icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

monitas84
3. júl 2011

Ahojte kočky, Chcem sa spýtať ako ste spokojné s monitorom dychu? Akú značku máte a je to spoľahlivé?
Je to nutné si zaostarať? Máte to každá? Poraďte prosím. Ďakujem. 🙂

fleuerette
3. júl 2011

@monitas84 No zabudla ako zabudla 😵 , rada ešte stále pobolieva, zvlášť keď rýchlo zohnem, alebo zdvihnem malého. Ale naozaj ten čas tak rýchlo letí, že sa aj rýchlo zabudne. Okrem toho aj to, že je všetko nové, stále sa učíme.
Lukáško je zlatunký, aj teraz búva už 3 hodinu, no teda o 5 papal, pol hoďku sme pozorovali svet a mrnčali a potom zaspal. Dnes je tu také počasie, že spí celý deň 😀 .
Inak my máme Snuzu (http://www.samo-kociky.sk/snuza-monitor-dychu-go) monitor dychu, ale priznám sa, že sme ju ešte nepoužili. Kým sa malému nezahojil úplne pupček tak sme mu to nechceli dávať. A teraz ani neviem. Fakt je že ho stále kontrolujeme, máme elektronickú pestúnku. Prevencia zastavenia dychu to síce nie je, ale ani ti neviem povedať, že prečo mu ho nedávame. Ale ak by som sa mala rozhodnúť ešte raz, asi kúpim skôr taký ten monitor čo sa dáva pod matrac, je to asi pohodlnejšie, ako tento na plienku. Mali ho v nemocnici kde som rodila. Ja mám totiž tak nejako pocit, že táto snuza bábätku zavadzia. Lukáš sa hodne mrví, a sem tam sa mu podarí už aj trochu otočiť telíčko, tak mi príde, že by ho to tlačilo

fleuerette
3. júl 2011

@nenullienka ako ako, už trošku lepšie s bruškom?

zufzufmeister
3. júl 2011

Ach bože, mňa chytajú nejaké depky, ako to všetko zvládnem, či mám mlieko, čo bude a tak :( A ja že to len v tehotenstve a už budme ok...

kukujka
3. júl 2011

ahojte hlasim po dlhsej dobe bola som u rodicov na dedine super zmena lebo tu v panelaku mi uz skoro siblo jedina zachrana mi tu bol internet qa to vlacenie kocika na tretie poschodie bez vytahu ma uz tiez unavilo takze som si super odychla ocino mi bral malu aj na dve hodky von kocikovat este nech sa vrati mamina z nemecka a urobim dalsiu navstevu,malicka sice velmi nechcela buvat v novej postielke,ale nakoniec ustupila

kukujka
3. júl 2011

@monitas84 ahoj ja mam monitor dychu zo zaciatku som nan nadavala lebo sa spusatl len tak a teraz nan nedam dopustit v noci som kludna ked vidim ako blika zelene svetielko a vidim ako mala dycha teraz sa dost bojim lebo ju davam spat na brusko tak sa jej paci viac a je kludnejsia len mam strach aby si hlavku nedala tak ze nemoze dychat

sisi0211
3. júl 2011

@monitas84 Ahoj, ja mam ten cesky monitor dychu, neviem ako sa vola, ale dava sa pod matrac. Som s nim spokojna, lebo ako kukujka pisala, som kludna, ze blika zelene svetielko 😉

monitas84
4. júl 2011

@fleuerette Ahoj, tak to máš naozaj vzorného chlapčeka. Len nech mu to aj takto dlho vydrží. 😉
Takže Lukáško je cestovateľ, aspoň cestuje v postieľke. 🙂 Samozrejme, keď sa Ti ten monitor dychu nepozdáva, tak mu ho radšej nedávaj, veď voľakedy takéto veci ani neboli. My sme si to tiež nezakúpili, je to aj určite poriadne drahé. ☹ Toľko peňazí treba, stále niečo chýba. Len teraz sme kúpili fľašku, vzali sme od Aventu, dúfam, že bude dobrá. 🙂

monitas84
4. júl 2011

@kukujka Ahoj, tak to Ti určite dobre padlo vypadnúť trošku na dedinu, hneď iný vzduch a aj malej to určite veľmi dobre padlo. Aspoň sa s ňou pochválil hrdý dedko!!! 🙂 Verím, že Ťa ukľudňuje ten monitor dychu, ja budem asi stresovať aj s manželom a chodiť k postielke kontrolovať či je všetko ok. Ale dúfam, že sa nič zlé nestane. 🙂

