icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
16. júl 2011

@janina7911 tak to ma mrzí.Počuj a grgne si po papaní?ja síce malú kojím,ale ona vôbec negrgá.Len stále poprdkáva a normálne rozmýšľam,či je to normálne aby tak malé bábo malo také vetry. 😒

sisi0211
16. júl 2011

@kaara1980 jeeeej, toto je perfektne s tvojim malym, je uzasny 😀

janina7911
16. júl 2011

@kaara1980 Tak to naša zase grgá statočne, hneď po papaní ju dám na plece a za malú chvíľku si grgne, takže s tým problém nie je. A my aj keď nekakáme od včera, aspoň prdká, takže aspoň to. Zajtra budeme musieť skúsiť zase rúrku, ale nadšená z toho teda nie som... snáď sa podarí konečne.

lucia1181
17. júl 2011

@simika23 to je soor,vola sa to aj zaba.moj maly to chytil po antibiotikach.lekarka nam dala taky prasok,ktory sa rozrobil s vodou a dala som to vypit malemu,malo to dobru chut,taku pomarancovu.no a za 1 den to zmizlo,mame pokoj.vola sa to diflucan.myslim,ze sa to da kupit aj bez receptu v lekarni

simika23
17. júl 2011

@lucia1181 zajtra ideme k lekarovi tak uvidime co nam na to predpise.ale dakujem za radu

kaara1980
17. júl 2011

@janina7911 kým ju bruško nebolí a neplače,tak je dobre.Ale nieje dobré často používať rektálnu rúrku,lebo že sa tým ničí konečník a zlenivie...

nenullienka
17. júl 2011

Ahojte dievčence 😀 nestíham vás čítať. Matej má teraz obdobie keď chce papať každé 2 hod. vo dne aj v noci. Už som sa poriadne nevyspala ani nepamätám 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 . V kočíku vydrží niekedy aj 3 hod. ale to ho musí riadne natriasať. Ale máme aj pokroky už krásne drží hlavičku keď ho dám na bruško a aj keď ho nosíme na rukách 🙂 🙂 🙂 🙂 . Všetko ho zaujíma obzerá si hračky. Len do ručičky nechce chytiť, tak ho to teraz učím. Už sa snaží aj "rozprávať" a ide mu to dobre 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Tak sa tešíme.
No a ničí ma svokra ☹ ☹ ☹ stále na ňom hľadá nejaké chyby: že mu uško odstáva, že mu očko uteká, študovala mu ruku, lebo sa niekde dopočula o opičej ryhe, ktorú majú deti s Downovým syndrómom - skoro ma vyvalilo. Stále sa kvôli nej hádame. A pritom je Matej úplne v poriadku. Nič mu neodstáva a ani neuteká a strašne rýchlo priberá a rastie. Vy sa ako máte????? 😉 😉 😉

nenullienka
17. júl 2011

@janina7911 aj ja niekedy musím použiť rektálnu rúrku, ale snažím sa čo najmenej. Najskôr cvičíme dlho nožičkami, masírujem bruško mastičkou Pupík a to mu pomáha. No niekedy sa stane, že nie tak potom už len rektálna rúrka pomôže 😠 😠 😠

nenullienka
17. júl 2011

ozaj a ešte mám jeden problém nechcú mi okrstiť Mateja lebo krstný rodičia čo máme vybratých nemajú birmovku a ešte nie sú manželmi. Už som bola za troma farármi a ani jeden ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ . Ta už som sa nahnevala a povedala, že ho oblejem svätenou vodou ja a hotovo. Len moja mama nesúhlasí, že ona nejakého zoženie čo ho okrstí 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 . Takže tak.

nenullienka
17. júl 2011

a tu je náš malý zbojník 😀 😀 😀

lucia1981
17. júl 2011

@nenullienka máš krásneho chlapčeka... 🙂

lucia1981
17. júl 2011

@nenullienka my máme u nás tiež "dosť múdreho farára, čo stále vymýšľa" takže mi sme za ním ani neboli, poradili nám jedného veľmi milého a ochotného, za ktorým bol akurát včera manžel a hneď sa aj dohodli na termíne, nemusíme chodiť na žiadnu prípravu ani nič podobné a u nás je krstný otec dokonca evanjelik, malý bude krstnený ako katolík a vôbec to nevadí, to ozaj záleží len od farára.... 😉 inak nie že by boli radi, že človek chce pokrstiť dieťa, ale ešte aj vymýšľajú okolo toho.... 😖

kaara1980
17. júl 2011

@nenullienka ahoj,tvoja svokra je teda trošku mimo 😖 .Kašli na ňu,a ona nech si preštuduje niečo o vývoji detí.Napr. škúlenie ja úplne normálne a čo ešte bude,keď si objaví nos medzi očami 😀
Ja sa tiež bojím ako my budeme krstiť...v podstate dom 2násobná slobodná mamička,lebo s priateľom niesme zobratý.Krstných rodičov chcem len z rodiny a to nemá birmovku nik.Jakuba mi okrstil ešte náš starý farár a neromil mi ani problém,že brat bol len krstený,ani príjmanie nemal....Lenže toho ,prevelili, inam,pretože mal vraj s nejakou techtle mechtle 😕 .*Inak je to sporostosť,pretože farár je povinný krstiť toho kto ho o to požiada.V podstete keď Ježiš krstil ,nik nemal birmovku,ani krstných rodičov...to len cirkev si robí svoje pravidlá.Predpokladám,že luteráni také caviky okolo toho nerobia

