Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kaara1980 mne sa malinky tiež vyhádzal, včera som bola s ním pri doktorke, lebo som potrebovala kartu na ortopediu, tak mi doktorka predpísala fenistil kvapky + taký olejček na tvár, že ho vôbec nemám natierať normálnou kozmetikou a vraví mi, že mu uškodila čokoláda a orechy ak som jedla a presne deň predtým som sa najedla čokolády a zbaštila taký baliček mix orieškov, ale už to má lepšie. Ešte k tomu mal aj zaderik na pršteku a ten sa mu zapálil, tak aj to liečime. Inak spinka v noci dobre, ale doobeda je vždy akýsi mrzutý, len by dudkal, a aj sa mi zdá, že s tym mliečkom nestíham, keď je taký veľký, ale tak snažím sa stále kojiť, kým sa dá. 🙂
@9lea ja si dávam pozor na to čo jem,len nejak som myslela,že jogurt hádam neuškodí.Kozmetiku nepoužívam žiadnu,len detské mydlo a to aj na seba.No hádam jej to prejde.Ešte ma napadlo,že som robila zeleninovú polievku a dala som tam vyvariť aj papriku ale tú som nezjedla 😒 ,ale dala som tam aj petržlen,tak žeby z toho?
@veronch tak to ti k takému manželovi veru gratulujem 😉
@kukujka Ahoj , naša Lauruša sa zatial budí každé 3h naje sa, prebalíme a spinká ďalej..v noci sa budí asi 2x 🙂 ale musíme si zaklopať aby jej to vydržalo...teraz začínam pozorovať na nej že už cez deň začína ostávať dlhšie hore aj kojenie jej začína dlhšie trvať...tak sa to nejako hádam pekne vykryštalizuje 🙂
@kaara1980 My nebalíme naširoko, ortopedická kontrola ešte v pôrodnici bola v poriadku, tak nám nikto nekázal. Ale budúci týždeň nás čaká zase pediater, tak sa na to asi spýtam.
@kaara1980
Nam povedala detska lekarka este na zaciatku, ze do terminu ortopedickej kontroly mame balit na siroko a potom podla ortopedicky. Ortopedicka prehliadka dopadla dobre, USG je dobry, ale doktorka nam predsa povedala, ze balit na siroko. Podla mna je to hlupost. Ja som citala v casopise, ze ak USG je dobry, tak sa to uz nezmeni k horsiemu, ze netreba balit na siroko. Ale ortopedicka sa vyhovarala, ze potom deti nevedia dobre drzat nozky atd. A mame prist na kontrolu v septembri. Podla mna si len dohadzuje pracu. Teraz balime na siroko iba v noci aj to nie vzdy. 😝
..my zatial tiez nebalime nasiroko a dufam, ze ani nebudeme musiet..zatial nam to ani nikto nekazal, ani v porodnici a ani detska lekarka..na usg ideme az o tyzden, tak som zvedava..
@janina7911
@sisi0211
@fixi3
@ingemor Ďakujem za názor.nám pediatrička kázala ten prvý mesiac baliť na široko.Tu sa v pôrodnici utz klbikov nerobí,takže ako na tom sme nám povie až ortopéd.Ale dnes som jej na noc poštolky nedala a prespala noc v pohode,nebola nervozna.Aj teraz je bez nich,ale spinká na brušku.Joj,keby sa dalo,tak jej ich vôbec nedávam 😠 ,ale sa bojím
ja som nebalila nasiroko vobec, a v stvrtok sme boli na kontrole a vsetko je ok 😉 takze ja si myslim, ze nie je nutne balenie nasiroko az keby nieco nebolo v poriadku 🙂
Ja by som tiez mala otazku. Predpisala vam pediatricka Vigantol? Je to vraj nejaky vitamin D, ktory bohvie dokedy (vraj roky) ma mala uzivat. Jedna kvapka denne od PO do PIA. Zatial som jej ho nedala. Ma sa to dat pri kojeni, ja na to stale nejak zabudam 😎
@nenullienka neboj z hlavicky urcite nie.ja som sa vcera vratila s malym z nemocnici,lebo odo mna chytil zapal priedusiek a tam mu dva krat brali krv na krvny obraz a brali mu presne odtial ako ti napisala @kaara1980 .tiez neviem ako to napisat....z druhej strany dlane 🙂.inac sa velmi zle na to pozeralo,malinky plakal poriadne,takze radsej chod za dvere,lebo budes oplakat ako ja.oni mu pichli do zilky ihlu,z konca kvapkala krv a tu zbierali do skumaviek,dlho to trvalo a asi to aj dost bolelo.takze z hlavicky urcite nie 🙂
Ja balím na široko od odchodu z nemocnice, cez deň aj v noci a nemáme s tým problém. Aspoň má nejaký zadoček keď ju chytím do rúk 🙂 to moje drobčiatko. Na kĺbiky sa objednáva v troch týždňoch, tak uvidím, čo mi povie ortopéd. Simonku sme balili 3 mesiace, ale teraz sa to vraj zmenilo, tak uvidíme.