monitas84
4. júl 2011

@sisi0211 Ahoj, tiež ďakujem za názor. 😉 Veru to isté mi hovorila kamarátka, že v noci, ked sa zobudila len kukla na prístroj videla zelené svetielko, tak sa hneď ukludnila a spala ďalej. 😉
Kamarátka mi ten svoj aj núkala na predaj, nejako sme sa nedostali k cene. Neviem ani akú má značku. Musím zistiť. 🙂

monitas84
4. júl 2011

Ahojte kočky. Stále som doma, nič sa nedeje. Včera som mala termín pôrodu a nič. Manžel sa už ide zblázniť, toľko volá malého von, ale on si robí aj tak podľa seba. 🙂 Nevyzerá to ružovo, tak v stredu asi na tie odbery a vo štvrtok šup do pôrodnice a tak uvidíme asi vyvolávačka alebo neviem čo v takomto prípade.
Ale ešte sa môže stať, že sa to do stredy pohne. Tak len musím čakať. Ako sa to blíži stále sa viac bojím. ☹
Už nech to mám ozaj za sebou a rýchlo na to zabudnúť. Dôležitý je Dávidko nech je zdravý a nech je už tu s nami. 🙂

adrianiiita
4. júl 2011

No ja som na tom podobne stále čakám ... som si myslela .. alebo tajne dúfala že sa to cez víkend podarí a nič ... takže to skôr vyzerá že v stredu nastúpim do tej nemocnice 😒 .. len aby tá vyvolávačka zabrala a aby naša princeznička tu bola s nami 🙂

nenullienka
4. júl 2011

@fleuerette bruško je už dobré. Ale doktorka mi kázala dávať malému sunár namiesto nutrilonu. Že sunár je mastnejší a zasíti ho na dlhšie lebo on chce papať každé hod. A vraj keď mu budem dávať tak často tak mu môžem zaťažiť obličky 😅 😅 😅 😅 A on sa zo sunáru 2x poriadne povracal a pokakal ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ . Tak som sa vrátila späť k nutrilonu. So sunarom som skončila.

nenullienka
4. júl 2011

Čítam že sa bavíte o monitore dychu. No my sme už mali jeden planý poplach v noci. To mal Matej asi 2 týždne. Neviem prečo začal v noci pípať. Tak som teraz kľudná keď ho mám. Mám taký čo je položený na matraci.
My sme mali dnešnú noc hroznú. Matejko sa o jednej zobudil napapal a nechcel vôbec búvať. Zaspal až o pol štvrtej ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ a o piatej sa zobudil lebo bol pokakaný. Mňa tak bolí hlava, že hrôza 😖 😖 😖 😖 😖 😖

sisi0211
4. júl 2011

Ahojte,
chcem sa vas spytat na plet vasich babatiek. Moja Sisi ma taku suchu pokozku nad nostekom a okolo obocia. A stale este pretrvava to, ze tu a tam ma nejake vyrazky - milie - biele. Ako je to u vas?

janka830
4. júl 2011

@monitas84 Ahoj do štvrtku ešte času dosť, určite sa to rozbehne samo...🙂 ani odbery nestihneš...budem na teba myslieť 🙂

janina7911
4. júl 2011

Baby, ktoré prikrmujete... našej malej dávame nutrilon, po každom krmení grcká, niekedy len úplne málinko, ale občas sa stane, že z nej vyjde skoro všetko. Je to v norme, alebo máme skúsiť ten nutrilon proti grckaniu? Alebo úplná zmena značky mliečka?

sisi0211
4. júl 2011

@janina7911
Ja moju malu len dojcim a tiez sa stava, ze nieco vygrcka. Niekedy menej, niekedy viac. Podla pediatricky je to uplne v poho.... 😎

miladaenjoy
4. júl 2011

@sisi0211 aj moja mala ma problem s pletou. Nema ju vobec cistu. Mala na cele take suche vyrazky posiate zltou farbou, to som potrela asi dva krat liehom a zmizlo to scasti, ale teraz ma take zlte na usku, a zapacha to, precitala som si ze to moze byt z mliecka co jej vyslo von a stieklo po usku. Dala som jej na tampon vyluhovany harmancek, neviem ci to pomoze.
Aj po telicku ma cervene fliacky, ako potnicky, ja nevime co s tym.
Aj vy ostatnme mate s tym nejake skusenosti a co na to davate?
Biele vyrazky zmiznu, to je novorodenecke akne, to je v pohode to sa nemusis bat.

