icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

cottoncandy
28. jún 2011

@lucia1981
@monitas84
ja som tu tiež ešte s vami 2v1, stále sa nič nedeje - prenášam 4. deň, zajtra mám poradňu, tak som zvedavá...

kaara1980
28. jún 2011

@janka830 ahojky,počuj,ty si rodila v Ružinove ak si dobre pamätám.Chcem sa opýtať,proti TBC vás zaočkovali?

janina7911
28. jún 2011

@janka830 Gratulujem k dcérke a prajem zdravíčko a mliečko. 🙂

nenullienka
28. jún 2011

Ahojte dievčence nemáte skúsenosť s nutritonom? Dr. nám ho odporučila lebo malý je stále hladný a nutrilon AR mu nestačí. On mi ho lyžičkou nechce. Môžem mu to zarobiť aj do nutrilonu extra, ktorý mu mám tiež dáveť lebo je výživnejší??????

ajjkas
28. jún 2011

@cottoncandy ahoj,ja,že to máš už za sebou 😉 no tak uvidíš,čo ti zajtra povedia,aj ja idem zajtra...tak nech ti to nejak urýchlia 🙂

lucia1981
28. jún 2011

no tak ja mám po poradni, doktor ma zo spodu tak dotlačil, že mám hrozné bolesti podbruška teraz, tak neviem čo robil ale povedal, že ráno ak budú bolesti tak o 08.00 sa máme s mm hlásiť v pôrodnici a ja hlúpa som sa ani nespýtala, že či som otvorená len teraz pozerám tehotenskú knižku a tam je poznámka v zátvorke že 3 prst - tak to bude asi to, no hovoril, že je to na spadnutie a ráno sa uričte uvidíme.... 🙂 teraz neviem či sa mám báť alebo tešiť.... 😕

ajjkas
28. jún 2011

@lucia1981 jééj tak to je super,ale ked náhodou nebudes mat bolesti,tak aj tak na 8? no tak mozno to pride uz v noci,tak teraz pekne oddychuj,teším sa aj za teba 😀 😀

ajjkas
28. jún 2011

@lucia1981 tak nakoniec to bude presne na termín 🙂 krásne a všetky vyš,ti robil?

lucia1981
28. jún 2011

@ajjkas na ďalšiu poradňu ma už neobjednal tak si myslím, že ráno pôjdeme, lebo hovoril, že mi urobí v nemocnici vyšetrenia a spomínal nejaký čípok.... robil mi sono ako vždy a prietoky...

ajjkas
28. jún 2011

@lucia1981 tak už sa tešíš?? to bude dobré,prajem ti hlavne čo najmenej bolestí,mala si ich dost v poslednom čase 🙂

lucia1981
28. jún 2011

@ajjkas ja ani sama neviem, teraz ma premohol taký divný pocit a strach, asi mi už začína šibať.... 🙄

andysok
28. jún 2011

@kaara1980 ahoj odpoviem ti ja ak nevadi, TBC neockuju, lebo nemaju vakcinu, vraveli ze do 2 tyzdnov volat ja uz som volala a nemaju a je viac nez pravdepodobne ze ani nebude ......

silviadaisy30
28. jún 2011

@ivusik33
@janka830 srdecne gratulujem a zelam vela radosti a dostatok mliecka 🙂

silviadaisy30
28. jún 2011

@kukujka no mne povedali ze nikolka pribrala len 150 gramov za tyzden a ze to je malo ze musi minimalne 170 a preto ju musim budit na papanie kazde 3 hodiny 🙂 ale aj tak to niekedy nestiham,alebo ju necham si pospat dlhsie ale to sa jej chce len cez den,a vecer sa budi aj kazde 2 hodiny,....Kamoska mi spominala ze cim skor naucit babo vecer spinkat lebo vraj ked si takto zvykne moze to takto ist az do jedneho roka,tak neviem.....ale ani neviem ako ju naucit ved ona este nevnima ci je den alebo noc,nie???

kukujka
28. jún 2011

@kaara1980 ani my niesme ockovany vzdy mi kazu len v piatok nech si volala tak som volala uz tri piatky a stale nic niesu vakciny nechapem ako to mohlo takto dopadnut ved preboha musia mat dake rezervne zasoby

kukujka
28. jún 2011

@andysok ahoj to ti povedali,ze pravdepodobne tie vakciny nebudu?????

kukujka
28. jún 2011

@silviadaisy30 podla mna nieje 150vobec malo my sme jeden tyzden pribrali len 100 a dr.povedala,ze je to hranicne a ze ked je dietatko spokojne tak nevidi ziadny problem a dalsi tyzden na vazeni sme mali uz zas o 200viac tak si myslim,ze ju nebud a nechaj a hlavne v noci ju nechaj nech buva nech si aj ty odychnes.

