Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
baby,kedy ste boli prvý krát se detičkami von?
Ahojte, už som doma, všetko v poriadku CTG aj prietoky. Doktor mi povedal, že sa stretneme 3.júla a má práve službu. 🙂 Bodaj by mal pravdu, predsa by mi bolo lepšie rodiť pri niekom koho už poznám a viem, že je pozitívne naladení doktor, zasranduje. 🙂
Chcem sa Vás spýtať tie čo ste už rodili ako ste sa správali pri pôrode??? Každí mi hovorí nesmie sa kričať, nemajú to radi, potom budú sestričky zlé a podobne. Poraďte ako ste to zvládali??? Ako to prežiť bez kriku???
@kaara1980 ahoj no ja som sla az tak na 5ty den,lebo po cisaraku sa mi skor nedalo,ale v nemocke nam kazali ze mozeme hned aj tam ak sa nam chce,mali tam jeden kociar taky na vypoziciavanie a niektory tatkovia co som si vsimla dosli do porodnice s kpciarom a sli sa von prechadzat 🙂 ja si myslim ze ak sa ti da a pocasie je ok tak hned mozes ist. 🙂
kolko vam prespia deticky cez den*???????????????????????
ešte by som sa chcela opýtať, ako si ošetrujete hrádzu, lebo ja som taka došitá, že celý deň len lenžím a chodím, vôbec ešte stále nemôžem sedieť, a to mám dnes už 8 deň po pôrode, jednoducho sa mi nedá, nech sa snažím akokoľvek. Máčam si to aj v repíku, ale nemám z toho nejaký lepší pocit.
@kukujka mne väčšinou len spinká a túto noc sa mi budil každu hodinku a pol, najhoršie je, že mi nechce zobrať cumeľ, a z mojho prsníka si ho priam urobil, on jednoducho saje, a potom si zaspí, keď mu prsník vyberiem plače a pritom viem, že nie je hladný, lebo mi vždy dosť odgrcne po kojení, len sa potrebuje ukľudňovať. Tak neviem ako na to, lebo mám už doma asi 7 cumľov z každej sorty po jednom a žiaden nechce.
@nenullienka hustejší od čoho? od materského mliečka, alebo od klasického nutrilonu? Mne Lukáško tiež niečo vygrcne. Jednak preto lebo sa neustále metá a hýbe, alebo dostane štikútku, alebo sa rozhodne, že tesne po napapaní ide kakať, a ako náhle mu dvihnem nožičky, aby zatlačil, grcká. Pediatrička mi povedala aby som sa nevzrušovala, že všetky deti majú tak do 3 mesiacov reflux, ak nevracia tak, že všetko, po každom papaní a oblúkom.
Mňa ide z toho len poraziť preto, lebo tým, že je teplo, prezliekame sa 100 krát za deň
@kukujka ahoj, no my papáme ca každé 2 hodiny, niekdy malý medzi papaniami prespí tú hodinu a pol, inokedy 10 - 2 minút. Inak je hore, niekedy v pohode pozerá na svet, no a inokedy zjape ako by ho z kože drali. Ale ako náhle sa zoberie na ruky, tak zrazu pohoda-lesná 😀 😀 .
Caute ludkovia. To nase zdravotnictvo nemam slov na hlavu ci ako. Alebo to nase babo si robi posmechy z nas. Dnes ma pustili domov v kombinacii 2v1 (stale nezmenena situacia) a ze mame termin az dnes 30.6. a nie 22.6.. No trafeny svet nemam slov. Takze cakame kym sa priroda aj k nam dostavi a nespusti porod, len dufam ze.... Ale aspon som zmenila prostredie. Tie nemocnice bleeee a ta strava fujjjjjjjj
@fleuerette kolko vydrzi papat my len tak cca 5-7min
Ahoj baby, konečne už mam maličku doma🙂 narodila sa 15.6. o 21:31 merala 49cm a važila 3300g. Porod prebehol bez problémov 🙂 teraz sa už len teším z babätka🙂))
fleuerette od napr. nutrilonu extra ten je po zarobení taký redší ako nutrilon AR.
@9lea Ahoj ďakujem za odpoveď, som kľudnejšia, nechcem tam kričať a robiť si hanbu.Aj mne hovorila sestrička v poradni, aby som potom zavrela oči aj ústa, nadýchla sa a tlačila. 😉 Tlačila dolu a nie do tváre. 🙂
Môžem sa spýtať, bolí maternica po pôrode? Lebo mňa po potratoch strašne bolela. ☹
@monitas84 ja som mala prvy porod ako z hororu,28 hodin,velky nastrih a narodenie majkyho si ani nepamatam,sitie som prekricala snad az na parkovisko...ale tento druhy bol naozaj krasny az tomu nemozem uverit ako rychlo a hladko to slo,ale zasa tehotenstvo bolo horsie to druhe.neboj zvladnes to,babatko ti vsetko vynahradi 😉
@monitas84 Vyratali mi zly termin, to mas pravdu. Ale porodnik mi vravel, ze to je dajako o tyzden posunute. Ale minuly tyzden stvrtok, sobotu a tento pondelok na monitorovom zazname sme mali miestami kontrakcie, tak nas prijali v utorok. To bol jediny dovod, mysleli ze sa to spusti. Ale male sa ukludnilo (ved vies v nemocnici zena lezi, spi, cita a papa) ziadna aktivita a tak. A vravel ze doma mi bude lepsie a mozno aj skor sa to spusti. tak uvidime.
@kukujka no u nás to nie je na čas, ale na množstvo, keďže malý od narodenia odmieta prsník musím odsávať a okrem toho prikrmovať. Cez deň stiahne zhruba 80 ml každé dve hodiny a v noci každé tri 100 ml.

@mondee gratulujem a želám všetko len to nejlepšie 😀 .Ukážkový pôrod 😉