icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

alca85
11. júl 2011

@simika23 mliečko sa ti ešte len rozbieha, ani mne netieklo zo začiatku prúdom. Keď je malá po papaní spokojná, tak sa nemusíš báť, že by jej nestačilo.

alca85
11. júl 2011

@bubu84 aj mne malý vonku pospí aj 3 hodiny a doma ani za svet. Ale staršia bola presne taká istá.

alca85
11. júl 2011

@simika23 ty nechodíš s malou Moravčíkovej?

simika23
11. júl 2011

@alca85 k Morovi do Cifera

9lea
11. júl 2011

@lucia1981 gratulujem, prajem veľa zdravíčka a mliečka. Hlavne je, že ste už doma a bude dobre, inak ja už mám takmer tri týždne po pôrode a s chodením a sedením je to stále hrozné, neviem kedy sa dám vlastne dokopy.

bubu84
11. júl 2011

@simika23 co citam to co pises, akoby som citala o nas..musime byt hlavne silne..

9lea
11. júl 2011

@kaara1980 tak to sme na tom rovnako, ja sa tiež nažieram, veď ani neschudnem tých 18 kíl čo som nabrala, síce 9 kíl mám dole, ale ešte 9 ostalo, ale sa zas bojím, že nebude dosť mliečka, tak sa radšej najem, ale tiež dávam pozor, že čo zjesť, aby bolo všetko o.k.

9lea
11. júl 2011

ahojte baby, niektoré tu píšete, že Vám detičky malo priberajú, alebo máte málo mliečka, ja mám zase strach, že ten môj priberá až príliš, my sme pribrali za 12 dní 600 gramov, čo mi dr. povedal, že si malý priberá pekne, tak neviem či to je dobre, či zlé. Keď sme odchádzali z nemocky mal 3750 g, a to mi tam schudol a teraz už má 4 350 g, no uvidíme čo bude na ďalšej kontrole.

simika23
11. júl 2011

@bubu84 to hej musime...len niekedy uz je toho moc hlavne ked place place place!!! clovek by si to miestami aj hodil ☹

fixi3
11. júl 2011

@kaara1980 aj ja tvrdim ze ked uz musi byt taky uplakany tak je lepsie cez den ako v noci...

bubu84
11. júl 2011

Baby, este jedna otazka, o kolkej kupete vecer vase deticky? vzdy tu istu hodinu, alebo nie?

janina7911
11. júl 2011

@macaobuchova Gratulujem a prajem veľa zdravia a šťastia. 🙂

simika23
11. júl 2011

@bubu84 my zvykneme o siedmej vzdy rovnako a potom zacina sichta az do polnoci co nespi

sissika
11. júl 2011

@simika23 po desiatich dnoch maju deti pribrat na porodnu vahu, teda aspon tak som citala ...

nenullienka
11. júl 2011

@9lea ahoj ja mám podobný problém môj malý pribral za 7 dní 400g a narástol 3 cm. A dr. ma hrešila, že je to veľa.

kaara1980
11. júl 2011

@lucia1981 to teda fakt ste sa potrápili.Mne dr tiež hovoril,že druhý pôrod bude rýchly,našťastie sa to u nás potvrdilo.Ale aj tak bol ten druhý pôrod horší.Ale už to máš za sebou,tak je dobre 😉 .Ja som sa epi bála,ale keby som vedela...tak ho asi risknem.Mňa teraz šitie bolelo tak do toho 10teho dňa,teraz sedím normálne,ale štichy ma stále pobolievajú,ťahajú a svrbia stále.Som zvedavá dokedy 😒

kaara1980
11. júl 2011

baby pomoc,teraz sa malá totálne zgrckala,tak som prezliekala seba aj ju a ako som ju vyzliekla,som si všimla,že jej z prsíčok vyteká mlieko ☹ .Viem že sa to stáva,ale nejak ma to vyľakalo,neviete čo s tým?V stredu máme poradňu,ale neviem či sa s tým chodí k dr či sa na to niečo dáva...

