icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

katinka71
10. júl 2011

@fixi3 ahoj mojho maleho dokrmujem od 2 tyzdna vzdy najskor kojim z oboch stran a potom urobim 60 ml nutrilonu davam od zaciatku flasu s cumlom na cajik aby sa potrapil tahat(avent),keby som mu dala skor flasu tak nechce iba vrieska.mam odskusane bola som u lekara dlho som nechodila tak mm mu dal flasu a nepil,za 3 tyzdne pribral 1120 g.chcela som mu dat nutrilon proti kolikam a vobec sa nechytil pit tak sme na obycajnom nutrilone 1,budi sa kazde 2,5 h iba v noci vydrzi od 22 h do 03 h spat,kazdy vecer mame od 19 h do polnoci hystericky vresk v kuse,nosime ho na rukach,masirujeme,cvicime a vcera som uz nevydrzala pocuvat narek vysla o 22,30 do ulic s kocikom ahonahle bol von vtom momente spal do 03 h,

fixi3
10. júl 2011

@katinka71 no to s tym vreskom mate podobne ako ja... od tej 19 do 22 vecinou ma tiez zachvat a niet mu pomoci pritom by mal byt napapany,je prebaleny na rukach a len krici...dufam ze ho to coskoro prejde...uvidim co doktorka povie ak to do vtedy vydrzim.aj ja mam flasu avent skusala sa mu dat prevarenu vodicku ked bolo tak strasne teplo ale dost sa trapi kym nieco vypije....

kukujka
10. júl 2011

@katinka71 tak to vela vypije ked mu das este 60UM ja ked odsajem a dam jej tak vypije ledva 90ml skoda,ze nemam doma vahu aby som ju vazila po papani s prsnika lebo vtedy ani netusim kolko vypije ale papa len 5minut a dost viac nechce

kaara1980
10. júl 2011

ahojte,chcem sa opýtať,či aj vaše detičky sa tak strhávajú zo sna?Malá veru často a to sa snažíme byť ticho,nebúchame ani nič podobné ☹ .Občas ju vyhodí,ale hneď zaspinká,ale občas spustí úplne hysterický plač.ďalšia vec je,že občas spáva s otvorenými očami..

kukujka
10. júl 2011

@kaara1980 zvykne ju strhnut ked este tuho nespi vtedy chodime potichu lebo reaguje na kazde suchnutie,ale ked tvrdo zaspi tak ju nezobudi ani ked sused vrta

katinka71
10. júl 2011

@kukujka ja mam tiez odsavacku,ani ju nevyuzijem, ked maly dopije nemam uz co odsat vytiahne vsetko a potom place a päste do pusy a plac tak viem ze este je hladny,maly taha dobrych 30 minut z prsnika,

katinka71
10. júl 2011

@fixi3 moj prevarenu vodu ani cajik tiez nepije,nahromadi si ju v ustach a potom naraz vypluje ale nutrilon1 to pije ale iba ten isty, iny druh nechce,tak mi nacata krabica stoji.

macaobuchova
10. júl 2011

ahojte,no mi sme už na svete,narodili sme sa 30.6 este sme to stihli, 3560 A 52cm,par hodin trapenia a tlacenia no nakoniec cisarsky,jaj baby to bolo,nvedela som chodil,nemala som mliečko,babetko mi dali na izbu,strasne,no ale už sme doma,,mliečko sa pustilo a sme v poriadku🙂

macaobuchova
10. júl 2011

@monitas84 ahoj už ste sa narodili?mi 2 sme boli hadam posledne,napis mi ak budes mat cas🙂

veronch
10. júl 2011

@macaobuchova gratulujem.... 🙂 🙂 🙂 🙂

kaara1980
10. júl 2011

@macaobuchova gratulujem a želám všetko len to najlepšie...neboj nič,chce to chvíľku na ,zohratie, a bude to super 😉

silviadaisy30
10. júl 2011

@macaobuchova gratulujem a zelam vela zdravicka obom 🙂
@kaara1980 no strhava sa zo sna ked ma lahky spanok a vtedy raz trne nozickou potom rucickami a ked sa furt budi tak ju tak na silno stiahnem deckou alebou plienkou,a to väcsinou pomoze,ale my nie sme potichu,aby si na to nenavykla iba v noci je u nas ticho 🙂

kukujka
10. júl 2011

babule uz ste riesili ten prispevok po 28dnoch od narodenia dietata???ja som na to uplne zabudla zajtra si to pojdeme vybehat.takze mi tam treba len peciatka pediatra a gynekologa a zaniest na ten urad????

ivusik33
10. júl 2011

@katinka71 ja som to presne takto robila so Simkou, papanie nám trvalo aj hodinu, potom odgrgnúť, prebaliť a už bola úplne prebratá a potom nešla zaspať... najhoršie bolo v noci. Teraz mám tiež málo mlieka, prikrmujem nutrilonom HA. Zo začiatku som kojila, ale cez klobúčiky, potom dokrmovala fľašou,,, ale keď prišla k nám sestrička na prvú návštevu a práve som kojila, tak mi povedala, že sa zbytočne trápime. Že bude lepšie, keď budem odsávať mliečko a raz jej dávať len moje a raz UM. Nechcela som sa vzdať kojenia, ale naozaj si Zuzka vytiahla zo mňa len 20-30 ml mlieka a trvalo nám to aj 30 min a potom 20 min fľaša. Tak som začala odsávať a máme to rýchlejšie, mám prehľad, koľko spapá- Teraz ešte 3x denne pridávam do mliečka espumisan, lebo ju trápilo bruško a trochu sa to upravilo.

