Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kaara1980 ahoj no pekne ti priberá Lucka..🙂 ja som tiež veľmi zvedavá koĺko nám Laura váži ale na poradňu ideme až v útorok a tam ju budú vážiť 🙂 ale vidím na nej že priberá..už má také maličké faldíky 😉
ako si prišla na to že má zdurené bradavky? boli tvrdé? neviem si to predstaviť...
ahojte tak my sme boli dneska na sone kĺbikov a všetko je v norme aj zodpovedá veku dieťaťa ale máme preventívne baliť na široko..vraj lebo jabĺčka nie sú ešte úplne dozreté a máme o mesiac prísť na kontrolu... ☹ už teraz viem že malá bude z toho hrozne nervózna...
rozmýšľa niektorá z vás o kúpe babyvaku či babyšatky?Ja nad tým veľmi rozmýšľam,lebo stále trepem kočík na 2poschodie a tak by som mala malú hneď pri sebe.Len neviem čo kúpiť,lebo s v tom nevyznám 😠
@dooscoby
@nenullienka boli sme u lekárky a riešili sme to mykanie. Poslala nás k neurológovi, aj kvôli tomu aby sme zistili či nemá malý hyper-mobilitu po mne. Okrem toho má trochu hypotonické svalstvo na krku, takže nám naordinovala "pasenie koníkov".
@dooscoby ahoj to iste mame aj my, maly zacne plakat o 20 h a prestane o polnoci,alebo ako minulu noc o 3 h,jednoducho sa mu nechce spat akonahle ho zdvihneme na ruky do 3 sekund je ticho,zas polozime na postel ocka roztvori a plac,ked je mm doma on sa stara do polnoci,a potom vstavam ja,horsie je to ked ma nocne sluzby,,o varenie a nakupi sa stara tiez mm,maly pribral za 3 tyzdne 1120 g kojim aj dokrmujem ,minuly tyzden mal vahu 4450 g
kolko ml by malo babo vypit na jedno kojenie?
katinka71 tuto noc to bolo aj v tom zvlastne ze jemu sa nic nepaci...som uz zufala ani hojdat,jedoval sa vo zvislej polohe,vo vodorovnej, v postielke a ocividne nebude z neho daky cickos lebo ked je najedeny a chcem ho prilozit tak ma skriabe a odtahuje sa cize ani uspanie na cecku nehrozi ☹ ...skusim dat tiez sab simplex a uvidim co tato noc
ty mas super ze od osmej to by som este ako tak prekusala ale takto nad ranom to je na slucku 😢
@fleuerette tiež sa snažím každé 2,5 až 3 hodky, niekedy sa to nedá, keď som s deťmi von, ale snažím sa pravidelne, no odsajem len 30-40ml z oboch. Ale za deň to stačí na 3 dávky - moja spapá tých 60-70 ml
@kaara1980 ja tiež nad tým uvažujem... aj keď budem chodiť po Simču do škôlky, tak by mi to bolo lepšie, lebo v škôlke sú samé schody...ale tiež sa v tom nevyznám... keby sa to dalo niekde požičať, aby som to vyskúšala, či sa Zuzke bude páčiť a aj mne či to bude vyhovovať. Budem sa musieť popýtať báb, čo majú deti, či to niektorá nepoužívala.
Ahojte mamicky, prosim vas, co je lepsie? Prebalit a potom nakrmit alebo opacne? Malicka ma reflux, tak s nou po jedeni narabam opatrne, aby sa jej mliecko nevratilo spat do ustociek alebo neskoncilo vsetko v mojom dekolte 🙂 Skusala som uz prebalovanie pred aj po jedle, ale tak ci tak mi pri tom velmi place az krici, tak neviem v com je problem ☹
@matulienocka tiež sme to riešili. Malý je hrozný jedoš, takže keď príde čas "hlad", nestihnem ani len vytiahnuť plienku a už vrieska. Časom sme ale získali aj s MM tak nejako časový harmonogram. V noci je to jednoduchšie, vieme približne kedy sa bude budiť na hlad, tak vstaneme ešte predtým a ešte v spánku ho prebalíme. Cez deň tiež tak nejako, pri prvom náznaku "vážneho mrvenia" prebaľujeme. Po napapaní radšej nie, lebo i keď nemá vážny reflux, pri zdvihnutí nožičiek trochu grcká.
