Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka ahoj tak to je smutne ze ste od seba s malinkou oddelene,ja som mohla byt s mojou vtedy spolu v nemocnici neviem si predstavit zeby ma poslali domou,asi by som spala v aute na parkovisku 😠 😠 este ze mas takeho manzela co ta podrzi a pomoze,,,prajem vam vela sil nech sa rychlo uzdravite a nech ste uz skoro doma zdravucke 🙂 🙂
@nenullienka ako tak sledujem tak kazdy si pochvaluje ten Sab Simplex skus aj ty mozno pomoze 🙂
@cottoncandy este raz aj touto cestou gratulujeme k malickej Veronike a prajeme vela zdravicka 🙂
ahojte mamicky. Tak ze u nas sa nic nezmenilo, malicky vobec v noci nechce spavat, cez den je to v pohode, najlepsie sa nam spinkava v kociku, po tych 2a pol az 3 hodinach sa zobudime, ze sme uz hladny, potom sme uz aj viac hore, ale vecer po kupani okolo tej pol 8-8 ani za svet spinkat, sme cistucky, napapany a nic, ocka uplne otvorene a len sa mrvime a potom len placeme.. tuto noc to bolo zase do 1, potom sme 2 hodiny spinkali a potom 2 a pol hodiny a potom len driemkali.. a teraz spinkame na balkone od pol 1.. neviem si dat naozaj rady, uz som zufala z toho..jedine co nas upokoji je aj to nie vzdy nosenie na rukach a co vzdy je papkanie, to niekedy aj dost dlho, lebo iba to nas utisi.. zajtra ideme k lekarke na prevazenie, tak uvidime kolko sme pribrali za ten tyzden..
@silviadaisy30 dakujem za povzbudenie,ja som sa uz zmierila s tym,ze s nou niesom dnes som si bola u mojej dr.pre nove lieky verim ze zaberu sa zajtra uz budem s malou,dnes si dam este oddych ved ako mi dnes povedala dr,aj zdrava matka sa riadne natrapi pri starani o chore dieta a nie to este chora matka takze do zajtra musim byt fit aby som sa uz malinkej mohla naplno venovat.ale ked si to porovnam so vcerajskom tak mi je uz o dost lepsie zajtra uz musi byt este lepsie
Ahojte,
vidim, ze tu rozoberate choroby a teploty a kojenie.
Ja som mala zapal prsnikov minuly tyzden, je to teda nic-moc. Kojit som kojila aj ked som mala 38,7C teploty. Potom som sa az dozvedela, ze nad 38C by som kojit nemala, lebo mala bude mat hnacky. (tak sa aj stalo, chuderka). Ale do 38C sa da kojit v pohode. A brala som aj antibiotika. Predpisali mi take, ktore sa daju brat pri kojeni.
Ak mate babatko v nemocnici a kojite, nie su povinny prijat aj vas? To mi je cudne. Davajte pozor aby vam ich nedokrmovali. Mozete prist o mlieko 😖
@kukujka Držím palce, nech ste čo najskôr spolu. Musí to byť hrozné
Pomoooc. malý je od soboty nejaký vysypaný, na líčkach a na brade sa mu spravila vyrážka, je trochu ružová a na dotyk rapavá. Pred tým som zjedla kúsok čokolády, tak som si myslela že je to z toho. Ale stále to nemizne. Umývame prevarenou vodou, natierame calciovou masťou a stále nič ani lepšie ani horšie, neviete čo to môže byť. Potničky to nie sú. Poradňu máme budúci týždeň, tak neviem či počkať, alebo utekať lekárke. Malý je inak kľudný, pekne papá aj spinká.
