icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

leni831
13. júl 2011

@monitas84 no teda tak si sa dockala uz aj ty.Gratulujem moc k chlapcekovi,prajem vam vela vela zdravicka a mliecka lebo je to boj...

sisi0211
13. júl 2011

@fleuerette Magne B6 je neskodny 😉 😉 Ale ta nalada aj tak prejde, mysli pozitivne. Ja si stale hovorim, ze ako som velmi chcela babatko a ako som sa z nej tesila ked este bola v brusku a ze kazdym dnom rastie a bude lepsie 🙂

sisi0211
13. júl 2011

Chcem sa spytat ako viete, ze prevarena vodicka ma spravnu teplotu ked ju idete dat babatku? A ako zabezpecite spravnu teplotu, ak ste niekde vonku? Ja malu len dojcim ale chcela by som mat na vonku pripravenu vodicku, lebo ked sa zobudi a je hladna a je vonku, tak je to katastrofa, lebo utekacka domov a vrieska na cele okolie a nie a nie prestat 😢 Ako to riesite vy?

nenullienka
13. júl 2011

Ahojte babenky, ako obliekate teraz detičky ke´d idú večer búvať. Ja môjmu dávam body s krátkym rukávom, polodupačky a ponožtičky. Je to dosť. Nemôže mu byť zimka. A zakryjem ho dekou.

sisi0211
13. júl 2011

@nenullienka Ja kedy ako. Vcera mala body tielkove a ponozticky ale bola v perinke. Dnes som jej obliekla pyzamko - cize dupacky ale asi ju perinkou iba trosku z boku prikryjem, sama neviem. ☹ Ale my spime pri otvorenom okne.

zufzufmeister
13. júl 2011

Ahojte, baby ja mám otázku... Kúpete detičky v prevarenej vode? A neviem ja som stále nedala malému žiadnu kozmetiku, a celý sa začal šúpať. Doktorka hovorila, že to je normálne, ale čo ja viem.. nevyzerá to kto vie ako 🙂

benice
13. júl 2011

@monitas84 Ahoj Monika, blahoželám ku krásnemu synčekovi, je to poriadny valibuk, keď mal skoro 4,5 kg ... Nech sa mu aj naďalej tak darí, nech vám rastie do krásy a robí len radosť ... prajem mu hlavne zdravie a šťastie a Tebe to isté plus veľa trpezlivosti a mliečka 🙂

benice
13. júl 2011

@zufzufmeister Ahoj, my malého nekúpeme v prevarenej vode, ale počula som o tom, že detičky s citlivou pokožkou sa musia kúpať v prevarenej vode ... Kozmetiku nepoužívame žiadnu okrem detského mydla a mastičky proti zapareninám ... Aj náš mal zo začiatku šupinatú pokožku, ale už sa mu to pekne vyhladilo ...

silviadaisy30
13. júl 2011

@zufzufmeister ja kupem v normalnej vode,neprevaram.,,,niekedy ju ponatieram detskym olejcekom,ved stale len lezi takze to ma taku masaz,to babätkam robi dobre.Ja viem aj nam hovorili ze netrebaa ziadnu kozmetiku nic,ale raz dva krat do tyzdna si myslim ze je to ok.inak to supanie naozaj prejde,aspon u nas to tak bolo 🙂
@nenulienka ja davam bodinka s kratkym rukavom a niekedy ponozky a prikrijem dekou,aj tak stale pozeram ci sa moc nepoti alebo ci jej neni zimka a tak,ved ked aj vecer je take dusno ani ja neviem co je najlepsie...zajtra idem do nemocky na vazenie ak nezabudnem popytam sa na to 🙂

dooscoby
13. júl 2011

zufzufmeister moj maly sa tiez supe na cielku,rucickach ako su prstiky a dole na nozkach ako je predkolenie...kupem v cistej vode 37 stupnov a nekremujem hoci lekarka nam predpisala Balmandol olej ale este s malou raz ked sme boli na koznom tak lekarka povedala ze olej len v zime lebo obsahuje parafin ci co a to neprepusta cize dieta ma potom potnicky ak je teplo...cize olejceky len v zimnom obdobi...zajtra mame kontrolu tak som zvedava co pediatricka nato povie a potom dam vediet

