icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

jaanka3
17. nov 2010

@helenkasabinka jeeeeeeeeej dakujem!!! 🙂 a das mi link? je tam viac toho

jaanka3
17. nov 2010

@helenkasabinka ano to viem. mne to len odporucili s tym, ze ak uz mi bude naozaj najhorsie , tak si mam dat polku tabletky na noc aby som sa poriadne vypotila a ak by som mala horucku. nastastie som si ho nemusela dat. snazim sa to riesit prirodnymi ,,liekmi" : ovocie a domace recepty 🙂

micicka
17. nov 2010

ahoj dievcence. môžem sa pridať? mala by som patriť k vám, ak všetko dobre prebehne. Zatiaľ sa veľmi bojím, nakoľko som minulý rok potratila. tak zatiaľ som opatrná, aj s radosťou.

helenkasabinka
17. nov 2010

@micicka ahojky uz mas pristup 🙂

helenkasabinka
17. nov 2010

@jaanka3 to je link na nasu stranku 😉

lucire
18. nov 2010

rada by som sa pridala, mám termín tiež na jún vypočítaný tak snáď to dovtedy vydržím...toto tehotenstvo ma doslova vyčerpáva z normálneho kolobehu,našťastie ranné nevoľnosti sa postupne strácajú.
😕

zuziq8
18. nov 2010

tiez by som sa k vam rada pridala junovky 🙂

ivka222
18. nov 2010

Ahojte, ja mám termín 5.6.2011. Toto je moje druhé tehotenstvo, prvé sa nám bohužiaľ nepodarilo a v piatom mesiaci som o mimi prišla. Spadla mi placenta a už nevystúpila hore.Chcela by som sa Vás opýtať, teda ak sa tu nejaká s podobným problémom nájde, že či ste na rizikovom? Ja mám mať kontroly každý tretí týždeň a najbližší ultrazvuk v 20 tt. Je to normálne?

danula2
18. nov 2010

@ivka222 no to urcite nie je normalne, ja som tiez rizikova pacientka a maximalne kazdy druhy tyzden chodim na ultrazvuk a kontrolu
a kedze si uz v 12tt mala by si ist uz co najskor aj do poradne, zmen lekara, ktovie co vsetko bohuzial zanedbal aj pri prvom tehu ☹

lenka618
18. nov 2010

Ahojte, aj ja sa pridávam. Termín mám začiatok júna. Druhé bábo a veeeľmi vytúžené.
Ale problémy mám od začiatku. Už som dva krát ležala v nemocnici po týždni, na PN som od začiatku a zrejme až do konca, čo je pre mňa hrozné, pretože doteraz som bola pracovne dosť vyťažená. A teraz nemôžem nič, ani upratovať, ani variť, chodiť... nič, len WC, sprcha a ležať, ležať....
Zažili ste to niekto? Ja sa idem zblázniť a to je len začiatok, najhorší je ten strach, lebo teraz som doma a o hodinu už môžem byť na ceste do nemocnice s krvácaním. Nie je to nič príjemné a vôbec si tehu nevychutnávam, naopak. Ale pre bábo čokoľvek.
Našťastie mám dobrého muža, ale ženská ruka v domácnosti chýba. Nehovoriac o poriadnom nákupe a to netuším ako zvládneme vianoce.
Takže držte palce, budem aj ja vám, nech máme v lete krásne bábatká...

zuzankazuzi
19. nov 2010

Mozem sa pridat? 😅

peliroja
19. nov 2010

@helenkasabinka: mohla by som sa k vam pridat? taktiez cakame junvociatko, sice az 29.6, ale hadam to este stihne 🙂. Bude to nase prve babatko a veeeelmi sa nan tesime. Manzel sa mu kazdy vecer prihovara a inak ako fazulka mu nepovie 😀

zuzankazuzi
19. nov 2010

Babeny, máte už aj brušká? Ja som pomaly v 10tt a nikde nič 🙂

zuzankazuzi
19. nov 2010

@zuziq8 tak sa pridaj 😉

zuzankazuzi
19. nov 2010

@lucire joj ani nevrav, ja som zo zaciatku nemohla rano robit, lebo mi bolo nevolno a teraz zase nemozem poobede, pretoze uz o 18tej som taka unavena, akoby som cely den makala niekde na stavbe 🙂 Takze si musim hodinku pospat. Nevolnosti sa nastastie pominuli, no musim si vyberat co spapam. Napriklad mi vobec nejde dolu krkom maso. A to ja som musela mat vzdy na obed maso. Hmm, sranda, ako si to telo zariadi 🙂

zuziq8
19. nov 2010

@zuzankazuzi ja tiez teraz nemusim maso... ale naopak stale mam chut na sladke, co som predtym nikdy nemavala... 🙂

zuzankazuzi
19. nov 2010

@zuziq8 presne tak aj ja. Ale ani nie tak na cokolady a keksiky, ale skor na sisky, nakyp, palacinky, .... a na bryndzove haluskyyy 🙂

peliroja
19. nov 2010

@zuzankazuzi: no tak u nas to uz pomaly vyzera ako keby sme robili zasoby pre rotu vojakov. Poobede hned z prace bezim spravit nakup, po vsetkom sa mi zbiehaju slinky, pridem domov, vylozim to do chladnicky a zasadne dostanem chut na nieco co prave nemame doma 😀. Sladkosti mi az tak nechutia, ak neratam Kinder cokoladku a sem tam nejake palacinky 🙂 ale zase za mandarinky by som bola schopna aj pozabijat 😀