Čo sa týka vigantolu tak sa berie do roka a je dôležitý, aby bábo nemalo krivicu a má sa kvapnúť do mlieka 1 až 2 kvapky každý deň po-pia, je to vitamín D a dieťatko ho nemá odkiaľ zobrať, keďže nebýva na slniečku. Berie sa aj kanavit (vitamín K), ale len pri kojených deťoch, lebo tie čo sú na UM, tak tento vitamín tieto mlieka už obsahujú. My ešte nemáme predpísaný vigantol, lebo sme neboli v poradni, ale od druhého týždňa ho už budeme určite brať. Ozaj a je dôležitý aj preto, aby sa fontanela na hlavičke dobre uzatvorila.
naširoko zatiaľ nebalím, pýtala som sa v nemocnici, tam mi povedali, že netreba baliť naširoko, a vraj, keby bolo treba, to mi povie potom ortopéd, tam ideme pondelok ...
ahojtete babulky, gratulujeme k babatkam co sa medzicasom narodili, co som tu nebola.. bo nejak nie je cas.. malicky dava zabrat, uz som 3 noci vobec nespala a cez den ako tak pospinka malicky, dnes uz je kludnejsi trosku.. vo strvrok sme boli u lekarky, za tyzden sme pribrali 120 gramov, co sa mi zda dost malo.. co vy na to? lekarka povedala, ze je to vraj dobre, tak neviem, kojit kojim, dufam, ze mliecka je dost..juuuj ja mam taky strach, ze mu nestaci.. 😝
Ahojte dievčence. Musím sa posťažovať lebo ma dnes priateľ naštval. Spýtal sa ma, že či ešte schudnem. A to mi z 18kg ostali len dve. Len to brucho mám také mľandravé. Ale tá jazva po cisárovi ma ešte bolí tak som ešte necvičila. Ja neviem či mám byť po mesiaci ako laň chudá 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 A to ani poriadne nestíham jesť. A cvičiť do fitka nemám kedy ☹ ☹ ☹ ☹ 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@sisi0211ortoped povedal, ze je vsetko v poriadku a na kontrolu uz nemusime ist 🙂
@nenullienka povedz mu ,ze to este nevidel mna....az potom by sa stazoval 😀
Ahojte, tak Jakubko je už na svete 🙂 Narodil sa 28. 6. 2011 - 3460 g a 51 cm 🙂 Dnes sme došli z pôrodnice a zvykáme si... Pôrod horor, ale došla som do nemocnice otvorená na 9 cm - bez bolesti, len také pobolievanie krížov, tak to som si ušetrila a porodila som za hodinu od príchodu do pôrodnice, ale tá hodina stále za to... By som neverila, že to tak môže bolieť... Ale stále to za to 🙂 Zatiaľ bojujeme, kojíme sa, snažíme sa, malinký je zlatý, búvka... Som zvedavá čo bude ďalej 🙂 Veľmi sa tešíme 🙂
@zufzufmeister gratulujem k zdravému chlapčekovi a aj k tomu, že si ok 🙂

Vidím, že to máte so staršími detičkami podobné.... tiež samé nechcem, nebudem, nedá sa , bolí, au-au .... už mám z toho hlavu jak melón. Naša lucka bežne chodila k babke na skusy, dnes som ju tam len na chvíľu nechala, kým som si vybavila zubára a veru robila poriadny cirkus, keď som odchádzala. Normálne som ju nepoznávala. Inak si tiež myslím, že najlepšie bude , keď sa im čo najmenej vecí zmení a nie je riešením ich teraz odkladať k starkým na celé dni. Našťastie náš tato je v tomto veľmi trpezlivý, malej sa venuje o stotristo celé poobedia, len aby sa necítila na druhej koľaji, keď ju chytia jedy, som skôr ja tá, čo sa neovládne, tato postíska pomojká, no som z neho vedľa. Čakala som od neho iné správanie, toto ma veľmi príjemne prekvapuje. Ja len dúfam, že kým sa z tohoto dostaneme, tie naše staršie detiská nám tých drobcov neprihlušia. 😀 Včera som sa chválila, že nič a dnes už malá Ema dostala do hlavy krabičku na cumle. No čo už, keď som ju nechcela otvoriť Lucinke, tak tá ju hodila tomu, komu patrí.....