kaara1980
11. júl 2011

@bubu84 ja kúpem tak okolo 17tej,18tej či 19tej...podľa toho kedy sa zobudí ak spinká a keď nie tak podľa toho ako papala,aby som ju nekúpala napapanú.To radšej hodinku počkám

kaara1980
11. júl 2011

@9lea ja mám tiež ešte 10kg na sebe 😠 ...a neboj že veľa malý priberá.Mne jakub každý mesiac pribral celé kilo

kukujka
11. júl 2011

@ivusik33 to ma mrzi,ze to nejde ,ale mas moj obdiv a podporu,ze to nevzdavas

kukujka
11. júl 2011

@kaara1980 mne sa vcera v noci tiez mala riadne zgrcala,ale urobili sme rekord ja som zaspala rovnako ako mala vzdy sa budi dve az tri hodiny a teraz v noci spala az 6hodin az som sa zlakla,ze co tak dlho

nenullienka
11. júl 2011

ahojte babenky. Chcem sa spýtať aj vaše detičky v postieľke "cestujú" ten môj sa v noci otočil o 90C a úplne bol odkopaný a studený. Alebo ju úplne zošuchnutý pod perinkou a bojí sa aby sa nepridusil. Ja už neviem čo s tým, on sa moc hýbe aj keď spí.

kukujka
11. júl 2011

@nenullienka ahoj aj moja je cestovatel riadne sa vie premiestnovat aj monitor dychu pipa lebo zlieza s podlozky

fleuerette
11. júl 2011

@nenullienka tiež riešime neustále "mykanie".. Už som z toho zúfalá. Malý sa trepe jak o život. Aj teraz pri večernom uspávaní som mu musela normálne držať nasilu ruky aby sa uklonil. Spodnú peru mám už 100 krát rozrazenú, čo sa trepe ešte aj na rukách, či už hlávkou alebo pästičkami. A keď sa jeduje, to je úplne zlé, normálne sa prehne ako luk, a myká a cestuje po postieľke alebo kočíku. Kvôli grckaniu sme dali do postieľky klin a zasa sme ho museli dať preč, lebo na ňom vydržal asi tak 2 minúty. Potom sa zviezol vždy dolu 😠 😠 😠

fleuerette
11. júl 2011

Uvažovali ste niekto o klimatizácii. My sme mali ďalší príšerný deň. Už aj posledná severná izba je ako vyhňa. Malý nervačí celý deň, a teraz sme ho uspávali hodinu. Tak neviem. Rozmýšľam, že by sme kúpili takú mobilnú klímu, nemáte s tým niekto skúsenosti???

zufzufmeister
11. júl 2011

@ivusik33 ahoj a prečo odsávaš, ja neodsávam vôbec, proste keď sa zobudí nakrmim, len nejako mu nestačí jedno prso, tak obidve, no a v noci pýtal ešte, tak aj nutrilon... Dneska sme boli na poradni a pribral dobre, od piatku 150 g, tak doktorka povedala, že raz denne, napr. v noci mu mám ten nutrilon dať, aspoň bude spať... Mne spal 5 hodín po tom nutrilone vkuse a bol by aj dlhšie... :( Neviem to s tým odsávaním by pomohlo k lepšej tvorbe mlieka? Hej, neviem si to predstaviť dve deti, to fakt obdivujem, ja sa venujem len malému a tak mi ubiehajú dni, že ani neviem ako... Neskutočne... Ja inak mám pocit, že tie vakcíny ani nebudú....

zufzufmeister
11. júl 2011

@kaara1980 Koľko si schudla po pôrdode? KKs, ja mám brucho ako v 5 mesiaci a nejako že by som kojením chudla sa nedá povedať :(

ivusik33
11. júl 2011

@zufzufmeister odsávam preto, lebo som kojila cez klobúčik a sestrička z poradne mi povedala, že takto sa natrápime, lebo to dlho trvá, že keď kojím cez klobúčiky (mám ploché bradavky, tak malá si nevedela chytiť bradavku do pusy, alebo si chytila ale stále jej vypadávala, tak sa inak nedalo), tak je to to isté akoby papala z fľaše. Tak som začala odsávať a namiesto hodiny, čo nám trvalo jedno papanie, nám to trvá 20 minút. Mám prehľad koľko spapá a je to lepšie. Len to odsávanie trvá... ale to si môžem posunúť ako mi to vyhovuje.

ivusik33
11. júl 2011

@kukujka ďakujem, no pokiaľ niečo ide, tak to nevzdám, lebo aj 1-2 dávky materského mlieka denne majú význam pre imunitu dieťaťa. A možno sa to ešte rozbehne a pôjde aj viac mliečka 🙂

macaobuchova
11. júl 2011

@veronch dakujeme krásne