icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
6. júl 2011

@nenullienka najviac ma dorazilo ked som este nemala ani na treti den nabehnute mlieko a prosila som sestricku co s tym ci mi neporadi,alebo ci nemoze malej nieco dat ved tri dni je uz strasne vela,ze nepapala ona na to,ze si ju mam nakojit odpovedala som,ze nemam mlieko nech jej nieco da ona na to uz som vam povedala,ze ju mate nakojit a to dieta vam reve pretoze vy ste nervozna tresla dvermi a odisla

koc1nka
6. júl 2011

Dakujem maminky,uz sa teraz budeme spolocne vsetky tesit z nasich detureniec a hlavne aby sme mali v normalnej hladine nase hormoniky,aby nas nic nevyviedlo z miery a mali hodne mliecka a vela spanku :D

simika23
6. júl 2011

@bubu84 ahoj ja sem vela nepisem len tak teraz citam ze mame podobny problem...malinka tiez dokaze prespat skoro cely den a akonahle pride vecer preberie sa a niekedy nevie zaspat aj 5 hodin. som z toho zufala ...len ako ju zobudit cez den ked sa napapka a zase spinka ☹

lucia1181
6. júl 2011

@kukujka mojho tiez nezaockuju,lebo este nie je uplne zdravucky a kedze od noveho roku to rusia,tak pravdepodobne nebude zaockovany vobec...co sa mne nepaci ☹.aj ja som volala,nemaju stale ockovacie latky a vraj tak skoro ani nebudu.lenze mne to uz moze byt jedno,ked nemoze byt zaockovany kvoli chorobe,ze uz si tam ani nemusim volat.ako ti je a ako je malinkej...lepsie aspon trosku?

mondee
7. júl 2011

@cottoncandy mala si velmi podobny porod ako ja,akurat ja som ho mala spontanny bez tablety osmy den po termine,do nemocky spm prisla uz na 5 cm otvorena a kym som dosla na sal tak som tlacila,epidural nestihli,podobne sitie....tesim sa a gratulujem

kukujka
7. júl 2011

babule zrovna som sa vratila z nemocnici bola som zaniest mliecko hned ma zaviedli za malou skusali sme sa nakojit vypapkala zo mna len 40ml,ale aj tak som rada myslim,ze tam ani viac nemala ked som doma tesne predtym odsala 80ml takze ju sestricka dokrmi.A ZAJTRA MI JU UZ DAJU DOMOOOOOOV chcela som byt dnes uz s nou,ale povedali,ze ci radsej nevydrzim do zajtra takze uz tu chvilu pockam dnes ju tam budem chodit kojit kazde tri hodiny takze s nou aj tak budem.jaaaaj aka som rada

fleuerette
7. júl 2011

@kukujka
@nenullienka kočky a vám deti neočkovali tých 7 dní po pôrode? lebo my sme museli kvôli tomu do DS, lebo tam som rodila, a na 7 deň bolo očkovanie proti TBC. O tom že by nebola vakcína, ani ň.

fleuerette
7. júl 2011

Babulky kontrolné screeningové vyšetrenie sluchu ste už absolvovali? My musíme zasa do DS, lebo naša lekárka v SC na to nemá prístroj a ani nevie kam by nás poslala.

Neviete náhodou o niekom v PK alebo BA, mali by sme to bližšie 😵

kukujka
7. júl 2011

@fleuerette nie neockovali nemali cim

kukujka
7. júl 2011

@fleuerette to vysetrenie sluchu nam robili este v porodnici taka sestricka prisla na izbu s pristrojcekom strcila malej nieco na chvilu do uska odisla prec a potom sa vratila s vysledkom,ze je vsetko oki

fleuerette
7. júl 2011

@kukujka to aj nám, ale malý sa tak mrvil, že sa nedalo nič namerať, tak máme opakované

fixi3
7. júl 2011

@fleuerette mne maleho ockovali na 4 den po porode este nastastie bola ta ockovacia latka a vysetrenie sluchu tiez urobili v pôrodnici...

kukujka
7. júl 2011

uz sa pripravujem na liuskin zajtrajsi odchod domov zrovna som dopisala dakovny list sestrickam kedze aj ja som zdrav.sestra a viem,ze nieco taketo potesi viac ako kava ,ci bomboniera

janka830
7. júl 2011

@nenullienka ahoj ani naša malá nie je zaočkovaná, každý týždeň volám do Ružinova a stále nie je vakcína...

ivusik33
7. júl 2011

uff, dočítala som Vás, lebo za posledné dni som nič nestíhala... dnes mi obe baby prvýkrát spali cez obed a ja som mala 40 min čas 🙂 moje malé víťazstvo 🙂
Ináč je to drina, hlavne s mojou staršou, večer strašne vystrája a nič nepomáha - dohováranie, pekné slovo, poláskanie a nakoniec jej tato dá po zadku, ale ani to nemá význam, potom reveme obe dve - ona v izbe a ja v obývačke a často sa k nám pridá aj Zuzka, tak u nás je do 22.00 veselo. Zuzka začala mať koliky, tak chúďa plakala každý večer aj dve hodiny, od včera sme začali dávať espumisan a uvidíme čo bude, ale zdá sa mi, že zatiaľ je to lepšie.
Ani Zuzka ešte nie je zaočkovaná, mám volať 11. či už budú mať vakcínu, keď tam pôjdeme, tak nám musia opakovať aj kontrolu sluchu, lebo v nemocnici sa nedalo zmerať... ani poradňu sme ešte neabsolvovali, tak neviem ako priberáme, lebo dr. je na dovolenke.

