Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
ahojte baby, niektoré tu píšete, že Vám detičky malo priberajú, alebo máte málo mliečka, ja mám zase strach, že ten môj priberá až príliš, my sme pribrali za 12 dní 600 gramov, čo mi dr. povedal, že si malý priberá pekne, tak neviem či to je dobre, či zlé. Keď sme odchádzali z nemocky mal 3750 g, a to mi tam schudol a teraz už má 4 350 g, no uvidíme čo bude na ďalšej kontrole.
Baby, este jedna otazka, o kolkej kupete vecer vase deticky? vzdy tu istu hodinu, alebo nie?
@macaobuchova Gratulujem a prajem veľa zdravia a šťastia. 🙂
@9lea ahoj ja mám podobný problém môj malý pribral za 7 dní 400g a narástol 3 cm. A dr. ma hrešila, že je to veľa.
@lucia1981 to teda fakt ste sa potrápili.Mne dr tiež hovoril,že druhý pôrod bude rýchly,našťastie sa to u nás potvrdilo.Ale aj tak bol ten druhý pôrod horší.Ale už to máš za sebou,tak je dobre 😉 .Ja som sa epi bála,ale keby som vedela...tak ho asi risknem.Mňa teraz šitie bolelo tak do toho 10teho dňa,teraz sedím normálne,ale štichy ma stále pobolievajú,ťahajú a svrbia stále.Som zvedavá dokedy 😒
baby pomoc,teraz sa malá totálne zgrckala,tak som prezliekala seba aj ju a ako som ju vyzliekla,som si všimla,že jej z prsíčok vyteká mlieko ☹ .Viem že sa to stáva,ale nejak ma to vyľakalo,neviete čo s tým?V stredu máme poradňu,ale neviem či sa s tým chodí k dr či sa na to niečo dáva...
ahojte babenky. Chcem sa spýtať aj vaše detičky v postieľke "cestujú" ten môj sa v noci otočil o 90C a úplne bol odkopaný a studený. Alebo ju úplne zošuchnutý pod perinkou a bojí sa aby sa nepridusil. Ja už neviem čo s tým, on sa moc hýbe aj keď spí.
@nenullienka ahoj aj moja je cestovatel riadne sa vie premiestnovat aj monitor dychu pipa lebo zlieza s podlozky
@nenullienka tiež riešime neustále "mykanie".. Už som z toho zúfalá. Malý sa trepe jak o život. Aj teraz pri večernom uspávaní som mu musela normálne držať nasilu ruky aby sa uklonil. Spodnú peru mám už 100 krát rozrazenú, čo sa trepe ešte aj na rukách, či už hlávkou alebo pästičkami. A keď sa jeduje, to je úplne zlé, normálne sa prehne ako luk, a myká a cestuje po postieľke alebo kočíku. Kvôli grckaniu sme dali do postieľky klin a zasa sme ho museli dať preč, lebo na ňom vydržal asi tak 2 minúty. Potom sa zviezol vždy dolu 😠 😠 😠
Uvažovali ste niekto o klimatizácii. My sme mali ďalší príšerný deň. Už aj posledná severná izba je ako vyhňa. Malý nervačí celý deň, a teraz sme ho uspávali hodinu. Tak neviem. Rozmýšľam, že by sme kúpili takú mobilnú klímu, nemáte s tým niekto skúsenosti???
@ivusik33 ahoj a prečo odsávaš, ja neodsávam vôbec, proste keď sa zobudí nakrmim, len nejako mu nestačí jedno prso, tak obidve, no a v noci pýtal ešte, tak aj nutrilon... Dneska sme boli na poradni a pribral dobre, od piatku 150 g, tak doktorka povedala, že raz denne, napr. v noci mu mám ten nutrilon dať, aspoň bude spať... Mne spal 5 hodín po tom nutrilone vkuse a bol by aj dlhšie... :( Neviem to s tým odsávaním by pomohlo k lepšej tvorbe mlieka? Hej, neviem si to predstaviť dve deti, to fakt obdivujem, ja sa venujem len malému a tak mi ubiehajú dni, že ani neviem ako... Neskutočne... Ja inak mám pocit, že tie vakcíny ani nebudú....
@kaara1980 Koľko si schudla po pôrdode? KKs, ja mám brucho ako v 5 mesiaci a nejako že by som kojením chudla sa nedá povedať :(
@zufzufmeister odsávam preto, lebo som kojila cez klobúčik a sestrička z poradne mi povedala, že takto sa natrápime, lebo to dlho trvá, že keď kojím cez klobúčiky (mám ploché bradavky, tak malá si nevedela chytiť bradavku do pusy, alebo si chytila ale stále jej vypadávala, tak sa inak nedalo), tak je to to isté akoby papala z fľaše. Tak som začala odsávať a namiesto hodiny, čo nám trvalo jedno papanie, nám to trvá 20 minút. Mám prehľad koľko spapá a je to lepšie. Len to odsávanie trvá... ale to si môžem posunúť ako mi to vyhovuje.
@veronch dakujeme krásne

@simika23 mliečko sa ti ešte len rozbieha, ani mne netieklo zo začiatku prúdom. Keď je malá po papaní spokojná, tak sa nemusíš báť, že by jej nestačilo.