icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

alca85
11. júl 2011

@simika23 to s tým mliečkom si aj ja niekedy myslím, no na ďalší deň už mám zas plné prsia... Ale teraz je malý prisatý snáď každú hodinu a doteraz papal každé 2-3 hodiny a sem tam má trošku zelenej stolice, takže to pripisujem tomu teplu a asi viac teraz len pije ako papá.....ja si musím teraz zaklopať ale posledné 2 noci boli kľudné. Inak sa obávam každý večer čo zas bude. Dnes som si už aj porevala, čo si neviem dať rady....a hlavne keď vidím, čo všetko okolo treba porobiť. 😒 Nechcem zakríknuť ale teraz mám už asi 15 minút kľud...nejak sa mu zapáčilo v spálni na posteli 😅

alca85
11. júl 2011

@simika23 a v pohode sa ti rozbehlo mliečko po cisárskom?

lucia1981
11. júl 2011

ahojte! tak konečne som skoro po dvoch týždňoch strávených v nemocnici doma... náš druhý drobček sa narodil nakoniec až 7.7.2011 o 10,30 hod. s mierami 3250 g a 50 cm...🙂

fixi3
11. júl 2011

teplo im je urcite to im verim,chuda deticky...my sme dnes absolvovali doktorku, takze ideme dokrmovat - malemu hladosovi moje mlieko nestaci...
nieste jedine ktore nic za drobca nespravia, ja ledva idem na wc lebo tak zas place ze to sa neda pocuvat, nemam kedy pozehlit ani umyt riad ani navarit ani nic ☹ ☹

kaara1980
11. júl 2011

@lucia1981 gratulujem a želám vám všetko len to najlepšie 😉 .Prečo si bola tak dlho v nemocnici?dnes som akurát na teba myslela,že či ste ok,tak som rada že ano 😀

simika23
11. júl 2011

@alca85 tak na 6 den az...neviem v stredu ideme na kontrolu som zvedava co povie lekar..a myslim si ze to ma dost spolocne aj to ze som isla cisarskym ☹

simika23
11. júl 2011

@alca85 moja tiez zaspala po 3 a pol hodinach a vstala pred hodinou...a teraz som ju dala do postielky a uvidime..inak tiez sa jej lepsie spi bud s nami alebo idem do druhej izby a tam spime spole na takej roztahovacej postele..a stym poplakanim to som aj ja uz dnes zazila tiez uz som nevedela co mam robit...za cely den som nic skoro nejedla..a ty mas este Natalku klobuk dolu

kaara1980
11. júl 2011

@fixi3 naša Lucia je tiež nejaká nervozna....striedajú sa jej dni kľudu a plaču.Dnes je zrovna ten zlý deň,Od pol 5tej len stonala-to ona tak každé ráno,kým si riadne poprdká,len tie zvuky čo vydáva.,a každú hodinu bola na mne prisatá. 😕 ,potom sme sa museli nosiť na rukách,inak plakala.Pospala si a na obed zas a to som jej hodinu masírovala bruško,spievala...nakoniec som ju uhojdala na rukách po 2hodinách ☹ .Za chvíľu sa zobudí a zas to isté.Inak mi to nevadí,len keď niečo musím porobiť a nestíham,tak ešte aj ja znervozniem 😠 .A keď ju zabalím na široko,tak bude ešte nervoznejšia,akoby sa jej tak prdkať nedalo,takže sa jej pokúsim dať poštolky aspoň na noc ☹ .

kaara1980
11. júl 2011

baby,vy nemáte ,žravú,?Ja nestíham nič cez deň jesť a večer,keď sú deti okúpané a nastane kľud,tak jem čo vidím-teda to čo môžem popri kojení.Taká som už ako sud...A už vôbec neviem,čo si mám ako dojčiaca matka variť ☹ .Chlapom navarím,ale sebe neviem vôbec čo,aby som malej neuškodila ☹

ivusik33
11. júl 2011

@kukujka skúšala - pijem čaje na podporu kojenia, vineu, homeopatiká, mám ešte kvapky zo švajčiarska na rozbehnutie laktácie a nič sa nedeje....

ivusik33
11. júl 2011

@lucia1981 gratulujem, malý je zlatý... prečo si bola tak dlho v nemocnici?? a aký bol pôrod?

simika23
11. júl 2011

@ivusik33 a prikrmujes?

simika23
11. júl 2011

@alca85 a spi s vami v posteli?

fixi3
11. júl 2011

@lucia1981 gratulujem mali je nadherny...

fixi3
11. júl 2011

@kaara1980 ach tie nase deticky... lenze ten moj anielik sa nevie utisit niekedy vobec a ziadnym sposobom...moze byt na rukach,cvicit s nim aj v kociku a len place a place ze fakt dakedy uz nevladzem...hlava ma boli tyzden vkuse ani tabletka nepomaha...

ivusik33
11. júl 2011

baby, tá moje tiež nervák... skoro vôbec cez deň nespí, alebo zaspí tesne pred jedením, potom ju musím budiť na papanie, lebo nám to nevychádza. AJ teraz som ju uspávala 2 hodiny a ešte stále nespí. MM zobral Simonku k svokrovcov na záhradu a ja som myslela koľko roboty urobím a prd!!! Akurát včera som vravela mame, že som si myslela, že druhá dcéra bude za "odmenu", že bude búvať, papať, kakať... lebo SImonka bola veľmi nekľudné dieťa a keďže bola prvá, bála som sa ju aj na ruky zobrať, aby som jej neublížila 😝 a teraz, keď už mám v tom prax, tak toto moje dieťa len spí alebo plače, ale žiadny stred u nás nie je a samozrejme viac plače ako spí - aspoň cez deň. Chvalabohu, že aspoň v noci sa budí len 1x.