silviadaisy30
13. júl 2011

@monitas84 ahoj srdecne gratulujem,tak uz aj ty to mas za sebou super 🙂 juuuj ale to mas naozaj poriadneho chlapika,,,tak si to pekne spolu uzivajte a zelam vela zdravicka mliecka a aj skore zahojenie 🙂

bubu84
13. júl 2011

@nenullienka ahoj, urcite mu zima nie je, vsak su hrozne horuce noci, ja davam bud body a polodupacky, alebo dupacky a zakryvam ho teraz len plienkou a to je vela krat odkopany a rucicky ma stale teple

bubu84
13. júl 2011

@zufzufmeister ahoj, ja nekupem maleho v prevarenej vode, normalne napustim do vanicky vodu a od narodenia poouzivam aj kozmetiku, taky gel na kupanie a po kupani telove mliecko znacky Sebamed a robi to malemu velmi dobre, vobec sa nesupe a ani nie je suchy

bubu84
13. júl 2011

@monitas84 jeej, gratulujeme a prajeme vela zdravicka teba a malickemu... 😉 teda riadny valibuk.. 😎

silviadaisy30
13. júl 2011

@kaara1980 ahoj tak ja mam babyvak doma uz som ho skusala no malej sa tam nelubi,ale ani mne sa to nejako nepozdava no neviem nemam z toho moc dobry pocit 😒 a mam aj babybjörn no tak je tesne na mne ze to v tej horucave je na prd a aj hlavicku ma tak divne na mojej hrudi akoze v tej polohe to nevyzeralo moc pohodlne pre babo aj ked to je pre novorodencov nechapem 😒 este by som chcela vyskusat tu satku na nosenie ,musim niekde poziciat a vyskusat,lebo je hupost kupit a babu sa tam nelubi 😖 ja moju nosim vo vajicku,aj ked mi niekedy ruka odchadza ale co uz ked vytah nemame 😝 😝

bubu84
13. júl 2011

@fleuerette juuj u nas dnes to iste, doobeda prespal maly v kociku a to som sa 3 krat musela vratit domou, lebo bud bol pokakany alebo stale pytal papat, to spal 3 hodiny a od obeda vobec, iba raz si trosku zdriemol na pol hodinku , to som akurat stihla oprane pradlo povesat na balkon a umyt riady a uz bol hore a cely den dookola nosenie na rukach a inak aj to uz tak nezabera alebo prisatie na prsnikoch.. 😉 po takom vycerpavajucom dni ale po kupani a papani po 19 hodine zaspinkala a spinka do teraz... 😉 dufam, ze bude pokojna noc, klop, klop..

bubu84
13. júl 2011

@matulienocka ahoj, ja najprv prebalim a potom nakrmim, len niekedy este aj potom musim prebalit.. 😀

bubu84
13. júl 2011

@kaara1980 ahoj, no krasne priberate.. to je super, ze malickej tak chuti a ze mas dost mliecka, ja mam stale pocit, ze mliecka nemam dost, lebo maly stale pyta, niekedy aj hned potom ako sa napapa , za chvilku uz zase hlada a ked ho prilozim tak akoby dlho nepapal..uvidime zajtra co na prevazeni povie lekarka, bo naposledy sme za tyzden len 70 gramov pribrali, co lekarka povedala, ze pri jeho porodnej hmotnosti to je v pohode, ze on nemusi tak rychlo priberat ako deticky ktore sa narodia trojkilove, tak neviem.. uvidime..

bubu84
13. júl 2011

@9lea ahoj, aj moj malicky casto grckava, ale ja si myslim, ze je to tym, ze si skoro nikdy neodgrgne po papani, lebo vacsinou zadrieme..

