôrode ho vraj bude treba. A ten chlorofil sprej si mám tiež kúpiť v lekárni, vraj farbí do zelena a bude ho treba či sa rodí normálne alebo cisársky, vraj si to budem musieť striekať na ranu po zašití. Tiež to dezinfikuje a neviem čo všetko. V lekárni ho majú za 4,50 € a ten olej na bradavky majú za 2,70 € 🙂

ajjkas
19. máj 2011

@monitas84 Dakujem za radu,fakt som o tom nepocula,no nic pripisujem na zoznam veci ktore mi este treba kupit 🙂

lencita
19. máj 2011

aj mne kleslo dolu, vsimla som si to asi pred dvomi dnami..dufam, ze je to znamenie, ze to pride aspon o trosku skor nez mam vyratany termin 🙂

ajjkas
19. máj 2011

ja som tu niekde citala,ze treba aj nejake jednorazove podlozky na postel,poculi ste o tom nieco?

andrea1977
19. máj 2011

@ajjkas ano aj to treba z lekarne, aj poporodne vlozky si v lekarni kup, menstruacne nie su dobre po porode

andrea1977
19. máj 2011

@ajjkas asi 5 kusov tych podloziek pod seba treba

ajjkas
19. máj 2011

@kaara1980 pozeram,ze tiez mas skoro tak stare dieta ako ja,nemas trochu strach ako to budes teraz zvladat s dvomi?

ajjkas
19. máj 2011

@andrea1977 ja mam po prvom porode lepsiu skusenost z menstr, vložkami tie poporodne boli sama bunicina a pretekali z kazdej strany,tie podlozky si kupim,ale viem,ze vtedy sme mali na posteliach a na tom normalne plachty,ale to sa uz asi zmenilo 😉

melkina
19. máj 2011

@ajjkas ahoj ano treba aj jednorazove podložky. Kludne si kup tie, co budeš potom používať aj pri prebalovaní babetka. Alebo sa dajú kúpiť v zdravotníckych potrebách. Ale treba ich 😉

andrea1977
19. máj 2011

@ajjkas co sa tyka pretecenia, tak jasne, ze su lepsie menstruacne. Ale ide o to, aby boli priedusne, aby sa nam dobre a rychlo hojila .... 😉