lucia1981
17. júl 2011

@nenullienka a ešte som zabudla, na svokru a jej reči sa vykašli, maličký je nádherný tak si ho poriadne užite, lebo deti tak rýchlo rastú a o chvíľu z neho bude školák.... 🙂 🙂 🙂 viem to podľa seba, starší má 5 rokov a ani neviem ako rýchlo to ubehlo tak sa teraz snažím každú minútku venovať drobčekovi aby som si to poriadne užila a vychutnala a moju svokru ja už dávno nepočúvam.... 😀

sissika
17. júl 2011

@ivusik33 dobre robíš, ani ja si nedám hovoriť do našich vecí, porobíme si ako vieme, keď pomáhať nechcú, tak nech nerozprávajú ... krst prebehol fantasticky, malý všetko prespinkal, zobudil sa len raz, ale aj to len zvreskol a bolo ticho, to asi len dal súhlas 😀 a boli sme tam načas ...

nenullienka
17. júl 2011

@kaara1980 ja som už tiež rozmýšľala, že v iných cirkvách nerobia takéto problémy. Ani my nie sme manželia, to vraj nevadí. Len tá birmovka chýba

nenullienka
17. júl 2011

@lucia1981 Ďakujem. No len to človeka štve, že stále nejaké chyby hľadá. ale svokry sú už také 😉 😉 😉 😉

silviadaisy30
17. júl 2011

@nenullienka ahoj tvoj chlapcek je naozaj krasny 🙂 no ja tiez nechapem tvoju svokru nie aby sa tesila akeho ma krasneho a zdraveho vnucika, co by ho mohla do nebies vychvalovat a pysyt sa nim,ale bude chyby hladat potvora jedna 😠 😠 drzim ti palce nech mas pevne nervy,,,,a o tom krste,to tiez nechapem co z toho robia taku vedu,nie aby boli radi ze este vobec niekto chce krstit deti,,,u nas to bude tiez zachvilku tema cislo 1, 🙂 ja tu v rakusku este tiez musim ist za fararom som zvedava lebo ja chcem segru za krsnu a ona je rozvedena,ale to fararovi nepoviem a nemecky tiez nevie tak som zvedava ako budu kukat 😀 😀

zufzufmeister
17. júl 2011

@kukujka Ahoj, prosím ťa ako je to s kontrolou bedrových klbov v žiari? Treba sa tam objednať? Nemáš náhodou telefonne číslo?

ivusik33
17. júl 2011

@nenullienka kašli na ňu, nedaj sa vynervovať... je to tvoje dieťa!! Drobec je zlatý a aký je už veľký 🙂

@sissika aj nám dopadol krst dobre, malá prespala celý obrad, všetko OK, svokru som si nevšímala 😝
pridávam foto 🙂)

ivusik33
17. júl 2011

@zufzufmeister už ti volali kôli očkovaniu?? My sme si dohodli termín v utorok o jednej. Chceli už vo štvrtok, potom v sobotu, ale vôbec mi to nevyhovovalo...

zufzufmeister
17. júl 2011

@ivusik33 ahoj my sme už boli v sobotu... Malý to prežil v pohode, tak hádam mu to neuškodilo 🙂 Bol tam nával inak, ale išlo to veľmi rýchlo... Aj som ťa tam hľadala 🙂

micu13
18. júl 2011

Ahojte dievcata. No uz som tu dlho nebola, ale teraz sa na vas obraciam s problemom ktory mame. Velmi casto ked sa mala napapa tak vracia. A to ju necham aj odgrgnut. Uz som skusala si ju nechat na ramene aj dlhsie a ked som ju polozila ta zase jej vyhrklo z pusi aj z nosa mliecko. Niekedy aj po hodine a to uz je citit ze uz je take natravene a voni uz ako vracanicka :( Neviem si s tym rady a hlavne sa to zacalo zhorsovat. Predt tym sa to stalo len sem tam ale teraz to uz je vieckrat denne.. Nemate niekto s takym niecim skuenost a neviete mi nieco poradit? ☹
Dakujem

koc1nka
18. júl 2011

ahojte maminky.chcela by som vediet,ci chrustikom davate kvapky vigantol,mne ich dr.predpisal a v lekarni mi napisali ze 1krat 2kvapky a ze sobota,nedela 0.nechapem,sak sa maju podavat kazdy den

sissika
18. júl 2011

@koc1nka mne lekár povedal, že to mám dávať každý deň po jednej kvapke ... aj cez víkend

sissika
18. júl 2011

@micu13 kojíš alebo umelé mliečko??

micu13
18. júl 2011

@sissika kojim.

sissika
18. júl 2011

@micu13 neviem, toto som už počula, že z materského mlieka grckal malý a od umelého nič ... potom začali dávať len umelé

micu13
18. júl 2011

@koc1nka my uzivame tiez vigantol kazdy den. Nerozumiem preco by ste mali vikend vynechat..

micu13
18. júl 2011

@sissika ale ked umele sa nikdy nevyrovna materskemu mliku.. nechcela by som davat umele ked mam mlicko :( Chcela by som kojit co najdlhsie..
Poradnu mame az v stredu, ta snad do vtedy budeme v pohode a potom sa na to opytam.. strasne ma to mrzi..