@matulienocka ahoj, ja prebalujem pred jedlom..pretože väčšinou po jedle je ospalá a zaspí..tak keby ju prebalujem po kojení tak by som ju tým znova akoby zobudila..
Dnes mám asi krízu materstva. Mám všetkého plné zuby. Lukáš reve pred kŕmením, počas neho, po ňom, ešte aj počas spánku. Spí tak max 20 min, zvyšný čas si kráti zasa revom. Metá sa ako o život, tváričku má dobitú a doškriabanú, jak si do nej mláti pästičkami. ja mám došrikabaný dekolt, 2 krát rozrazenú peru - našťastie jeho hlávka je ok. Okrem toho mi zasa od včera štrajkuje chrbtica, takže mám príšerné bolesti. Potím sa ako somár v kufri a po každé keď vyleziem z izby, kde som zavretá celý deň s malým, lebo tu sa ešte dá aspoň trochu dýchať, zbadám svoju postavu v obrovskom zrkadle a je mi do revu tiež.
Asi na mňa lezie popôrodná depresia.
Neviete o nejakých tabletkách na ukľudnenie, ktoré sa dajú brať počas kojenia?
Ahojte kočky. Dnes sme konečne prišli domov z pôrodnice s naším maličkým Dávidkom. 🙂
Narodil sa spontánne 8.7 o 20:35 hod, vážil 4450 g a meral 55 cm. 🙂 Zvládla som to, aj keď to bol veľmi ťažký pôrod, ale stálo to za to. Sme hrdí a šťastní rodičia. 🙂 😉
@ivusik33 moje známe to ani jedna nepoužíva,tak sa ani nemám koho opýtať ☹ .Tiež to chcem hlavne kôli škôlke,lebo malého budem nosiť do škôlky autobusom a teperiť sa s kočíkom...a v škôlke tiež už bude chodiť do 3tej triedy a tá je na poschodí 😒 .Ale podľa toho čo som vyčítala tu z koníka,tak asi najskôr kúpim ten babyvak a keď malá podrastie,tak šatku
@macaobuchova Ahoj, práve dnes sme prišli domov z pôrodnice, konečne sme doma, veľmi sa teším. Máme krásneho chlapčeka, narodil sa spontánne 8.7 o 20:35 hod vážil 4450 g, meral 55 cm. Bol to ťažký a bolestivý pôrod, ale keď som ho prvý krát uvidela zabudla som na všetkú bolesť. 🙂 😉
@matulienocka ja prebaľujem vždy pred papaním.Po jedle by sa malo s miminkom manipulovať čo najmenej.Aj mne občas driape ako divá keď je veľmi hladná,ale ja jej začnem rozprávať o mliečku a hneď začne mliaskať-akože nechápem,žeby mi rozumela? 😕 😉
@kaara1980 Ahoj,ďakujeme, ani som nevedela aký bude veľký to bolo prekvapenie.Volá sa Dávidko. 🙂 Samotný doktor bol prekvapený, ked sa narodil, že také chlapisko. 🙂 Je riadne vlasatý. 🙂
Porodila som vyvolávacou tabletou prostín. Mala som šťastie kým došlo k pôrodu práve nastupil na službu môj gynekolog, tak všetko dopadlo čo najlepšie. 🙂 Mám len 5 stehov, doktor ma musel nastrihnúť, nevadí, už to nebolí, som rada že nie som roztrhaná. 🙂
@fleuerette bože,nezávidím ti.Ja som depku našťastie prekonala,ale tie prvé dva týždne som tiež mala hrozné,našťastie malá bola vtedy zlatá,takže som bojovala našťastie len sama so sebou.Najhoršie je,že dieťa vycíti nervozitu matky a je to ešte horšie.Držím ti palce,nech sa čo najskôr dáte do ,normálu, ☹