shawn7
28. jún 2011

@monitas84 mne každý hovorí, že sa musím pýtať..... je fakt že keď sa pýtam, tam mi odpovedajú a aspoň niečo viem, inak by som žila v absolútnej nevedomosti. V tehotenskej knižke nie je toho veľa napísaného a hlavne je to zle čitateľné. Som zvedavá čo budeš mať dnes nové

andysok
28. jún 2011

@kukujka nie nepovedali o by predsa nemohli, ale je to take skor iste,......nikde inde okrem SR sa tato vakcina uz nepodava tak predpokladam ze to chcu aj u nas rusit

monitas84
28. jún 2011

Ahojte, konečne som sa sem dostala. Varím a aj pečiem bábovku pre drahého. 🙂
Tak mám po poradni, vyšetrenie sa nekonalo, nič nové!!! 😠
Doktor ma nepotešil, že ak do 3 júla neporodím, tak 6.júla mám prísť za ním na odbery a vypíše mi papiere do nemocnice. ☹ Keďže mám rizikové tehotenstvo nemôže sa dlhšie čakať. Ale povedal, že on si myslí, že do toho 3.júla porodím. Mohol by mať pravdu. 🙂 Ešte zasrandoval, či nechcem ísť rodiť dnes, lebo má nočnú. Išla by som hneď, nech to už mám za sebou konečne. Nechcem ísť ležať do nemocnice. Sestrička povedala, že mi potom dajú v nemocnici niečo do pošvy na vyvolanie pôrodu alebo nejakú infúziu a keď nezabere ani to, tak musia konať, to myslela asi cisársky!!! ☹ Ešte uvidíme čo ukáže CTG a prietoky vo štvrtok.
Dnes ma nejako bolia kríže a mám ako keby menštruačné bolesti. Dúfam, že sa mi to rozbehne samo do víkendu!!! ☹ 😒 Mamina mi zase hovorila, že by bol pre mňa lepší asi cisársky, keďže ma dobre pozná a vie, že normálny pôrod budem zvládať strašne zle, lebo som slabá a citlivá. Ja už vážne neviem čo môže byť lepšie. ☹

veronch
28. jún 2011

@kaara1980 Ahojky, gratulujem ku krásnej Lucinke. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

veronch
28. jún 2011

Ahojte baby, nechcem tu byť za kacírku ohľadom očkovania proti TBC, ale nerozmýšľali ste ho odmietnúť? Ja som po debate s primárkou na novorodeneckom tak urobila, je to jediné očkovanie zo živých kultúr a sama povedala, že ona by svoje dieťa určite zaočkovať hneď po narodení nedala. Vraj je to očkovanie dosť silné, horšie ako silná dávka antibiotík, často spôsobuje problémy a okrem toho vraj by sa malo od januára zrušiť. V okolitých štátoch sa toto očkovanie už vôbec nedáva (Rakúsko, Česko,...). Na Slovensku sa momentálne rozhoduje , čo s týmto očkovaním ďalej, pneumológovia sú vraj striktne proti nemu. My sme ho teda zatiaľ odmietli s tým, že ak očkovanie zrušia úplne, bude fajn, ak nie, dáme malú zaočkovať, ke´d bude mať rok, bude po všetkých ostatných očkovaniach a jej obranyschopnosť bude určite zrelšia. 🙂

lucia1981
28. jún 2011

@monitas84 no tak to som čakala lepšie správy, že napíšeš, ale neboj sa ono sa to určite spustí samo a keď už máš aj bolesti tak by sa to mohlo pohnúť, mňa odvtedy čo dnes vyšetril tak ma tiež bolí brucho ako cez menzes len ešte je to také slabé tak čakám či sa to nejako pohne... 😒 no cisársky má svoje výhody, že vtedy bolesť necítiš ale zotavenie je vraj dlhšie ako pri normálnom pôrode, neviem, ja som pri prvom už na druhý deň behala hore-dole 🙂 ja som dnes robila cuketové placky so syrom, ale vôbec mi nechutí jesť tak som len vlastne urobila cesto a vypražím až keď mm príde domov... 😉

veronch
28. jún 2011

@lucia1981 Lucka už sa len teš, čoskoro to budeš mať za sebou. Držím palce.

lucia1981
28. jún 2011

@veronch ďakujem, len ma nejako chytá panika a strach .... 😒

monitas84
28. jún 2011

@lucia1981 Tak dúfam, že Ty pekne pôjdeš už tiež. 🙂 Cuketu ľúbim, môže to byť veľmi chutné a nie je to ťažké!!! 😉 Presne aj ja to cítim také slabé ako cez menzes. Uvidím, dúfam, že tento týždeň bude malý vonku. 🙂

veronch
28. jún 2011

@kaara1980 K hojeniu rán na podvozku dobre pomáha Arnica Montana (ch 9), je to homeopatikum, užíva sa dvakrát denne po päť guličiek cmúľať v ústach. Alebo ak máš možnosť zohnať biolampu, a svietiť si ňou na šitie, tá je fakt super. Ja som sa pri druhom pôrode nevedela zahojiť, teraz som už na ôsmy deň bola za pomoci týchto vecičiek fit. A tá arnica je dobrá, aj ke´d sa ti malý napríklad poreže, oškrie koleno, alebo pri podobných úrazoch a odreninách.

kaara1980
28. jún 2011

@andysok
@kukujka
@veronch na očkovanie sa pýtam,lebo v nemocnici vraveli,že ružinov ani kramáre už vakcíny nemajú.Na antolskej ešte sú,ale cez víkendy sa neočkuje,takže nás objednali (kôli tomu,že je malá ešte žltá) až na 8meho júla.Tak dúfam,že ešte vakcína bude.Prestávajú očkovať preto,lebo že vakcínu robí nejaká švédska firma a keďže sa očkuje už len u nás a na ukrajine tak sa im to vraj neoplatí vyrábať,takže končia.Pritom doktorky sa tam rozprávali,že TBC je na vzostupe a u nás sú nakazené celé romske rodiny 😠 .

kaara1980
28. jún 2011

@veronch Ďakujem za radu 😉 a aj za gratuláciu....a ty ešte nič?

kaara1980
28. jún 2011

@veronch aaaa,akurát čítam,že vy ste nás predbehli nakoniec,takže gratulujem a želám všetko najlepšie