zuzankazuzi
19. nov 2010

@peliroja presne viem o čom hovoríš 😀 Ale povedala som si, že sa budem brzdiť, nechcem pribrať 20kg v tehotenstve 🙂

peliroja
19. nov 2010

@zuzankazuzi: no veru, to by som aj ja nerada, ale pri momentalnych stavoch, ked sa pozriem na jedlo a je mi okamzite zle to hadam zatial nehrozi, navyse mi doktorka odobrila plavanie a latino tak sa velmi tesim ze aspon nieco mozem robit, kedze s lyzovanim a korculovanim som pre tuto zimu skoncila 😀

vivien11
19. nov 2010

@peliroja

hehe ja ti zase poviem ze sa krotim a hlavne jem ovocia vlocky a zdrave jedla jogurty a tak a pritom teplu stravu raz denne a som v 11 tt a uz mi raší bruško a gate čo som mala uz nezapnem a neprejdam sa podla mna kolko priberies v tehotnestve ma aj genetika:D:D:D inak aj ja mam termin tak 13 juna 2011 a dnes mam slzy na krajičku vykeciam sa aj tu dnes som povedala otcovi dieta ze si ho nechavam a nie je s toho nadseny ktovie ci bude platit dal mi cas nato aby som si premyslela potrat a dnes som mu povedala ze nejdem na potrat ze to male lubim on mi nato odpisal iba SUPER (ironicky ako ho poznam):((((

peliroja
19. nov 2010

@vivien: mas pravdu, asi vela zalezi aj od genetiky 🙂, moja mamina bola ako pavucik, len brusko si pred sebou niesla, tak hadam aspon toto budem mat po nej

Co sa tyka tvojho priatela to mi je velmi luto, pravdupovediac si ani neviem predstavit, ze by partner s ktorym som rozhodnuta zit takto reagoval. V kazdom pripade si myslim, ze si sa rozhodla spravne, urcite sa okolo teba najdu ludia, ktori ti budu drzat palce a podporia ta. Mozno si na tu myslienku tvoj partner casom zvykne a ak nie, sam sa ukrati o to najkrajsie v zivote - byt rodicom. Hlavne sa teraz netrap, viem ze to musi byt tazke, ale aj tak, skus sa tesit z tvojho maleho pokladu, co ti rastie v brusku 🙂. Drzim ti palce.

vivien11
19. nov 2010

@peliroja

dakujem ono to nie je celkom moj partner my sme mali dnes velmi moderny nezavazny vztah a on uz rodicom je a mozno to je ten problem nas vzah bol nespravny a nezodpovedny to viem aj ja ale to male kvoli tomu nemusi trpiet...:(( to nechcem

peliroja
19. nov 2010

@vivien: ak je uz rodicom, tak aj byva spolu s detmi/dietatom alebo je rozvedeny? Bo ak je niekde otcom a ako tak im to funguje, tak by asi nemalo zmysel, brat dietatu otca (viem o com hovorim, tiez som si presla niecim podobnym). Ale ako vravis, babatko by tym trpiet nemalo, hlavne ze bude mat maminu co ho nadovsetko lubi 🙂

ivka222
19. nov 2010

Ahojky. Zdá sa, že máš podobný problém ako ja. Ja som otehotnela tri mesiace po potrate. 1.6.t. r. som prišla o synčeka v piatom mesiaci. No začiatok tohto tehotenstva bol trošku riskantný, nakoľko som si utierala krv a tak som nesmela nič robiť tri týždne a len som ležala a brala lieky na udržanie.Teraz som našťastie v poriadku.Dúfam, že to tentokrát dotiahneme šťastne do konca.Už mám po prvom screeningu. Ako si na tom momentálne? Budem Ti držať palčeky..🙂

zuziq8
19. nov 2010

@helenkasabinka ahoj, pridas aj mna do skupinky? 🙂

bublina1
19. nov 2010

ahojte, taktiez velmi rada by som sa k vam pridala a delila sa spolocne o pocity ... prave mi zacina 9. tyzden a termin porodu 23. jun 2011. Bola som uz aj na utz a babatko pekne rastie a srdiecko veselo bije 🙂 Akurat sa mojmu doktorovi nepozdáva hcg, ktore je cca 137 tis. (zevraj dost vysoke). Chcela by som sa vas opytat, ake su vase hodnoty hcg, ak uz vam ich robili. Prosim, celkom som z toho zmatena ☹

zajo79
19. nov 2010

@bublina1 ked mas vysoke hcg, mozu to byt dvojicky 😉

lilu2011
20. nov 2010

ahojte, tiez by som sa rada pridala k Junovkam ... problemy zatial ziadne nemame, teda ked neberieme do uvahy odpor k varenemu jedlu a roznym pachom ... a nase prve poriadne vysetrenie nas caka tento tyzden ... nevieme sa dockat 🙂

bublina1
20. nov 2010

to by bolo super! no bolo vidiet jedno, 15 mm a srdiecko. Jedine zeby sa to druhe skryvalo 😉 V stredu idem na kontrolu k inemu lekarovi, tak som zvedava, dufam, ze to bude v poriadku, uz by som sa chcela aj ja konecne vytesovat bez akychkolvek stresov ... do 10. tyzdna hcg rastie, potom postupne klesa a ustali sa na nejakej hodnote (tak dufam, ze uz nerastie, pripadne klesa ...)