@fleuerette ahoj myslim si,ze to vyzera skor ako alergia na nieco mozno si zjedla nieco co mu vadilo.od soboty to je uz dlho ako to ma.skus najprv len zatelefonovat dr.a opytaj sa ci mate prist
@kukujka ahoj, držím palce aby si sa vyliečila. Neboj o malú je určite dobre postarané a zajtra už budeš s ňou. Poriadne si oddýchni a naber síl 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte mamičky 😉 , tak zápcha už nieje, Matejko sa tak strašne pokakal, že aj mňa okakal keď som mu cvičila s nožičkami 😀 😀 😀 . Ale hlavné je že už bruško nebolí 😵 😵 😵 . Chcem sa spýtať, je normálne, že mi pribral za 8 dní 400g????? On je stále hladný, chce papať každé 2,5 hod. Ja sa bojím aby som ho neprepchávala. Na krabici od Nutrilonu je písané, že by mal za deň zjesť 6 dávok on zje 8 dávok. No ale nedaj mu keď reve ak pavián a strká do úst ručičky a cmúľa si ich až mľaská ☹ ☹ ☹ ☹
@nenullienka Ahoj, to máš teda veľkého hladoška doma. 🙂 Len nech papá, keď mu chutí. 🙂 Nech Ti rastie do krásy a hlavne nech je zdravučký. 🙂
@nenullienka ahojky, nám pediatrička nejako vypočítala koľko by mal malý papať, lenže si samozrejme nepamätám ako to počítala. Bolo to nejako podľa kg bábätka. na jeden kilogram objem ml za 24 hodín. my sme tak napríklad zistili že ho trápime hladom. Na obale bolo tiež napísané, že by mal vypiť ca. 600 ml, ale tam je to uvedené vekom dieťatka. Lekárka povedala, že keby mal tak 2-3 kg je to v pohode, ale my sme mali už vtedy cez 4.
A s tým kakaním to poznám 😀 . Túto noc to vyfasovala svokrička, lebo spala s malým 😀 😀 , tak prezliekala seba, malého aj posteľ. Žiaľ my sa inak ani nevykakáme. Takúto tortúru absolvujeme tak 2 krát za 24 hod. Raz večer, a potom asi okolo 4 nad ránom. Nad ránom je to hrozné, lebo od 2 začne malý tlačiť, vydáva príšerné zvuky až to prejde do plaču a to všetko v spánku. Potom to už nezvládnem, zobudím ho rozbalím a ide sa na to. Pupík na bruško, cvičenie s nožičkami no a trubička 😖 . Už som z toho zúfalá. Dávame antikolikový nutrilon, Espumisan, biogaiu a stále je to rovnaké.
@fleuerette Ahoj, dúfam, že to malému skoro zmizne, chúďa malé. ☹ Napadlo ma nemôže to byť od psíka, že malému vadí? Alebo si niečo zjedla čo mu nesadlo. Ozaj máš nejaký jedálníček, alebo podľa čoho vieš čo môžeš a nemôžeš zjesť? A kde zoženiem takú červenú stužku do kočíka akú máš aj Ty? Ľudia sú všelijakí, tak by som to radšej chcela mať tiež.
@monitas84 No najprv som si myslela že je to z čokolády, ale to by mu už hádam prešlo, a zasa toľko som z nej nezjedla. Ale dnes som premýšľala, že od minulého týždňa som začala brať zinok, selén a multivitamín, keďže nemôžem veľa ovocia a zeleniny. Tak neviem či mu nevadí toto. Už si dnes nedám a uvidíme.
No a čo môžem jesť? žiadne korenené, nie veľmi solené, zo zeleniny uhorky, z ovocia jablko, hrozno, dnes som skúsila melón. Žiadne strukoviny, žiadnu kapustu, ani čínsku. No čo ti poviem, moc toho nie je. Ale postupne budem pridávať a skúšať, inak sa to nedá. A stužku som mala doma, je ešte zo svadobných zásob 😀, mali sme z nej naviazané pierka. To už ani nie je pravda 😵
@nenullienka Inak teraz pozerám, že máme rovnako staré deti, 😀 , náš spapá ca. 800 ml za 24 hodín. Manžel robí presné štatistiky, zapisujeme každé kŕmenie. Aj to koľko z toho je moje mliečko koľko nutrilon, probiotika, vitamíny, espumisan . . . no proste všetko a to s presným časom. Takže máme "absolútny" prehľad 😀 .