ivusik33
11. júl 2011

@simika23 áno, od začiatku musím prikrmovať. Po cisárskom mi mlieko nabehlo až na 4-5 deň a mám ho málo.

kaara1980
11. júl 2011

@ivusik33
@fixi3 Ja som mala Jakubka kľuďasa,takže som vedela,že toto bude o inom 😉 ,Ale fakt je,že som šťastná,že aspoň v noci sa budí 3-4x,ale napapá sa a spí -poklopem si...síce od takej pol 5 -5 je to spanie už o ničom,ale radšej nech je cez deň planá ako v noci.

simika23
11. júl 2011

@ivusik33 tiez to pripisujem cisarskemu

alca85
11. júl 2011

@simika23 ja som už zvyknutá nejesť 😔 a hej spáva s nami, ale tak mi je lepšie...aj Natálka spávala s nami v posteli.

alca85
11. júl 2011

@simika23 a priberá ti malá? zatiaľ ešte nesiahaj po UM.

simika23
11. júl 2011

@alca85 ked sme odchadzali z pôrodnice mala 2700 a teraz po 10 dnoch pribrala cca 270 gramov co sa mi zda strasne malo...praveze uz zacinam rozmyslat o dokrmovani som zufala bojim sa ze je hladna a ako to zistim? to je na tom najhorsie

lucia1981
11. júl 2011

@kaara1980 ahoj! no ani sa nepýtaj, do nemocnice som išla s bolesťami 29.6. môj gynekológ ma prijal s tým, že na pár hodín si poležím na gynekológie a že sa to určite rozbehne, tak z tých pár hodín bolo 8 dní, lebo som sa otvárala strašne pomaly a stále som mala bolesti, no kým som nebola na 2 cm otvorená tak mi nechcel dať nič na urýchlenie, vraj aby sa to neskomplikovalo, malý mal medzi tým zlé záznamy, rýchlo mu bilo srdiečko no nakoniec v noci 7.7. som dostala bolesti po injekciach čo už do mňa pichali každý deň a do rána som sa otvorila na 3 cm takže ráno akurát prišiel môj doktor čo som ho mala dohodnutého pri pôrode a rovno som išla na sálu, tak mi dali ešte oxytocín a to len začali kontrakcie a bolesti, no rodila som nakoniec s EPI čo mi odporučili keď videli ako to prebieha a po jej pichnutí som si to už ozaj vychutnala, no musel ma nastrihnúť takže neviem ani sedieť ani chodiť poriadne ale hlavne že maličký je v poriadku a zdravučký a ja sa z toho tiež dúfam, že rýchlo dostanem, no kto povie, že druhý pôrod je ľahší ako prvý, tak to teda ani zďaleka môj prípad nebol.....

alca85
11. júl 2011

@simika23 to je myslím, že ešte v norme. Tuším za týždeň by malo dieťa pribrať 120 až 150g. Ešte neprikrmuj pokiaľ nechudne. Radšej ju dávaj čo najčastejšie na prsník.

alca85
11. júl 2011

@simika23 a ako sa správa po kojení?

bubu84
11. júl 2011

ahojte mamicky, viete mi prosim poradit, ake ovocie by som mohla jest ked kojim? mozem nektarinky?? mam taku velku chut ..

My sme dnes kludnejsi ako vcera, aj tym ze sa mierne ochladilo vonku.. a trosku poprsalo, doobeda sme prespali skoro 3 hodiny v kociku , potom poobede skoro 2 hodiny a teraz spinkame uz cez 1 hodinu, mna skor desia noci, lebo po kupani sa malemu vobec nechce spavat, ked zaspi do 10 to je zazrak, inak vacsinou az okolo pol noci a to je vlastne 5 hodin nosesnia na rukach a minimalne 5 papani, uz som potom tak hotova z toho vsetkeho a ked este aj cez den nechce spinkat...najviac ma trapi to, ze ci mu to mliecko staci.. lekarka povedala, ze kym nechudne a ma pravidelnu stolici malo by mu mliecko stacit, hovorila este ze kojit staci tak 15 minut, nemali by sme dlhsie, ale ked on este aj z tych 15 minut polovicku predrieme , jaaaj keby som tak vedela, ci mu staciii.... 😢

skusihu
11. júl 2011

doktorka mi omylom predpísala nutrilon allergy care dve krabice, ale nám vôbec nepasuje. Ak by ste mali niektorá záujem, predám ich za 10 €.

alca85
11. júl 2011

@bubu84 myslím, že naktarinky môžeš...veď vyskúšaj a uvidíš či bude nejaká reakcia.

simika23
11. júl 2011

@alca85 vacsinou zaspi ....len niekedy je problem ju uspat...najhorsie je to vecer alebo v noci ...ale mam pocit ze kazdy den je to inac...zajtra ideme k pediatrovi som zvedava na jeho nazor...ale aj ked si stlacam prsnik nemam pocit ze by islo vela mliecka...neviem co mam robit jaaaaaaaaaaj

simika23
11. júl 2011

@bubu84 To iste!! jak cez kopirak