miladaenjoy
4. júl 2011

@monitas84 Aj ja mam monitor dychu AngeCare. Zatial ho mam pod matracom ale v mojzisovom kosiku a aj ja som mala asi 2 krat plany poplach ale asi je to tym , ze ten kosik prenasam a nejako sa to tam pohne a potom sa mi to spustilo. Ale inak raz som mala iny sok, ked mi to zacalo pipat, som malu hned zdvihla do vysky a dycala, tak neviem ci to bol plany poplach alebo mala fakt prestala dychat, neviem. Ale v noci aj ja kludne spim, ked vidim ze mi svieti zelena diodka, pokojne spim dalej. Je to dobra vec si mylsim, pre klud rodicov.
Inak takto, keby sme to nemali, tak stale v noci zasvecujem a kontrolujem ci sa jej dviha hrudnik.

monitas84
4. júl 2011

@adrianiiita Ahoj, tak čakáme spolu. Snáď sa niečo do tej stredy pohne. Hovorí sa, že veľa robí aj počasie.
Ináč ako sa cítiš? Ja som dnes úplne v pohode. Možno naozaj budeme mať obe vyvolávačku. Uvidíme, veď si potom napíšeme ako sme dopadli. 🙂

monitas84
4. júl 2011

@janka830 Ahoj, ďakujem si veľmi zlatá. 😉 Ako sa máte s malou? Ako to zvládaš doma?

monitas84
4. júl 2011

@miladaenjoy Ahoj, ďakujem za rady. Však to, keď si to nezakúpime určite budeme len stresovať a stále behať a kontrolovať nášho maličkého. Určite to ukludní, len planý poplach je zase šok. ☹

lencita
4. júl 2011

@monitas84 ahoj, betadine kupis v lekarni, pouziva sa pri dezinfekcii aj pri operaciach, ja to pouzivam na vsetky rany 😉 aj u psov napriklad 😀 ked boli psy po operacii , alebo po bitke 😀 vsetko som osetrovala tym a vzdy sa to pekne zahojilo..v nemocnici sa to vela pouziva..mozem to len doporucit 😉
Leo je uzasny, poslusny, dobre papka, pekne spinka, v noci aj 6 hodin 🙂 cez den ale uz len v kociku ked sme vonku 🙂 domace prace ako tak stiham, len s ucenim na statnice to je horsie 😖
zelam rychly, bezbolestny porod,nech uz mas malickeho u seba! 🙂

sisi0211
4. júl 2011

@miladaenjoy
Tie biele vyrazky ma nejak ani netrapia. Skor to, ze to ma par dni take dost suche nad nostekom, neviem z coho. 😢

monitas84
4. júl 2011

@lencita Ahoj, ďakujem, tak si to zakúpim, mne odporúčala sestrička u môjho gynekológa ten chlorofil sprej, ale tak vyskúšam Betadine, hlavne nech je rýchle hojenie a úľava od bolesti. 🙂
To máš vzorného malého, krásne Ti prespinká v noci, aspoň sa vyspíš aj Ty. 😉 Taký by mohol byť a náš Dávidko. 🙂
Juj štátnice tak to Ti teda nezávidím, tak toho máš dosť!!! Prajem Ti, aby si to pekne stíhala a veľa úspechov. 🙂
Ďakujem za pekné želania. 😉

bubu84
4. júl 2011

@zufzufmeister jeej, gratulujeme k Jakubkovi a prajeme vela zdravicka.. 🙂

bubu84
4. júl 2011

@nenullienka juuj, nas Jakubko je pravidelne hore v noci aj 5 hodin, neviem ci s nim je .. 😢 brusko to podla vsetkeho nie je, lebo kakat kaka pravidelne, dokonca az moc,aj vetry ma.. papat papa, jedine co ho utisi, ked mu dam mliecko,ale to ked dopapa, odgrgnut v noci si neodgrgne nikdy, lebo zaspi, potom ho idem polozit do postielky a zacne strasne plakat.. som uz zufala z toho, ked mu neviem pomoct.. 😒

nenullienka
4. júl 2011

Ahojte dievčence. Chcem sa poradiť. Môžem kombinovať Nutrilon 1 AR a Hami 1 extra. Doktorka mi odporučila môjmu hladošovi na noc dávať sýtejšie mliečko Nutrilon extra mu nestačí. Tak mi dali Hami 1 extra (forte), že je to pre deti ktoré sú hladné a mali by v noci prespať dlhšie. A bojím sa aby som mu nepokazila žalúdok ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ja som už zúfalá lebo len skúšam, skúšam a výsledok žiadny. Moja mama vraví, že preto je hladný lebo dobre priberá. Za 3 týždne pribral 1 kg.

bubu84
4. júl 2011

@monitas84 neboj uz coskoro bude malicky pri vas... drzime palce a este oddychuj kym sa da.. 😉