@monitas84 jéj gratulujem, tak si sa konečne dočkala. Prajem veľa, veľa zdravíčka a nech malý poslúcha 😉
@ajjkas Ahoj, prijali ma veru 7.7, ale samé papierovačky a vyšetrenia sa robili, asi sa báli čo so mnou kedze som bola rizikova, potom mi 8.7 dali o 10:30 hod tu vyvolavaciu tabletku, bolesti boli len mierne, okolo druhej hod poobede sa stupnovali, primar ma pozrel a poveda, ze je to malo, bola som otvorena len na 3 prsty, neskor prisli neopísatelné bolesti, bola som ticho, len som plakala, pomahala mi horuca sprcha, dali mi vitaminovú infuziu, injekciu, okolo 17 hod, ked ma primár zase pozeral vtedy som bola otvorena uz na 8 či 9 prstov, tak mi prestrihol plodovú vodu, strašná bolesť to bola. ☹ Potom prišli ešte horšie bolesti, myslela som, že to už nevydržím, bola som pripojená na CTG prístroj. Potom o 20:35 som konečne vytlačila Dávidka, ale na bruško mi tlačili až dve pôrodné asistentky, mala som šťastie že tam bol moj gynekolog a aj pôrodné sestry boli všetky super. Nikto nechápal, že som mala v tom bruško také velké bábo. 🙂 Ale už je dobre, sme doma konečne, už bude len lepšie dufam. 🙂 😉
@monitas84 no,tak to si sa tiež riadne vytrápila,ale zvládla si to,to je hlavné a podstatné je,že Dávidko je zdravučký 🙂 ja ked si predstavím o kolko ma viac bolelo samotné vytlačenie Lianky oproti Ajke a to mala viac len o pol kg,tak,že si viem predstavit tú bolest,ale hlavné je,že ste už doma,tak si teraz užívajte prvé spoločné chvíle 😉
@janka830 môj mal tiež zlomenú kľučnú kosť a mýka s ňou normálne ako s tou zdravou a keď to môžem porovnať, tak čo dr. to iný názor, dr. v nemocke mi povedala, že stačí 10 dní pripínať a pediatrička čo som bola potom s malým mi povedala, že až tri týždne, ale ja som mu ju pripinala 10 dní, a keď som bola ešte na ortopédii, tak mi tiež dr. povedal, že sa nemusím báť, že keby ho to bolelo, tak plače pri dotyku, alebo pri nejakom pohybe.
@monitas84 gratulujem a prajem veľa zdravíčka a mliečka, viem si predstaviť, asi aké bolesti ja som mala menšieho chlapa, ale tiež mal cez štyri kila a pôrod bol ťažký, ale že máš len 5 stehov to si dobrá, ja mám asi 15 ak nie viac, neratala som, ale som došita a bolesti mám dodnes, všetko ma bolí, ťahá, ale kvôli maličkému sa oplatilo 🙂

@leni831 ahoj, aj naša Laura mala zlomenú/prasknutú tú klúčnu kosť ale nám už ako sme odchádzali s pôrodnice lekárka povedala že ešte týždeň máme rúčku podkladať a potom môžme už normálne manipulovať s ňou, lebo si rúčku vôbec nešetrila...Laura ani teraz ruku vôbec nešetrí a myká s ňou ako s tou druhou...vraj keby si všimnem že ju šetrí tak v 6týždňoch potom na rehabilitáciu...tvoj maličký si rúčku šetril? dosť ma teraz prekvapuje čo povedali tebe a ten veľký rozdiel čo povedali mne, a sa bojím aby som malej neublížila 😒