@cottoncandy ahoj,gratulujem k babatku,prajem všetko dobré...ked čítam opis tvojho porodu,akoby som čítala o svojom,okrem toho výtahu 🙂 ,ja som mala ale bolesti od 11tej a mala sa narodila o 15:50,tiež 1.7 🙂
teraz bol manzel odniest mliecko sestricka ho nachvilu pustila k malej,ze mrnkala,ale ked ho zbadala a pocula ako sa jej prihovaral tak hned prestala,ze bola cistucka,vykupana,vlasocky vycesane ocka ,ze uz ma uplne zhojene krasne po nom pozerala ach som rada,ze sa na sestricky mozem spolahnut az na jednu jeblinu nepustila dnes manzela k nej zevraj to nemame povolene od lekara to co uz je za blbost ked rodica nepustia k dietatu ale inak som so sestrickami stasne spokojna
@kukujka tak to je čo za ženskú, nemá citu. Neviem prečo by si mal rodič pýtať povolenie od lekára či môže ísť k vlastnému dieťaťu 😕 😨 😨 😨
@monitas84 ahoj, hlavne sa ničoho neboj, ver, že to bude ok, budem držať palce...prostin mi dali až na druhý deň ráno, prvý deň mi v nemocnici robili len vyšetrenia...3x ctg, odber krvi, kontrola tlaku, moču, ultrazvuk a pod.
@fleuerette aj ja som si všimla, že sú skoro rovnako narodený. To by aj mne mohla dr. vypočítať koľko má spapať. Takto neviem či má dosť alebo či ho neprekrmujem 😉 🙂 ☹ 😠
@nenullienka no ved aj mna to prekvapilo aka bola protivna ostatne vzdy aj vsetko porozpravaju aka mala je kolko papka ci kakala co robi a tak a tato truba len mlieko vzala a zatresla dvere chvalabohu,ze je tam len jedna taka truba a chvalabohu,ze sme neochoreli skor lebo ak by mala byt liuska na novorodeneckom tak by som ju tam nenechala asi by som isla do zv tam boli len dve normalne sestricky ostatne hroza.ty si mala s nimi ake skusenosti ked si lezala v zh?na gynci boli vsetky uzasne ale na novorodeneckom hroza
Babenky vaše detičky sú zaočkované proti TBC, môj nie. Každý piatok volám do nemocky či už majú vakcínu. A to už bude mať 6 týždňov. Teraz dávali v správach niečo o tom.
@kukujka no ja mám tiež takú skúsenosť. Keď som potrebovala poradiť kvôli kojenu tak len očami prevracali, že čo zase otravuješ. A keď mi reval tak mi povedala, že si ho musím ukľudniť sama, že sa to mám naučiť 😅 😅 😅 😅 jasom nevedela čo mu je. A on bol chudáčik hladný. Ja by som tam tiež už dieťa nedala.
@nenullienka niesme a ani nebudeme dnes som sa o tom rozpravala s lekarkou ked by aj prisli latky tak mala sa bude ockovat az ked absolvuje vsetky povinne ockovania co bude az ked bude mat vyse roka teraz ju nemozu ockaovat ked je chorucka

@koc1nka
@ajjkas
@cottoncandy gratulujem k babätkam,maminkam zelam vela sil a mliecka a nech vam deticky robia radost 🙂
my sme dnes boli na prvej kontrole a dopadlo to vsetko ok,dok bol spokojny akurat klbiky este niesu ok,tak musime balit na siroko ale uz nie s plienkou,dostali sme take pasy hnusne a teraz ma chudinka tak nasiroko nozicky nevyzera to pekne,ale asi jej to nevadi ked si tam tak pekne spinka...no a 1veho augusta na kontrolu dufam ze sa jej to dovtedy upravi. 🙂 a dostane aj prve ockovanie,dufam ze to bude bezbolestne...