Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@zufzufmeister no ja tiež kojením nechudnem 😅 ale to som si ani nefandila, že budem chudnúť. Ja som nechala v pôrodnici 10 kg, mám ešte 3-4 kg, ale ak by som chcela vypadať ako keď som sa vydávala, tak musím dať dole ešte ďalších 10 kg!! Tak mám čo robiť. Ale rob niečo so sebou, keď som nevyspatá, unavená, nervózna a som rada, keď niečo zhltnem!!! To chudnutie bude musieť počkať aspoň 2-3 mesiace, kým si urobíme nejaký režim. Aj keď sa mi zdá, že sme na dobrej ceste, lebo poslední dni máme papanie v rovnakom čase, aj kúpanie a zaspávanie...
baby ako ste naucili babenka pit z flase?ja som uz zufala z toho,ten nas flasu odmieta a odmieta,staci mu ju dat do pusinky a spusti strasny rev a neda sa utisit,az kym nedam flasu prec.
Baby, ako kúpete baby, myslím používanie kozmetiky a po kúpaní, nejaké krémy, mlieka? Nám povedala doktorka, že iba v čistej vode, bez kozmetiky, ani nenatierať ani nič... No čo ja viem... Zdá sa mi taký vysušený malý, okrem toho povedala, že iba raz za dva-tri dni a inak len liehom potierať záhyby a tak... Ako to robíte vy? A ako obliekate bábatká v takomto teple, napr. doma a na von?
@ivusik33 ahoj dochadzaju mi sab simplex,mam espumisan ucinna latka rovnaka kolko kvapiek davas?ja este doobeda pridavam Biogaiu 5 kv.u nas je tak ze maly pred kojenim nechce flasu,ked je nakojeny tak bez problemov pije z flase,posledne dni (noci)su stresujuce,mm ma vela sluzieb aj nocne tak nespim,poslednu noc som ho nechala 15 min vrieskat vkuse o polnoci,
a pokracoval do 3 h rana,nemal bolesti jednoducho chcel sa nosit na rukach a chodit po byte,vtedy neplakal,ked som zastala alebo polozila do postele znovu rev,som zvedava co bude tuto noc,prajem pekny vecer
praveze iba kojim a mam dost mliecka,tak odsavam.chcela som nech malinky pije aj odsate z flase a nechce,tak ho vylievam kazdy den,co mi je dost luto.aj s dudlikom mame problem,nechce nijake,uz mame doma hadam kazdy druh aky existuje.
@zufzufmeister ja kúpem každú deň, v čistej vode, len na ritku používam detské mydlo. Veď dieťatko sa potí, moja často grcká... viem, že sa hovorí, že sa nemusí kúpať každý deň, ale ja budem, je to taký večerný rituál - okúpať, osušiť, poláskať, napapať a spať. 2-3 x za týždeň, keď sa mi zdá, že je suchá, tak ponatieram biodermou AT (používala som ju pri Simke a osvedčila sa mi). Obliekam do košielky a nôžky zavinujem do plienky (ako v nemocni), keď idem von, tak ju v kočíku odkryjem, ani čiapku nedávam... veď je horúce. Cez víkend keď boli tie horúčavy, tak mala len tričko s krátky rukávam a plienku a tak spala v kočíku. Ináč moja chce byť v zavinovačke, aj v noci tak spáva, cez deň je na nej položená ... asi jej to robí dobre 😅
@zufzufmeister ja kúpem každý deň, v čistej vode, len na ritku používam detské mydlo. Veď dieťatko sa potí, moja často grcká... viem, že sa hovorí, že sa nemusí kúpať každý deň, ale ja budem, je to taký večerný rituál - okúpať, osušiť, poláskať, napapať a spať. 2-3 x za týždeň, keď sa mi zdá, že je suchá, tak ponatieram biodermou AT (používala som ju pri Simke a osvedčila sa mi). Obliekam do košielky a nôžky zavinujem do plienky (ako v nemocni), keď idem von, tak ju v kočíku odkryjem, ani čiapku nedávam... veď je horúce. Cez víkend keď boli tie horúčavy, tak mala len tričko s krátky rukávam a plienku a tak spala v kočíku. Ináč moja chce byť v zavinovačke, aj v noci tak spáva, cez deň je na nej položená ... asi jej to robí dobre 😅
@lucia1181 tak to je super, že máš toľko mliečka. Tak skús zamraziť na horšie časy, ab y si ho nemusela vylievať... mliečko v mrazničke vydrží 3 mesiace a možno vtedy už malý bude chceieť piť z fľaše. Ak si to dáš do avant pohárikov, tak to budeš mať akurát jednu dávku po ropzmrazení 🙂
No nič, končím, idem spať, lebo sme samé doma, tak uvidím aká bude noc. Prajem dobrú noc a kľudné detičky 🙂)
my sme zas v noci spali vkuse 6,5hodiny som rada,ze mam take dobre dieta,ale nieje este velmi skoro aby tak dlho vkuse spala?nebude jej chybat ta jedna davka papania co prespi?