zufzufmeister
13. júl 2011

Ja neviem čo s tým mojim mliekom... Niečo nie je dobre, malý mal teraz zelenú stolicu a čo som sa dočítala vraj je to ked pije iba predné mlieko.. Fakt je, že dojčím z obidvoch prsníkov, lebo jeden vyprázdni a pýta.. alebo žeby nevyprázdnil... po krmení ako teraz začal pýtať jesť zase, a to už som nemala aspoň podľa mňa v prsníkoch nič, tak som mu spravila nutrilon na odporúčanie lekárky a nechcel, vypil 10 ml a aj to vygrckal, ale spokojný nie je... ja fakt neviem čo mám robiť...

bubu84
13. júl 2011

@zufzufmeister nervozny moze byt aj z tepla a moze byt len smadny... ked nechcel ani Nutrilon, tak hladny asi nie je.. inak ani ja toto neviem, dnes som maleho krmila kazdu chvilku, ked zacal mrnkat, tak som ho zobrala na ruky a ked ani to nepomohlo, tak som ho len krmila a krmila, to jedine ho ukludnilo.. a potom grckal.. 😒 tiez si neviem dat rady.. ☹

simika23
13. júl 2011

@bubu84 to aj ja...najlepsie 3 plienky behom hodiny ide ma šlak trafit 🙂

simika23
13. júl 2011

@zufzufmeister to aj ta moja...kojim ju cca 20 min a zaspi..dam do postielky zacne plakat ...tak vyskusame zas nakojit a furt dokola to iste....uz mi z toho sibe ozaj

dooscoby
14. júl 2011

skus mu stlacat prsnik ked vidis ze uz pije pomalsie to zvykne pomoct a dostane viac zadneho mliecka...ta zelena stolica podla mna okik ved je teplo tak si ucucava predne mliecko od smadu
baby tak skuste cumlik ked vies ze je napapkane babo daktore maju potrebu stale sat daco a tym ze ucucavaju mliecko ich boli brusko a grckaju

simika23 skusala si ju len odgrgnut? moj dakedy aj po hodke odgrgne a je klud alebo nepotrebuje len prdkat a nejde jej to?

nela00
14. júl 2011

ahojte babuľky! to kojenie máme podobné, aj náš zvykne zaspať. potom ho odrgnúť nedávam. on sa potom začne vrtieť a odrgne neskôr. aj ten dudlík dávam, ked je už napapaný a nevie zaspinkať. to ho ukľudňuje. a ešte ruka na líčko pomáha 🙂

kukujka
14. júl 2011

@zufzufmeister ahoj skus si na skusku odsat kolko mliecka bude.mozno zistis,ze ho vobec nemas malo.a pribera drobcek???ked ma zelenu stolicu uvar si ryzovy odvar a vypi to by mu malo stolicu upravit.ak by sa dalo tak by ho mohol vypit aj jakubko.mojej malej ryzovy odvar prekvapivo chutil davali jej ho sestricky v nemocnici a stolica sa krasne upravila

simika23
14. júl 2011

@dooscoby ona si malokedy odgrgne...vacsinou zaspi na ciciku a potom uz s nou velmi nemanipulujem..neviem ci je to spravne iba ju prelozim do postielky a dam na bok 😨

simika23
14. júl 2011

baby chodite s bábami aj teraz von ked tak fuka vietor? a co obliekate?

kukujka
14. júl 2011

@simika23 ahoj u nas nefuka vietor tak mala spinka vonku v kociku ma oblecene body a overalik na tom,ale vcera ked bola riadne teplo tak mala len body s kratkym rukavom a ponozticky a teraz ked sa zobudi tak ju tiez pojdem prezliect do toho lebo ked je moc naobliekana tak sa poti a ma potnicky po celom tele

andrejecka
14. júl 2011

ahojte baby, tak zase som tu dlho nebola, ako to zvládate s detičkami? My sa máme dobre, už vážime 4800gramov a stále sa len kojíme.