ivusik33
10. júl 2011

@kukujka myslím, že ešte potrebuješ vyplnené tlačivo z matriky (to nám dali hneď, keď bol manžel vybaviť rodný list) , prefotenú kartičku z banky s číslom účtu... a už ma nič nenapadá

kukujka
10. júl 2011

@ivusik33 ja som to chcela tiez riesit odsavanim lebo mala papa jednu davku s prsnika aj na 4razy a trapime sa odsate mliecko s flasky vypije hned kazdy ma od toho odhovara a uz ma to ani nebavi pocuvat tak to robim na striedacku raz prsnik a raz flaska,ale stale uvazujem,ze budeme len odsavat bude to pohodlnejsie pre mna aj pre malu,ked bola v nemocnci a nosila som jej tam mliecko tak mi odsavanie zo zaciatku neslo jednu davku 90ml mi trvalo najprv hodinu teraz to odsajem uz za 10minut

kukujka
10. júl 2011

@ivusik33 to tlacivo mam len tie peciatky od pediatra a gyn,mi chybaju

sisi0211
10. júl 2011

@zuveru
Kamoska nedala uz pred 2 rokmi a teraz zas. Vraj treba podpisat informovany nesuhlas a je to OK. Lekar sa tym kryje. Mozu sa ta potom snazit pokutovat ako rodica, ale slovensky zakon (povinnost ockovat) a svetova zdrav. organizacia su v rozpore v tomto smere, takze na sude by si neprehrala 😎
Ja som zatial nedala ockovat, sme uz v 7. tyzdni, takze uz ani nemozem, az po dalsich ockovaniach. Lekarka o tom zatial ale nevie 😝 V utorok ideme na dalsiu poradnu, uvidime ako sa zatvari ale asi nadsena nebude 😅
Ty si dala zaockovat?

fixi3
10. júl 2011

baby aj vy mate take neznicitelne dieta?to moje nie a nie spat uz som s toho chora... od rana od siedmej spal pol hodku doobeda a hodinu ked bol s ockom na prechadzke a celi cas len place a place...

zuveru
11. júl 2011

@sisi0211 moju neockovali, nakolko sa narodila skor, dnes mame termin porodu 😀 a mali by sme vo stvrtok ockovat.... neviem mno...

simika23
11. júl 2011

@fixi3 ja mam tiez dnes problem uspat moje dieta...od osmej hore a nie a nie zaspat...som z toho uz zufala... 😢

simika23
11. júl 2011

ahojte chcem sa spytat ako zistim ze mam malo mliecka?? vsetky kojite?

zufzufmeister
11. júl 2011

Tak ja s tým mliečkom mám tiež problém... Zo začiatku sa napapal iba z jedného prsníka na jedno krmenie, potom zrazu to nestačilo, tak z obidvoch pri jednom krmení a v noci sa to nejako zlomilo, najedol sa a stále bol hladný, pchal si rúčky do úst, tak sme zarobili nutrilon a ten spráskal... Tak ja neviem už čo mám robiť, strašne som chcela kojiť, ale fakt neviem ako to rozbehnúť, alebo čo :(

ivusik33
11. júl 2011

@zufzufmeister volala si dnes kôli očkovaniu?? ja som volala, ale vakcíny stále nie sú... vraj nás budú volať, keď to príde.
To s tým mliečkom ma mrzí, že to nejde nabehnúť... ani mne, nech robím čo robím, stále je ho málo. Snažím sa odsávať čo najviac, ale nestíham vždy každé 3 hodiny, musím chodiť aj von s malou, niečo uvariť, oprať a žehliť a keby som mala pravidelne odsávať, tak nič neurobím. Mrzí to človeka, ale fakt nemám východisko.
Mať dve deti je strašný rozdiel... to mi určite potvrdia všetky maminy, čo tým prechádzajú, že? Ale v septembri už pôjde Simča do škôlky, tak to hádam tie dva mesiace zvládneme.

ivusik33
11. júl 2011

@kukujka to máš super, že odsávaš tak veľa, to je radosť odsávať mliečko. Ja odsávam 20-30 min a najviac 40ml z oboch prsníkov, ale väčšinou len 30ml... tak to je strašná bieda, ale keď to za deň nazbieram, tak mi to vyjde na 3 dávky, tak sa utešujem, že aspoň niečo má malá.

kukujka
11. júl 2011

@ivusik33 aspon,ze to nevzdavas a ma nieco aj s tvojho mliecka.skusala si vineu,caje,alebo cierne pivo?pocula som,ze su aj homeopatika ,ktore zaberaju na zvysenie tvorby mlieka

bubu84
11. júl 2011

@fixi3
@simika23 asi to bude aj tym teplom,vsak aj drobcom je urcite velmi teplo, maleho som uz dnes dva krat prezliekala, bo je spoteny a len sa mrvy,dnes to je uz trosku lepsie, ale vcera za cely den spal asi 3 hodiny a vecer, teda vnoci tiez velmi dlho trvalo kym vobec zaspal..

alca85
11. júl 2011

@simika23 Simi ani ten môj nechce ani za nič spať a stále len plače....mmt som úplne zúfala, bo nemám kedy ani Natálke navariť....a upratať a zuby si umyť , ísť na záchod....

simika23
11. júl 2011

@alca85 jezis to fakt?? ja sa bojim ci neni hladna lebo sa mi zda ako keby som mala malo mliecka este nakoniec budem muset dokrmovat ☹

simika23
11. júl 2011

@zufzufmeister ja mam to iste!!v noci stale na prsniku a stale je nespokojna!!! ja som v koncoch