ahojte...aku ste mali noc? ta moja bola celkom kludna zaspala pri cecku nieco po desiatej potom sa budila cca kazde 2 hodky,nakojili sme a zas zaspala..o siestej sa zobudila a teraz spi a zachvilku ideme k pediatrovi..som zvedavaaa co povie...bojim sa ze budeme musiet prikrmovat ☹
@zufzufmeister ahoj,ja kúpem s mydlom ,ved teraz sa aj detičky dost potia,ale podla mna stačí aj čistá voda,no a vždy ju ponatieram aviril-om olejom on je taky riedky takže sa jej nerobia potničky,mam otestované,už pri prvej som sa poučila,že tie husté oleje sú na nič. no a s tým obliekaním ti asi neporadím,von ešte nechodíme a po dome to je teraz ako o život v tých teplách,takže stále inak 🙂 😀
baby od kedy davate detičkám čajík,aký a kolko? teraz v tých teplách nemože byt len o mlieku ☹ stále je smadná,tak jej chcem dat čajík,aj ked viem,že sa vraví,že netreba. A ešte od kedy chodíte s detičkami von? my už mame 11 dní,tak sa mi to zdá akurát,ale dr, mi vravel,že až po dvoch troch týždnoch,no neviem 😒
@zufzufmeister My kupeme raz za 2 dni. Ale ked sa mala pokaka, tak ju osprchujem v umyvadle a tvaricku 1x denne tiez utriem navlhcenou plienkou. Pri kupani pouzivam detske mydlo na krk, podpazusie a genitalie a rucky. Na zaciatku som ju tiez nenatierala ale potom sa mi zdala byt velmi sucha, tak som ju zacala natierat Nivea olejcekom, mala som ho este z cias tehotenstva, ked som nim natierala moje brusko. Ale uz dochadza. Viete odporucit nieco lepsie?
Co sa tyka obliekania, kedy ako. Zasadna vec: vonku ma stale ciapku. Vacsinou lezi na zavinovacke v kociku a je prikrita tenkou dekou alebo ked nefuka a je horuco tak plienkou. V zavislosti od pocasia ak je teplo tak je oblecena v body s kratkym rukavom a ma ponozky ak je chlanejsie tak nieco dlhe.
Nemate niekto skusenosti so zapareninami? Moja ma pod pazuchou dost cervene, ako keby vyzrate. Zda sa mi, ze ani kozu tam nema. Ja to natieram po kazdom kupani Bepantenom ale zda sa mi, ze sa z toho kremu urobi len taka hrudka a nic to nepomaha ☹
@ajjkas Ja vylucne kojim a zatial som jej ziaden cajik alebo vodicku nedala. Ked sme boli na prechadzke, tak som zobrala prevarenu lucku do flasky. Ale nepouzila som ju, lebo bolo prave chladnejsie a zdalo sa mi ze sa aj voda schladila. Co mam robit ak jej chcem dat vodu ked sme na dlhsej prechadzke a ona zacne mat smad/hlad? Ako mam spravit, aby ta voda mala spravnu teplotu? A aka je vlastne spravna teplota?
@ajjkas ahoj! tak vidíš, nakoniec si ma predbehla...my sme boli v nemocnici od 29.6 stále som mala bolesti no ako prišli tak aj odišli, neotvárala som sa tak ako doktor predpodkladal tak si ma tam nechal a museli sme čakať, dostávala som injekcie každý deň, veľmi nezaberali, nakoniec som porodila 7.7. po 10.5 hodinových bolestiach s oxytocínom a EPI, bolo to hrozné, no výsledok stojí za tú bolesť..🙂 ja dávam maličkému feniklový čajík taký nám dávali aj v nemocnici ale len trošku, veľmi ho aj tak nechce, len kvôli týmto horúčavám, no ozaj minimum z neho vypije, zatiaľ je veľmi dobručký, len spinká a papá, mliečka máme dosť, len on je taký jedák, že hrozne rýchlo hltá tak potom grcká no už sa to zlepšuje a vy sa máte ako? ako pôrod čo maličká?
@zufzufmeister mi o tom hovor.Som pribrala 22kg a zbavila som sa 12tich 😠 .10kg mám stále na sebe...a tá celulitída 😕 .A to sa potím ako šialená a nič zo mňa nejde dole.Toto sa mi bude veru zle zhadzovať ☹

@sissika no moj pribral este viac🙂