ivusik33
7. júl 2011

@kaara1980 chcela som sa už dávno opýtať, ale vždy zabudnem... využila si pri pôrode aj ten pôrodnícky gél??

ivusik33
7. júl 2011

A všetkým mamičkám, čo rodili prajem veľa radosti, pohody a mliečka.
Kukujka, tebe želám nech máš maličkú už pri sebe a všetkým, nech Vás choroby obchádzajú.

kaara1980
7. júl 2011

@nenullienka my sme objednaný na zajtra na očkovanie,tak som zvedavá,či bude vakcína...keďže si nás pani dr v pôrodnici objednala na hodinu 😖
@fleuerette takéto mala malá po celom tele ako som zjedla tie jogurty a polievku s petržlenom...ako ju natieram excipalom,tak jej to prešlo,ale na nôžke ešte má pár fľakov

sisi0211
7. júl 2011

@lucia1181
Ja som ani nedala moju malu zaockovat proti TBC. Vraj je to ockovanie neucinne, ma mnoho nepriaznivych ucinkov a kedze na bud. rok ako pisete aj tak ho rusia, tak to nema zmysel. Pocula som, ze ak sa dietatko dostane do styku s TBC chorou osobou je to jedno ci je zaockovane alebo nie, dostava tie iste lieky. 😖

kaara1980
7. júl 2011

@ivusik33 ahoj,no využila,ale len čiastočne.Pánovi doktorovi sa zjavne nechcelo ho aplikovať ako sa má.Až keď sa malá pomaly tlačila von,tak začal študovať návod,takže mi dal len jednu ampulku z 3.Pritom 2 sú na prvú dobu a jedna už pri samotnom tlačení.Mne ju dal tesne pred tlačením,čakalo sa už len na ,zájdenie bránky,,ale parádne to urýchlilo.PA len tak napadlo,že pre istotu skontroluje stav,a už utekala volať na novorodenecké a doktorovi

kaara1980
7. júl 2011

baby,ja som už KO.Malá konečne spí dve hodiny..od 5tej bola hore.Vkuse sa len ,pučí,, stoná,...asi jej ide ťažko poprdkávať,alebo je proste náročná a chce byť stále pri mne...ja už neviem.Našťastie v noci spí krásne (klop klop),ale príde deň a došli sme.Takže doma všetko robím prískokmi...no a už sme dospali ☹

bubu84
7. júl 2011

@simika23 no klop, klop, tuto noc sme uz lepsie spinkali.. 😉

bubu84
7. júl 2011

@kaara1980 ahoj, u nas je to to iste, len maly byva hore aj cez noc.. tuto noc to bolo uz lepsie, klop, klop
co ho ukludni to je kojenie a nosenie na rukach , aj to nie vzdy.. vcera som mala taky den, ze som sa vobec nezastavila, cely den mrncanie a nosenie na rukach , poobede si trosku pospinkal vonku v kociku,ani som sa najest za cely den nemala kedy, to som uz cakala vecer na manzela, kedy pride z prace a dokonci este rozvareny obed.. 😖

silviadaisy30
7. júl 2011

@fleuerette ahoj moja je vysypana tiez,a tie vyrazky sa stale menia niekedy su cervene potom zas take pupencove teraz take nejake ako v puberte,ale mne povedali v nemocnici ze je to novorodenecky vysyp ze to netreba nicim natiérat akurat tak materskym mliekom,,,,a vcera detsky lekar ze to je normalne nicim nenatierat ze to neni ani z jedla ze je to hormonalne 🙂 🙂 no pekne to nevyzera ale co uz,,,,akurat ked spinka tak ma tvaricku taku peknu,inak ako nahle sa zobudi a place tak tie pupence su tu,a rozsiruje sa to predtym to mala len na lickach uz to ma aj za uskami aj na krku,takze co uz len vyckat..... 🙂

lucia1181
7. júl 2011

baby nestretli ste sa niektora s tym,ze babatko ma na jazyku biely povlak?pravdepodobne to ma malinky po antibiotikach co mal teraz......neviete poradit co s tym?

simika23
7. júl 2011

@bubu84 mala spala tuto noc od 22:15 do 2:00 potom sa zobudila a dve hodky nevedela spat...to som ju len kojila priatel prebalovat a čičíkal 🙂 a potom zas z aspala do nejakej cca osmej..fúúú

kukujka
7. júl 2011

uz druhy krat som bola v nemocnici nakojit malicku a oba razy sa riadne pogrckala,uz viac grckat nemoze lebo mi ju nedaju domov.takze teraz odsajem mlieko a nech jej ho zas radsej daju cez flasu uz si nemozme dovolit dalsie grckanie ason dufam,ze po vypiti s flasky to bude oki.ja si myslim,ze vrackala preto lebo to strasne pahltne oba razy vypila aspon dufam,ze to bolo tym.ked uz bude doma tak si s papanim poradime nedam jej radsej naraz nejako vela ,ale teraz ked dojdem do nemocnici tak ju musim riadne krmit lebo potom uz niesom pri nej,doma uz aj ked jej kazdu hodinku dam cucnut

bubu84
7. júl 2011

@kukujka juuj, musite to mat teraz velmi tazke, aj to odlucenie od malickej,aj to krmenie.. prajem ti vela sil a skore uzdravenie..

bubu84
7. júl 2011

@simika23 a to som zvedava, co nas bude cakat dalsie noci, teraz sme sa vratili z prechadzky a este spinkame v kociku, tak uvidime do kedy.. 🙂

simika23
7. júl 2011

no u nas zase naopak...mala je nejak prebudena som zvedava co bude v noci...normalne sa toho az niekedy bojim ☹